Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.

Razende Roeland raast, dat is niets nieuws!

31-01-2024

HARLINGEN - Donderdagavond op de vertrouwde tijd van 21.00 uur is het weer tijd voor je metal vitamine, bij Omroep Zilt en Shine Radio.

Voor als je het mist kan je op vrijdagavond luisteren via Powerplant Radio Europe ook om 21.00 uur. De ene plaat is nog mooier dan de andere en de ene plaat is ook nog nieuwer dan de andere. Het wordt een heerlijke uitzending met rond half tien de wereldprimeur van de allernieuwste single van Slavantas.

Eerst is er de opening en die wordt deze week verzorgd door “De Staat”.


De Staat

Is een Nederlandse rockband uit Nijmegen. De band speelt sinds september 2007 in zijn huidige bezetting en is geformeerd rondom zanger en liedjesschrijver Torre Florim. De band dankt zijn naam aan een gelijknamige compositie uit de jaren zeventig van Louis Andriessen.

Verder is muziek van Eyesores, Meanstreak, Poppa Jay and the Holy Rollers en Stranger in Paradise.


Stranger in Paradise

Is een driekoppig monster dat melodieuze garagerock maakt met sterk 80/90’s vibes. In hun muziek klinken invloeden van bands als Goo Goo Dolls, Danko Jones, Biffy Clyro, Green Day en Nirvana, niet toevallig allemaal driemansbands.In 2021 begon de zoektocht naar een eigen sound met sterke songs die ook live overeind blijven.Dat heeft na een jaar schrijven en spelen de eerste EP opgeleverd. De debuutsingle ‘Katie’ haalde een verdienstelijke 4e plek in de Indiechart van IndieXL. Daarna volgden optredens bij Podium Victorie, Alkmaars Eigenste, Kompleks, Alkmaars Bierhuis, Kuub Festival, 44Nexdoor , Helderpop Live! en waren er live radio optredens bij Alternative FM, Helderpop en RTV80 the Basement. Live klinkt Stranger in Paradise ‘sterk dynamisch’ aldus 3voor12/Vloedgolf NH, wat precies verwoordt waar deze band voor staat: een vloedgolf van dynamiek.

En dan is het tijd voor de nieuwe van Slavantas.


Slavantas

Is een melodieuze metal band afkomstig uit Limburg, Nederland. Met de komst van hun nieuwe frontman Willy van der Kaa begin 2022 konden ze zich volledig voorbereiden op liveoptredens en opnames. De band heeft al vier studiotracks uitgebracht en er zitten momenteel nog drie in de pijplijn. Hun muziek kenmerkt zich door sterke gitaarriffs, die bovenop een stevige bas- en drumsectie zijn gestapeld. Willy's heldere stemgeluid, met een breed scala aan mogelijkheden, is onmiddellijk herkenbaar. In hun muziek hoor je de invloeden van vroege heavy metal, maar deze is vakkundig gegoten in het unieke en onderscheidende geluid van Slavantas. Bovendien zijn hun liveoptredens altijd energieke en boeiende ervaringen voor het publiek. Ze komen nu met een nieuwe single, voordat het op de streamingdiensten komt hoor je het eerst in mijn programma.  

Er ligt muziek op de draaitafel van Warhead, Biest en Donor.

 

Donor

Progressieve speed thrash metal band Donor is afkomstig uit Amsterdam. De band werd opgericht in 1985 en bracht in hun tienjarig bestaan twee volledige albums uit. Hun laatste optreden was in 1995 in de Melkweg in hun geboorteplaats. Nu, achtentwintig jaar later, kan de band een nieuw hoofdstuk aan hun carrière toevoegen. De twee albums uit respectievelijk 1992 en 1994 zijn nu eindelijk opnieuw uitgebracht en de naam van de band staat weer op de kaart. Dit is duidelijk het juiste moment om je het verhaal te vertellen van Donor, een zeer memorabele band in de Nederlandse metal geschiedenis. Gitarist Jelle Bakker bracht de band bij elkaar en hun muziekstijl zou anders zijn dan die van de gemiddelde heavy metalbands van die tijd. Hun thrashmetal-geluid was erg populair vanwege de Bay Area-scene die pas een paar jaar eerder explodeerde. Jelle en zijn nieuwe band wilden echter een meer progressief tintje aan hun geluid toevoegen. Een technische wending die tot nu toe niet zo gebruikelijk was in die scène. Geïnspireerd door bijvoorbeeld een band als Watchtower in het bijzonder, maar ook Psychotik Waltz en de old school sound van Rush, hebben ze dit omgezet in een eigen stijl vol spannende snelheids- en stemmingswisselingen en technische moves, die meer aandacht vraagt dan de gemiddelde duizenden andere thrash metalbands in deze scene op dat specifieke moment. En misschien zonder het te weten werd Donor de grondlegger van de progressieve technische thrash metal scene in ons land en creëerden ze als het ware thrash metal 2.0.

De afsluiter zal zijn voor Plush.


Plush

Is een rockband met een missie om rock terug naar de voorgrond van de muziekindustrie te brengen. De band bestaat uit getalenteerde jonge vrouwen, variërend van 18 tot 22 jaar, wier prestaties en talent hun leeftijd overschaduwen. Plush wordt geleid door zanger, songwriter en gitarist Moriah Formica, lead guitarist Bella Perron,bassist Ashley Suppa en drummer Faith Powell. Op het debuutalbum van Plush stonden de Billboard Top 40-singles "Hate" en "Better Off Alone". Plush heeft het publiek opgewonden tijdens recente live-optredens in de Verenigde Staten met onder meer Kiss, Alice In Chains, Evanescence, Daughtry, Slash met Myles Kennedy en The Conspirators, evenals de grote festivalpodia van Welcome to Rockville, Louder Than Life , Rocklahoma en meer. Na zoveel momentum te hebben opgebouwd, begint Plush aan het volgende hoofdstuk van zijn muzikale reis. De nieuwe release, Find The Beautiful, is een EP met zes nummers, vijf originele en één klassieke cover die rockfans kennen en waarderen. Plush brengt een eerbetoon aan Heart door "Barracuda" uit te brengen als een instant gratis-track. Deze vertolking combineert het verleden met het heden en bewijst dat rock-'n-roll nooit zal uitsterven. De EP bevat ook de hitsingle "Left Behind", die in de Top 40 Active Rock-hitlijst van Billboard terechtkwam. Ter ondersteuning van Find The Beautiful toert Plush met Disturbed en Falling In Reverse door de Verenigde Staten.

Heb je suggesties of speel je in een band en heb je een single uit of een goede demo die je graag eens wil laten horen aan Noord-West Fryslân en de rest van de wereld mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com

 

Luister Online

Contactgegevens

 

Prinses Irenestraat 2

8862TL Harlingen

 

0517 412324

 

redactie@omroepzilt.nl

 

www.omroepzilt.nl

Kijk live mee

 

Omroep Zilt

 

Omroep Zilt

 

 

Muziek

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

Sportcontrainer zoekt nieuwe locatie

31-01-2024

HARLINGEN - De Sportcontrainer staat altijd vanaf april tot oktober op het Harlinger strand.

‘85x Rondsje met ut hondsje’, hond en baasje in de spotlights

31-01-2024

HARLINGEN – Vanaf 3 februari tot en met 5 mei 2024 toont Gemeentemuseum het Hannemahuis 85 foto’s van Harlinger honden met hun eigenaars, gefotografeerd door Jeannette Wouthuis.

Reacties

Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis CZVideoful CZVideoful Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Visie-Events Visie-Events Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hubo-Faber Hubo-Faber BENG Evenementen BENG Evenementen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Connexa Connexa Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje
Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zensa Moda Zensa Moda Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Connexa Connexa Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen TeamFRL TeamFRL Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen CZVideoful CZVideoful Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Visie-Events Visie-Events Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad
Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Haarmode Cats Haarmode Cats Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Copini Opticiëns Copini Opticiëns TeamFRL TeamFRL Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot CZVideoful CZVideoful Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Connexa Connexa Zensa Moda Zensa Moda Visie-Events Visie-Events Hubo-Faber Hubo-Faber Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Karsten Wonen Karsten Wonen
Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis CZVideoful CZVideoful Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Connexa Connexa Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Visie-Events Visie-Events BENG Evenementen BENG Evenementen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zensa Moda Zensa Moda Karsten Wonen Karsten Wonen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas
Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Karsten Wonen Karsten Wonen Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Connexa Connexa Zensa Moda Zensa Moda Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis BENG Evenementen BENG Evenementen