Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

HMHC nieuws

29-09-2022

HARLINGEN - Met: HMHC JO-16 nu al herfstkampioen, Prima seizoenstart van de HMHC MO16-1, HMHC Heren en Assen knokken om de punten en het wedstrijd programma.

HMHC JO-16 nu al herfstkampioen

Met nog een wedstrijd te gaan is HMHC JO16-1 nu al kampioen van het Voorseizoen. JO16-1 is een klein maar hecht hockeyteam. Ze spelen nu al jaren samen en dat is te zien in het samenspel. Nu ze kampioen zijn is de kans groot dat ze een klasse hoger mogen spelen, dit wordt dan 1ste klasse. Hier werken ze dan ook samen hard voor. 

 

De jongens kennen tot nu toe een goed hockeyseizoen, ze hebben nog geen puntenverlies geleden en dat houden ze graag zo. Nu ze een klasse hoger gaan spelen wordt het een stuk lastiger, maar niet Iets dat ze niet aankunnen.

 

 

Alleen komen ze nog wel eens wat spelers te kort, waardoor ze moeten lenen van andere teams van HMHC. Dit willen ze natuurlijk zien te voorkomen dus bij deze een oproep aan oud-spelers of nieuwe sterren: ben je tussen de 14 en 16 jaar oud en wil je ons team komen versterken? Kom een keer mee trainen! De jongens van JO-16 trainen op woensdag om 18:15 uur en vrijdag om 18:30 uur. Kom naar de hockeyclub of stuur ze een berichtje op Instagram @hmhcjongensb1.

 

Prima seizoenstart van de HMHC MO16-1

Nieuwe ronde nieuwe kansen! Een vaak gehoord gezegde. Dit geldt ook voor de meiden van B1. Overigens is dat vanaf dit seizoen, net als bij het voetbal, omgedoopt tot Meisjes Onder 16 jaar 1. Zoals ieder jaar bestaat het team weer uit een aantal speelsters tweedejaars en een aantal speelsters eerstejaars. De uitdaging is dan ook om hier een team van te maken dat voor elkaar door het vuur gaat. Veel van de eerstejaars waren afgelopen seizoen kampioen geworden in de 1e klasse Noord maar die resultaten tellen nu niet meer.  Met een nieuwe hoofdtrainer, Claire Bloem, trainer/coach Lucas de Vries en teammanagers Rein Posthumus en Abe Dijkstra wordt er weer ingezet op een nieuw seizoen waarbij het vormen van een hecht team misschien nog wel belangrijker is dan het resultaat. Het resultaat komt uiteindelijk vanzelf als het eerstgenoemde een feit is.

             

Gestoken in een prachtig nieuw tenue werd er gestart in de indelingscompetitie met een uitwedstrijd in en tegen Westerkwartier MO16-2. Het was allemaal nog zoeken naar de juiste balans maar uiteindelijk werd er terecht gewonnen met een 0-2 score. Zo, de kop was er af en verbeterpunten werden door coach Lucas genoteerd. Hier konden we verder mee. De tweede wedstrijd die op het programma stond was thuis tegen Sneek MO16-2. Voor velen van ons een bekend team die we door de jaren heen regelmatig tegenkomen. Het werd een spannende wedstrijd. Het eerste kwart waren we nog niet helemaal bij de les maar naarmate de wedstrijd vorderde werden we sterker en sterker. De uiteindelijke uitslag van 3-0 winst was dan ook meer dan verdiend. Een mooie uitslag tegen een goede tegenstander.

 

De week erop werd er naar Groningen getogen om daar tegen GHBS MO16-3 te spelen. Na een rit vol omleidingen bij Groningen waren we toch nog op tijd om op een, ver weggestopt veld, uitstekend te beginnen en stonden we na 1 minuut al op voorsprong. De meegereisde supporters hadden op de banken gestaan als deze er waren geweest. GHBS liet het er niet bij zitten en wist de stand in het eerste kwart gelijk te trekken. Maar zoals wel vaker slaan wij toe in het laatste kwart. Onze meiden geven nooit op en die spirit houden ze vol tot aan het einde van de wedstrijd. Er werd uiteindelijk gewonnen met 2-3! Weer 3 punten in de knip. Met de wetenschap dat we 9 punten uit 3 wedstrijden hadden ontvingen we afgelopen zaterdag medekoploper Roden op het Balkland.

 

Roden had alleen een beter doelsaldo dan ons. Plus 6. Dus dat kon wel eens een spannend potje worden. En dat werd het zeker. Beide teams waren erg aan elkaar gewaagd. Het getrainde spel wat onze trainers beoogden werd niet altijd goed uitgevoerd, ook mede door het druk zetten van Roden maar de inzet was echt super. Een 1-1 gelijkspel werd over de streep getrokken. De winst voor ons zat in het feit dat we als een team voor elkaar door het vuur gingen om dit te realiseren. Nog 1 wedstrijd te gaan in deze indelingscompetitie en dan hopen we dat we in de seizoenscompetitie mogen starten in de 1e klasse. Maar dat is aan de bond. Voor nu zijn wij super tevreden met de meiden. Okay, er zijn speltechnisch nog genoeg dingen voor verbetering vatbaar maar het als team spelen en voor elkaar door het vuur te gaan is nu al zichtbaar. Het kan zomaar een heel mooi seizoen worden!

 

 

Staand van links naar rechts: Sterre Dijkstra, Annemarijn Hilarides, Luna Brouwer, Mirthe Visser, Elin Posthumus, Doutzen Bijlsma, Maud van der Veen en Matilde van Stee. Zittend van links naar rechts: Lara de Jong, Feah Migullas, Pien Veenstra, Marijn Janssen, Marieke Mulder en Tess Siccama.

 

HMHC Heren en Assen knokken om de punten

Na de overtuigende 8-0 zege van vorig weekend stond deze week Assen op het programma voor de Heren van Harlingen. Assen heeft het al jaren lastig in Harlingen, waar het nog altijd op zijn eerste overwinning wacht. Lars Kroese was weer fit verklaard door de medische staf van de thuisploeg. Niels Kappert daarentegen verkoos Martin Garrix boven een partijtje hockey. Gelukkig mocht zoon Jens niet mee en was daarmee een waardig vervanger.

 

De wedstrijden tussen Harlingen en Assen zijn nooit saai, maar deze werd er één die de toeschouwers niet snel meer zullen vergeten. Na het eerste fluitsignaal was het gelijk Assen wat Harlingen onder druk probeerde te zetten. Ondanks de hoge druk van Assen was het alsnog Harlingen dat wederom binnen 3 minuten op voorsprong kwam. David Steevensz kon van dichtbij de bal binnentikken. Nog binnen het kwart stond het uiterst effectieve Harlingen al met 4-0 voor door goals van Onno Onnes, Vincent Steevensz en Andries Nieuwland. Met Vincent zijn goal als hoogtepunt; met een prima solo over de randcirkel wist hij snoeihard de verre kruising te vinden. Ondanks de ruime voorsprong speelde Assen goed, maar Harlingen had het verdedigend goed staan met Igle van der Meulen in het hart van de verdediging. 

 

 

In het tweede kwart scoorde Assen snel, maar Harlingen liet zich niet van de wijs brengen en Vincent Steevensz wist met nog 2 doelpunten alweer zijn tweede hattrick van het seizoen te maken. Vlak voor rust bepaalde Assen met nog een doelpunt de 6-2 ruststand. 

 

De tweede helft werd helaas vooral ontsierd door een incident op het einde. Waar Matthijs Kouwenhoven eerder nog voor de 7-2 had gezorgd, sloegen bij één speler van Assen helaas de stoppen door. Jammer van het einde van een verder sportieve wedstrijd. Gelukkig konden meeste mannen van beide teams het na de wedstrijd onder genot van een biertje weer goed praten met elkaar.

 

Programma HMHC komend weekend

Het hockeyseizoen bij HMHC is in volle gang. Niet alleen wordt er in de weekenden en op de trainingsavonden volop gehockeyd, ook op alle Harlinger basisscholen wordt in deze weken gehockeyd. Op vrijdagmiddag 7 oktober kun je meedoen met een kennismakingsclinic aan de Westerzeedijk! En natuurlijk ben je zaterdag en zondag weer van harte welkom om de teams van HMHC aan te moedigen.

 

Hockey op basisscholen

Ook dit jaar verzorgt HMHC weer clinics op alle Harlinger basisscholen, in samenwerking met Beweegteam Harlingen van de gemeente. De trainers van HMHC zijn op toernee en laten zo alle kinderen in Harlingen kennismaken met hockey. Als mede-ondertekenaar van het Harlinger Sportakkoord draagt HMHC zo bij aan meer sport en bewegen bij de jeugd.

 

Kennismaken met hockey op vrijdag 7 oktober

Heeft je kind na de clinic op school zin om kennis te maken met hockey en HMHC? Dan ben je samen met je kind (groep 1 tot en met 8) van harte welkom bij de clinic aan de Westerzeedijk van 14.30 tot 16.00 uur. Ook als je al hockey speelt en je wilt samen met je vriendje of vriendinnetje komen, dan ben je samen van harte welkom! Opgeven kan via AbeDijkstra@outlook.com.

 

Balklandpark bijna klaar

Vorige week stond het al in de pers: het Balklandpark rondom de hockeyvelden nadert de afronding. Ook voor HMHC is dit een positieve ontwikkeling, met onder meer een nieuwe ingang, herinrichting van de fietsenstalling, een prachtig nieuw toegangshek en eindelijk een hek langs de sloot. Hopelijk is het allemaal gereed bij de start van de voorjaarscompetitie!

 

Programma komend weekend

Zaterdag 1 oktober 

09.30 uur HMHC Mix O8 - Sneek

09.30 uur GHBS - HMHC MIxO10

10.15 uur Groningen - HMHC Mix O14-1

10.30 uur HMHC MixO12-1 - Lemmer

11.00 uur Lemmer - HMHC JO16

13.45 uur GHBS - HMHC MO16-1

16.30 uur Sneek - HMHC MO16-2

 

Zondag 2 oktober 

10.45 uur HMHC HE30 - Quick Stick

13.00 uur HMHC Dames - Hoogeveen

14.30 uur Sneek - HMHC DO25

14.45 uur HMHC Heren - Zeewolde

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Zangfeest op 9 oktober in de Koornbeurs te Franeker

29-09-2022

HARLINGEN - Rond 1982 wordt de "Close Harmony Group" opgericht.

Senioren Zeerobben

29-09-2022

HARLINGEN - Een mooie start voor Zeerobben in de mooie 2e klasse K ondanks de moeizame 1e helft.

Open Turntraining V&K-Stenen Man

29-09-2022

HARLINGEN - Op zaterdag 1 oktober aanstaande is er in het Vierkant in Harlingen een open Turntraining.

Reacties

Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Karsten Wonen Karsten Wonen Wellheat Shop Wellheat Shop Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hubo-Faber Hubo-Faber Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Fotografie Dorus Fotografie Dorus Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor IJssalon Min12 IJssalon Min12 TeamFRL TeamFRL Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Copini Opticiëns Copini Opticiëns Visie Events Visie Events Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen CDA Harlingen CDA Harlingen The Shamrock The Shamrock Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen
The Shamrock The Shamrock Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Visie Events Visie Events Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn BENG Evenementen BENG Evenementen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Haarmode Cats Haarmode Cats Zensa Moda Zensa Moda