Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Bij de Lachende Koe geniet je van heerlijke gerechten voor een vaste prijs inclusief onbeperkt tapbier, wijn en fris.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Waanzinnig Wijnvoordeel! Van vertrouwde toppers tot onbekende pareltjes: er zit voor elke wijnliefhebber wel iets tussen.
Lees verder...
Fysiotherapie Rozengracht

Fysiotherapie Rozengracht

De praktijk huisvest vele specialisten, aangesterkt met het plus team voor optimale zorgkwaliteit.
Lees verder...
Boers Box

Boers Box

Nieuw in Harlingen! Huur nu uw eigen opslagruimte voor archief, inboedel of voorraad goederen bij Boers Box self storage!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Alinex Uitzendbureau is specialist in uitzenden, detacheren, payrollen en werven- en selecteren van personeel in diverse sectoren.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 november is de werf en het bezoekerscentrum gesloten. Rond 1 april 2019 is bezoek weer welkom, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

HMHC Nieuws week 40

08-10-2018

HARLINGEN - Verslag van Dames 1 en team van de week M8E1.

HMHC Nieuws week 40 Team van de week: Haka inspireert Harlinger hockeyteam M8E1 tot winst!

Spectaculair weekend voor Dames 1

Afgelopen vrijdag speelde Dames 1 in de tweede ronde voor de Silver Cup tegen Zutphen Dames 1. Rond de 150 mensen hadden zich verzameld om de meiden aan te moedigen tegen de tegenstander die in de top 3 van de hogere klasse meedraait. De spanning was voelbaar. Maar na het fluitsignaal bleek al snel dat Dames 1 fantastisch speelde. Ze maakten de kansen van Zutphen ongedaan en creëerden zelf ook kansen, wat ze van tevoren niet hadden verwacht. Dit gaf moed en zelfvertrouwen en dat was ook terug te zien in het spel. Er werd door iedereen gevochten en in de rust stond het nog 0-0. Na een kleine inzinking in de tweede helft werd toch echt duidelijk dat Zutphen sterker was, maar dat Harlingen het mooie spel vooral conditioneel niet kon volhouden. Zutphen scoorde 4 keer in de tweede helft, maar de uitslag was vertekenend. De toeschouwers, maar ook de speelsters, hebben volop genoten van het mooie spel en kunnen trots terugkijken op deze wedstrijd.

Zondag stond de tweede wedstrijd van het weekend op het programma, maar toen in de reguliere competitie tegen Hoogeveen. Harlingen had zelfvertrouwen gekregen na vrijdag, waardoor ze snel op voorsprong kwamen. In de rust hadden de meiden maar liefst 4 keer gescoord, maar ook Hoogeveen kreeg een cadeautje van de Harlingers en wisten deze keurig af te maken. Harlingen wist vanaf het begin dat ze in staat waren deze wedstrijd te winnen. Een geheel andere instelling als tegen Zutphen vrijdag en dat was ook de tweede helft te zien in het spel. Harlingen werd slordiger en kakte wat in. Toch konden ze de tweede helft nog één keer scoren. De wedstrijd eindigde in een welverdiende 5-1 overwinning. De Harlinger dames kunnen terugkijken op een uitstekend weekend. De extra complimenten gaan uit naar keepster Chenna Veldman, die een enorme groei heeft doorgemaakt het afgelopen seizoen. Wat heeft ze goed gekeept dit weekend!

Aankomende week speelt Dames 1 uit tegen Dash in Hoogezand.

 

Team van de week: Haka inspireert Harlinger hockeyteam M8E1 tot winst!

Zaterdag stond voor het hockeyachttal HMHC E8-1 de topper tegen Assen op het programma. Het team (negen en tienjarigen) speelt in de hoogste klasse van de regio Noord en speelt daardoor wekelijks topwedstrijden in de vier noordelijke provincies.

 

Om het team optimaal voor te bereiden kreeg het team vrijdag een speciale haka-training. De haka is vooral bekend geworden door de Nieuw-Zeelandse rugbyers die mede dankzij de indrukwekkende haka’s voorafgaand aan de wedstrijden wereldkampioen werden. 

 

De haka vindt zijn oorsprong bij de Maori’s in Nieuw-Zeeland en wordt ondertussen bij verschillende sportteams gebruikt. Het doel van een haka is door motivatie, onderlinge verbinding en teamgeest optimaal te presteren. Door de haka-training is het team op een bijzonder leuke wijze als het ware op scherp gezet. En dat bleek zaterdag! Voorafgaand aan de wedstrijd werd door het team de haka ingezet zodat de tegenstander direct onder de indruk was. Bij de start van de wedstrijd werd al snel duidelijk dat Harlingen de overhand had. Het kreeg de ene kans na de andere. Ook Assen wist kansen te creëren maar stuitte telkens op de verdediging van Harlingen (Eline, Matilde en Emma) en op de uitstekend keepende Looy.

 

De keeper van Assen wist echter ook veel ballen tegen te houden. Desondanks had Harlingen bij rust al een voorsprong van 3-0. De sleutel van de wedstrijd bleek op het middenveld te liggen. Het middenveld (Nena en Jildau) kreeg telkens aanvulling vanuit de verdediging waardoor Harlingen de overhand in de wedstrijd hield. De aanvallers (Steyn, Bente en Joris) kwamen daardoor veelvuldig in balbezit en wisten menig kans te creëren. En dat terwijl het team wegens de afwezigheid van Milan nog niet eens op volle sterkte was.

 

De strafcorners van Harlingen werden naar mate de wedstrijd vorderde steeds gevaarlijker. Harlingen bleef aandringen, combineren en zich inzetten tot het einde van de wedstrijd, zoals het dat al het hele seizoen doet. Het team is strijdbaar tot het laatste fluitsignaal en heeft zichtbaar veel plezier in het spel! In de tweede helft wist Harlingen de score uiteindelijk verder uit te bouwen tot 7-0. Na afloop van de wedstrijd zijn beide teams gezamenlijk limonade gaan drinken en werd er door spelers, coaches, begeleiding en ouders voldaan nagepraat in de oktoberzon op het hockeycomplex aan de Westerzeedijk.

 

Uitslagen HMHC

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Fc Harlingen 1 onderuit in Boornbergum

08-10-2018

BOORNBERGUM - Fc Harlingen 1 heeft het goede resultaat van een week eerder afgelopen zondag geen vervolg kunnen geven.

Casco Montage/VVH 1 verspeelt kans op overwinning in Zwolle

08-10-2018

ZWOLLE - Zaterdag speelde het eerste herenteam van VVH Harlingen tegen het sterke CSV in Zwolle.

Danser in Langweer

08-10-2018

LANGWEER - Zaterdag 6 oktober ging de wekker weer om 8.00 uur, de roeiwedstrijd in Langweer was namelijk vandaag.

Reacties

Atelier de Groot Atelier de Groot Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Vogelaar Audio Vogelaar Audio Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona BENG Evenementen BENG Evenementen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Fotografie Dorus Fotografie Dorus IJssalon Min12 IJssalon Min12 Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Visie Events Visie Events Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam De Lichtboei De Lichtboei Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Ons Food&Wine Ons Food&Wine ForHim Menswear ForHim Menswear Haarmode Cats Haarmode Cats Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen VVV Harlingen VVV Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Dio Jurien Dio Jurien Hema Harlingen Hema Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zensa Moda Zensa Moda Karsten Wonen Karsten Wonen Copini Opticiëns Copini Opticiëns
Hubo-Faber Hubo-Faber Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE ForHim Menswear ForHim Menswear Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Vogelaar Audio Vogelaar Audio Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas