Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!

Fc Harlingen nieuws week 17 - 2024

25-04-2024

HARLINGEN - Er is deze week weer een hoop nieuws te melden rondom de vele teams en vrijwilligers van fc Harlingen. De jeugdteams hebben op voetbalgebied weer alles uit de kast gehaald, het schoolvoetbaltoernooi levert 2 kampioenen op, MO13-1 stond oog in oog met zanger FLEMMING, de 45-plussers in actie, Age houdt tijdens het wandelen zijn clubtrots hoog en nog veel meer lees je in het weekoverzicht van fc Harlingen.

Fc Harlingen nieuws week 17 - 2024 Geen uitslagen en standen bij de jongste pupillen maar och wat was dit een spannende wedstrijd afgelopen zaterdag toen fc Harlingen JO9-1 het opnam tegen SJO Oudega/HJSC/Heeg JO9-1. Foto E.c.A

Jeugdoverzicht

Een klein overzichtje van wat de jeugdteams van fc Harlingen afgelopen weekend beleefd hebben. Voor specifieke details over de meisjeswedstrijden verwijzen we graag naar het meisjesoverzicht.

 

Fc Harlingen JO7-JO8-JO9

De jongste jeugdteams beleven elke week zoveel plezier op het voetbalveld. Of het nu bij de training is of tijdens de wedstrijden. Het is gewoon genieten. Elke woensdagmiddag trainen deze jongste jeugdleden van 16.45 - 17.30 uur en iedereen die geïnteresseerd is in voetbal kan langskomen, aansluiten en lekker meedoen!

 

Fc Harlingen JO11-JO12

In Franeker bleef het spannend tot in de laatste minuut maar de goals bleven uit. De uitwedstrijd van fc Harlingen JO11-1 tegen SC Franeker JO11-2 eindigde in 0-0. Bij JO11-2 was dit wel anders, zij speelden 4-2 tegen Blauw Wit JO11-4. Een nipt verlies was er voor JO12-1. Lang leek het op een gelijkspel uit te draaien in de thuiswedstrijd tegen Workum JO12-1 maar in de laatste minuut werd het toch nog 2-3.

 

Fc Harlingen JO13-JO15

De jongens van JO13-1 reisden helemaal af naar Emmeloord en wisten een puntje te pakken tegen Flevo Boys JO13-2. Het werd 1-1. Een belangrijke overwinning voor JO15-1. Door de winst van 1-3 tegen LAC Frisia JO15-2 blijven ze koploper in de competitie.

 

Fc Harlingen JO17-JO19

De verslagenheid bij fc Harlingen JO17-2 was groot na afloop van de wedstrijd tegen Trynwalden JO17-2. Fc Harlingen kreeg de kansen en Trynwalden de doelpunten. Het werd 2-0. Donderdag 2 mei spelen ze een thuiswedstrijd waarbij Blauw Wit JO17-6 de tegenstander is. De wedstrijd begint om 18.30 uur. De jongens van JO17-1 spelen a.s. dinsdagavond om 19.00 uur een thuiswedstrijd en ontvangen Scharnegoutum JO17-1. fc Harlingen JO19-1 wist afgelopen zaterdag de reeks van 4 nederlagen te beëindigen. Het hoofdklasse duel tegen SC Bolsward JO19-1 eindigde in een 2-0 overwinning. Dinsdagavond heeft JO19-1 de thuiswedstrijd tegen FVC JO19-1 verloren met 1-3.

 

Programma

Vanwege Koningsdag en de meivakantie zijn er geen of weinig wedstrijden voor de jeugd. Hooguit een aantal inhaalwedstrijden. Hou de Facebook- en Instagram-pagina's van fc Harlingen goed in de gaten, zo mis je nooit een wedstrijd!

 

Heb jij het al eens geprobeert?

Meetrainen bij fc Harlingen kan al vanaf 5 jaar! De allerjongsten trainen elke woensdagmiddag van 16.45- 17.30 uur.

 

 

Kom je ook een keertje meedoen?

Ook als je al wat ouder bent kun je gewoon meedoen want fc Harlingen heeft teams voor elk kind voor elke leeftijd. Iedereen mag komen en meedoen! Wil je eerst wat informatie? Bel of app dan met de coördinator van de onderbouw: Dirk Hiemstra -> 06 21 26 75 08. Per mail kun je contact opnemen met de jeugdvoorzitter: jeugdvoorzitter@fc-harlingen.nl

 

Meisjes- en Vrouwen overzicht

Met maar liefst 4 meisjesteams en een dames 11-tal is er voor ieder meisje die van voetbal houdt een plek om met plezier te spelen. En ruimte om in te stromen is er ook, dus kom gerust langs en doe gratis en vrijblijvend mee! Eens kijken wat ze afgelopen week hebben gepresteerd en wat er nog op het programma staat:

 

Fc Harlingen MO11

Vorige week pakten de meisjes al een puntje tegen Anjum MO11-1 en dit keer wisten ze gewoon de volle winst te pakken! In Groningen werd er van Fc. Grootegast met 3-6 gewonnen door de meisjes MO11 van fc Harlingen. Wat een feestje zal dit geweest zijn!

 

Fc Harlingen MO13

De thuiswedstrijd tegen Zuidhorn MO13-1 werd door fc Harlingen MO13-1 met 5-1 gewonnen en na 10 gespeelde wedstrijden in de eerste klasse staat MO13-1 met 21 punten op de eerste plaats! Met nog 2 uit- en 2 thuiswedstrijden blijft het tot de laatste wedstrijd aan toe erg spannend! De eerste uitwedstrijd werd afgelopen woensdagavond gespeeld in Marum. Tegen ST Marum/Westerkwartier MO13-1 werd er met 0-2 gewonnen. MO13-2 speelt pas op zaterdag 11 mei weer een wedstrijd, daarover later uiteraard meer.

 

Fc Harlingen MO17

Het boottripje naar Terschelling leidde niet tot punten voor fc Harlingen, tegen Terschelling MO17-1 werd het 9-0. Woensdag 1 mei nemen de meiden het in een thuiswedstrijd op tegen Workum MO17-1 en deze wedstrijd begint om 19.30 uur.

 

Fc Harlingen VR1

Vanwege de slechte veldcondities in Leeuwarden werd de uitwedstrijd tegen Leeuwarder Zwaluwen VR2 afgelast door de tegenstander. De eerstvolgende wedstrijd staat gepland op zaterdag 4 mei en dit betreft een thuiswedstrijd. Tegenstander die middag is AVC VR1 1.

 

 

Deel twee van het Schoolvoetbaltoernooi fc Harlingen

Vanwege de enorme belangstelling werd het schoolvoetbaltoernooi over twee dagen verdeeld. Twee weken geleden streden de basisschoolgroepen 7 en 8 om de overwinning, vorige week was het de beurt aan de groepen 5 en 6.

 

 

Na twee spannende finales, waarbij de meisjes van IKC Prins Johan Friso het opnamen tegen de meisjes van Het Noorderlicht en de jongens van IKC ‘t Wad tegenover de jongens van de IKC Het Baken stonden, kon toernooileider Dirk Hiemstra de kampioenen bekendmaken. De IKC Het Noorderlicht domineerde bij de meisjes, terwijl IKC ‘t Wad zegevierde bij de jongens.

 

 

Dankwoord

Fc Harlingen bedankt Team FRL Harlingen, Stichting Sportakkoord, Zeerobben en Jumbo Olaf Hermus. Een speciale dank gaat uit naar de kantinemedewerkers van fc Harlingen. De organisatoren Dirk Hiemstra, Audrey Hiemstra en Remko Zandberg hadden het deze middag samen met de spelbegeleiders Hessel Faber, Adam Faggouss, Nick Teerling, Daan Mulder, Lahcen Faggouss, Jort Scheffer, Beiar Khalaf, Jesse Mulder, Ronin Nauta en Tom Posthumus wederom uitstekend onder controle. Dankzij hun inzet en toewijding werd het voor velen een onvergetelijke dag! Fc Harlingen wenst alle winnaars heel veel succes op de regionale kampioenschappen in mei.

 

All Stars fc Harlingen 45+

Voor mannen die na hun 45ste het voetballen zo leuk blijven vinden dat zij hun voetbalschoenen nog niet in de wilgen willen hangen, heeft de KNVB 7x7 45+ voetbal opgericht. Want; hoe oud je ook bent: voetbal gaat nooit uit je bloed. Bij 7x7 voetbal nemen teams, bestaande uit zeven spelers het op een half veld tegen elkaar op. Niet het presteren staat centraal, maar wel het recreatieve voetballen met en tegen leeftijdsgenoten.

 

7x7 voorjaarsreeks

In een reeks van minimaal vier speelavonden op de vrijdagavond is een vereniging eenmaal gastheer en speelt het de overige momenten bij de andere verenigingen in de poule. Fc Harlingen was afgelopen vrijdag gastheer en ontving de 45+ teams van AVC en vv Dronrijp. Met twee keer een gelijkspel eindigde deze ronde beduidend beter als de vorige ronde. Maar zoals al gezegd, niet het presteren staat centraal, ‘we binne even lekker bezug met sien allen”. Vooral die ‘derde’ helft smaakt altijd naar meer. De volgende ronde is op vrijdag 10 mei en dan wordt er op Sportpark Schatzenburg gespeeld.

 

 

Jan Helvrich Jeugdtoernooi

Nog twee weken en dan wordt op donderdag 9 mei 2024 voor de 46e keer het Jan Helvrich Jeugdtoernooi gehouden bij fc Harlingen. Zoals op deze archief foto te zien is, worden toernooien al van oudsher georganiseerd. Ook hier staan trainers en spelers op die net een toernooi gespeeld hebben. Wie herkent zichzelf? En wie weet nog in welk jaar dit was?

 

 

Terug van weggeweest

De oud papier container van fc Harlingen is terug van weggeweest! Het heeft even geduurd maar sinds vandaag staat de oud papier container op het parkeerterrein van fc Harlingen aan de Oosterparkweg!

 

 

Tijdens het wandelen je clubtrots hoog houden, Age doet het!

Nieuwsflits vanuit fc Harlingen: Age is niet alleen de snelste op het voetbalveld, maar nu ook op straat! Met zijn splinternieuwe rollator laat Age zien dat je zelfs tijdens het wandelen nog steeds je clubtrots hoog kunt houden! Dus als je Age ziet zoeven langs de zijlijn, geef hem dan een high-five (als hij even stilstaat) en bewonder zijn flitsende nieuwe ride!

 

 

​Poiesz Jeugdsponsoractie

Wekenlang hebben inwoners van Harlingen sponsormunten gespaard tijdens de jeugdsponsoractie bij Poiesz Harlingen. Met al die sponsormunten die gedoneerd zijn aan onze vereniging is er een fantastisch eindbedrag van € 1224,- bij elkaar gespaard. Britt, Lizz, Lana en leidster Samantha van MO13-1 mochten bij het eindgala in het WTC Expo in Leeuwarden aanwezig zijn om de cheque op te halen. Met onder andere Kalvijn en FLEMMING ging het dak eraf, wat een feest! Het geld gaat zoals beloofd geïnvesteerd worden in de jeugdafdeling van fc Harlingen. Een eerste clinic – met Trainer/Coach/Manager van FC Groningen Henderika Kingma - is al een feit! Maar er komt nog meer! Namens fc Harlingen, iedereen ontzettend bedankt voor de inzet.

 

 Foto: Linda Stoter.

Sport & Recreatie

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

'Berichten over uw Buurt' - Bekendmakingen van de overheid direct in de inbox

25-04-2024

HARLINGEN - Vanaf 15 april ontvangen inwoners van gemeente Harlingen maximaal één keer per week een e-mail van Overheid.nl met daarin bekendmakingen van de overheid.

Van Stee Offshore zaalvoetbal competitie 19-04-2024

25-04-2024

HARLINGEN - Verslag van de afgelopen vrijdag gespeelde wedstrijden.

Engelse Tuin Feest 2024 in Harlingen

25-04-2024

HARLINGEN - Het jaarlijkse Engelse Tuin Feest staat weer voor de deur!

Reacties

Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Copini Opticiëns Copini Opticiëns Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hubo-Faber Hubo-Faber Zensa Moda Zensa Moda CZVideoful CZVideoful Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen TeamFRL TeamFRL Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Milûk Milûk Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Firma Sijtsma Firma Sijtsma
Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Connexa Connexa Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen CZVideoful CZVideoful Milûk Milûk Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Karsten Wonen Karsten Wonen Haarmode Cats Haarmode Cats Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Hubo-Faber Hubo-Faber Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur IJssalon Min12 IJssalon Min12 Firma Sijtsma Firma Sijtsma BENG Evenementen BENG Evenementen TeamFRL TeamFRL Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen
Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis BENG Evenementen BENG Evenementen CZVideoful CZVideoful Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Connexa Connexa Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Zensa Moda Zensa Moda Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Karsten Wonen Karsten Wonen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Firma Sijtsma Firma Sijtsma Visie-Events Visie-Events IJssalon Min12 IJssalon Min12 Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Hubo-Faber Hubo-Faber Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje
CZVideoful CZVideoful Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Haarmode Cats Haarmode Cats Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen TeamFRL TeamFRL Copini Opticiëns Copini Opticiëns Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE IJssalon Min12 IJssalon Min12 Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Hubo-Faber Hubo-Faber Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Milûk Milûk Zensa Moda Zensa Moda Firma Sijtsma Firma Sijtsma Connexa Connexa Visie-Events Visie-Events Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok
Connexa Connexa Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis BENG Evenementen BENG Evenementen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Firma Sijtsma Firma Sijtsma CZVideoful CZVideoful Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zensa Moda Zensa Moda