Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.

In Memoriam Gerrit van der Ploeg

25-07-2023

HARLINGEN - Voor altijd uit het oog, maar voor altijd in het hart.

In Memoriam Gerrit van der Ploeg
19 juli 1955 - 19 juli 2023

Het hart wat een mens nodig heeft om gezond te leven, zorgde er de laatste tijd voor dat Gerrit stapje voor stapje moest inleveren. Van pacemaker ging het naar een ICD en zo kon het toch zijn dat Gerrit zijn baantjes bleef trekken in baan 1 van zwembad Het Derde Haad. Baan 1 zijn baan, waar hij vanaf de opening van het zwembad als een vorst regeerde en met zijn mede zwemmers vele mooie uurtjes heeft doorgebracht. Maar helaas werden de problemen met het hart van Gerrit steeds groter en na een moeilijke periode met afnemende gezondheid werd het zwemmen een te grote belasting voor Gerrit en moest hij zijn geliefde sport opgeven.

 

Een ieder kende Gerrit als een positief ingesteld persoon en bevlogen bestuurslid van "zwemvereniging de Vikings" die voor iedereen klaar stond als er een beroep op hem werd gedaan. Een fijn mens die zich altijd aan zijn woord hield en als er eens iets was wat Gerrit niet zinde dan zat hij er bovenop, recht voor zijn raap. Jarenlang was Gerrit als bestuurslid van "zwemvereniging de Vikings" de animator om de afdeling masters goed draaiende te houden. Vooral het jaarlijkse clubkampioenschap 1km wedstrijd  met nazit was met behulp van andere sporters bij hem in goede handen.

 

Toen de Caspar de Robles zeezwemtocht uit zijn jasje begon te groeien kwam de hulp van Gerrit als geroepen. Hij zorgde met E.H.B.O. tas en A.E.D. apparaat voor de veiligheid van de zwemmers. Ook regelde hij met een busje dat alle kleding aan de finish kwam en om niet te vergeten zorgde hij ook voor vergunningen, volgboten en kajakkers op het water. Toen hem eens werd gevraagd om het vervoer van de deelnemers naar de start uit te breiden met auto’s zei Gerrit, komt goed seun, ik regel wel wat en er kwam een grote touringcar met chauffeur van Waddentours voor de oude brandweerkazerne te staan om de zwemmers naar de startplaats te rijden. Met zijn ouderwetse scheepstoeter gaf hij vele jaren een hoornsignaal bij de start van de Caspar de Robles zeezwemtocht. Maar toch kon Gerrit een keer de toeter niet vinden. "Ik hef mie verrot zocht", liet hij mistroostig weten. Maar gelukkig kwam een jaar later de hoorn weer boven water en blies hij als een volleerd muzikant de zwemmers de zee in.

 

Als vrijwilliger diende Gerrit jarenlang de samenleving in diverse functies. Om er maar een greep uit te nemen: E.H.B.O, Lanenkaatsen (keurmeester), Rijwiel Elfstedentocht, f.c Harlingen, Wandel avondvierdaagse en Harlinger zeezwemtochten, eigenlijk teveel om allemaal nu te benoemen. Een Koninklijke onderscheiding was voor deze man zeker op zijn plaats geweest.

 

Als sportman was Gerrit op vele vlakken actief, hij was in zijn jonge jaren een meer dan verdienstelijk doelman in het eerste elftal bij zmvv Zeerobben en later bij v.v. Harlingen. Waar hij in zijn vrije tijd als barman in de kantine een fervent vrijwilliger was op het Balkland en met zijn humoristische uitstraling menig biertje heeft getapt. Na de fusie van v.v. Harlingen en RK v.v. Robur tot f.c. Harlingen was de liefde voor het voetbal nog niet bekoeld en op de zondag was Gerrit dan ook een graag geziene gast op sportcomplex Vierkantsdijk. Tot het moment kwam dat ook deze mooie dagen Gerrit werden ontnomen daar dit een te de zware belasting voor zijn lichaam werd.

 

Tegenslag kende Gerrit al eerder in zijn leven. Tijdens werkzaamheden bij een aanlegsteiger voor schepen kreeg hij een ernstig ongeluk, toen de kettingzaag waarmee hij werkte uitschoot en een diepe wond in zijn dijbeen pezen en spieren doorsneed en een levensbedreigende slagaderlijke bloeding veroorzaakte. Door doortastend en resoluut optreden van een collega kon Gerrit zijn leven worden gered. Na een lange revalidatie periode pakte de strijdvaardige Gerrit het leven weer op en kreeg hij een voor hem prachtige baan bij de Maritieme Academie Harlingen. En wat had hij het daar fijn. Gerrit kon uitstekend met de niet altijd even gemakkelijke jeugdige studenten overweg. Hier en daar een kwinkslag en op zijn tijd ook eens even streng zijn dan eten ze uit je hand waren zijn wijze woorden dan.

 

Gerrit kon vervroegd uittreden en maakte daar graag gebruik van. Dan had hij meer tijd voor de kleinkinderen waar hij zo wijs mee was. Maar van die tijd heeft hij te kort kunnen genieten. Gerrit van der Ploeg overleed 19 juli op 68 jarige leeftijd.

 

 J.H.

Algemeen

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

Copini Brillen en Contactlenzen winnaar van de Vitesse sponsor Competitie 2023

25-07-2023

HARLINGEN - Al tal van jaren organiseert P.V. Ons – Genoegen een bedrijven sponsorvluchten competitie.

Donderdag 27 juli: Opening Piet Paulusmabrug

25-07-2023

HARLINGEN - Komende donderdag 27 juli 2023 wordt de Piet Paulusmabrug in Harlingen geopend.

Verslag Spijkers in Wonderland - dag #2 (video)

25-07-2023

HARLINGEN - Het Jongerenwerk Harlingen organiseert dit jaar voor de 16e keer het superleuke 4-daagse evenement Spijkerstad, voor alle jongens en meiden van groep 3 t/m 8 uit de gemeente Harlingen.

Reacties

Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Connexa Connexa Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zensa Moda Zensa Moda Visie Events Visie Events Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken TeamFRL TeamFRL Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis BENG Evenementen BENG Evenementen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie CZVideoful CZVideoful Copini Opticiëns Copini Opticiëns Karsten Wonen Karsten Wonen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Haarmode Cats Haarmode Cats
Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Connexa Connexa Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zensa Moda Zensa Moda Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hubo-Faber Hubo-Faber Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen CZVideoful CZVideoful Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot TeamFRL TeamFRL Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Visie Events Visie Events Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Haarmode Cats Haarmode Cats BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Karsten Wonen Karsten Wonen
CZVideoful CZVideoful Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zensa Moda Zensa Moda Haarmode Cats Haarmode Cats Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Connexa Connexa Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot BENG Evenementen BENG Evenementen Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Copini Opticiëns Copini Opticiëns Visie Events Visie Events Karsten Wonen Karsten Wonen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen TeamFRL TeamFRL Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen
Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Connexa Connexa Zensa Moda Zensa Moda Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Karsten Wonen Karsten Wonen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen CZVideoful CZVideoful Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Haarmode Cats Haarmode Cats Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad BENG Evenementen BENG Evenementen Hubo-Faber Hubo-Faber Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Visie Events Visie Events TeamFRL TeamFRL Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE
Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zensa Moda Zensa Moda Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot BENG Evenementen BENG Evenementen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Connexa Connexa Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen