Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!

Fc Harlingen sluit seizoen af met grandioos familieweekend

28-06-2024

HARLINGEN - Het afgelopen weekend was het voor jong en oud een waar spektakel bij fc Harlingen!

Fc Harlingen sluit seizoen af met grandioos familieweekend Foto's: E.c.A

Drie dagen lang werd er volop genoten van sport, spel, plezier, muziek en gezelligheid. Met de hulp van vele toegewijde vrijwilligers werd dit een weekend om nooit te vergeten.

 

"Wat was het gezellig!" "Alles was zo goed georganiseerd!" "Ik heb me uitstekend vermaakt!" "Geen enkel negatief geluid en geen 'nee' als antwoord." "Het was gewoon fantastisch!" Dit waren enkele van de vele positieve reacties die de activiteiten commissie als organisatie te horen kreeg. Maandenlang waren zij - in samenwerking met de kantine commissie en vele andere vrijwilligers - bezig met de voorbereidingen. Het moest een weekend worden waarin op een fijne manier, in een prettige omgeving met (familie)leden het voetbalseizoen gezamenlijk afgesloten kon worden. En daar zijn ze zeker in geslaagd!

 

Walking Football-toernooi, zeskamp, EK wedstrijd

Al jaren een traditie en ook dit jaar weer op de vrijdagavond de zeskamp en het Walking Football toernooi. De Harlinger Oldstars Ouwe Seunen namen het op tegen de Walking Football teams van FC Burgum, Leovardia en Middelsee. Er werd op kleine veldjes gespeeld en soms ging het er fanatiek aan toe! Scheidsrechters Hielke Jager en Klaas Mulder, altijd streng maar rechtvaardig, moesten regelmatig ingrijpen, want bij Walking Football is rennen niet toegestaan en de bal mag niet hoger dan heuphoogte geschoten worden. Maar zo sportief als het begon, zo eindigde de avond ook!

 

Foto: E.c.A

 

Op het hoofdveld ging tegelijkertijd de zeskamp van start, dit jaar in het teken van oudhollandse spellen. En ook dit jaar weer een grote deelname van fanatieke teams, jong en oud door elkaar. Hierna snel douchen en omkleden want in samenwerking met In4More kon men op maar liefst 4 schermen tegelijkertijd live de EK wedstrijd Nederland-Frankrijk volgen. Duo Small Change zorgde voor de muzikale omlijsting en zij zorgden ervoor dat deze onvergetelijke dag op een feestelijke wijze eindigde.

 

Op 4 schermen werd er tegelijkertijd met z'n allen live naar de wedstrijd Nederland – Frankrijk gekeken. Foto: E.c.A

 

Jeugdvoetbal 4x4, verkleedvoetbal 5x5 en penalty’s

Op zaterdagochtend was het de beurt aan de jeugdvoetballers. De jeugdteams gingen de strijd met elkaar aan in een 4x4-toernooi, waarbij de verschillende categorieën goed vertegenwoordigd waren. Omroeper Matthieu Visser zorgde voor een feilloze presentatie, terwijl Ingrid Hoekstra en Evelien Attema de standen nauwkeurig bijhielden. Aan het einde van de ochtend werden de winnaars bekendgemaakt en ontvingen een mooi aandenken.

 

Winnaars van het 4x4 voetbal in de categorie JO8-JO9. Foto: E.c.A

 

Winnaars van het 4x4 voetbal jeugd. Foto: E.c.A

 

Daarna was het tijd voor de senioren. Spelers vanaf JO15 konden zich met eigengemaakte teams inschrijven voor een 5x5 en 7x7 verkleedtoernooi en dit resulteerde in allerlei fantastische en bizarre creaties.

 

De prijs voor het best verkleed ging naar: ‘Satisfyers’ met Roxy Dekker. Foto: E.c.A

 

Winnaars profpoule 7x7. Foto: E.c.A

 

Na de prijsuitreikingen verplaatste de actie zich naar het C-veld, waar een spannende penaltyreeks plaatsvond. Keepers Jesse Jaarsma, Egbert-Jan Panbakker en Nick Teerling stonden bij de senioren paraat om hun doel schoon te houden. En terwijl er bij de jeugd drie winnaars werden gekroond, kon er bij de senioren slechts één winnaar zijn. Titelverdediger Martijn Homminga slaagde er niet in om bij de laatste drie te eindigen. De uiteindelijke strijd ging tussen Remko Zandberg, Rienk Wijbenga en Jeroen Kuper. Na een spannende reeks ging Jeroen er uiteindelijk met de prijs vandoor en mag hij zichzelf de Penaltykiller 2024 noemen.

 

Huldiging kampioenen

Het afgelopen seizoen was een buitengewoon succesvol jaar, waarin diverse teams het kampioenschap wisten te veroveren. De teams die deze glansrijke prestatie leverden waren JO12-1, JO15-1, MO13-1 (2x) en JO19-1. De kampioensteams werden nog even extra in het zonnetje gezet en kregen de kampioensschaal overhandigd.

 

Foto: E.c.A

 

Feestzanger Benny Bakker zorgde inmiddels voor een heerlijke feestsfeer op het terras en 's avonds ging het dak eraf met de HA24 band. Het was een perfecte afsluiting van de dag, waarin sport en plezier hand in hand gingen.

 

Jeugd- en seniorenkaatsen

Winnaars jeugdkaatsen. Foto: E.c.A

 

Op zondagochtend ging het kaatsen van start, zowel voor de jeugd als voor de senioren. Dankzij de inzet van kaatsvereniging De Eendracht waren er genoeg velden beschikbaar om alle wedstrijden plaats te laten vinden. Het was een prachtige afsluiting van een bijzonder geslaagd weekend vol sport, spel, plezier, muziek en gezelligheid.

 

De 1e prijs jeugdkaatsen ging naar: Lucas Vlieger en Lucas Hoppinga. De 2e prijs werd gewonnen door Jurre Mulder en Kyron Douwsma. De winnaars bij het kaatsen vanaf JO15 waren: 1e prijs winnaarsronde: Sipke van der Ploeg (koning), Nick Teerling en Stijn Postmus. 2e Prijs winnaarsronde: Martijn Homminga, Rienk Wijbenga en Edine Outhuyse. 3e prijs winnaarsronde: Willem Zeilmaker, Niels Attema, Jesper Teerling. 1e prijs verliezersronde: Evan van Sertima, Wiepke Zondervan en Meike Homminga. 2e prijs verliezersronde: Sido Smit, Aaron Bouwhuis en Marjan Schuijl. Foto: E.c.A

 

Woord van dank

Voor een uitgebreid verslag, foto's en uitslagen van het familieweekend kunt u terecht op de officiële website van fc Harlingen, evenals op hun Facebook-, Instagram- en Twitterpagina's. Een speciaal woord van dank gaat uit naar de activiteitencommissie, de kantinecommissie, de schoonmakers, kaatsvereniging De Eendracht, In4More, BHV First Aid en al die vrijwilligers die nog één keer alles wisten te geven voor het slagen van dit evenement. Met elkaar en voor elkaar, dat is waar fc Harlingen voor staat!

 

Een afsluitend weekend zoals ie bedoeld is. Voor elkaar en met elkaar 💙 Filmpjes, foto's en nog veel meer over een fantastisch familieweekend vind je op onze Facebookpagina en Instagrampagina.

Sport & Recreatie

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

Borreltas van Homminga's Fijne Winkeltje, perfect voor elke borrelavond!

28-06-2024

HARLINGEN - Deze week is de Borreltas weer rijkelijk gevuld met een smaakvolle selectie van lokale lekkernijen, ideaal voor fijnproevers en borrelliefhebbers.

Harlingen Waterstad - Gratis watersporten voor kinderen!

28-06-2024

HARLINGEN - Basisschoolleerlingen van groep 5 hebben vandaag enthousiast kennisgemaakt met kanovaren, zeilen en suppen.

Deze week in Afslag Harlingen bij Omroep Zilt

28-06-2024

HARLINGEN - Zaterdag 29 juni is er van 11.00 - 13.00 uur bij Omroep Zilt een nieuwe aflevering van Afslag Harlingen, Harlingenboeit.nl geeft alvast een tipje van de sluier.

Reacties

Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Milûk Milûk Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis BENG Evenementen BENG Evenementen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Zensa Moda Zensa Moda TeamFRL TeamFRL Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Haarmode Cats Haarmode Cats Hubo-Faber Hubo-Faber Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Connexa Connexa Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Visie-Events Visie-Events
Visie-Events Visie-Events Firma Sijtsma Firma Sijtsma Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Hubo-Faber Hubo-Faber Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Connexa Connexa Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur CZVideoful CZVideoful Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis TeamFRL TeamFRL Haarmode Cats Haarmode Cats Milûk Milûk Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen BENG Evenementen BENG Evenementen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas
Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Milûk Milûk Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje IJssalon Min12 IJssalon Min12 Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Visie-Events Visie-Events Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen TeamFRL TeamFRL Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zensa Moda Zensa Moda Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Karsten Wonen Karsten Wonen Connexa Connexa Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie CZVideoful CZVideoful Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis
Visie-Events Visie-Events Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Milûk Milûk Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Firma Sijtsma Firma Sijtsma Zensa Moda Zensa Moda CZVideoful CZVideoful Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Connexa Connexa Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail IJssalon Min12 IJssalon Min12 Haarmode Cats Haarmode Cats Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hubo-Faber Hubo-Faber BENG Evenementen BENG Evenementen
Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Karsten Wonen Karsten Wonen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Visie-Events Visie-Events BENG Evenementen BENG Evenementen Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hubo-Faber Hubo-Faber