Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Amusetour Harlingen

Amusetour Harlingen

Op één dag 7 top restaurants bezoeken? In Harlingen kan het! Zondag 16 september van 12 tot 17 uur vindt wederom de Amusetour plaats.
Lees verder...
Heerlijk Harlingen 2018

Heerlijk Harlingen 2018

Culinair Festival aan de haven van Harlingen waar eten, drinken, muziek en ontspanning centraal staan.
Lees verder...
Harlinger Voordeelcheque!

Harlinger Voordeelcheque!

Spaar PLUSpunten bij PLUS Lunenborg! Bij diverse lokale ondernemers krijgt u nu een nog hoger rendement! Namelijk 100% spaarwinst.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

HMHC nieuws

13-11-2017

HARLINGEN - Verslag en uitslagen van de afgelopen week gespeelde wedstrijden.

HMHC nieuws Marije Doeksen weer helemaal terug na haar blessure.

Dames 1 zet beste wedstrijd van het seizoen neer

Zondag stond de wedstrijd tegen Meppel op het programma. De eerste wedstrijd van het seizoen speelden de Harlinger dames ook tegen Meppel en die wonnen ze met 0-4. Wat zij zich nog herinnerden van die wedstrijd, is dat de dames van Meppel met het hele team alles vastzetten achterin. Hierdoor zal Harlingen dit keer creatiever moeten worden en af en toe rustig achterin overspelen, waardoor ze de tegenstander uit hun 23-metergebied lokken.

 

De eerste twintig minuten van de wedstrijd bleek dat Harlingen weer moeite had met het scoren. Ze zetten continu druk en waren alleen op de helft van Meppel te vinden. Toch bleef het doelpunt uit, ondanks dat de Harlingers veel mooie acties maakten en ontzettend gevaarlijk werden. Gelukkig kon de Harlinger Coach Hannamay Tjalsma naar voren schuiven door de terugkomst van Anna Posthumus. Hannamay Tjalsma is één van de oudste dames uit het team met dus de meeste ervaring. Daarnaast is ze altijd aanvallend ingesteld en wist ze weer ontzettend gevaarlijk te zijn. De eerste twee doelpunten van deze wedstrijd staan dus ook op haar naam.

 

Ook Bonne Cato Meijeraan kon naar voren geschoven worden, waardoor haar kracht en snelheid goed gebruikt werden. Ook Inge de Groot haar strijdlust was weer te zien. En Manon Schakenbos beloond haar harde werk tegenwoordig door na het onderscheppen van de bal ook een veilige pass af te leveren. Mede door deze Harlinger dames werd er nog drie keer gescoord. Helaas lukte het de Harlingers de laatste twintig minuten weer niet om de bal in het doel te krijgen. Toch zette Harlingen een goede wedstrijd neer en wonnen met 5-0. Dit geeft de dames weer hoop en energie om hard te trainen.

 

Volgende week speelt Harlingen een uitwedstrijd tegen koploper Flevoland. De week daarop volgt de afsluiting van het eerste deel van het veldseizoen in Harlingen en toevallig een “Super Sunday”: Veteranen spelen om 11.00 uur thuis en Dames 1 om 12.45 uur met daarop volgend een barbecue en muziek.

 

Jongens E6-1 knokt zichzelf naar een gelijkspel

De hockeyclubs liggen niet voor het oprapen en er moet soms flink gereisd worden voor een passende tegenstander. De jongens E6-1 waren zaterdag aan de beurt om naar Haren (Groningen) te gaan. Een grote club waar het zo druk was dat iemand het op de Efteling vond lijken. Nadat het juiste veld gevonden was, de warming up, en het handenschudden met de aanvoerder van de dag, Jelle Koudenburg, voorop, verloor Harlingen de toss.

 

De wedstrijd begon en al snel stonden de jongens 1-0 achter. De mannen lieten hun kop niet hangen, maar er was niet door de verdediging van Haren heen te komen: ze moesten langs een cirkel met 5 Harenaren en een keeper. Toch lukte het Jongens E6-1 een gaatje te vinden, en werd het 1-1. Na de rust en een paar mooie reddingen van onze keeper Dankert Vogelaar, gebeurde toch het ondenkbare: Haren scoorde weer, ondanks dat de wedstrijd continu op hun helft werd gespeeld. Na enkele zeer tactische wissels kreeg toch Kyan IJzendoorn het voor elkaar om de gelijkmaker tussen de palen te drukken.

 

Al met al een zeer spannende wedstrijd, waar iedereen vol vuur aan het spelen was. We kijken uit naar de return.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Fc Harlingen meiden en vrouwen

13-11-2017

HARLINGEN - Wist u dat er in de maand november gratis getraind kan worden bij de meiden en vrouwenafdeling?

VVH heren 1 weet overwinning niet over de streep te trekken

13-11-2017

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag stond het eerste herenteam van VVH in eigen Waddenhal in het veld om het op te nemen tegen de mannen van CSV Zwolle.

Bezoek van mevr. Marion Haythorne aan Harlingen

13-11-2017

HARLINGEN - Tijdens de Visserijdagen 2017 was mevr. Marion Haythorne op bezoek in Harlingen.

Reacties

Haarmode Cats Haarmode Cats Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Hubo-Faber Hubo-Faber Vogelaar Audio Vogelaar Audio Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zensa Moda Zensa Moda ForHim Menswear ForHim Menswear Atelier de Groot Atelier de Groot Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad De Lichtboei De Lichtboei Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Dio Jurien Dio Jurien Copini Opticiëns Copini Opticiëns VVV Harlingen VVV Harlingen Almamater Almamater Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Visie Events Visie Events Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Karsten Wonen Karsten Wonen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen BENG Evenementen BENG Evenementen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje IJssalon Min12 IJssalon Min12
De Lichtboei De Lichtboei Visie Events Visie Events Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Fotografie Dorus Fotografie Dorus Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires