Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Alinex Uitzendbureau is specialist in uitzenden, detacheren, payrollen en werven- en selecteren van personeel in diverse sectoren. Alinex werkt voor u!
Lees verder...
Harlinger Voordeelcheque!

Harlinger Voordeelcheque!

Spaar PLUSpunten bij PLUS Lunenborg! Bij diverse lokale ondernemers krijgt u nu een nog hoger rendement! Namelijk 100% spaarwinst.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

HMHC Nieuws week 40

08-10-2018

HARLINGEN - Verslag van Dames 1 en team van de week M8E1.

HMHC Nieuws week 40 Team van de week: Haka inspireert Harlinger hockeyteam M8E1 tot winst!

Spectaculair weekend voor Dames 1

Afgelopen vrijdag speelde Dames 1 in de tweede ronde voor de Silver Cup tegen Zutphen Dames 1. Rond de 150 mensen hadden zich verzameld om de meiden aan te moedigen tegen de tegenstander die in de top 3 van de hogere klasse meedraait. De spanning was voelbaar. Maar na het fluitsignaal bleek al snel dat Dames 1 fantastisch speelde. Ze maakten de kansen van Zutphen ongedaan en creëerden zelf ook kansen, wat ze van tevoren niet hadden verwacht. Dit gaf moed en zelfvertrouwen en dat was ook terug te zien in het spel. Er werd door iedereen gevochten en in de rust stond het nog 0-0. Na een kleine inzinking in de tweede helft werd toch echt duidelijk dat Zutphen sterker was, maar dat Harlingen het mooie spel vooral conditioneel niet kon volhouden. Zutphen scoorde 4 keer in de tweede helft, maar de uitslag was vertekenend. De toeschouwers, maar ook de speelsters, hebben volop genoten van het mooie spel en kunnen trots terugkijken op deze wedstrijd.

Zondag stond de tweede wedstrijd van het weekend op het programma, maar toen in de reguliere competitie tegen Hoogeveen. Harlingen had zelfvertrouwen gekregen na vrijdag, waardoor ze snel op voorsprong kwamen. In de rust hadden de meiden maar liefst 4 keer gescoord, maar ook Hoogeveen kreeg een cadeautje van de Harlingers en wisten deze keurig af te maken. Harlingen wist vanaf het begin dat ze in staat waren deze wedstrijd te winnen. Een geheel andere instelling als tegen Zutphen vrijdag en dat was ook de tweede helft te zien in het spel. Harlingen werd slordiger en kakte wat in. Toch konden ze de tweede helft nog één keer scoren. De wedstrijd eindigde in een welverdiende 5-1 overwinning. De Harlinger dames kunnen terugkijken op een uitstekend weekend. De extra complimenten gaan uit naar keepster Chenna Veldman, die een enorme groei heeft doorgemaakt het afgelopen seizoen. Wat heeft ze goed gekeept dit weekend!

Aankomende week speelt Dames 1 uit tegen Dash in Hoogezand.

 

Team van de week: Haka inspireert Harlinger hockeyteam M8E1 tot winst!

Zaterdag stond voor het hockeyachttal HMHC E8-1 de topper tegen Assen op het programma. Het team (negen en tienjarigen) speelt in de hoogste klasse van de regio Noord en speelt daardoor wekelijks topwedstrijden in de vier noordelijke provincies.

 

Om het team optimaal voor te bereiden kreeg het team vrijdag een speciale haka-training. De haka is vooral bekend geworden door de Nieuw-Zeelandse rugbyers die mede dankzij de indrukwekkende haka’s voorafgaand aan de wedstrijden wereldkampioen werden. 

 

De haka vindt zijn oorsprong bij de Maori’s in Nieuw-Zeeland en wordt ondertussen bij verschillende sportteams gebruikt. Het doel van een haka is door motivatie, onderlinge verbinding en teamgeest optimaal te presteren. Door de haka-training is het team op een bijzonder leuke wijze als het ware op scherp gezet. En dat bleek zaterdag! Voorafgaand aan de wedstrijd werd door het team de haka ingezet zodat de tegenstander direct onder de indruk was. Bij de start van de wedstrijd werd al snel duidelijk dat Harlingen de overhand had. Het kreeg de ene kans na de andere. Ook Assen wist kansen te creëren maar stuitte telkens op de verdediging van Harlingen (Eline, Matilde en Emma) en op de uitstekend keepende Looy.

 

De keeper van Assen wist echter ook veel ballen tegen te houden. Desondanks had Harlingen bij rust al een voorsprong van 3-0. De sleutel van de wedstrijd bleek op het middenveld te liggen. Het middenveld (Nena en Jildau) kreeg telkens aanvulling vanuit de verdediging waardoor Harlingen de overhand in de wedstrijd hield. De aanvallers (Steyn, Bente en Joris) kwamen daardoor veelvuldig in balbezit en wisten menig kans te creëren. En dat terwijl het team wegens de afwezigheid van Milan nog niet eens op volle sterkte was.

 

De strafcorners van Harlingen werden naar mate de wedstrijd vorderde steeds gevaarlijker. Harlingen bleef aandringen, combineren en zich inzetten tot het einde van de wedstrijd, zoals het dat al het hele seizoen doet. Het team is strijdbaar tot het laatste fluitsignaal en heeft zichtbaar veel plezier in het spel! In de tweede helft wist Harlingen de score uiteindelijk verder uit te bouwen tot 7-0. Na afloop van de wedstrijd zijn beide teams gezamenlijk limonade gaan drinken en werd er door spelers, coaches, begeleiding en ouders voldaan nagepraat in de oktoberzon op het hockeycomplex aan de Westerzeedijk.

 

Uitslagen HMHC

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Fc Harlingen 1 onderuit in Boornbergum

08-10-2018

BOORNBERGUM - Fc Harlingen 1 heeft het goede resultaat van een week eerder afgelopen zondag geen vervolg kunnen geven.

Casco Montage/VVH 1 verspeelt kans op overwinning in Zwolle

08-10-2018

ZWOLLE - Zaterdag speelde het eerste herenteam van VVH Harlingen tegen het sterke CSV in Zwolle.

Restaurant Ons Food & Wine Taste menu van deze week

08-10-2018

HARLINGEN - Iedere week serveert ONS food & Wine een wisselend TASTE MENU...

Reacties

Copini Opticiëns Copini Opticiëns Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe VVV Harlingen VVV Harlingen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Visie Events Visie Events Atelier de Groot Atelier de Groot Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Dio Jurien Dio Jurien Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hubo-Faber Hubo-Faber Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hema Harlingen Hema Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Ons Food&Wine Ons Food&Wine Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Almamater Almamater Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats BENG Evenementen BENG Evenementen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona ForHim Menswear ForHim Menswear Fotografie Dorus Fotografie Dorus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam De Lichtboei De Lichtboei Plus Lunenborg Plus Lunenborg HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE
Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Copini Opticiëns Copini Opticiëns Atelier de Groot Atelier de Groot Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Haarmode Cats Haarmode Cats Hubo-Faber Hubo-Faber Hema Harlingen Hema Harlingen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Plus Lunenborg Plus Lunenborg Ons Food&Wine Ons Food&Wine Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie