Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.

In Memoriam Gerrit van der Ploeg

25-07-2023

HARLINGEN - Voor altijd uit het oog, maar voor altijd in het hart.

In Memoriam Gerrit van der Ploeg 19 juli 1955 - 19 juli 2023

Het hart wat een mens nodig heeft om gezond te leven, zorgde er de laatste tijd voor dat Gerrit stapje voor stapje moest inleveren. Van pacemaker ging het naar een ICD en zo kon het toch zijn dat Gerrit zijn baantjes bleef trekken in baan 1 van zwembad Het Derde Haad. Baan 1 zijn baan, waar hij vanaf de opening van het zwembad als een vorst regeerde en met zijn mede zwemmers vele mooie uurtjes heeft doorgebracht. Maar helaas werden de problemen met het hart van Gerrit steeds groter en na een moeilijke periode met afnemende gezondheid werd het zwemmen een te grote belasting voor Gerrit en moest hij zijn geliefde sport opgeven.

 

Een ieder kende Gerrit als een positief ingesteld persoon en bevlogen bestuurslid van "zwemvereniging de Vikings" die voor iedereen klaar stond als er een beroep op hem werd gedaan. Een fijn mens die zich altijd aan zijn woord hield en als er eens iets was wat Gerrit niet zinde dan zat hij er bovenop, recht voor zijn raap. Jarenlang was Gerrit als bestuurslid van "zwemvereniging de Vikings" de animator om de afdeling masters goed draaiende te houden. Vooral het jaarlijkse clubkampioenschap 1km wedstrijd  met nazit was met behulp van andere sporters bij hem in goede handen.

 

Toen de Caspar de Robles zeezwemtocht uit zijn jasje begon te groeien kwam de hulp van Gerrit als geroepen. Hij zorgde met E.H.B.O. tas en A.E.D. apparaat voor de veiligheid van de zwemmers. Ook regelde hij met een busje dat alle kleding aan de finish kwam en om niet te vergeten zorgde hij ook voor vergunningen, volgboten en kajakkers op het water. Toen hem eens werd gevraagd om het vervoer van de deelnemers naar de start uit te breiden met auto’s zei Gerrit, komt goed seun, ik regel wel wat en er kwam een grote touringcar met chauffeur van Waddentours voor de oude brandweerkazerne te staan om de zwemmers naar de startplaats te rijden. Met zijn ouderwetse scheepstoeter gaf hij vele jaren een hoornsignaal bij de start van de Caspar de Robles zeezwemtocht. Maar toch kon Gerrit een keer de toeter niet vinden. "Ik hef mie verrot zocht", liet hij mistroostig weten. Maar gelukkig kwam een jaar later de hoorn weer boven water en blies hij als een volleerd muzikant de zwemmers de zee in.

 

Als vrijwilliger diende Gerrit jarenlang de samenleving in diverse functies. Om er maar een greep uit te nemen: E.H.B.O, Lanenkaatsen (keurmeester), Rijwiel Elfstedentocht, f.c Harlingen, Wandel avondvierdaagse en Harlinger zeezwemtochten, eigenlijk teveel om allemaal nu te benoemen. Een Koninklijke onderscheiding was voor deze man zeker op zijn plaats geweest.

 

Als sportman was Gerrit op vele vlakken actief, hij was in zijn jonge jaren een meer dan verdienstelijk doelman in het eerste elftal bij zmvv Zeerobben en later bij v.v. Harlingen. Waar hij in zijn vrije tijd als barman in de kantine een fervent vrijwilliger was op het Balkland en met zijn humoristische uitstraling menig biertje heeft getapt. Na de fusie van v.v. Harlingen en RK v.v. Robur tot f.c. Harlingen was de liefde voor het voetbal nog niet bekoeld en op de zondag was Gerrit dan ook een graag geziene gast op sportcomplex Vierkantsdijk. Tot het moment kwam dat ook deze mooie dagen Gerrit werden ontnomen daar dit een te de zware belasting voor zijn lichaam werd.

 

Tegenslag kende Gerrit al eerder in zijn leven. Tijdens werkzaamheden bij een aanlegsteiger voor schepen kreeg hij een ernstig ongeluk, toen de kettingzaag waarmee hij werkte uitschoot en een diepe wond in zijn dijbeen pezen en spieren doorsneed en een levensbedreigende slagaderlijke bloeding veroorzaakte. Door doortastend en resoluut optreden van een collega kon Gerrit zijn leven worden gered. Na een lange revalidatie periode pakte de strijdvaardige Gerrit het leven weer op en kreeg hij een voor hem prachtige baan bij de Maritieme Academie Harlingen. En wat had hij het daar fijn. Gerrit kon uitstekend met de niet altijd even gemakkelijke jeugdige studenten overweg. Hier en daar een kwinkslag en op zijn tijd ook eens even streng zijn dan eten ze uit je hand waren zijn wijze woorden dan.

 

Gerrit kon vervroegd uittreden en maakte daar graag gebruik van. Dan had hij meer tijd voor de kleinkinderen waar hij zo wijs mee was. Maar van die tijd heeft hij te kort kunnen genieten. Gerrit van der Ploeg overleed 19 juli op 68 jarige leeftijd.

 

 J.H.

Algemeen

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

Copini Brillen en Contactlenzen winnaar van de Vitesse sponsor Competitie 2023

25-07-2023

HARLINGEN - Al tal van jaren organiseert P.V. Ons – Genoegen een bedrijven sponsorvluchten competitie.

Donderdag 27 juli: Opening Piet Paulusmabrug

25-07-2023

HARLINGEN - Komende donderdag 27 juli 2023 wordt de Piet Paulusmabrug in Harlingen geopend.

Verslag Spijkers in Wonderland - dag #2 (video)

25-07-2023

HARLINGEN - Het Jongerenwerk Harlingen organiseert dit jaar voor de 16e keer het superleuke 4-daagse evenement Spijkerstad, voor alle jongens en meiden van groep 3 t/m 8 uit de gemeente Harlingen.

Reacties

Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Karsten Wonen Karsten Wonen Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Zensa Moda Zensa Moda Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok BENG Evenementen BENG Evenementen Firma Sijtsma Firma Sijtsma Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen CZVideoful CZVideoful TeamFRL TeamFRL Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Connexa Connexa Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje
Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hubo-Faber Hubo-Faber Milûk Milûk Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis TeamFRL TeamFRL Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen CZVideoful CZVideoful Connexa Connexa Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Haarmode Cats Haarmode Cats Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Visie-Events Visie-Events Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen BENG Evenementen BENG Evenementen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Firma Sijtsma Firma Sijtsma Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Copini Opticiëns Copini Opticiëns
Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas TeamFRL TeamFRL Haarmode Cats Haarmode Cats Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Connexa Connexa Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Hubo-Faber Hubo-Faber Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Milûk Milûk Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Firma Sijtsma Firma Sijtsma Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zensa Moda Zensa Moda CZVideoful CZVideoful Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen BENG Evenementen BENG Evenementen
Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Milûk Milûk TeamFRL TeamFRL Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas BENG Evenementen BENG Evenementen Visie-Events Visie-Events Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Haarmode Cats Haarmode Cats Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Firma Sijtsma Firma Sijtsma Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis
Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Milûk Milûk Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Connexa Connexa Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zensa Moda Zensa Moda Karsten Wonen Karsten Wonen Hubo-Faber Hubo-Faber