Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!

Razende Roeland raast met als gast Siegfried van Dragony!

01-08-2024

HARLINGEN - Donderdagavond op de vertrouwde tijd van 21.00 uur is het weer tijd voor je metal vitamine, bij Omroep Zilt en Shine Radio.

Voor als je het mist kan je op vrijdagavond luisteren via Powerplant Radio ook om 21.00 uur. De ene plaat is nog mooier dan de andere en deze week spreken we met Siegfried, zanger van de Oostenrijkse band Dragony.
 

Painted Scars

De opening is voor de derde single van Painted Scars, luisterend naar de titel “Liquid Gold”. "Liquid Gold" draait helemaal om feesten met vrienden en een leuke tijd hebben. Gemaakt als een feelgood-anthem, moedigt het nummer luisteraars aan om te onthouden om tijd te nemen om te genieten. De titel, "Liquid Gold," is een knipoog naar bier —een drankje dat in veel smaken verkrijgbaar is en een hoofdbestanddeel is van België, het thuisland van de band. Painted Scars is een gloednieuwe, heavy hardrockband die in april 2023 werd opgericht. In juli 2023 namen ze hun eerste single “Life and Alive” op. De single werd thuis opgenomen door de bandleden en naar een geluidstechnicus in Duitsland gestuurd voor mixage en mastering. Het kreeg zeer positieve recensies van lokale tijdschriften en sociale media.

Verder is er muziek uit Brazilië van de band Gloria Perpetua. Daarna is er muziek van de Oostenrijkse band Dragony. Er komt in oktober van dit jaar een nieuw album en op 26 juli kwam de eerste single er vanuit. We gaan eens bijpraten met zanger Siegfried.

 

Dragony

Oorspronkelijk opgericht als THE DRAGONSLAYER PROJECT, werd de groep die nu bekend staat als DRAGONY in de zomer van 2007 opgericht door voormalige leden van de gesplitste Oostenrijkse Powermetal-Bands OMEGA EFFECT en ELEFTHERIA. Nadat er extra leden op bas, drums en keyboards waren gevonden, begon de band te repeteren voor hun eerste liveshows die ze in het voorjaar van 2008 speelden. In 2017 vierde de band haar tiende verjaardag en om dit te vieren bracht DRAGONY een jubileum-EP uit met de titel "Lords Of The Hunt". Deze bevat twee gloednieuwe nummers, evenals heropnames van favorieten van het debuutalbum "Legends" en enkele nog niet eerder uitgebrachte bonustracks en video's. In 2024 keert de band terug met hun vijfde studioalbum, "Hic Svnt Dracones", gepland voor een release op 11 oktober 2024 via SPV Steamhammer. Met de nieuwe drummer Chris Auckenthaler die de huidige line-up van de band completeert, is Dragony klaar om opnieuw de harten en zielen van Power Metal-fans over de hele wereld te veroveren!

Er is ook muziek van Maria Nesh, Serious Black en Mother Misery.

 

Mother Misery

Is een Zweedse band die een mix van Hard 'n' Heavy Rock en Melodic Metal speelt en een zekere Noordse charme in hun muziek zoals alleen zij dat kunnen, en creëren zo hun eigen genre: Supersonic Rock. Mother Misery, opgericht in 1998, bracht in 2004 hun debuutalbum “Grandiosity” uit en drie jaar later vervolg "All Eyes On You" op het bekende undergroundlabel Daredevil Records. Na nog eens drie jaar, „Standing Alone“ kwam als derde uit en uiteindelijk „Megalodon“ in 2018 als vierde langspeler. Naast de studioalbums werden ook twee EP's uitgebracht, eerst "For The Crows" (2006) en "Deadication" (2018). Toen al werd het kwartet door fans en vakpers geprezen om zijn dynamiek qua melodie en zang. Ook hun nieuwste release “Megalodon” barst van pakkende refreinen, opzwepende hooklines en een mix van hardheid en lichtheid waardoor je hoofd bonst en je heupen bewegen. Ook live kan het Zweedse viertal uit Enköping veel laten zien, waarmee ze al de podia van deze wereld deelden instellingen als Entombed, Queensryche, Lynch Mob, Sepultura, Life Of Agony, Deathstars, The Quireboys of Evergrey en kreeg goede recensies van de aanwezige fans. Ook heeft de band festivalervaring, zo speelden ze op het Zwarte Cross Festival (NL), waar meer dan. Er waren 150.000 mensen aanwezig. Over hun nieuwe studioalbum Mother Misery zeggen ze: "From Shadow To Ghost’ is ons vijfde studioalbum en tegelijkertijd ons meest vooruitstrevende. Wij blijven dienen onze sterke melodieën, de gebruikelijke zware riᨪs, een bombastische bas en onze krachtige drums. Dit alles gecombineerd met een vette, brede en strakke mix en master maken van 'From Shadow To Ghost' een release die elke heavy en hard rocker zou moeten hebben in hun gedachten.

Als de tijd het toelaat is er nog muziek van Dark Heart, de “oude” plaat is deze week van Highway Chile.

 

Highway Chile

Een van Nederlands meest roemruchte hardrockbands is zonder enige twijfel Highway Chile. Samen met bands als Vandenberg, Vengeance, Helloïse en Bodine behoort Highway Chile in de jaren ’80 tot de vaandeldragers van de Nederlandse hardrock, waarvan de populariteit tot ver over de grens reikte.


De band, begin jaren ’80 opgericht door gitarist Martin Mens en meesterdrummer Ernst van Ee, is anno 2020 nog steeds een act waar terdege rekening mee moet worden gehouden. En niet alleen door het sterke song materiaal van classic albums als Storybook Heroes (1983) en Fever (1984)! Ook het materiaal van recentere releases als Keeper of the Earth (2008) staat garant voor een kolkende set op de planken. Daarbij valt vooral op dat verschillende leeftijdsgroepen de band kunnen waarderen. Ouwe rockers staan naast de jonkies voor het podium de teksten mee te zingen!


In 2020 en 2021 heeft de band opgetreden met een eigen whiskyvat op het podium en heeft samen met het publiek de whisky met hun Metal muziek “live infused”. Deze zijn als flessen rond de Kerstperiodes verkocht. Tevens zijn er ook weer nieuwe songs geschreven, wat in 2024 zal resulteren in een nieuw album. Zomer 2022 heeft drummer Ernst van Ee de band helaas verlaten.
Alfred Lagarde (ook een whiskyliefhebber) zei altijd: ”Rock and Roll is better than music….and Highway Chile rocks!!!”, waaraan wij toevoegen: “Still going strong in 2023 with their own Metal Infused Whisky”.

 

Rabauw

De afsluiter van deze uitzending is de tweede single van Rabauw, de single kwam 29 juli uit en is Nederlandstalig. De titel is Kennis is Herstel. Deze song is geschreven toen de vader van de zanger overleed, Ruud Pauw. Hij was een bijzondere man; hij was jarenlang fractievoorzitter in Zaanstad en het langstzittende raadslid. Geëerd met een stadspenning vlak voor hij overleed op 62 jarige leeftijd om zijn inzet voor de Zaanse historische bouw.

Heb je suggesties of speel je in een band en heb je een single uit of een goede demo die je graag eens wil laten horen aan Noord-West Fryslân en de rest van de wereld of wil je ook eens een uitzending vullen met je muziek en inspiratieplaten dan kun je mailen naar  rsh.razenderoeland@gmail.com of razenderoeland@omroepzilt.nl

Luister Online

Contactgegevens

 

Prinses Irenestraat 2

8862TL Harlingen

 

0517 412324

 

redactie@omroepzilt.nl

 

www.omroepzilt.nl

Kijk live mee

 

Omroep Zilt

 

Omroep Zilt

 

 

Muziek

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

Is het Harlinger strand aantrekkelijk?

01-08-2024

HARLINGEN - Wad Nu, pilot algenschermen en strandbeleving.

De zaterdag Copini 60+ kaatspartij trof prachtig weer

01-08-2024

HARLINGEN - Twee spannende partijen op deze mooie zaterdageditie van de 10e ronde van de Copini 60+ kaatspartij.

OH Zomerfeest brengt gezelligheid naar Harlingen!

01-08-2024

HARLINGEN – Komende zaterdag, 3 augustus, is het van 13.00-17.00 uur weer ‘OH Zomerfeest’ met straattheater, muziek en/of leuke doe-activiteit voor kinderen in het stadshart van Harlingen.

Reacties

Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis TeamFRL TeamFRL Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Copini Opticiëns Copini Opticiëns Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor BENG Evenementen BENG Evenementen CZVideoful CZVideoful Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Karsten Wonen Karsten Wonen Firma Sijtsma Firma Sijtsma Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Haarmode Cats Haarmode Cats Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires IJssalon Min12 IJssalon Min12 Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zensa Moda Zensa Moda
Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Connexa Connexa Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Hubo-Faber Hubo-Faber CZVideoful CZVideoful Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen BENG Evenementen BENG Evenementen TeamFRL TeamFRL Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Karsten Wonen Karsten Wonen Milûk Milûk Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen
Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Milûk Milûk Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Visie-Events Visie-Events Zensa Moda Zensa Moda Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Karsten Wonen Karsten Wonen Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Hubo-Faber Hubo-Faber BENG Evenementen BENG Evenementen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok IJssalon Min12 IJssalon Min12 CZVideoful CZVideoful
TeamFRL TeamFRL Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zensa Moda Zensa Moda Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Hubo-Faber Hubo-Faber Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Connexa Connexa Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Karsten Wonen Karsten Wonen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE CZVideoful CZVideoful
Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Connexa Connexa Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hubo-Faber Hubo-Faber Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Karsten Wonen Karsten Wonen