Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Alinex Uitzendbureau is specialist in uitzenden, detacheren, payrollen en werven- en selecteren van personeel in diverse sectoren. Alinex werkt voor u!
Lees verder...
Harlinger Voordeelcheque!

Harlinger Voordeelcheque!

Spaar PLUSpunten bij PLUS Lunenborg! Bij diverse lokale ondernemers krijgt u nu een nog hoger rendement! Namelijk 100% spaarwinst.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

HMHC nieuws

13-11-2017

HARLINGEN - Verslag en uitslagen van de afgelopen week gespeelde wedstrijden.

HMHC nieuws Marije Doeksen weer helemaal terug na haar blessure.

Dames 1 zet beste wedstrijd van het seizoen neer

Zondag stond de wedstrijd tegen Meppel op het programma. De eerste wedstrijd van het seizoen speelden de Harlinger dames ook tegen Meppel en die wonnen ze met 0-4. Wat zij zich nog herinnerden van die wedstrijd, is dat de dames van Meppel met het hele team alles vastzetten achterin. Hierdoor zal Harlingen dit keer creatiever moeten worden en af en toe rustig achterin overspelen, waardoor ze de tegenstander uit hun 23-metergebied lokken.

 

De eerste twintig minuten van de wedstrijd bleek dat Harlingen weer moeite had met het scoren. Ze zetten continu druk en waren alleen op de helft van Meppel te vinden. Toch bleef het doelpunt uit, ondanks dat de Harlingers veel mooie acties maakten en ontzettend gevaarlijk werden. Gelukkig kon de Harlinger Coach Hannamay Tjalsma naar voren schuiven door de terugkomst van Anna Posthumus. Hannamay Tjalsma is één van de oudste dames uit het team met dus de meeste ervaring. Daarnaast is ze altijd aanvallend ingesteld en wist ze weer ontzettend gevaarlijk te zijn. De eerste twee doelpunten van deze wedstrijd staan dus ook op haar naam.

 

Ook Bonne Cato Meijeraan kon naar voren geschoven worden, waardoor haar kracht en snelheid goed gebruikt werden. Ook Inge de Groot haar strijdlust was weer te zien. En Manon Schakenbos beloond haar harde werk tegenwoordig door na het onderscheppen van de bal ook een veilige pass af te leveren. Mede door deze Harlinger dames werd er nog drie keer gescoord. Helaas lukte het de Harlingers de laatste twintig minuten weer niet om de bal in het doel te krijgen. Toch zette Harlingen een goede wedstrijd neer en wonnen met 5-0. Dit geeft de dames weer hoop en energie om hard te trainen.

 

Volgende week speelt Harlingen een uitwedstrijd tegen koploper Flevoland. De week daarop volgt de afsluiting van het eerste deel van het veldseizoen in Harlingen en toevallig een “Super Sunday”: Veteranen spelen om 11.00 uur thuis en Dames 1 om 12.45 uur met daarop volgend een barbecue en muziek.

 

Jongens E6-1 knokt zichzelf naar een gelijkspel

De hockeyclubs liggen niet voor het oprapen en er moet soms flink gereisd worden voor een passende tegenstander. De jongens E6-1 waren zaterdag aan de beurt om naar Haren (Groningen) te gaan. Een grote club waar het zo druk was dat iemand het op de Efteling vond lijken. Nadat het juiste veld gevonden was, de warming up, en het handenschudden met de aanvoerder van de dag, Jelle Koudenburg, voorop, verloor Harlingen de toss.

 

De wedstrijd begon en al snel stonden de jongens 1-0 achter. De mannen lieten hun kop niet hangen, maar er was niet door de verdediging van Haren heen te komen: ze moesten langs een cirkel met 5 Harenaren en een keeper. Toch lukte het Jongens E6-1 een gaatje te vinden, en werd het 1-1. Na de rust en een paar mooie reddingen van onze keeper Dankert Vogelaar, gebeurde toch het ondenkbare: Haren scoorde weer, ondanks dat de wedstrijd continu op hun helft werd gespeeld. Na enkele zeer tactische wissels kreeg toch Kyan IJzendoorn het voor elkaar om de gelijkmaker tussen de palen te drukken.

 

Al met al een zeer spannende wedstrijd, waar iedereen vol vuur aan het spelen was. We kijken uit naar de return.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Fc Harlingen meiden en vrouwen

13-11-2017

HARLINGEN - Wist u dat er in de maand november gratis getraind kan worden bij de meiden en vrouwenafdeling?

VVH heren 1 weet overwinning niet over de streep te trekken

13-11-2017

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag stond het eerste herenteam van VVH in eigen Waddenhal in het veld om het op te nemen tegen de mannen van CSV Zwolle.

Bezoek van mevr. Marion Haythorne aan Harlingen

13-11-2017

HARLINGEN - Tijdens de Visserijdagen 2017 was mevr. Marion Haythorne op bezoek in Harlingen.

Reacties

Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Zensa Moda Zensa Moda Atelier de Groot Atelier de Groot Hema Harlingen Hema Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Ons Food&Wine Ons Food&Wine Visie Events Visie Events Haarmode Cats Haarmode Cats ForHim Menswear ForHim Menswear Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Fotografie Dorus Fotografie Dorus Vogelaar Audio Vogelaar Audio Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Dio Jurien Dio Jurien Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam De Lichtboei De Lichtboei HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje VVV Harlingen VVV Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hubo-Faber Hubo-Faber Plus Lunenborg Plus Lunenborg Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Almamater Almamater
Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Ons Food&Wine Ons Food&Wine Dio Jurien Dio Jurien Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Visie Events Visie Events Atelier de Groot Atelier de Groot Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hema Harlingen Hema Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Fotografie Dorus Fotografie Dorus Hubo-Faber Hubo-Faber