Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.

Razende Roeland raast door op volle snelheid!

20-09-2023

HARLINGEN - Donderdagavond 21.00 uur is het weer tijd voor je wekelijkse metal vitamine bij Omroep RSH, Radio Eenhoorn, Omroep Zilt en Shine Radio.

Met deze week een goed gevulde lijst met muziek. Kun je nou donderdagavond niet luisteren door wat voor omstandigheid dan ook, weet dat volgende week vrijdag om 21.00 uur je via Powerplant Radio Europe! Deze week is het een lekkere old school metal uitzending.

De opening is voor Mercyful Fate.


Mercyful Fate

Werd begin 1981 in Kopenhagen, Denemarken, opgericht door zanger King Diamond en gitarist Hank Shermann. Gitarist Michael Denner, bassist Timi Hansen en drummer Kim Ruzz sloten zich al snel aan om de band line-up compleet te maken. De band nam twee demo's op in 1981 en tekende later bij Rave On Records in Nederland voor de opname van hun succesvolle EP "Mercyful Fate", uitgebracht op 8 november 1982. De EP was al snel in grote rotatie rond de belangrijkste metal radiostations, te beginnen een nieuw ras in Heavy Metal met hun unieke geluid.


Mercyful Fate tekende in 1983 een nieuwe deal met Roadrunner Records om hun eerste volledige album “Melissa” te maken, opgenomen en datzelfde jaar uitgebracht. In 1984 ging de band terug de studio in om hun legendarische album “Don't Break The Oath” op te nemen, uitgebracht op 7 september 1984. Kort daarna begon Mercyful Fate aan een twee maanden durende Amerikaanse tournee, die hen verschillende keren door de Verenigde Staten voerde, inclusief het delen van het podium met Motörhead en Exciter voor het laatste deel van de tour. De shows hadden voor veel ophef gezorgd binnen de metal gemeenschap, en Mercyful Fate kreeg nu veel erkenning. Het jaar 1984 werd afgesloten met een 5-daagse tournee door Duitsland, samen met Motörhead, Girlschool, Helix en Talon. Het eerste concert van 1985 was in hun geboorteplaats Kopenhagen, een oude bioscoop met een hogere capaciteit. De show was uitverkocht en de band toonde nieuwe niveaus van hun show. Het was een groot succes en een nieuw hoogtepunt voor Mercyful Fate.


In april 1985 besloot de band echter uit elkaar te gaan, zodat elk van hen nieuwe uitdagingen zou aangaan. De King Diamond-band werd geboren en had de daaropvolgende jaren enorm succes met vijf studioalbum releases op Roadrunner Records. King Diamond heeft sindsdien getekend bij Metal Blade Records en gaat sterker dan ooit. In de zomer van 1992 besloot Mercyful Fate weer bij elkaar te komen en sloot een nieuwe deal met Brian Slagel en zijn label Metal Blade Records. “In The Shadows” werd uitgebracht in 1993 en was meteen een succes, gevolgd door een uitverkochte Amerikaanse tournee. De daaropvolgende jaren bracht Mercyful Fate nog eens vijf studioalbums uit en toerde vele malen door Europa, de VS en Zuid-Amerika. Het hoogtepunt van het jaar 1999 was hun veelgeprezen album ‘9’, uitgebracht op 25 mei 1999. Het werd gevolgd door een Europese tournee met Metallica, waar King en Hank hen verschillende keren op het podium vergezellen met de medley ‘Mercyful Fate’ van Metallica. hadden opgenomen op hun “Garage Inc.” dubbel tribute-album, in 1998. Een Amerikaanse tournee en toeren door Zuid-Amerika volgden.


Sindsdien heeft de band een pauze genomen. “Op een dag komt Mercyful Fate misschien weer voor je”… zegt King Diamond.

Verder is er muziek van Pretty Maids en Dangerous times for the Dead, want het brengt 24 september een nieuwe single uit en ik mag hem donderdagavond al draaien. Ook bel ik even met Bjorn, de zanger van Dangerous times for the Dead om te horen wat ze naast de nieuwe single nog meer hebben gedaan.

Ook is er muziek van Vortex, Hardland en Exist.

 

Exist

Ron ‘Brew’ Brouwer startte zijn eerste rockband op 16-jarige leeftijd, nam op 25-jarige leeftijd zijn eerste tracks op voor een cd-release, presenteerde een radioshow in 2018 en sloot zich in 2019 aan bij een internationale metalband. In 2022 besloot Ron een solocarrière na te streven. Het resultaat is ‘Exi(s)t - Collateral Damage’ en daarvan draai ik een track.

Dan draai ik ook nog de nieuwe van Phrasing. Deze Nederlandse band heeft een paar weken terug een single Controlling Chaos uitgebracht.

De afsluiter van deze week is Holy Diver van Dio.


Dio

Was een Amerikaanse heavymetalband, geformeerd door Ronnie James Dio en Vinnie Appice. De naam Dio werd gekozen omdat Ronnie James Dio al naamsbekendheid had. In mei 1983 brachten ze hun debuutalbum Holy Diver uit, dat op 12 december 1984 met goud werd onderscheiden en op 21 maart 1989 met platina. Op dit album bespeelt Ronnie James Dio nog zelf de toetsen, maar omdat de band niet wilde dat hij tijdens concerten steeds achter de keyboards moest staan, werd in 1984 Claude Schnell als vaste toetsenist gehaald. Op 16 mei 2010 overleed Ronnie James Dio aan de gevolgen van maagkanker.

Heb je suggesties of speel je in een band en heb je een single uit of een goede demo die je graag eens wil laten horen aan Noord-West Fryslân en de rest van de wereld mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com

 

Luister Online

RSH Online

Contactgegevens

 

Prinses Irenestraat 2

8862TL Harlingen

 

0517 412324

 

info@omroeprsh.nl

 

www.omroepRSH.nl

Kijk live mee

 

OmroepRSH

 

Omroep RSH

 

 

Muziek

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

Werkzaamheden Tsjerk Hiddessluizen, verkeer omgeleid

20-09-2023

HARLINGEN - De bruggen over de Tsjerk Hiddessluizen, vlak voor de terminal van de boot naar Vlieland en Terschelling, hebben groot onderhoud nodig.

Super bedankt voor steun na verwoestende modderstromen

20-09-2023

HARLINGEN/MILINA - Coby van Grootveld en André Dijkstra, echte ouwe seunen, hebben naast hun leuke huisje op de Zoutsloot in Harlingen ook een woninkje in Milina, een dorpje op het vasteland in Griekenland vlakbij Volos.

Grafisch Centrum Harlingen winnaar Natour Bedrijven Sponsor Competitie 2023

20-09-2023

HARLINGEN - Na de laatste vlucht van de Bedrijven Sponsor Competitie, die van de Natourvlucht vanuit Heusen-Zolder, werd de beker uitgereikt.

Reacties

Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Hubo-Faber Hubo-Faber Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis CZVideoful CZVideoful Haarmode Cats Haarmode Cats Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor TeamFRL TeamFRL BENG Evenementen BENG Evenementen Karsten Wonen Karsten Wonen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Connexa Connexa Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas
Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Karsten Wonen Karsten Wonen Haarmode Cats Haarmode Cats Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Connexa Connexa Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Hubo-Faber Hubo-Faber Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Visie-Events Visie-Events Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad TeamFRL TeamFRL Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Milûk Milûk Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires
Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Milûk Milûk Connexa Connexa Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen TeamFRL TeamFRL Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Karsten Wonen Karsten Wonen Zensa Moda Zensa Moda Visie-Events Visie-Events Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis CZVideoful CZVideoful Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Haarmode Cats Haarmode Cats Hubo-Faber Hubo-Faber Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires
Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Visie-Events Visie-Events Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Copini Opticiëns Copini Opticiëns Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis CZVideoful CZVideoful Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen TeamFRL TeamFRL Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Karsten Wonen Karsten Wonen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zensa Moda Zensa Moda Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Connexa Connexa Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas
Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Visie-Events Visie-Events Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen CZVideoful CZVideoful Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE TeamFRL TeamFRL