Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.

Razende Roeland raast deze week dankzij Big Bad Wolf records en Headbangers records!

12-07-2023

HARLINGEN - Op donderdagavond staat je metal vitamine weer klaar vanaf 21.00 uur bij Omroep RSH.

De muziek  voor de uitzending is deze keer mede aangeleverd  door onder anderen Tamme Oosterhof en Mark Oosterwijk.

De opening is voor deze week voor Atmoran. Deze muzikanten waren 13 april nog te gast bij mij in de uitzending en toen kregen we al te horen dat ze een LP gingen opnemen. Dat hebben ze inmiddels gedaan bij Big Bad Wolf Records.

 

Atmoran

De lp met de ene kant Atmoran en de andere kant Incursion Dementa. Radboud Burgsma stuurde mij deze oude bio van de band, die Google Translate van Engels naar Nederlands heeft vertaald: “Incursion Dementa is een Nederlandse thrashmetalband. De band werd in 1987 opgericht door twee metalvrienden Benny Meerstra (gitaar) en Radboud Burgsma (bas) en is gevestigd in Sint Annaparochie (‘t Bildt). Douwe Leeuwen (drums) en Sjoerd van Slooten (gitaar) voegden zich al snel bij hen. Na wat ‘vocale audities’ kwam, zag en overwon Benny van der Wal (zang). De band combineert snelle tempo’s, talloze riffs & breaks, instrumentals, snelheid en plezier in muziek. Hun motto is: als het goed klinkt, moet het ook goed zijn!” Na ruim een decennium met talloze optredens in binnen- en buitenland ging Incursion Dementa halverwege de jaren negentig in winterslaap om af en toe wakker te worden. Maar de recente heropleving van old school thrashmetal, de aanhoudende positieve reacties, Waldrock (2008) en Dokk’m Open Air (2008) en vooral het missen van de lol op het podium, was genoeg om wakker te worden en de doorstart van Incursion Dementa in 2015 weer op te pakken.


Spelfout

De band is vernoemd naar het bekende Nasty Savage-nummer Incursion Dementia, maar door een spelfout in de tapetraders-scene verdwaalde ik op een van de cassette-inlays en werd ‘Dementia’ ‘Dementa’. De release van de eerste demo “We’re Just Us” in 1988 kreeg lovende reacties van de critici en resulteerde in een tweede demo “Ever Never” (1991). Met het album “All This Is” kwam internationale erkenning. Ook nu nog is deze cd een veelgevraagd item op het internet. In de verzamelaarswereld heeft deze gelimiteerde release, waarvan er slechts 500 exemplaren zijn gemaakt, ongelooflijke prijzen bereikt van maar liefst $800 op eBay.
Op verzoek van het publiek heeft Incursion Dementa de plaat geremasterd en ook de twee demo’s met twee extra tracks eraan toegevoegd. Dit geremasterde album werd omgedoopt tot “A Long Lane Has No Turning” en werd ook wereldwijd verkocht. "Na meer dan 30 jaar gaat het Incursion Dementa nog steeds voor de wind!”
Dat de band still going strong is, blijkt wel uit de vele, recente live opnames op YouTube. En dat een aantal live tracks in 2023 op vinyl worden uitgegeven, is het bewijs dat dit soort metal never dies.
Verder is muziek van Oltas, Zubzero en Impact.

 
Impact werd opgericht in 1981 door zanger Thierry Plisson. In die tijd waren er nog niet zoveel hardrock/ Heavymetal bands in Nederland. In de jaren 90 werd er gestopt en in 2013 is de band geherformeerd en was er een herstart. Thierry Plisson is de leider van de band.


Er is ook muziek van Leader, Soldier en Jag Panzer.

 

Jag Panzer

Werd in 1981 in Colorado opgericht door Harry Conklin, Mark Briody, John Tetley en Rick Hilyard. Ze heetten oorspronkelijk Tyrant, maar toen in Californië gevestigde platenlabels geïnteresseerd raakten, realiseerden ze zich dat er al een band was genaamd Tyrant in Californië. Op zoek naar inspiratie uit een boek met Duitse bepantsering uit de Tweede Wereldoorlog in de bibliotheek, besloten ze zichzelf te hernoemen naar een iets gemakkelijker uit te spreken versie van de "Jagdpanzer" (Jagd = jacht) tank. De band stopte met activiteiten in juli 2011, nadat leadgitarist Christian Lasegue eerder dat jaar de band had verlaten. De band probeerde op zoek te gaan naar een vervanger, maar besloot uiteindelijk na dertig jaar zichzelf op non-actief te stellen. Volgens drummer Rikard Stjernquist, als de band was doorgegaan, zou de leadgitaarrol zijn gegeven aan gitarist Jake Dreyer. In 2023 verklaarde de drummer dat de band in 2011 niet uit elkaar ging, omdat ze nog bezig waren met het schrijven van muziek tijdens de periode van inactiviteit. Eind 2013, zonder officieel woord over een reünie, kondigde de band drie shows aan voor 2014, met gitarist Joey Tafolla weer in de line-up. In de officiële biografie van de band wordt de breuk in 2011 weggelaten. Hun nummer "Harder Than Steel" komt voor in de film "Dark Places" uit 2015. Dit jaar kwam hun album “The Hallowed” uit. En dankzij Mark kwam deze band onder mijn aandacht. 

 

Heb je suggesties of speel je in een band en heb je een single uit of een goede demo die je graag eens wil laten horen aan Noord West Fryslân en de rest van de wereld mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com

 

Luister Online

RSH Online

Contactgegevens

 

Prinses Irenestraat 2

8862TL Harlingen

 

0517 412324

 

info@omroeprsh.nl

 

www.omroepRSH.nl

Kijk live mee

 

OmroepRSH

 

Omroep RSH

 

 

 

 

Muziek

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

Joël de Jong pakt brons op WK in Parijs

12-07-2023

HARLINGEN - Tijdens de WK para-atletiek 2023 in Parijs wint Joël de Jong op het verspringen een bronzen medaille met 6,92 meter in de klasse T63.

Uit de schatkamer van... Lennard Jan Geerts

12-07-2023

HARLINGEN - Donderdag 13 juli van 19.00 uur tot 20.00 uur: Uit de schatkamer van… met als gast onze razende reporter Lennard Jan Geerts.

Kleurrijk spelen met Kids & Colors

12-07-2023

HARLINGEN - Kids & Colors is een nieuwe webshop in origineel, duurzaam en kleurrijk kinderspeelgoed.

Reacties

CZVideoful CZVideoful Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Karsten Wonen Karsten Wonen Connexa Connexa Haarmode Cats Haarmode Cats Zensa Moda Zensa Moda Hubo-Faber Hubo-Faber Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken BENG Evenementen BENG Evenementen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires TeamFRL TeamFRL Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Visie Events Visie Events Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen
Hubo-Faber Hubo-Faber Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Connexa Connexa BENG Evenementen BENG Evenementen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Haarmode Cats Haarmode Cats Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen CZVideoful CZVideoful Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zensa Moda Zensa Moda Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Visie Events Visie Events Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje TeamFRL TeamFRL
Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Visie Events Visie Events Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen CZVideoful CZVideoful Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zensa Moda Zensa Moda Haarmode Cats Haarmode Cats Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hubo-Faber Hubo-Faber Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Connexa Connexa Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen TeamFRL TeamFRL BENG Evenementen BENG Evenementen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Karsten Wonen Karsten Wonen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten
Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen BENG Evenementen BENG Evenementen TeamFRL TeamFRL Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Visie Events Visie Events Karsten Wonen Karsten Wonen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zensa Moda Zensa Moda Haarmode Cats Haarmode Cats Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Connexa Connexa Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE CZVideoful CZVideoful Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hubo-Faber Hubo-Faber Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen
Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Connexa Connexa Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje TeamFRL TeamFRL Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Visie Events Visie Events CZVideoful CZVideoful Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen