Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.

Razende Roeland raast door op volle snelheid!

20-09-2023

HARLINGEN - Donderdagavond 21.00 uur is het weer tijd voor je wekelijkse metal vitamine bij Omroep RSH, Radio Eenhoorn, Omroep Zilt en Shine Radio.

Met deze week een goed gevulde lijst met muziek. Kun je nou donderdagavond niet luisteren door wat voor omstandigheid dan ook, weet dat volgende week vrijdag om 21.00 uur je via Powerplant Radio Europe! Deze week is het een lekkere old school metal uitzending.

De opening is voor Mercyful Fate.


Mercyful Fate

Werd begin 1981 in Kopenhagen, Denemarken, opgericht door zanger King Diamond en gitarist Hank Shermann. Gitarist Michael Denner, bassist Timi Hansen en drummer Kim Ruzz sloten zich al snel aan om de band line-up compleet te maken. De band nam twee demo's op in 1981 en tekende later bij Rave On Records in Nederland voor de opname van hun succesvolle EP "Mercyful Fate", uitgebracht op 8 november 1982. De EP was al snel in grote rotatie rond de belangrijkste metal radiostations, te beginnen een nieuw ras in Heavy Metal met hun unieke geluid.


Mercyful Fate tekende in 1983 een nieuwe deal met Roadrunner Records om hun eerste volledige album “Melissa” te maken, opgenomen en datzelfde jaar uitgebracht. In 1984 ging de band terug de studio in om hun legendarische album “Don't Break The Oath” op te nemen, uitgebracht op 7 september 1984. Kort daarna begon Mercyful Fate aan een twee maanden durende Amerikaanse tournee, die hen verschillende keren door de Verenigde Staten voerde, inclusief het delen van het podium met Motörhead en Exciter voor het laatste deel van de tour. De shows hadden voor veel ophef gezorgd binnen de metal gemeenschap, en Mercyful Fate kreeg nu veel erkenning. Het jaar 1984 werd afgesloten met een 5-daagse tournee door Duitsland, samen met Motörhead, Girlschool, Helix en Talon. Het eerste concert van 1985 was in hun geboorteplaats Kopenhagen, een oude bioscoop met een hogere capaciteit. De show was uitverkocht en de band toonde nieuwe niveaus van hun show. Het was een groot succes en een nieuw hoogtepunt voor Mercyful Fate.


In april 1985 besloot de band echter uit elkaar te gaan, zodat elk van hen nieuwe uitdagingen zou aangaan. De King Diamond-band werd geboren en had de daaropvolgende jaren enorm succes met vijf studioalbum releases op Roadrunner Records. King Diamond heeft sindsdien getekend bij Metal Blade Records en gaat sterker dan ooit. In de zomer van 1992 besloot Mercyful Fate weer bij elkaar te komen en sloot een nieuwe deal met Brian Slagel en zijn label Metal Blade Records. “In The Shadows” werd uitgebracht in 1993 en was meteen een succes, gevolgd door een uitverkochte Amerikaanse tournee. De daaropvolgende jaren bracht Mercyful Fate nog eens vijf studioalbums uit en toerde vele malen door Europa, de VS en Zuid-Amerika. Het hoogtepunt van het jaar 1999 was hun veelgeprezen album ‘9’, uitgebracht op 25 mei 1999. Het werd gevolgd door een Europese tournee met Metallica, waar King en Hank hen verschillende keren op het podium vergezellen met de medley ‘Mercyful Fate’ van Metallica. hadden opgenomen op hun “Garage Inc.” dubbel tribute-album, in 1998. Een Amerikaanse tournee en toeren door Zuid-Amerika volgden.


Sindsdien heeft de band een pauze genomen. “Op een dag komt Mercyful Fate misschien weer voor je”… zegt King Diamond.

Verder is er muziek van Pretty Maids en Dangerous times for the Dead, want het brengt 24 september een nieuwe single uit en ik mag hem donderdagavond al draaien. Ook bel ik even met Bjorn, de zanger van Dangerous times for the Dead om te horen wat ze naast de nieuwe single nog meer hebben gedaan.

Ook is er muziek van Vortex, Hardland en Exist.

 

Exist

Ron ‘Brew’ Brouwer startte zijn eerste rockband op 16-jarige leeftijd, nam op 25-jarige leeftijd zijn eerste tracks op voor een cd-release, presenteerde een radioshow in 2018 en sloot zich in 2019 aan bij een internationale metalband. In 2022 besloot Ron een solocarrière na te streven. Het resultaat is ‘Exi(s)t - Collateral Damage’ en daarvan draai ik een track.

Dan draai ik ook nog de nieuwe van Phrasing. Deze Nederlandse band heeft een paar weken terug een single Controlling Chaos uitgebracht.

De afsluiter van deze week is Holy Diver van Dio.


Dio

Was een Amerikaanse heavymetalband, geformeerd door Ronnie James Dio en Vinnie Appice. De naam Dio werd gekozen omdat Ronnie James Dio al naamsbekendheid had. In mei 1983 brachten ze hun debuutalbum Holy Diver uit, dat op 12 december 1984 met goud werd onderscheiden en op 21 maart 1989 met platina. Op dit album bespeelt Ronnie James Dio nog zelf de toetsen, maar omdat de band niet wilde dat hij tijdens concerten steeds achter de keyboards moest staan, werd in 1984 Claude Schnell als vaste toetsenist gehaald. Op 16 mei 2010 overleed Ronnie James Dio aan de gevolgen van maagkanker.

Heb je suggesties of speel je in een band en heb je een single uit of een goede demo die je graag eens wil laten horen aan Noord-West Fryslân en de rest van de wereld mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com

 

Luister Online

RSH Online

Contactgegevens

 

Prinses Irenestraat 2

8862TL Harlingen

 

0517 412324

 

info@omroeprsh.nl

 

www.omroepRSH.nl

Kijk live mee

 

OmroepRSH

 

Omroep RSH

 

 

Muziek

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

Werkzaamheden Tsjerk Hiddessluizen, verkeer omgeleid

20-09-2023

HARLINGEN - De bruggen over de Tsjerk Hiddessluizen, vlak voor de terminal van de boot naar Vlieland en Terschelling, hebben groot onderhoud nodig.

Super bedankt voor steun na verwoestende modderstromen

20-09-2023

HARLINGEN/MILINA - Coby van Grootveld en André Dijkstra, echte ouwe seunen, hebben naast hun leuke huisje op de Zoutsloot in Harlingen ook een woninkje in Milina, een dorpje op het vasteland in Griekenland vlakbij Volos.

Grafisch Centrum Harlingen winnaar Natour Bedrijven Sponsor Competitie 2023

20-09-2023

HARLINGEN - Na de laatste vlucht van de Bedrijven Sponsor Competitie, die van de Natourvlucht vanuit Heusen-Zolder, werd de beker uitgereikt.

Reacties

Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Karsten Wonen Karsten Wonen TeamFRL TeamFRL CZVideoful CZVideoful Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hubo-Faber Hubo-Faber BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Milûk Milûk Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Visie-Events Visie-Events Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zensa Moda Zensa Moda Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen
Connexa Connexa Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Karsten Wonen Karsten Wonen Visie-Events Visie-Events Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zensa Moda Zensa Moda Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Hubo-Faber Hubo-Faber TeamFRL TeamFRL Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen CZVideoful CZVideoful Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas BENG Evenementen BENG Evenementen
Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen CZVideoful CZVideoful Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Connexa Connexa Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken TeamFRL TeamFRL Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Haarmode Cats Haarmode Cats Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Milûk Milûk Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Karsten Wonen Karsten Wonen
Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zensa Moda Zensa Moda Connexa Connexa Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Visie-Events Visie-Events Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas CZVideoful CZVideoful Haarmode Cats Haarmode Cats Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE TeamFRL TeamFRL Milûk Milûk Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen
Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen TeamFRL TeamFRL Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen