Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!

Razende Roeland raast de zomer door!

21-08-2024

HARLINGEN - Donderdagavond op de vertrouwde tijd van 21.00 uur is het weer tijd voor je metal vitamine, bij Omroep Zilt en Shine Radio.

Voor als je het mist kan je op vrijdagavond luisteren via Powerplant Radio ook om 21.00 uur. De ene plaat is nog mooier dan de andere en deze week is er veel en verschillende muziek.

 

Spread Eagle

De opening is voor Spread Eagle. Spread Eagle werd opgericht in New York City en kreeg snel een aanhang met hun rauwe, krachtige geluid en intense liveoptredens. Hun titelloze debuutalbum kreeg lovende kritieken vanwege de rauwe energie en het rauwe geluid, met de single "Switchblade Serenade" die de aandacht trok van MTV, wat hun aanwezigheid in de rockwereld verstevigde. De band bleef evolueren en bracht hun tweede album uit, "Open to the Public," en hun meest recente album, "Subway to the Stars." De impact en erfenis van Spread Eagle blijven voortbestaan terwijl ze wereldwijd blijven toeren en hun "streetmetal"-geluid naar de massa brengen.

Daarnaast is er nieuwe muziek van Nightwish en er is muziek van Wounded.

 

The Wounded

Is een Nederlandse band, gevestigd in Emmen, Drenthe. De band speelt melancholische rock met invloeden van postrock, symphonische rock en doommetal. De band debuteerde in 2000 met het album The Art of Grief nadat de band verschillende prijzen won zoals de Drenthse popprijs en de Popprijs van het Noorden en deelnam aan de grote prijs van Nederland. The Art of Grief, een album met veel doom- en wave-invloeden werd in Europa uitstekend ontvangen en zorgde ervoor dat de band veel optredens gaf in Nederland, België en Duitsland. Het tweede album Monument, werd uitgebracht in 2002 en was meer toegankelijk dan z'n voorganger. Met Monument verdwenen de typerende grunts die nog wel op het debuut te horen waren. Na de release van dit album vond er een drastische wisseling in de band plaatst. In 2004 kwam het album Atlantic uit, deze werd zeer goed ontvangen en zorgde ervoor dat de band op diverse festivals kon spelen. Nadat de band met diverse band samen had gespeeld kwam in 2016 het album Sunset uit. Sunset liet een meer introvert geluid horen dan op de voorgaande albums. Hoewel het keyboard nog steeds een belangrijke rol hadden is de muziek meer symfonisch en tegelijkertijd ook donkerder waarbij de teksten minder poëtisch en meer toegankelijk waren. In 2018 kwamen de eerst drie albums in een remasterde versie uit. Opnieuw vond er een grote wisseling binnen de band plaats. Ondertussen werd er gewerkt aan de opvolger van Sunset, wat niet zonder slag of stoot gebeurde. Tijdens de opnames overleed drummer Alwin Schnoing, er werd besloten verder te gaan, maar onder de naam Wounded. In  2023 verscheen het mini album The Sky is yours. Het album bevat zowel nummers met het traditionele The Wounded geluid als elektronische liedjes waarbij de teksten gaan over historische personen en gebeurtenissen.

Dan komen we in het wat stevige gedeelte van de uitzending met Dark Tranquillity en Maatkare.

 

Maatkare

In het hart van een door mannen gedomineerd death metal-landschap staat Maatkare - een volledig vrouwelijke line-up die de essentie van het oude Egypte kanaliseert door hun felle muzikale expressie. Deze band van ambitieuze vrouwen, opgericht in maart 2020, heeft gestaag hun weg gevonden, met als hoogtepunt de release van hun debuutsingle 'War Before Peace'. Bij het maken van hun muziek laat Maatkare zich inspireren door het rijke tapijt van death en black metal, met invloeden van Nile, Scarab, Behemoth, Arch Enemy en Kataklysm. Doordrenkt met de onvertelde verhalen van krachtige vrouwen die de geschiedenis hebben gevormd. Vernoemd naar een van de vele titels van farao Hatsjepsoet, is Maatkare meer dan alleen een band; het is een bewijs van de onverzettelijke kracht en veerkracht van vrouwelijke macht, zowel uit het verleden als het heden. Aangevoerd door de dynamische zangeres Janneke de Rooy, wier indrukwekkende aanwezigheid op het podium alleen wordt geëvenaard door haar faraonische zang, wordt Maatkare gecompleteerd door de baslijnen van Amie Chatterley en het gitaarwerk van Georgia Bell. Het ontstaan van Maatkare was een ontmoeting van muzikale geesten tijdens het gevreesde 2020, met originele leden over de hele wereld. Met de huidige line-up die voortkomt uit verschillende achtergronden, waaronder Janneke's ervaring met Beyond The Pale, Amie's ambtstermijn bij Dakesis en WomenOwar, en Georgia's meer opmerkelijke sessiewerk met Harper (thatyellaharper), brengt de band een schat aan talent en ervaring met zich mee. De kern van Maatkare's muzikale ethos ligt een diepgaande verbinding met de Egyptische geschiedenis en mythologie, gebroken door de lens van het krachtige vrouwelijke perspectief van de band. Met hun aankomende debuutalbum, dat later dit jaar uitkomt, duikt Maatkare diep in de erfenis van farao Hatsjepsoet en onderzoekt ze haar regering en het tumultueuze tijdperk waarin ze regeerde met een mix van eerbied en rauwe intensiteit. Hun debuutsingle 'War Before Peace' dient als een krachtige introductie tot de band. Het nummer, geproduceerd door Amie Chatterley, is een reis door eeuwenoude conflicten, grenzend aan de opkomst van het Romeinse rijk met de blijvende kracht van de Egyptische beschaving. Zoals Janneke uitlegt, is het lied een aangrijpend eerbetoon aan de talloze vrouwen en kinderen die verstrikt raakten in het kruisvuur van de geschiedenis, waarbij hun stemmen door de eeuwen heen weergalmden in Maatkare's donderende kakofonie. Sirenes van geluid, vrouwen van de geschiedenis, Maatkare is gearriveerd.

Na dit “geweld” gaan we weer even wat minder harde muziek draaien, van Hardland, Robby Valentine, Moggs Motel en Seraina Telli.


Seraina Telli

Is een Zwitserse zangeres, songwriter en multi-instrumentalist in de genres rock, hardrock, heavy metal en progressieve rock. Ze was de zangeres van Rizon van 2010 tot 2014, en de zanger van Surrillum en Burning Witches. Het gerucht gaat dat ze een frontvrouw is die niet alleen klaar is om te rocken, maar ook in staat is om het publiek op een zeer charmante en charismatische manier te betoveren. Ze is multidimensionaal en brengt de boodschap op vele manieren over; of ze nu haar stem voluit laat klinken of alleen fluistert, terwijl ze tegelijkertijd gitaar of keyboard speelt.

Als er nog tijd is komt er vast nog wat lekkere muziek voorbij, want de afsluitende platen zijn nog niet bekend, omdat er deze week toch nog weer wat goede muziek uitgebracht gaat worden en we jullie een primeurtje gunnen.

Heb je suggesties of speel je in een band en heb je een single uit of een goede demo die je graag eens wil laten horen aan Noord-West Fryslân en de rest van de wereld of wil je ook eens een uitzending vullen met je muziek en inspiratieplaten dan kun je mailen naar  rsh.razenderoeland@gmail.com of razenderoeland@omroepzilt.nl

 

Muziek

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

WK Friesdammen: Wiersma koploper na eerste twee ronden

21-08-2024

HARLINGEN - Sterke start voor Jelle Wiersma, Ties Slagter blijft achter.

Derde Oekraïense Onafhankelijkheidsdag: Wandeling en filmvertoning in Milûk

21-08-2024

HARLINGEN - Het is moeilijk te geloven, maar 24 augustus zal de derde Oekraïense onafhankelijkheidsdag zijn waarop veel Oekraïners in Harlingen zullen stilstaan.

Uit de schatkamer van... Tine Reawaruw deel 2

21-08-2024

HARLINGEN - Op donderdag 22 augustus presenteert Marlies van Bon van 19.00 tot 20.00 uur het radioprogramma 'Uit de schatkamer van...' met deze week voor de 2e keer als gast Tine Reawaruw.

Zensa Moda Zensa Moda Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires IJssalon Min12 IJssalon Min12 Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen TeamFRL TeamFRL BENG Evenementen BENG Evenementen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Milûk Milûk Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Hubo-Faber Hubo-Faber Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur CZVideoful CZVideoful Firma Sijtsma Firma Sijtsma Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor
Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Visie-Events Visie-Events Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zensa Moda Zensa Moda Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hubo-Faber Hubo-Faber Firma Sijtsma Firma Sijtsma Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis TeamFRL TeamFRL BENG Evenementen BENG Evenementen Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Milûk Milûk CZVideoful CZVideoful IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail
Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Firma Sijtsma Firma Sijtsma CZVideoful CZVideoful Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hubo-Faber Hubo-Faber Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Visie-Events Visie-Events IJssalon Min12 IJssalon Min12 Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires TeamFRL TeamFRL Copini Opticiëns Copini Opticiëns Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Connexa Connexa Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zensa Moda Zensa Moda Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Haarmode Cats Haarmode Cats
Connexa Connexa Visie-Events Visie-Events Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hubo-Faber Hubo-Faber Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Haarmode Cats Haarmode Cats Firma Sijtsma Firma Sijtsma Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Milûk Milûk CZVideoful CZVideoful Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail TeamFRL TeamFRL Zensa Moda Zensa Moda
CZVideoful CZVideoful Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Connexa Connexa Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Haarmode Cats Haarmode Cats Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Milûk Milûk Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen