Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!

Fc Harlingen nieuws week 42 - 2024

18-10-2024

HARLINGEN - Bij fc Harlingen gebeurt er veel, zowel op als buiten het veld, en we hebben alles voor u op een rijtje gezet.

Fc Harlingen nieuws week 42 - 2024 Het eerste kampioensteam is een feit: fc Harlingen JO11-1! Foto: E.c.A

In ons jeugdoverzicht leest u hoe de jongens- en meisjesteams afgelopen week hebben gepresteerd. Bent u benieuwd naar het wedstrijdprogramma of de activiteiten tijdens de Week van de Scheidsrechter? Misschien wilt u meer weten over de nieuwe teamindelingen die binnenkort bekend worden gemaakt, of over het bijzondere verhaal van Pake, die alle wedstrijdballen voor onze meisjesteams sponsort.

 

Tot slot laten we zien dat fc Harlingen meer biedt dan alleen voetbal. Lees verder en blijf op de hoogte van alles wat fc Harlingen te bieden heeft!

 

Jeugdoverzicht

Van de allerkleinsten bij JO7 tot de ambitieuze spelers van JO19, ieder team laat zien wat ze in huis hebben. Terwijl de jongere teams genieten van de trainingen en wedstrijden vol enthousiasme en plezier, strijden de oudere teams om kampioenschappen en spannende derby’s. Met geweldige prestaties en mooie resultaten blikken we terug op een mooie speelronde voor de jeugd van fc Harlingen.

 

Fc Harlingen JO7-JO8-JO9-JO10

Bij de jongste jeugdteams draait alles om ontwikkeling, strijdlust en vooral het plezier in het spel. De allerkleinsten van JO7 beperken zich voorlopig tot de woensdagmiddagtrainingen, waar ze worden klaargestoomd voor de toekomst. Na de prachtige wedstrijd tegen Mulier JO9-1, waarin het publiek werd getrakteerd op goals, mooie samenwerkingen, gemiste kansen, juichmomenten, aanwijzingen, veters strikken, struikelpartijen en schouderklopjes, hebben de jongens van JO9-1 nog één wedstrijd te spelen en wel op Vlieland! JO10-1 sluit de eerste fase af met een stadsderby tegen Zeerobben JO10-3. Deze wedstrijd wordt thuis gespeeld en begint om 10:00 uur.

 

Fc Harlingen JO9-1

 

Fc Harlingen JO11-JO13-JO15

Na vijf gespeelde wedstrijden en het behalen van maar liefst 15 punten, mag fc Harlingen JO11-1 zich als eerste team kampioen van de eerste fase noemen. Met nog één uitwedstrijd te gaan, zijn ze niet meer in te halen. De laatste wedstrijd, op 26 oktober, is een stadsderby tegen Zeerobben JO11-3. JO13-1 heeft de 'winning mood' te pakken. De thuiswedstrijd tegen St. Annaparochie JO13-2 werd met 4-1 gewonnen. De jongens spelen hun laatste wedstrijd tegen Blija JO13-1, waarin ze hopen nog een plekje te stijgen op de ranglijst. Na de zure nederlaag tegen Woudsend heeft JO15-1 zich herpakt met een overtuigende 2-10 overwinning in Bolsward. Zaterdag wacht de laatste wedstrijd, waarin ze kampioen van de eerste fase kunnen worden. Hiervoor moeten ze minimaal gelijkspelen in de uitwedstrijd tegen Akkrum JO15-2.

 

Fc Harlingen JO17-JO19

Met nog één wedstrijd te gaan, doen de jongens van JO17-1 het uitstekend in deze eerste fase. Met 15 punten uit vijf wedstrijden voeren ze de ranglijst aan. Om de ongeslagen kampioenstitel binnen te halen, willen ze ook de laatste uitwedstrijd tegen Leeuwarder Zwaluwen JO17-1 winnen. De mannen van JO19-1 zitten in een uitdagende competitie waarbij spannende wedstrijden gespeeld worden. Zo ook in Irnsum afgelopen zaterdag. Een aantrekkelijk duel dat uiteindelijk nipt door Irnsum JO19-1 met 2-1 werd gewonnen. Zaterdag spelen ze een thuiswedstrijd tegen SC Bolsward JO19-1.

 

Programma

Het belooft dit weekend weer een spannend voetbalweekend te worden voor de jeugdteams van fc Harlingen! Terwijl de spelers zich klaarmaken voor de derby’s en kampioensduels, staan onze fantastische vrijwilligers alweer paraat. Of het nu gaat om het regelen van de veldjes, het schenken van koffie of het knopen van veters ze zijn er voor iedereen! Kom dus vooral langs, juich mee en geniet van het spektakel dat onze jeugd op de velden laten zien.

 

Meisjes- en Vrouwen overzicht

Met maar liefst vier meisjesteams, een dameselftal én een Vrouwen 18+ team, is er voor elk meisje of elke vrouw die van voetbal houdt een plek om met plezier te spelen. Wat hebben ze afgelopen week gepresteerd? En wat staat er komend weekend op het programma?

 

Fc Harlingen MO11-1

De uitwedstrijd van MO11-1 tegen koploper Oosterlittens MO11-1 eindigde helaas in een 10-1 nederlaag. Zaterdag spelen de meisjes een thuiswedstrijd tegen S.C. Stiens MO11-1. Beide teams hebben tot nu toe één keer gewonnen, dus dit belooft een spannende en gelijkwaardige wedstrijd te worden.

 

Fc Harlingen MO13

Wie de thuiswedstrijd van MO13-1 heeft gezien, kan het beamen: het was een ware thriller! SC Berlikum MO13-1 nam een 0-3 voorsprong, maar de meiden van fc Harlingen bleven vechten. Ze kwamen terug tot 3-3 en namen zelfs een 4-3 voorsprong. Berlikum trok de stand weer gelijk, maar uiteindelijk was het fc Harlingen dat de winnende 5-4 wist te scoren. Wat een wedstrijd! Nu op naar de laatste wedstrijd, al moeten ze nog even geduld hebben: die wordt pas gespeeld op zaterdag 26 oktober.

 

Na een 0-3 achterstand eindigen met een 4-3 overwinning. Fc Harlingen MO13-1 heeft het gedaan! Foto: E.c.A

 

Fc Harlingen MO15

Aanstaande zaterdag staat er een ware titanenstrijd op het programma in Oosterlittens. MO15-1 van fc Harlingen neemt het op tegen Oosterlittens MO15-1. Beide teams hebben na zes wedstrijden 18 punten behaald. Fc Harlingen staat er dankzij een beter doelsaldo net iets beter voor, maar de strijd om de kampioenstitel in de tweede klasse competitie zal hevig zijn!

 

Het doelsaldo werd flink opgekrikt door fc Harlingen MO15-1. Ze wisten met 16-0 te winnen van v.v. Beetgum MO15-1! Foto: E.c.A 

 

Fc Harlingen MO17

De meiden van MO17-1 spelen hun laatste wedstrijd van deze eerste fase in Leeuwarden. Daar nemen ze het om 12:30 uur op tegen MKV'29 MO17-1.

 

Fc Harlingen Vrouwen 1:

Bijna was het Vrouwen 1 gelukt om de volle drie punten bij te kunnen schrijven. De wedstrijd tegen FVC VR1 eindigde echter in een 1-1 gelijkspel, waardoor ze genoegen moesten nemen met één punt. Zaterdag reizen de vrouwen af naar St. Annaparochie. Op Sportpark De Waaie zal de aftrap tegen VR2 van St. Annaparochie om 12:00 uur plaatsvinden.

 

Fc Harlingen VR1

 

Fc Harlingen Vrouwen 18+

Wie op vrijdagavond langs fc Harlingen komt, zal zich vast afvragen wie daar zo fanatiek aan het trainen zijn. Nou, dat zijn de vrouwen van 18+. Hoewel ze pas op vrijdag 8 november weer een speelronde hebben, trainen ze regelmatig om in topvorm te blijven. Goed bezig, dames!

 

‘Pake’ heeft zijn missie voltooid!

Na een paar intensieve weekenden zit het "werk" er eindelijk op voor Pake. Sinds de start van het voetbalseizoen is hij druk in de weer geweest voor de meidenafdeling van fc Harlingen. Met vier meisjesteams, een vrijdagavond 18+ team én een Vrouwen 1 team was het een hele klus. Maar afgelopen zaterdag reikte hij voor de laatste keer dit seizoen de wedstrijdbal uit.

 

 

Pake sponsort namelijk elke wedstrijdbal voor alle meisjes- en vrouwenteams, en dit keer was MO13-1 aan de beurt. Zij kregen een gloednieuwe bal overhandigd. Maar Pake is niet alleen een gulle sponsor, hij is ook een trouwe supporter! Bij veel wedstrijden staat hij langs de lijn om de meiden aan te moedigen. De inzet van Pake wordt enorm gewaardeerd en fc Harlingen bedankt hem dan ook hartelijk. Bedankt Pake!

 

Fc Harlingen Bedankt Scheids!

Ook afgelopen weekend stonden we stil bij de 'Week van de Scheidsrechter' en hebben we onze scheidsrechters, spelbegeleiders en lijnrechters bij fc Harlingen extra in het zonnetje gezet! Voor de vroege wedstrijden was het nog even fris, maar met een heerlijke oranjekoek van Bakkerij Elsinga en een warm bakje koffie konden ze er weer volop tegenaan! Een kleine moeite met een groot gebaar! Bedankt, scheidsrechters, voor jullie inzet!

 

 

Nieuwe indelingen in zicht: Klaar voor Fase Twee!

Met de laatste wedstrijden in zicht komt de eerste fase van het seizoen bijna ten einde. Afgelopen weekend kwam de jeugdcommissie samen met onderbouwcoördinator Douwe Kamsma en bovenbouwcoördinator Remko Zandberg bijeen om naar de (her)indelingen te kijken voor de komende fase.

 

Voor de teams van Onder 7 tot en met Onder 12 zijn er vier korte fasen, waarbij na elke fase de poules opnieuw worden ingedeeld op basis van de resultaten. De teams van JO13 t/m JO19 en MO13 t/m MO17 hebben twee korte fasen in het najaar en één langere fase in het voorjaar. De nieuwe indelingen en wedstrijdschema’s voor de tweede fase worden op 30 en 31 oktober bekendgemaakt, en op 9 november gaat de tweede fase van start.

 

Fc Harlingen: Meer dan alleen voetbal!

Sinds 16 juli heeft fc Harlingen haar deuren geopend voor Het Odensehuis. Elke dinsdag en donderdag, van 10.00 tot 16.00 uur, kunnen mensen met geheugenproblemen of beginnende dementie, samen met hun naasten, hier terecht. Het is een warme plek waar je onder de mensen kunt zijn, nieuwe sociale contacten kunt opdoen en activiteiten kunt ondernemen die aansluiten bij jouw wensen. Of je nu zin hebt in een kop koffie, samen wilt lunchen, wilt deelnemen aan een activiteit, de krant wilt lezen of naar muziek wilt luisteren—niets moet, alles mag!

 

Daarnaast is er vanaf donderdag 17 oktober iets nieuws: het Beweegcafé. Elke donderdagochtend van 9.30 tot 11.00 uur kun je gezellig meedoen met een uur laagdrempelig bewegen en cognitieve fitnessoefeningen, onder begeleiding van Stijn Kooijman. Samen in beweging komen en je lichaam én geest fit houden!

 

Fc Harlingen is meer dan alleen voetbal—het is een gastvrije ontmoetingsplek voor iedereen!

 

Programma fc Harlingen*

Zaterdag 19 oktober, THUIS:

  • 10.00 uur fc Harlingen JO10-1 – Zeerobben JO10-3
  • 12.00 uur fc Harlingen MO11-1 – S.C. Stiens MO11-1
  • 14.00 uur fc Harlingen JO19-1 – SC Bolsward JO19-2

Zaterdag 19 oktober, UIT:

  • 09.00 uur Blija JO13-1 – fc Harlingen JO13-1
  • 10.00 uur AVV JO9-1 – fc Harlingen JO9-1
  • 10.45 uur Oosterlittens MO15-1 – fc Harlingen MO15-1
  • 11.30 uur Leeuwarder Zwaluwen JO17-1 – fc Harlingen JO17-1
  • 12.00 uur Akkrum JO15-2 – fc Harlingen JO15-1
  • 12.00 uur St. Annaparochie VR2 – fc Harlingen VR1
  • 12.30 uur MKV'29 MO17-1 – fc Harlingen MO17-1

Zondag 20 oktober, THUIS:

  • 10.00 uur fc Harlingen 4 – Irnsum 2
  • 12.00 uur fc Harlingen 2 – LSC 1890 2
  • 14.00 uur fc Harlingen 1 – Warga 1

Zondag 20 oktober, UIT:

  • 13.00 uur Oosterlittens 3 – fc Harlingen 3

Donderdag 24 oktober, UIT:

  • Hardegarijp 1 – fc Harlingen 1 (K.O.-ronde KNVB Beker)

 

* Het volledige programma is te vinden op de website en/of socials van fc Harlingen. Eventuele wedstrijd wijzigingen worden daar ook weergegeven. 

Sport & Recreatie

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

Deze week in Afslag Harlingen bij Omroep Zilt

18-10-2024

HARLINGEN - Zaterdag 19 oktober is er van 11.00 - 13.00 uur bij Omroep Zilt een nieuwe aflevering van Afslag Harlingen, Harlingenboeit.nl geeft alvast een tipje van de sluier.

Fc Harlingen ontvangt Warga

18-10-2024

HARLINGEN - Zondag speelt fc Harlingen een thuiswedstrijd tegen vv Warga.

Het Alternatief 166

18-10-2024

HARLINGEN - We zijn er weer vanavond om 20.00 uur en we zijn zo blij dat we weer met zijn drieën zijn, dat ik de opener al verklap: Weezer met Happy together.

Reacties

Connexa Connexa CZVideoful CZVideoful Haarmode Cats Haarmode Cats Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Firma Sijtsma Firma Sijtsma Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok BENG Evenementen BENG Evenementen Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Milûk Milûk TeamFRL TeamFRL Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Visie-Events Visie-Events Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zensa Moda Zensa Moda Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen
Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Visie-Events Visie-Events Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Milûk Milûk Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Firma Sijtsma Firma Sijtsma Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor CZVideoful CZVideoful Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Connexa Connexa BENG Evenementen BENG Evenementen Haarmode Cats Haarmode Cats TeamFRL TeamFRL Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas
Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zensa Moda Zensa Moda Karsten Wonen Karsten Wonen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis CZVideoful CZVideoful Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Visie-Events Visie-Events Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok TeamFRL TeamFRL Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Milûk Milûk Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Firma Sijtsma Firma Sijtsma Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Haarmode Cats Haarmode Cats Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Connexa Connexa
Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Firma Sijtsma Firma Sijtsma Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail CZVideoful CZVideoful Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Connexa Connexa Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Hubo-Faber Hubo-Faber Haarmode Cats Haarmode Cats Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zensa Moda Zensa Moda Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Copini Opticiëns Copini Opticiëns Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen
Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Milûk Milûk Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Haarmode Cats Haarmode Cats Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot TeamFRL TeamFRL Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie