Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.

Ingezonden: Helaas dit jaar wéér geen Heerlijk Harlingen

13-07-2023

HARLINGEN - Het is daarmee de derde keer dat ik een editie aflas wat steeds weer een rare nasmaak achterlaat, zegt organisator Asief William.

Door Asief William - organisatie Heerlijk Harlingen
 
Ik heb mij nooit uitgesproken wat de redenen zijn geweest, maar vind het nu wel tijd worden om er iets over te zeggen. Na de laatste editie van Heerlijk Harlingen, die wel heeft plaatsgevonden, heb ik besloten om in Harlingen géén evenementen meer te organiseren zonder dat de vergunning daadwerkelijk is verleend. De reden is dat ik de laatste editie zonder vergunning in de pocket heb gedraaid en daarmee een enorm risico genomen heb.
 
De dienstdoende BOA had een kopie van de vergunning mee toen deze kwam controleren of alles in orde was terwijl ik pas op de dinsdag na het evenement de verleende vergunning op de deurmat had liggen. Uiteindelijk zijn er géén problemen geweest tijdens het festival, maar blijft het een gok waar veel mensen en organisaties op de achtergrond in het ergste geval een vieze nasmaak hadden kunnen hebben.
 
Ik weet van de hoed en de rand en weet ook dat er, voor een organisatie als de gemeente, veel bij komt kijken. Daarom heb ik meerdere malen getracht een afspraak te maken met de gemeente, maar werd er geen gehoor gegeven. Ik spreek even voor het gemak over "de gemeente" omdat ik niemand bij naam wil noemen.
 
Uiteindelijk, na contact en het excuus "wij hebben het te druk en we lopen achter", toch een brief per email met een bevestiging dat de aanvraag voor de vergunning was ontvangen. In deze brief was echter de wettelijke termijn waarbinnen ik een antwoord op mijn aanvraag zou ontvangen, blanco gelaten. Hier kon ik dus niets mee.
 
Hierna weer radio stilte.
 
Krap drieënhalve week voor data komt er, na aandringen, eindelijk contact en naar aanleiding van dit contact waar vreemd genoeg er een aantal onduidelijkheden weerlegd worden, er voor mij nieuwe actie punten aangekaart worden om nog “even” te fixen, en wéér het excuus dat de gemeente het te druk heeft en achterloopt is het duidelijk dat binnen twee weken het niet realistisch is om Heerlijk Harlingen te organiseren.
 
Ondertussen heb ik te maken met mensen en organisaties die wachten op bevestigingen. Denk aan onder meer: personeel, de trouwe keukens op wielen die hebben toegezegd, beveiliging, EHBO, afvalverwerking, natuurlijk de entertainment en FOOX om Heerlijk Harlingen, bij de volgende editie, weer te voorzien van de drankjes. Maar hoe langer het duurt en er onzekerheid ontstaat zoeken bovenstaande naar andere evenementen waardoor er annuleringen ontstaan en ik wéér opzoek moet... of... zoals nu, wéér moet annuleren, omdat er misschien annuleringskosten in rekening gebracht kunnen worden.
 
Heerlijk Harlingen is en klein feelgood festival en bezoekers van dit prachtige festival kunnen dit beamen. Het zet Harlingen misschien niet op de kaart zoals andere gesubsidieerde evenementen en stelt volgens de gemeente niet zo veel voor, maar na tien jaar is het een festival dat eigenlijk niet weg te denken is.
 
Het kan niet zo zijn dat ik als organisator de dupe wordt van een gemeente die de zaakjes gewoon niet op orde heeft, er een achterstand blijkt te zijn omdat ze het te druk hebben. In mijn ogen doet er iemand zijn/haar werk niet (goed) en neemt hier ook geen verantwoordelijkheid in.
 
Gelukkig heeft 10 jaar loyaliteit ervoor gezorgd dat de organisaties waar ik mee samenwerk wederom geen annuleringskosten in rekening brengen... niet één... Nou ja, de gemeente stuurt wel een rekening van €350 voor het annuleren van het Entrepotgebouw. Daar zijn ze dan wel op tijd mee. Eet smakelijk!
 
 

 

Uitgaan Muziek

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

Uitreiking originaliteitsprijs projectweek Archimedes

13-07-2023

HARLINGEN - Het schoolterrein van de Maritieme Academie Harlingen stond deze week vol met bouwmaterialen voor het bouwen van vlotten.

Avondprogramma Visserijdagen gered door extra bijdrage gemeente Harlingen

13-07-2023

HARLINGEN - Door de stijgende kosten van beveiliging, EHBO, productie én de invoering van een statiegeldbekersysteem, dreigde het avond- en nachtprogramma van de Visserijdagen 2023 niet door te gaan.

Het Alternatief 135 bij Omroep RSH

13-07-2023

HARLINGEN - Vrijdag 14 juli om 20.00 uur zijn wij er weer.

Reacties

Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Haarmode Cats Haarmode Cats Karsten Wonen Karsten Wonen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen TeamFRL TeamFRL Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hubo-Faber Hubo-Faber CZVideoful CZVideoful Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Connexa Connexa Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Visie Events Visie Events Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten
CZVideoful CZVideoful Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Haarmode Cats Haarmode Cats Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen TeamFRL TeamFRL Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Connexa Connexa Karsten Wonen Karsten Wonen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Visie Events Visie Events Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Hubo-Faber Hubo-Faber Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok BENG Evenementen BENG Evenementen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor
Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zensa Moda Zensa Moda Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Haarmode Cats Haarmode Cats Karsten Wonen Karsten Wonen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen BENG Evenementen BENG Evenementen Connexa Connexa Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Visie Events Visie Events Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hubo-Faber Hubo-Faber Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen TeamFRL TeamFRL Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen CZVideoful CZVideoful Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis
Visie Events Visie Events Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot TeamFRL TeamFRL Connexa Connexa Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Zensa Moda Zensa Moda Haarmode Cats Haarmode Cats Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus CZVideoful CZVideoful Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE BENG Evenementen BENG Evenementen Hubo-Faber Hubo-Faber Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Karsten Wonen Karsten Wonen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad
Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen TeamFRL TeamFRL Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Haarmode Cats Haarmode Cats Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Karsten Wonen Karsten Wonen Zensa Moda Zensa Moda