Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!

HMHC Heren-1 ongeslagen kampioen in de zaalcompetitie

01-02-2024

HARLINGEN - Nog voor het einde van de zaalcompetitie heeft het heren-1 team het kampioenschap in Zuidlaren veilig weten te stellen.

Onder het oog van een tiental trouwe supporters uit Harlingen werd zondag 28 januari om 09.45 begonnen met de eerste wedstrijd (2x 20 minuten) tegen de nummer 2 in de competitie, Hondsrug (Zuidlaren).

 

Hondsrug zet direct hoge druk en na 6 minuten vonden ze een gat in de verdediging waardoor keeper Remmert van koppen uit dezelfde aanval 2 ballen moest keren. Harlingen komt nog geen twee minuten later met een strakke pass door het midden richting goal maar een tip in ging net naast. Hondsrug pakt de draad weer op maar komt niet door de sterke verdediging van Harlingen die goede blocks weet neer te zetten waardoor Hondsrug alleen richting hun achterveld kan terugspelen.

 

Na twaalf minuten speeltijd krijgt Harlingen een strafcorner mee. Andries Nieuwland geeft de bal strak aan en Vincent Steevensz weet hem met veel kracht laag in de goal te werken (0-1). Hondsrug blijft fel spelen maar Harlingen weet tot de rust de nul vast te houden. Harlingen begint de tweede helft direct aanvallend en komt met een snoeiharde bal de cirkel van Hondsrug in, Laurus Dijkstra krijgt de bal lekker op de stick voor een tip in maar de keeper van Hondsrug weet de bal uit de goal te werken. Hondsrug probeert door de sterke verdediging van Harlingen te komen maar krijgen daar geen kans voor.

 

Harlingen weet in de drukke cirkel van Hondsrug mooie acties te maken met korte strakke passes maar weet hier het doelsaldo niet mee op te hogen totdat Sjoerd Nieuwland een bal aangespeeld krijgt van Vincent en die met een mooie draai de goal in werkt. 30 seconden later besluiten de scheidsrechters het doelpunt af te keuren omdat de bal van de speelvloer (hoog) was gekomen. Nog geen minuut later weet harlingen uit een strafcorner wel te scoren. Lucas de Vries geeft aan, Vincent neemt aan en speelt door naar Sjoerd die vervolgens door passt naar Jens die weer teruglegt op Vincent die eenvoudig langs de uitgespeelde keeper kon scoren (0-2). In de 14e minuut krijgt Harlingen de eerste strafcorner van deze wedstrijd tegen. De aangegeven bal schoot door dus Harlingen kon weer opgelucht ademhalen.

 

Harlingen pakt snel op en Andries geeft in korte tijd tot twee keer toe prachtige assists die Vincent beide weet te verzilveren (0-4). Hondsrug neemt uit en komt direct naar de cirkel van Harlingen maar Lars Kroese weet de bal achterin handig te onderscheppen en zet razendsnel de counter in. De scheidsrechter meende echter een overtreding te zien waarop Keeper Remmert reactie gaf wat hem twee minuten straftijd op de bank kostte. Hondsrug die tot nu toe weinig actie op goal wist te maken maakte handig gebruik van de afwezigheid van de keeper en scoorde hoog in de goal (1-3). We gaan de laatste minuut in, de keeper is inmiddels weer terug en Harlingen krijgt nog een strafcorner mee. Lucas geeft aan en Lars schiet op goal maar de keeper van Hondsrug weet de bal met de klomp weg te werken. Eindstand 1-4 kampioenschap veiliggesteld!

 

Doelpuntenregen in laatste wedstrijd Heren-1 in de zaalcompetitie.

Om 10.35 uur klonk het fluitsignaal voor de wedstrijd tegen de Hoogeveense Hockey Club HHC. Hoogeveen neemt uit en beide teams proberen rustig het spel op te bouwen en zo tot een aanval te komen. Harlingen deed dit beter met onder andere Rico Postma langs de rechterbalk en hieruit wist Andries uiteindelijk in de 6e minuut in de drukte voor de goal de bal in het net te wippen (1-0). Een minuut later kreeg Harlingen een strafcorner mee vanwege hakken op de stick. Andries geeft strak aan maar de bal schiet door. Lars weet de bal snel op te pakken en komt direct de cirkel in en geeft hem af op Andries die keurig afrondt (2-0). Met de voorsprong op zak en een zware wedstrijd achter de rug weet Harlingen rust te bewaren door de bal rustig achterin rond te spelen en aanvallen volgens het boekje op te bouwen. Er volgt al snel een strafcorner die wordt aangegeven door Andries. Jens schiet op goal maar de keeper houdt de bal tegen. Er wordt door HHC direct een counter ingezet maar de spelers lopen vast op keeper Remmert.

 

Hoogeveen die deze dag nog geen wedstrijd had gespeeld voerde de druk behoorlijk op en speelde veel in de Harlinger cirkel. Lars wist in de 14e minuut voor eigen goal de bal te onderscheppen en nam die in hoog tempo langs de linkerbalk mee naar voren en scoorde hoog in de goal (3-0). Harlingen krijgt weer meer balbezit maar echte aanvallen worden door de tegenstanders afgebroken. In de 16e minuut komt HHC met een counter maar de bal ging voor de goal langs. In de 17e minuut geeft Laurus een assist op Vince die deze eenvoudig in de goal afrondt (4-0). Laurus weet nog met een lange pass de bal in de cirkel te krijgen maar harlingen wist de bal niet meer met de stick te raken zodat ondanks de bal in de goal ging hij niet meetelde op het scorebord. Harlingen komt vlak voor rust weer in de cirkel en de keeper maakte hierbij een overtreding op onze aanvaller waardoor er wederom een strafcorner genomen mocht worden. Andries geeft aan op zijn broer Sjoerd die met een paar mooie passen en de bal aan de stick rond de keeper kwam en achter zijn rug langs scoorde (5-0).

 

In de tweede helft maakt Harlingen weer mooie acties maar weet hier geen doelpunten uit te creëren. HHC vraagt zich hardop af wat het plan is en komt in de 7e minuut nog met een serieuze aanval maar de bal kwam van de speelvloer dus mocht Harlingen weer uitnemen. In de 8e minuut krijgt HHC een strafcorner mee en HHC speelt keeper Remmert uit en de bal gaat hard richting goal maar Vincent wist hem met zijn stick op te vangen en Harlingen behield de nul. HHC geeft de strijd niet op en komt met een een-tweetje voorbij de keeper maar wederom stond er een verdediger, dit keer Jens, op de achterlijn en wist het hoge schot op goal met zijn stick uit de lucht te halen.

 

In de elfde minuut zijn het weer de gebroeders Nieuwland die scoren en de stand op 6-0 brengen. Harlingen neemt nu echt de overhand en de spelers van HHC geven een vermoeide indruk. In de 13e minuut Scoort Vincent uit een assist van Sjoerd (7-0). In de 18e minuut komt er een harde bal van Harlingen richting de goal van HHC maar werd gekeerd door het lichaam van een veldspeler wat resulteerde in een strafcorner voor Harlingen. Lucas geeft de strafcorner aan en Vincent speelt de bal terug op Lucas die hem keurig in de goal tikte (8-0). In de laatste minuut van de wedstrijd geeft Andries nog een mooie pass op Vincent die hiermee met het laatste doelpunt van hun zaalseizoen de stand op 9-0 brengt.

 

De wedstrijden die in deze competitie door de andere teams nog gespeeld moeten worden vormen geen bedreiging voor het kampioenschap dus volgende week feest in het gezellige clubhuis van de Harlinger Mixed Hockey Club.

 

Sport & Recreatie

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

Deze week in Afslag Harlingen bij Omroep Zilt

01-02-2024

HARLINGEN - Zaterdag 3 februari is er van 11.00 - 13.00 uur bij Omroep Zilt een nieuwe aflevering van Afslag Harlingen, Harlingenboeit.nl geeft alvast een tipje van de sluier.

Voortgang project toekomst centrum van Harlingen

01-02-2024

HARLINGEN - Gemeente Harlingen maakt plannen voor de toekomst van het centrum van Harlingen.

Eerste woensdagmiddag toernooi bij jbv Boulegoed

01-02-2024

HARLINGEN - Woensdag 31 januari werd er het eerste woensdagmiddag toernooi van 2024 gehouden.

Reacties

Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Visie-Events Visie-Events Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Connexa Connexa Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Copini Opticiëns Copini Opticiëns Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Haarmode Cats Haarmode Cats CZVideoful CZVideoful Milûk Milûk Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Hubo-Faber Hubo-Faber IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad BENG Evenementen BENG Evenementen Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Zensa Moda Zensa Moda
Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis IJssalon Min12 IJssalon Min12 Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Firma Sijtsma Firma Sijtsma Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Karsten Wonen Karsten Wonen Hubo-Faber Hubo-Faber Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Haarmode Cats Haarmode Cats BENG Evenementen BENG Evenementen Zensa Moda Zensa Moda Copini Opticiëns Copini Opticiëns Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Visie-Events Visie-Events Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen TeamFRL TeamFRL
Visie-Events Visie-Events Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Milûk Milûk Copini Opticiëns Copini Opticiëns Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Firma Sijtsma Firma Sijtsma Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad IJssalon Min12 IJssalon Min12 Hubo-Faber Hubo-Faber Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Connexa Connexa Zensa Moda Zensa Moda Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Karsten Wonen Karsten Wonen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen
Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis CZVideoful CZVideoful Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Karsten Wonen Karsten Wonen Firma Sijtsma Firma Sijtsma Connexa Connexa Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie TeamFRL TeamFRL Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Copini Opticiëns Copini Opticiëns Haarmode Cats Haarmode Cats Hubo-Faber Hubo-Faber Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Visie-Events Visie-Events Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Milûk Milûk
Hubo-Faber Hubo-Faber Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Visie-Events Visie-Events Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Milûk Milûk Haarmode Cats Haarmode Cats Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Copini Opticiëns Copini Opticiëns