Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!

Razende Roeland ontmoet Elizium!

10-07-2024

HARLINGEN - Donderdagavond op de vertrouwde tijd van 21.00 uur is het weer tijd voor je metal vitamine, bij Omroep Zilt en Shine Radio.

Voor als je het mist kan je op vrijdagavond luisteren via Powerplant Radio ook om 21.00 uur. De ene plaat is nog mooier dan de andere en deze week spreek ik de zanger van de band Elizium.
 

Shots Fired

De opening is deze week voor de Belgische band Shots Fired. In februari kwam hun single Dark Road uit. Female fronted rockband Shots Fired is een Antwerpse formatie die menige keet in beweging brengt. Onlangs nog uitgenodigd om te supporten voor Kira Mac uit de UK, en meteen beschreven door recensenten van Musica als "een geoliede machine die moeiteloos het publiek meekrijgt met hun mix van blues, rock, metal, beetje punk." en "Waarlijk een band met veel potentieel!". Hou je klaar voor een onweerlegbare reeks aan rechtlijnige rocknummers, waarbij het gaspedaal verraderlijk hard wordt ingeduwd. Zie het als The Pretty Reckless meets Garbage & Hole. Nou een goede opening!

Verder is er muziek van Changing Tymz en Elizium.
 

Elizium

“In het donker gedijen wij” staat te lezen op de site van de band. Elizium is een heavy metal band, opgericht in 1991 in Zoetermeer, Nederland. Beïnvloed door de vele originele metalbands die in de jaren 80 en 90 opkwamen, besloot de groep vrienden een band op te richten die zich toelegde op het maken van met emoties beladen muziek. Elizium wordt gecrediteerd met zijn eigen kenmerkende geluid, gebaseerd op cleane zang, zware gitaren en veel melodieuze elementen. Hun eerste officiële album Angel of Mistrust werd ontvangen als een ode en mijlpaal in de toch al volwassen gothic metal scene. Met de release van hun tweede album, Relief by the Sun , rijpte het geluid echter in een andere richting en paste het bij het Dark Rock-subgenre. In Oost-Europa en Rusland zijn ze populairder geweest dan in hun eigen land; vooral in Polen en Rusland is er veel belangstelling voor de band, wat blijkt uit albumverkoop en -site bezoeken. Hun bezetting is opmerkelijk stabiel gebleven voor zo'n al lang bestaande heavy metal band, bestaande uit zanger en gitarist Peter Berends, gitarist Peter Röge, keyboards Erik Dijkstra, bas Arjan Temme en drums Reinier Jansen. Door de jaren heen is de band van bassist gewisseld, waarbij huidig lid Arjan Temme (in 2022 bij de band gekomen) in de voetsporen trad van Peter Deurloo, Marco Snoek, Michel van Beekum en Michael Paap. In 2013 veranderde de band van drummer, waarbij origineel lid Gerard Manoch werd vervangen door Vincent Bakker. In 2023 volgde Reiner Jansen de drums op. Elizium deelde door de jaren heen het podium met diverse artiesten, waaronder Epica, Lacrimas Profundere en Carach Angren. Er komt een nieuwe single aan en het album waaraan de band in 2022 is af en zal ook binnenkort uitkomen. En we spreken de zanger Peter om ze wat beter te leren kennen en wat hun verder beweegt.

Er is ook nog muziek van Maatkare, Soulline en Sledeon.


Sledeon

Maakt progressieve moderne metal, met een persoonlijke twist en een krachtige combinatie van melodie en groove. Met elektronische en symfonische elementen verweven door stampende riffs zorgt de band voor een up-to-date metal ervaring. Na twee EP’s komt de band in het najaar van 2024 met hun debuutalbum ‘Futuroscope’- een ambitieus en eigentijds metal album, maar dan net even anders. Het metal beest Sledeon zit nooit stil en is er klaar voor om met hun eigen stijl de metalscene te veroveren. Hun nieuwe single staat deze uitzending voor je klaar!

Verder is er muziek van Motörhead, vind het lekker om wat oude muziek te draaien en er is nieuwe muziek van Katie and the Bad Sign.


Katie And The Bad Sign

Is een vijfkoppige rockband uit Manchester, VK. Met een stem die overstroomt van emotie en een zaal vult en bovendien geweldige gitaarklanken, hebben Katie and the Bad Sign door het hele Verenigd Koninkrijk gespeeld. Afkomstig uit Manchester omschrijven ze hun geluid als een mix van Blues, Americana en goede Rock n' Roll. Hun op de jaren 70 geïnspireerde muziek neemt je mee op een reis van pakkende melodie tot gruizige gitaarklanken en schorre zang, waardoor de essentie van Janis Joplin wordt overgebracht naar de hedendaagse rootsy rock. Het vijftal speelde door heel Groot-Brittannië op festivals als Whychwood Festival en Upton Blues, ontving hoorspel van BBC Introducing en Planet Rock Radio, en deelde affiches met Jools Holland en Ocean Color Scene. Katie werkte ook samen met de bekroonde producer van Noonday Underground en creëerde hun nummer 'Piece of the Pie' dat te zien was in de nummer 1 hit Netflix-film 'Kissing Booth 2'.

En als de tijd het toelaat is er nog de nieuwe single van Visions of Atlantis en Box of Kings.

 

Box of Kings

Is een rockband uit Nederland. Hun debuut-EP Symphony of Superficiality (SoS) verscheen in 2019 en werd goed ontvangen. De band werd maar liefst 3 keer genomineerd bij de Nederlandse 3 voor 12 Awards, waaronder Beste Nieuwkomer en Beste Album. In 2020 bracht de band een Live EP uit, die werd opgenomen tijdens een van de concerten die de band gaf tijdens hun SoS-tour. In 2021 bracht de band de 3 singles Avalon, Smoke on the Horizon (We Only Know Everything) en Molly, My Dear uit. Met het uitbrengen van deze singles laat de band een nieuw, fris en vooral uniek geluid horen. Hun muziek is geïnspireerd op tientallen jaren rock-, blues- en popmuziek, iets wat je duidelijk hoort als je naar hun muziek luistert of hun shows bezoekt. De band bracht op 2 december 2022 hun debuutalbum Fake With Grace uit. Dit album bereikte binnen een jaar ruim 100.000 streams op Spotify.

Heb je suggesties of speel je in een band en heb je een single uit of een goede demo die je graag eens wil laten horen aan Noord-West Fryslân en de rest van de wereld of wil je ook eens een uitzending vullen met je muziek en inspiratie platen dan kun je mailen naar  rsh.razenderoeland@gmail.com of razenderoeland@omroepzilt.nl.

 

Luister Online

Contactgegevens

 

Prinses Irenestraat 2

8862TL Harlingen

 

0517 412324

 

redactie@omroepzilt.nl

 

www.omroepzilt.nl

Kijk live mee

 

Omroep Zilt

 

Omroep Zilt

 

 

Muziek

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

7e Speelronde Copini 60+ kaatscompetitie

10-07-2024

HARLINGEN - Ut was droog op de 7e speelronde Copini 60+ kaatscompetitie

Reacties

Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Connexa Connexa TeamFRL TeamFRL Hubo-Faber Hubo-Faber Visie-Events Visie-Events Haarmode Cats Haarmode Cats IJssalon Min12 IJssalon Min12 Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Firma Sijtsma Firma Sijtsma Milûk Milûk Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Copini Opticiëns Copini Opticiëns Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zensa Moda Zensa Moda Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen
Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hubo-Faber Hubo-Faber Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Karsten Wonen Karsten Wonen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad IJssalon Min12 IJssalon Min12 Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Milûk Milûk Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Haarmode Cats Haarmode Cats TeamFRL TeamFRL Copini Opticiëns Copini Opticiëns Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Zensa Moda Zensa Moda Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas CZVideoful CZVideoful
Visie-Events Visie-Events TeamFRL TeamFRL Connexa Connexa Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Milûk Milûk Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie IJssalon Min12 IJssalon Min12 Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Firma Sijtsma Firma Sijtsma Haarmode Cats Haarmode Cats Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Karsten Wonen Karsten Wonen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok
Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Firma Sijtsma Firma Sijtsma Haarmode Cats Haarmode Cats Milûk Milûk Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Karsten Wonen Karsten Wonen Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Visie-Events Visie-Events Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje TeamFRL TeamFRL Zensa Moda Zensa Moda Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Hubo-Faber Hubo-Faber Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas
Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hubo-Faber Hubo-Faber Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Firma Sijtsma Firma Sijtsma Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Haarmode Cats Haarmode Cats Connexa Connexa