RSG Simon Vestdijk 2021-2022

RSG Simon Vestdijk 2021-2022

Maak kennis met Simon Vestdijk! Ben je benieuwd? Meld je dan aan voor de beleefmiddagen, open dagen en voorlichtingsavonden en kom langs!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Spaar je club gezond

Spaar je club gezond

Van zondag 5 september tot en met zaterdag 13 november 2021 kunnen klanten van PLUS Lunenborg sponsorpunten sparen voor geselecteerde clubs en verenigingen in hun buurt.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

HMHC nieuws

22-09-2021

HARLINGEN - Hierbij weer een nieuwsflits van de Harlinger Mixed Hockey Club.

HMHC nieuws Denise Tilstra in actie tussen spelers van Leeuwarden.

Winst en verlies voor Damesteams HMHC

Afgelopen weekend speelden zowel Jong Dames als Dames 1 hun tweede competitiewedstrijd. Jong Dames haalde fors uit tegen nieuwkomer Dokkum en won maar liefst met 21-0. Dames 1 speelde tegen de buren uit Leeuwarden en verloor helaas met 5-0. Het Herenteam van HMHC speelde afgelopen zondag niet. Zij spelen vrijdagavond om 20.30 uur een wedstrijd voor de Silver Cup en zondag een uitwedstrijd in Assen.

 

Jong Dames speelt uitstekend en wint met 21-0

Afgelopen zondag heeft Jong Dames 1 van Harlingen de eerste drie punten weten te halen tegen Dokkum Jong Dames 2. In de eerste vijf minuten van de wedstrijd werd al duidelijk dat Harlingen de sterkere ploeg was en scoorde Annemiek Hettema het eerste doelpunt. Na deze goal volgden al gauw meerdere goals van onder andere: Sterre de Ruyter, Esmee Kooistra, Wies Veenstra en Tess Meijer. Harlingen ging de rust in met een voorsprong van 9-0.

De focus moest nu liggen op het eigen spel blijven spelen van de Harlingen Dames. In het derde kwart volgden al gauw meer goals waarvan een prachtig doelpunt uit de strafcorner door Lilian Wijtsma en een mooie tip-in van Eshja Bol. In het vierde kwart probeerde Harlingen meer de ruimtes te zoeken en de bal vaker over te spelen in de kom waardoor er nog meer en mooie goals vielen.

 

Uiteindelijk met een mooie eindstand van 21-0 de wedstrijd afgesloten. Een goede wedstrijd gespeeld door Harlingen dus een dikke pluim voor iedereen! Aanstaande zondag speelt Jong Dames 1 van Harlingen weer thuis tegen Drachten om 12.00 uur en gaan ze natuurlijk weer voor de winst. Van harte welkom om ze aan te moedigen!

 

(Teamfoto Jong Dames)

 

Dames 1 doet zichzelf te kort in tweede competitiewedstrijd

Op zondag 19 september stond een spannende wedstrijd op het schema, Leeuwarden uit. De dames wisten dat dit geen makkelijke wedstrijd zou worden, maar waren bereid om hun uiterste best te doen. Met wat gezonde spanning begonnen de dames aan de warming up. Na het fluitsignaal viel de spanning weg en begonnen ze gelijk met hoge druk zetten, zoals er was afgesproken. De trainer/coach had ‘s morgens zelf een wedstrijd gespeeld en kwam pas in het 2e kwart bij de wedstrijd. Hij was meteen onder de indruk van het spel dat Harlingen liet zien!

 

Werken en initiatief tonend creëerden ze aanval na aanval, maar helaas beloonden ze zichzelf niet. Ze gingen de rust in met een 1-0 achterstand. Hoofdcoach Jurrit de Vries sprak de meiden positief toe en gaf ze een paar goeie tips.

In de tweede helft speelden de meiden van Harlingen nog steeds een goede pot en hielden hoge druk. Helaas kregen ze door een paar foutjes in de cirkel via de strafcorner een paar tegendoelpunten bij. Zelf werden er nog een paar kansen gecreëerd, maar jammer genoeg niet afgemaakt. Het fluitsignaal klonk en de uitslag was uiteindelijk 5-0 ondanks dat Harlingen een goede pot had gespeeld en met z’n allen streden tot het eind. Na de tijd gingen ze bijna allemaal zo goed als heel weer van het veld af.

 

Aanstaande zondag spelen Dames 1 om 13:45 thuis tegen Quick Stick, dus kom allemaal kijken!

 

Trimhockeyers speelden gelijk in Emmeloord

Het maandag-trimhockeyteam van HMHC speelde afgelopen maandag de eerste twee wedstrijden van dit seizoen in Emmeloord tegen Meeuwen (Emmeloord) en Stix (Joure). De teams waren aan elkaar gewaagd en HMHC ging na 2 keer 0-0 met 2 punten naar huis.

 

Een goed begin van het seizoen voor de dames en heren van HMHC en net als altijd een zeer gezellige avond.

Er is nog ruimte voor nieuwe spelers en speelsters, ook voor het donderdag-damesteam, dus je bent van harte welkom om mee te komen hockeyen!

 

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Razende Roeland raast weer met nieuwe bands en nieuwe muziek

22-09-2021

HARLINGEN - Na een terugblik op een album uit 1991, is het donderdagavond weer tijd om de ether van Omroep RSH en Radio Eenhoorn te vullen met nieuwe muziek uit de metal scene.

Slag van Makkum in recordtijd voor de Vuurzee

22-09-2021

HARLINGEN - Zaterdagochtend rond 9:00 uur verzamelde de bemanning van roeisloep ‘de Vuurzee’ zich bij jachtwerf Ouwehand te Harlingen.

Ondernemersspreekuur in Harlingen

22-09-2021

HARLINGEN - Bureau Zelfstandigen Fryslân werkt voor de Gemeente Harlingen en is vanaf 1 september 2021 iedere donderdag van 10:00 tot 12:00 aanwezig op Multifunctioneel Centrum Het Vierkant in Harlingen.

Reacties

BENG Evenementen BENG Evenementen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Visie Events Visie Events Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt IJssalon Min12 IJssalon Min12 Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen The Shamrock The Shamrock Food 80/20 Food 80/20 Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Haarmode Cats Haarmode Cats Karsten Wonen Karsten Wonen Zensa Moda Zensa Moda Fotografie Dorus Fotografie Dorus Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires
Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad BENG Evenementen BENG Evenementen De Omdraai De Omdraai Karsten Wonen Karsten Wonen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Food 80/20 Food 80/20 Zensa Moda Zensa Moda HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Hubo-Faber Hubo-Faber Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Visie Events Visie Events Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Haarmode Cats Haarmode Cats