Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!

Okke Hel tijdens de HT 2024

13-05-2024

HARLINGEN - Afgelopen vrijdag 10 mei was het weer zover de jaarlijkse Harlingen-Terschelling roeirace dit jaar voor de 48e keer en onder mooie omstandigheden lagen er 5 sloepen van Okke Hel aan de start.

Zoals ieder jaar waren er weer volgboten die onze sloepen begeleiden wij kunnen niet zonder deze volgboten en willen deze graag als eerste bedanken de HA24 met schipper Bote, Stefan Switynk, Daniel Schaaf, Vinidi boats, Ha 4,  Vahalis 2 en de Vliegende Dreack. Deze volgschepen zorgen dat onze supporters de race van dichtbij kunnen mee maken en wij willen jullie daarom nogmaals bedanken en op naar 2025!

 

Ook werd de race dit jaar voor de eerste keer live uitgezonden door omroep Fryslân en omroep Zilt. Wij denken een groot succes de Snurk en de Danser hadden beide een camera mee aan boord zodat iedereen prachtige beelden te zien kreeg. Wij hopen dat dit volgend jaar weer zo wordt uitgezonden en hebben dan ook vast weer een sloep waar de camera op mee kan.

 

De Danser

Dan de race, het was laat starten dit jaar voor de uitslapers was dit natuurlijk heerlijk maar het werd wel een lange dag op deze manier, In 2025 gaan we waarschijnlijk nog uurtje later van start. Als eerste mochten de meiden en de debuterende stuurvrouw Nellie van de Danser van start om 14.00 uur klonk voor hun het startschot en met startnummer 10 waren ze dan ook gelijk met een mooi tempo onderweg.

 

 

Het nadeel is natuurlijk wel als je als eerste start dat je veel alleen roeit en je eigen weg moet zoeken. Maar Nellie als debutant is geslaagd voor deze opdracht als een van de eerste sloepen kwamen de dames aan op Terschelling met een tijd van 3 uur 40 min en 21 sec hebben de meiden een geweldige prestatie neergezet. Wat het dan uiteindelijk waard is zou op zaterdagavond blijken.

 

Sterke Sietze en Okke

De Sterke Sietze en Okke zaten dit jaar in de zelfde start groep en de start van de Sietze was super ze lagen voor de Okke maar de diesels in de Okke gaven een tandje bij en toen de mannen op stoom waren kwamen ook zij als een van de eerste sloepen aan op Terschelling.

 

 

De Okke in een tijd van 3 uur 13 min 33 sec en de Sterke Sietze in 3 uur 40 min 45 sec. Een mooi resultaat voor beide sloepen.

 

 

Kromme Dick

De volgende sloep die mocht starten was de Kromme Dick met de jonge mannen van de vereniging. De mannen gingen er als een speer vandoor en wat is dit team het afgelopen jaar gegroeid ze maken zo’n progressie door dat de andere snelle boot van de vereniging met de oudjes zich wel beetje zorgen maakt over wie de snelste verenigingstijd zou neerzetten. De Kromme Dick kwam naar 2 uur 56 min en 04 sec over de finish op Terschelling.

 

 

Snurk

Dan was het als laatste de beurt aan de Snurk zij starten al jaren in de laatste startgroep wat wel inhoud dat de eerste sloepen al meer als een uur onderweg zijn maar net als ieder jaar stonden er toch nog steeds supporters die ook deze sloep van Okke Hel nog luidkeels aanmoedigde bij de start. De Snurk kwam uiteindelijk over de finish in een tijd van 2 uur 53 min 02 sec. Hiermee waren zij voor dit jaar de snelste Okke Hel sloep maar de mannen van de Kromme Dick komen steeds dichterbij dus geen garanties voor 2025.

 

 

Dit jaar lag het zwaartepunt van de race in het Schuitengat de laatste 8 km tegenstrooms is altijd een strijd maar dit jaar liep er door het springtij nog eens een beetje extra stroom. Ook de nieuwe ingang Schuitengat was dit jaar voor vele een spannend moment de kaartjes waren nog niet helemaal geüpdatet maar er moet natuurlijk voor de stuurlieden wel iets overblijven om hun ploeg zo gunstig mogelijk naar het Schuitengat te brengen. Maar onze meester routeplanner had het bij het rechte eind en zo kwamen alle Okke Hel sloepen keurig uit bij de ingang Schuitengat. Daarna is het eigen koers naar de haven van Terschelling en als je dan er bijna bent hoor je de supporters al roepen op de pier dit blijft iedere keer een moment van kippenvel bij het binnenlopen van de haven. En dan nog 500 mtr alles geven naar de finish.

 

Jubileum HT

Na de finish snel de sloepen uit en op naar de volgschepen waar voor iedere ploeg door de dames van de catering een geweldige maaltijd was neergezet wij willen ook jullie bedanken voor al jullie inzet het was heerlijk.

En dan wordt het vanzelf zaterdag avond en gaan we naar de feesttent aan de haven voor de prijsuitreiking. Maar traditiegetrouw worden eerst de roeiers naar voren gehaald die een jubileum HT hebben geroeid en dat waren er best veel binnen Okke Hel dit jaar en die willen we dan ook graag even benoemen.

 

Sterke Sietze: Renate 10x HT en Doeke 10x HT

Okke: Jan 20x HT, Paul 15x HT, Dirk 10x HT en Mark 20x HT

Snurk: Allard 20x HT

Allemaal van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal.

 

De prijsuitreiking

En dan begint de prijsuitreiking, bij de heren lag het niet in de verwachting dat er sloepen waren die in de prijzen zouden vallen maar bij de dames is dat anders na vorig jaar want toen werd de Danser 2e tijdens de HT 2023 en dan sta je toch iets meer gespannen in de tent. De prijs voor snelste 6 riemer ging helaas net aan de Danser voorbij want er was ook nog een heren sloep met 6 die iets sneller waren misschien volgend jaar een apart klassement voor dames en heren?

 

Maar dan begint de voorzitter met de dames op de 8e plek Okke Hel de Danser wat een geweldige prestatie voor het 3e jaar oprij op het podium met de dames en als enige 6 riemer in de top 20 de eerstvolgende 6 riemer staat pas op plek 22, dames en stuurvrouw en uiteraard jullie mentaal coach Simon van harte gefeliciteerd met dit resultaat.

 

Bij de heren haalde de Snurk een 22e plek de Okke een 36e plek de Kromme Dick een 39e plek en de Sterke Sietze een 62e plek.

 

Al met al was het een mooi weekend en we kijken al uit naar de HT van 2025 maar dit kunnen wij als Okke Hel niet zonder onze supporters en sponsoren en wij willen jullie bedanken en hopen ook op jullie steun tijdens de HT 2025. Verder willen we de andere teams uit Harlingen feliciteren met het door hun behaalde resultaat en dan in het bijzonder de heren van de Onversaagd met hun 9e plek overall. Op naar de volgende wedstrijden en voor de HT tot volgend jaar

 

Haal op gelijk!

 

Sport & Recreatie

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

Kleine corporatie De Bouwvereniging presteert ‘opvallend goed’

13-05-2024

HARLINGEN - Eens in de vier jaar worden de prestaties van woningcorporaties onder de loep genomen.

Zwaarbevochten overwinning voor fc Harlingen 1

13-05-2024

HARLINGEN - In een spannende strijd tussen FC Oldemarkt en fc Harlingen was de verwachting voor de vele meegereisde supporters hooggespannen.

Liefhebbers van Hippefrieten opgelet!

13-05-2024

HARLINGEN - Van juni tot en met september 2024 zal het helaas niet mogelijk zijn om Hippefrieten voor thuis te bestellen.

Reacties

Zensa Moda Zensa Moda Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Connexa Connexa IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Karsten Wonen Karsten Wonen CZVideoful CZVideoful Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Milûk Milûk Haarmode Cats Haarmode Cats Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen TeamFRL TeamFRL Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Visie-Events Visie-Events Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen
Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Connexa Connexa CZVideoful CZVideoful Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Karsten Wonen Karsten Wonen BENG Evenementen BENG Evenementen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Visie-Events Visie-Events Hubo-Faber Hubo-Faber Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Milûk Milûk Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis TeamFRL TeamFRL Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Firma Sijtsma Firma Sijtsma
Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen BENG Evenementen BENG Evenementen Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen CZVideoful CZVideoful Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Milûk Milûk Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Firma Sijtsma Firma Sijtsma Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor TeamFRL TeamFRL Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Hubo-Faber Hubo-Faber Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires
Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Visie-Events Visie-Events Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas CZVideoful CZVideoful Connexa Connexa Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zensa Moda Zensa Moda Hubo-Faber Hubo-Faber IJssalon Min12 IJssalon Min12 Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Haarmode Cats Haarmode Cats Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Copini Opticiëns Copini Opticiëns TeamFRL TeamFRL Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen
IJssalon Min12 IJssalon Min12 Firma Sijtsma Firma Sijtsma Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Connexa Connexa Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hubo-Faber Hubo-Faber Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor