De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Spaar je club gezond

Spaar je club gezond

Van zondag 5 september tot en met zaterdag 13 november 2021 kunnen klanten van PLUS Lunenborg sponsorpunten sparen voor geselecteerde clubs en verenigingen in hun buurt.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Jeugdoverzicht fc Harlingen

08-09-2021

HARLINGEN - Maandenlang werd ernaar uitgekeken en afgelopen zaterdag was het ineens zo ver.

Jeugdoverzicht fc Harlingen fc Harlingen JO14-1 - FVC JO14-1 04-09-2021 Foto: E.c.A

De wedstrijdbal ging eindelijk weer rollen en als vanzelf was het er weer... het plezier, de strijd, sportiviteit en gezelligheid wat het voetbal bij fc Harlingen teweegbrengt.

 

Fc Harlingen JO7, JO8, JO10

In deze leeftijdscategorie worden, ter bevordering van het spelplezier, geen standen en ranglijsten bijgehouden. Bij fc Harlingen spelen de teams van JO7 alleen onderlinge wedstrijdjes. Zo kunnen zij rustig wennen en optimaal leren van de trainingen.

 

De JO8-1 ging wel los en speelde in Berlikum de allereerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Zij lieten zien dat zij het scoren niet verleerd waren. Komende zaterdag zijn ze een speelronde vrij.

 

JO10-1 startte vol vertrouwen de competitie met een thuiswedstrijd tegen SC Franeker. Het wedstrijdverslag is te lezen op de website www.fc-harlingen.nl. Zaterdag speelt JO10-1 de tweede competitiewedstrijd in Tzummarum.

 

Fc Harlingen JO11-1, JO12-1

In Witmarsum maakte JO11-1 het zeer spannend. Met een kleine voorsprong ging fc Harlingen de rust in maar tijdens de tweede helft lieten ze Mulier JO11-1 terugkomen en werd de eindstand 4-4. Zaterdag spelen de jongens thuis en zullen ze het op gaan nemen tegen het fysiek sterke Oosterlittens JO11-1. De wedstrijd van JO12-1 tegen SDS JO12-1 uit Easterein ging zaterdag niet door en werd afgelopen maandagavond ingehaald en fc Harlingen wist vrij gemakkelijk te winnen met 9-1.

 

Fc Harlingen JO14-1, JO15-1

De eerste bekerwedstrijd van JO14-1 begon goed en tijdens de tweede helft tegen FVC JO14-1 kwam fc Harlingen op een 1-0 voorsprong. Helaas kantelde de wedstrijd hierna. De sfeer werd grimmiger, een speler van FVC moest het veld verlaten na het toewensen van een ernstige ziekte aan de scheidsrechter. Vervolgens maakte FVC de gelijkmaker. Werd het even later 1-2, en vlak voor het einde van de wedstrijd wist FVC middels een strafschop de eindstand op 1-3 te zetten.

 

Bij de wedstrijd van JO15-1 tegen Zeerobben JO15-2 werd al vrij snel duidelijk dat fc Harlingen de sterkste partij was, maar dan ben je er nog niet. Heel veel kansen voor fc Harlingen maar deze kansen werden niet omgezet in doelpunten. Zonder enig blessuretijd bij te trekken vond zowel de tegenpartij als de scheidsrechter de 0-0 ook wel prima. Zeerobben een punt gewonnen, fc Harlingen 2 verloren. Zaterdag nieuwe ronde, nieuwe kansen voor JO15-1, om 10 uur spelen zij thuis tegen Terschelling JO15-1.

 

JO15-1. Foto: E.c.A

 

Fc Harlingen JO17-1, JO17-2

Zaterdag spelen zowel de JO17-1 als de JO17-2 een thuiswedstrijd. Voor JO17-1 is het de eerste thuis(beker)wedstrijd waarbij tegenstander SC Bolsward JO17-2 naar Harlingen komt.

 

Fc Harlingen JO17-2 gaat het opnemen tegen SJO Oudega/HJSC/Heeg JO17-3. Afgelopen zaterdag werd de eerste bekerwedstrijd tegen Mulier JO17-1 gewonnen 3-7.

 

De meisjes van fc Harlingen MO11, MO13, MO17

De meisjes afdeling bij fc Harlingen is groeiende en dit is terug te zien in de teams die zich voor dit nieuwe seizoen gevormd hebben. De meisjestraining van 5 t/m 11 jaar is erg populair en wordt dit nieuwe seizoen voortaan elke woensdag van 17.30 - 18.30 uur gegeven.

 

De meisjes van MO11-1 verloren de thuiswedstrijd tegen Oosterlittens MO11-1 met 0-12.

 

Ook de meisjes van MO13-1 hadden niet een geweldige start. Tijdens de eerste poulefase in de bekercompetitie werd er tegen de Leeuwarder Zwaluwen verloren met 12-1. Zaterdag nemen de meisjes het thuis op tegen Zeerobben MO13-1.

 

De jonge vrouwen van MO17-1 zagen hun thuiswedstrijd tegen SC Bolsward MO17-2 afgelast worden maar deze wedstrijd zal volgende week woensdagavond 15 september om 19.00 uur ingehaald worden. Zaterdag reizen de jonge vrouwen af naar Sexbierum om het op te gaan nemen tegen AVC MO17-1.

 

Publiek welkom!

Als vanouds langs de lijn staan, het publiek is weer van harte welkom! Uiteraard rekening houdend met de 1,5 meter afstand, de looproute én bij klachten thuisblijven, maar “we” mogen weer live voetbal kijken langs de lijn. De kantine is open dus kom langs en geniet van het plezier en de gezelligheid bij fc Harlingen.

 

Jeugdprogramma, zaterdag 11 september:

Thuis

10.00 uur fc Harlingen JO15-1 – Terschelling JO15-1

10.00 uur fc Harlingen JO11-1 – Oosterlittens JO11-1

11.30 uur fc Harlingen MO13-1 – Zeerobben MO13-1

13.00 uur fc Harlingen JO17-2 – SJO Oudega/HJSC/Heeg JO17-3

14.30 uur fc Harlingen JO17-1 – SC Bolsward JO17-2

 

Uit:

09.00 uur Mulier JO12-1 – fc Harlingen JO12-1

09.00 uur Tzummarum JO10-1 – fc Harlingen JO10-1

10.15 uur SC Joure MO11-1 – fc Harlingen MO11-1

10.30 uur AVC MO17-1 – fc Harlingen MO17-1

11.15 uur SJO Arum/Stormvogels JO14-1 – fc Harlingen JO14,-1

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Aangepaste openingstijden IJssalon MIN12

08-09-2021

HARLINGEN - Het ijs-hoogseizoen is voorbij, vandaar dat wij nu van 13.00 uur tot 21.00 uur open zijn voor het lekkerste ijs van Harlingen.

Plein air schilderdag 12 september 2021

08-09-2021

HARLINGEN - Op zondag 12 september 2021 kunnen groepjes (amateur)schilders schilderen/tekenen op 6 schilderachtige locaties aan de rand van het historisch centrum en zicht op zee.

Urgente oproep van internationale natuurbeschermers over gaswinning Waddenzee

08-09-2021

HARLINGEN - Motie over Waddenzee bij internationaal IUCN congres in Marseille.

Reacties

Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Hubo-Faber Hubo-Faber Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Visie Events Visie Events Food 80/20 Food 80/20 The Shamrock The Shamrock Haarmode Cats Haarmode Cats Copini Opticiëns Copini Opticiëns Karsten Wonen Karsten Wonen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt De Omdraai De Omdraai Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Plus Lunenborg Plus Lunenborg IJssalon Min12 IJssalon Min12 Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zensa Moda Zensa Moda Fotografie Dorus Fotografie Dorus
Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Karsten Wonen Karsten Wonen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Visie Events Visie Events Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Hubo-Faber Hubo-Faber The Shamrock The Shamrock BENG Evenementen BENG Evenementen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Haarmode Cats Haarmode Cats Plus Lunenborg Plus Lunenborg Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot IJssalon Min12 IJssalon Min12 Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Fotografie Dorus Fotografie Dorus Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE