Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Bij PLUS kun je van zondag 21 april tot en met zaterdag 27 juli 2019 exclusief sparen voor Tupperware van de hoogste kwaliteit.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april kunnen de Willem Barentsz-werf en ook de Witte Swaen weer bezocht worden.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

HMHC Nieuws week 40

08-10-2018

HARLINGEN - Verslag van Dames 1 en team van de week M8E1.

HMHC Nieuws week 40 Team van de week: Haka inspireert Harlinger hockeyteam M8E1 tot winst!

Spectaculair weekend voor Dames 1

Afgelopen vrijdag speelde Dames 1 in de tweede ronde voor de Silver Cup tegen Zutphen Dames 1. Rond de 150 mensen hadden zich verzameld om de meiden aan te moedigen tegen de tegenstander die in de top 3 van de hogere klasse meedraait. De spanning was voelbaar. Maar na het fluitsignaal bleek al snel dat Dames 1 fantastisch speelde. Ze maakten de kansen van Zutphen ongedaan en creëerden zelf ook kansen, wat ze van tevoren niet hadden verwacht. Dit gaf moed en zelfvertrouwen en dat was ook terug te zien in het spel. Er werd door iedereen gevochten en in de rust stond het nog 0-0. Na een kleine inzinking in de tweede helft werd toch echt duidelijk dat Zutphen sterker was, maar dat Harlingen het mooie spel vooral conditioneel niet kon volhouden. Zutphen scoorde 4 keer in de tweede helft, maar de uitslag was vertekenend. De toeschouwers, maar ook de speelsters, hebben volop genoten van het mooie spel en kunnen trots terugkijken op deze wedstrijd.

Zondag stond de tweede wedstrijd van het weekend op het programma, maar toen in de reguliere competitie tegen Hoogeveen. Harlingen had zelfvertrouwen gekregen na vrijdag, waardoor ze snel op voorsprong kwamen. In de rust hadden de meiden maar liefst 4 keer gescoord, maar ook Hoogeveen kreeg een cadeautje van de Harlingers en wisten deze keurig af te maken. Harlingen wist vanaf het begin dat ze in staat waren deze wedstrijd te winnen. Een geheel andere instelling als tegen Zutphen vrijdag en dat was ook de tweede helft te zien in het spel. Harlingen werd slordiger en kakte wat in. Toch konden ze de tweede helft nog één keer scoren. De wedstrijd eindigde in een welverdiende 5-1 overwinning. De Harlinger dames kunnen terugkijken op een uitstekend weekend. De extra complimenten gaan uit naar keepster Chenna Veldman, die een enorme groei heeft doorgemaakt het afgelopen seizoen. Wat heeft ze goed gekeept dit weekend!

Aankomende week speelt Dames 1 uit tegen Dash in Hoogezand.

 

Team van de week: Haka inspireert Harlinger hockeyteam M8E1 tot winst!

Zaterdag stond voor het hockeyachttal HMHC E8-1 de topper tegen Assen op het programma. Het team (negen en tienjarigen) speelt in de hoogste klasse van de regio Noord en speelt daardoor wekelijks topwedstrijden in de vier noordelijke provincies.

 

Om het team optimaal voor te bereiden kreeg het team vrijdag een speciale haka-training. De haka is vooral bekend geworden door de Nieuw-Zeelandse rugbyers die mede dankzij de indrukwekkende haka’s voorafgaand aan de wedstrijden wereldkampioen werden. 

 

De haka vindt zijn oorsprong bij de Maori’s in Nieuw-Zeeland en wordt ondertussen bij verschillende sportteams gebruikt. Het doel van een haka is door motivatie, onderlinge verbinding en teamgeest optimaal te presteren. Door de haka-training is het team op een bijzonder leuke wijze als het ware op scherp gezet. En dat bleek zaterdag! Voorafgaand aan de wedstrijd werd door het team de haka ingezet zodat de tegenstander direct onder de indruk was. Bij de start van de wedstrijd werd al snel duidelijk dat Harlingen de overhand had. Het kreeg de ene kans na de andere. Ook Assen wist kansen te creëren maar stuitte telkens op de verdediging van Harlingen (Eline, Matilde en Emma) en op de uitstekend keepende Looy.

 

De keeper van Assen wist echter ook veel ballen tegen te houden. Desondanks had Harlingen bij rust al een voorsprong van 3-0. De sleutel van de wedstrijd bleek op het middenveld te liggen. Het middenveld (Nena en Jildau) kreeg telkens aanvulling vanuit de verdediging waardoor Harlingen de overhand in de wedstrijd hield. De aanvallers (Steyn, Bente en Joris) kwamen daardoor veelvuldig in balbezit en wisten menig kans te creëren. En dat terwijl het team wegens de afwezigheid van Milan nog niet eens op volle sterkte was.

 

De strafcorners van Harlingen werden naar mate de wedstrijd vorderde steeds gevaarlijker. Harlingen bleef aandringen, combineren en zich inzetten tot het einde van de wedstrijd, zoals het dat al het hele seizoen doet. Het team is strijdbaar tot het laatste fluitsignaal en heeft zichtbaar veel plezier in het spel! In de tweede helft wist Harlingen de score uiteindelijk verder uit te bouwen tot 7-0. Na afloop van de wedstrijd zijn beide teams gezamenlijk limonade gaan drinken en werd er door spelers, coaches, begeleiding en ouders voldaan nagepraat in de oktoberzon op het hockeycomplex aan de Westerzeedijk.

 

Uitslagen HMHC

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Fc Harlingen 1 onderuit in Boornbergum

08-10-2018

BOORNBERGUM - Fc Harlingen 1 heeft het goede resultaat van een week eerder afgelopen zondag geen vervolg kunnen geven.

Casco Montage/VVH 1 verspeelt kans op overwinning in Zwolle

08-10-2018

ZWOLLE - Zaterdag speelde het eerste herenteam van VVH Harlingen tegen het sterke CSV in Zwolle.

Danser in Langweer

08-10-2018

LANGWEER - Zaterdag 6 oktober ging de wekker weer om 8.00 uur, de roeiwedstrijd in Langweer was namelijk vandaag.

Reacties

VVV Harlingen VVV Harlingen Atelier de Groot Atelier de Groot Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Visie Events Visie Events HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zensa Moda Zensa Moda Plus Lunenborg Plus Lunenborg Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor De Lichtboei De Lichtboei Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Hema Harlingen Hema Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Ons Food&Wine Ons Food&Wine Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Karsten Wonen Karsten Wonen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Fotografie Dorus Fotografie Dorus BENG Evenementen BENG Evenementen Dio Jurien Dio Jurien Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Hubo-Faber Hubo-Faber Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Haarmode Cats Haarmode Cats ForHim Menswear ForHim Menswear
Haarmode Cats Haarmode Cats Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Dio Jurien Dio Jurien Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad IJssalon Min12 IJssalon Min12 Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Plus Lunenborg Plus Lunenborg Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Ons Food&Wine Ons Food&Wine Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus VVV Harlingen VVV Harlingen ForHim Menswear ForHim Menswear Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Karsten Wonen Karsten Wonen De Lichtboei De Lichtboei Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt