Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!

Haal op gelijk

09-06-2024

HARLINGEN - Zaterdagmorgen vroeg met de Okke Hel familie richting Harderwijk on daar met 4 sloepen mee te doen aan Haal op gelijk.

We konden uitslapen want de organisatie had ons pas in de laatste kraan groep ingedeeld. Eenmaal in Harderwijk lagen de sloepen vlot in het water en konden de stuurlieden richting Palaver nadeel van laat kranen en parkeren (wat best stukje lopen was toch Nellie!) Dat niet alle stuurlieden van Okke Hel aanwezig waren maar gelukkig had onze voorzitter samen met een paar Danseresjes goed opgelet en werd iedereen nog even bijgepraat over de route . De Danser mocht met start nr. 1 als eerste sloep aan de race beginnen en normaal worden de races voorgevaren door een bootje maar hier niet dus Nellie mocht het helemaal zelf uitzoeken. Er werd gestart om de minuut en om 12.13 uur mocht de Okke van start deze race wilde de mannen met zijn 8en eens kijken wat dit zou brengen hun doel was om in ieder geval de Danser in te halen. 

 

Om 12.28 uur mocht de Snurk op pad met twee minuten na hun om 12.30 uur de Kromme Dick als laatste en zo was iedereen op pad. Alle sloepen van Okke Hel werden bij de passage van de brug luid aangemoedigd door de supporters die ook dit keer weer in groten getale aanwezig waren. Of dit nu kwam door de Aaltjesdagen? Maar wij willen jullie bedanken voor de support.

 

Mooie route

De race zelf was echte een mooie route tegen de wind, voor de wind, dwarse wind, bruggen en een aquaduct er zat van alles in.

Alle sloepen waren met verschillende ambities gestart de Danser punten scoren voor het Nederlands kampioenschap de Okke kijken welke wattage er met 8 roeiers kon worden gehaald en uiteraard de Snurk verslaan.

 

De Kromme Dick waar Jens zijn debuut maakte nadat hij jaren geleden zei dat ga ik ook doen. En het was een zeer verdienstelijk debuut wat zeker naar meer smaakt. Maar de jonge honden van de Kromme Dick willen toch altijd wel graag boven die oude knarren van de Snurk eindigen en sneller roeien. Maar de Snurk waar deze wedstrijd good old Kees terugkeerde na een pauze van .. laten we daar maar niet op ingaan. Maar de mannen wilde maar een ding en dat was de speedcup winnen.

 

Doelstellingen

De race zelf tja dan kan ik maar over een boot praten en dat zou een eentonig verhaal worden maar de Okke haalde de Danser in dus hun doelstelling was gelukt al hebben ze er hard voor moeten knokken. De Snurk kwam op de streep 10 meter te kort om de Danser in te halen dus de missie van de Danser de Snurk voorblijven ook gelukt. De andere doelstellingen voor Snurk en Kromme Dick die moesten wachten tot prijsuitreiking. En nogmaals we werden onder luid applaus van onze supporters onthaald. En in bijzonder wil ik Andries en Anneke noemen die als supporters met de camper vooruit waren gestuurd om voor iedereen kwartier te maken en uit te zoeken waar de start was maar dat bleek toch lastig🫣.

 

Nadat de sloepen op de trailer stonden moesten we wachten op de uitslag maar dat was niet heel vervelend want er was van alles te doen braderie , kermis foodfestival waar ze heerlijke hete kip verkochten heb ik begrepen van Kees. Maar dan was het om 17.00 uur toch tijd voor de prijsuitreiking. Keurig op de afgesproken tijd.

 

En dan uiteraard als eerste de Danser die werden 4e in algemeen klassement en daarmee haalde ze toch weer een mooi resultaat en dat was niet voor het eerst dit jaar.

 

De Okke met hun experiment werden ook 4e in het algemeen klassement wat een groot compliment verdient.

 

De Kromme Dick haalde de 8e plaats algemeen maar hadden met 1 uur 21 min en 16 sec de tweede roeitijd in de speedcup.

 

De Snurk die als doelstelling had het winnen van de speedcup en met een tijd van 1 uur 18 min en 49 sec is dat ruimschoots gelukt wat ook nog resulteerde in een 2e plaats algemeen.

 

Al met al een geslaagde dag voor Okke Hel in Harderwijk en we komen graag terug in 2025!

 

Uiteraard willen we onze sponsors bedanken voor hun steun zonder hun kunnen wij geen wedstrijden roeien.

 

En niet te vergeten onze supporters door jullie aanmoedigingen vanaf de kant of terras gaan wij zeker harder roeien we hopen jullie dan ook weer te zien in Zwolle en Terherne.

 

Haal op gelijk

HAAL OP GELIJK

Sport & Recreatie

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

Otto en Nynke Bruinsma winnaars van de midfondvlucht vanaf Rethel

09-06-2024

HARLINGEN - Op donderdag 6 juni werden de duiven ingekorfd voor de vierde midfondvlucht, die op zaterdag 8 juni plaatsvond met een lossing in Rethel, op een afstand van 414 km.

Feike en Eelco Feikema royaal op kop in Harlingen

09-06-2024

HARLINGEN - Eindelijk een vlucht met een normale aanloop en een vlot verloop!

Reacties

Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail CZVideoful CZVideoful Haarmode Cats Haarmode Cats Hubo-Faber Hubo-Faber Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad TeamFRL TeamFRL IJssalon Min12 IJssalon Min12 Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Connexa Connexa Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Copini Opticiëns Copini Opticiëns Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Milûk Milûk
Connexa Connexa Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie CZVideoful CZVideoful Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zensa Moda Zensa Moda Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE TeamFRL TeamFRL Firma Sijtsma Firma Sijtsma Hubo-Faber Hubo-Faber Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Milûk Milûk Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas BENG Evenementen BENG Evenementen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad
Copini Opticiëns Copini Opticiëns Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis TeamFRL TeamFRL Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Connexa Connexa Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Firma Sijtsma Firma Sijtsma Milûk Milûk Haarmode Cats Haarmode Cats Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Visie-Events Visie-Events Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hubo-Faber Hubo-Faber Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor
Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot TeamFRL TeamFRL Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen CZVideoful CZVideoful Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Haarmode Cats Haarmode Cats Karsten Wonen Karsten Wonen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie BENG Evenementen BENG Evenementen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Connexa Connexa IJssalon Min12 IJssalon Min12 Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Firma Sijtsma Firma Sijtsma Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Milûk Milûk
Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor CZVideoful CZVideoful Karsten Wonen Karsten Wonen Connexa Connexa IJssalon Min12 IJssalon Min12 Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zensa Moda Zensa Moda Visie-Events Visie-Events