Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!

Razende Roeland ontmoet Painted Scars!

11-09-2024

HARLINGEN - Donderdagavond op de vertrouwde tijd van 21.00 uur is het weer tijd voor je metal vitamine, bij Omroep Zilt en Shine Radio.

Voor als je het mist kan je op vrijdagavond luisteren via Powerplant Radio ook om 21.00 uur. De ene plaat is nog mooier dan de andere en deze week praat ik met Kevin, de gitarist van Painted Scars.
 

Delain

De opening is deze week voor Delain, vorige week donderdag kwam hun nieuwe single uit en kondigden ze ook aan dat hun nieuwe EP op 8 november uitkomt. Het gebeurde net voor de uitzending waardoor er te weinig tijd was om het nummer te beluisteren en te draaien met de aankondiging die het verdiend. Dus een week later gaan we er mee openen.

Er is ook nieuwe muziek van Linkin Park, met de voor velen een verrassing een dame als frontvrouw, ze brachten vrijdag heerlijk nummer uit, van het nieuwe album From Zero dat op 15 november uit zal komen.
 

Painted Scars

En dan is het tijd om kennis te maken met Painted Scars, deze Belgische band heeft begin augustus hun debuutalbum uitgebracht tijdens een mini festival in Erpe-Mere. Ik kan een feitenrelaas neerzetten maar ik kan beter mijn vragen laten beantwoorden door de gitarist van de band. Er zijn inmiddels drie single van het album gereleased en twee daarvan zullen we draaien.

Daarna is het tijd voor de nieuwe singles van Ad Infinitum, Richie Express, Thunder Mother en een opnieuw uitgebrachte single van Sodom.


Sodom

Is een Duitse thrash metal band, opgericht in 1981. De oorspronkelijke bezetting bestond uit Tom Angelripper, Chris Witchhunter en Aggressor. De muziek van Sodom was geïnspireerd op bands als Motörhead en Venom. Tweeëndertig jaar is in ieders boek een lange tijd. Veel te lang volgens SODOM-fans wereldwijd. Maar als je het aan Tom Angelripper en Andy Brings vraagt, zijn die 32 jaar sinds de oorspronkelijke release van Sodoms zesde album Tapping The Vein in een oogwenk voorbij gegaan. Nu de prijzen voor de originele vinyl LP omhoog schieten in de verzamelaars wereld en verhitte online fan discussies of de heruitgave ooit het levenslicht zal zien, is de tijd eindelijk gekomen om nieuw leven te blazen in wat ieders favoriete album lijkt te zijn. Sodom, naast Agent Orange en Persecution Mania.“Destijds was het gewoon weer een album voor ons”, zegt alleen origineel bandlid Tom Angelripper, maar de Sodomaniacs over de hele wereld maakten er een cultklassieker van. “Het is gewoon triest dat Chris Witchhunter er niet meer is om het met ons te vieren.” Gitarist Andy Brings, die twintig jaar oud was en nog op school zat toen hij in 1991 bij de band kwam, die zijn allereerste album met Sodom schreef en opnam, voegt eraan toe: “Bands bepalen niet wat een sekte wordt, dat doen de fans Het is net gebeurd, en we zijn er erg trots op. Tegenwoordig komen 18-jarigen naar me toe en vertellen me hoeveel ze van dat album houden.'

Er is ook nog muziek van Mutant Acid, de klassieker is van Picture, nog meer muziek uit België met Such Great Heights

 

Such Great Heights

Is een dynamische alternatieve rockband uit België (Vlaanderen). Bekend om hun intense live optredens en compromisloze geluid, zijn ze snel uitgegroeid tot een opvallende act in de underground scene. Hun muziek combineert elementen van hardcore en metal, wat een unieke en krachtig geluid dat fans over de hele wereld aanspreekt. De band kondigt met trots aan dat ze hun gloednieuwe nummer “Done Pleasing” hebben uitgebracht, het is sinds 21 augustus 2024 beschikbaar op alle streaming platforms. Dankzij dit emotioneel geladen nummer kan de band een nieuwe stap zetten in hun muzikale reis en hun positie in de alternatieve rockscene versterken. “Done Pleasing” is een anthem voor iedereen die besluit zichzelf op de eerste plaats te zetten. De single combineert het kenmerkende geluid van Such Great Heights – een mix van energieke gitaren, pakkende maar melodieuze riffs en sterke vocalen – met een boodschap over jezelf bevrijden (van giftigheid om je heen) en authenticiteit.

We gaan afsluiten met de nieuwe single van Changing Tymz.

 

Changing Tymz

Gedreven door passie en verlangen heeft Changing Tymz, een hardrock/metalband die outside the box schrijft, hun eigen unieke geluid gecreëerd. Met een breed scala aan muzikanten en muziekstijlen mengen ze verschillende elementen van metal en hardrock, variërend van melodieus, traditioneel, thrash, nu-metal en progressief. Beïnvloed door Queensryche, Dream Theater, Iron Maiden, Rush, Black Sabbath, Heart, Five Finger Death Punch en Halestorm. Changing Tymz heeft muzikaal alles uit de kast gehaald! Ze laten de passie zien die ze hebben voor hun instrumenten, maar als doorgewinterde veteranen van het vak schrijft iedereen met volwassenheid om een gepolijst strak geluid te creëren, en goede nummers te produceren met vloeiende melodieën en teksten. De muziek neemt je mee op een reis door je gedachten en opent je geest voor positieve uitkomsten. De nummers kunnen gaan over het verlies van een geliefde, vechten voor je dromen, de geesten van schaduwmensen of de ridders van vroeger die vochten voor de waarheid en de fundamenten van het leven. Als je van goed gemaakte muziek, geweldige liedjes en inspirerende teksten houdt, dan zal Changing Tymz je oren en geest tevreden stellen.

Heb je suggesties of speel je in een band en heb je een single uit of een goede demo die je graag eens wil laten horen aan Noord-West Fryslân en de rest van de wereld of wil je ook eens een uitzending vullen met je muziek en inspiratie platen dan kun je mailen naar rsh.razenderoeland@gmail.com of  razenderoeland@omroepzilt.nl.

 

Luister Online

Contactgegevens

 

Prinses Irenestraat 2

8862TL Harlingen

 

0517 412324

 

redactie@omroepzilt.nl

 

www.omroepzilt.nl

Kijk live mee

 

Omroep Zilt

 

Omroep Zilt

 

 

Muziek

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

Bouwbedrijf Bruinsma winnaar natour Bedrijven Sponsor Competitie 2024

11-09-2024

HARLINGEN - Na de laatste vlucht van de Bedrijven Sponsor Competitie, de natour-vlucht vanuit Tongeren, werd ook hier de beker uitgereikt.

HMHC nieuws week 37 - 2024

11-09-2024

HARLINGEN - Het hockeyseizoen is weer in volle gang.

Open Monumentendag 2024: Rondom de Dom

11-09-2024

HARLINGEN - Zaterdag 14 september om 11.00 uur gaat Open Monumentendag van start, met als thema ‘Rondom de Dom’.

Reacties

Zensa Moda Zensa Moda Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Haarmode Cats Haarmode Cats Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Visie-Events Visie-Events Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hubo-Faber Hubo-Faber Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Copini Opticiëns Copini Opticiëns BENG Evenementen BENG Evenementen Connexa Connexa Firma Sijtsma Firma Sijtsma TeamFRL TeamFRL Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail CZVideoful CZVideoful Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Milûk Milûk Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok
Copini Opticiëns Copini Opticiëns BENG Evenementen BENG Evenementen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Visie-Events Visie-Events Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Connexa Connexa Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zensa Moda Zensa Moda Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis CZVideoful CZVideoful Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Firma Sijtsma Firma Sijtsma Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Milûk Milûk Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen
Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Visie-Events Visie-Events Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie BENG Evenementen BENG Evenementen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Milûk Milûk Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok CZVideoful CZVideoful Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zensa Moda Zensa Moda Karsten Wonen Karsten Wonen TeamFRL TeamFRL Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Connexa Connexa Firma Sijtsma Firma Sijtsma Hubo-Faber Hubo-Faber Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur
Milûk Milûk IJssalon Min12 IJssalon Min12 Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Haarmode Cats Haarmode Cats Connexa Connexa BENG Evenementen BENG Evenementen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires CZVideoful CZVideoful Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Karsten Wonen Karsten Wonen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Firma Sijtsma Firma Sijtsma Copini Opticiëns Copini Opticiëns Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Visie-Events Visie-Events Hubo-Faber Hubo-Faber TeamFRL TeamFRL Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis
Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok IJssalon Min12 IJssalon Min12 Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Visie-Events Visie-Events Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen