Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.

Fc Harlingen nieuws week 10 - 2024

07-03-2024

HARLINGEN - Met deze week: Jeugdoverzicht, Meisjes- en vrouwenoverzicht, Activiteitencommissie: Feest en Verbinding en In de ban van voetbalplaatjesgekte!

Jeugdoverzicht

Na een welverdiende vakantieperiode waarin er de nodige oefenwedstrijden werden gespeeld, werd de jeugdcompetitie zaterdag hervat. Na het uitreiken van de voetbalplaatsjesspaaralbums trapten de jeugdleden af. Een klein overzicht:

 

Fc Harlingen JO7-JO8-JO9-JO10

Na de vaste trainingen op woensdagmiddag gaat JO8 het zaterdag in Franeker opnemen tegen SC Franeker JO8-2. De jongens van JO9-1 reizen af naar Witmarsum en spelen tegen Mulier JO9-1. De JO10-1 speelt zijn wedstrijd thuis en ontvangt de JO10-2 van Zeerobben.

 

Fc Harlingen JO11 en JO12

Afgelopen zaterdag werd er met 6-2 verloren van Zeerobben JO11-1. Ongetwijfeld zijn de puntjes weer even op de ‘i’ gezet bij fc Harlingen JO11-1 en gaan ze zaterdag tijdens de thuiswedstrijd tegen IJVC/Blauwhuis voor de drie punten. JO12-1 zag de wedstrijd afgelast worden door de tegenstander. Zaterdag reizen ze af naar Leeuwarden op het op te gaan nemen tegen FVC JO12-3.

 

Fc Harlingen JO13 en JO15

De jongens van JO13-1 nemen het zaterdag in een thuiswedstrijd op tegen SC Bolsward JO13-2. Koploper JO15-1 wist met 6-1 te winnen van FC Burgum JO15-2. Zaterdag een flinke reis voor de boeg, de uitwedstrijd tegen Dokkum JO15-1 staat dan op het programma.

 

Fc Harlingen JO17 en JO19

De jongens van JO17-2 trapten al vroeg af tegen Workum en wisten het tot de rust nog op 0-0 te houden. Maar na rust kwamen de Workumers sterk uit de box en wisten uiteindelijk met 4-0 te winnen. JO17-1 kwam in de thuiswedstrijd tegen de Stormvogels uit Arum op een 1-0 voorsprong. Maar ook hier was de tweede helft voor de tegenstander en werd er met 1-4 verloren. JO19-1 doet het keurig in de Hoofdklasse. De thuiswedstrijd tegen SV Oosterwolde JO19-1 werd met 3-1 gewonnen en de mannen staan momenteel op een derde plaats. Zaterdagmiddag reist het team af naar Sneek en gaan het vanaf 15.45 uur opnemen tegen de JO19-1 van LSC.

 

Die ontlading wanneer het eerste doelpunt valt. Het gebeurde tijdens het hoofdklasse duel tussen fc Harlingen JO19-1 en SV Oosterwolde JO19-1

 

Programma*wijzigingen voorbehouden

Zaterdag 9 maart 2024, thuis**

09:00 uur fc Harlingen JO10-1 - Zeerobben JO10-2

09:00 uur fc Harlingen JO13-1 – SC Bolsward JO13-2

09:45 uur fc Harlingen MO17-1 - Terschelling MO17-1

10:00 uur Harlingen JO11-1 – IJVC/Blauwhuis JO11-1

11.15 uur fc Harlingen MO11-1 – V.V. Heerenveen MO11-1

13:00 uur fc Harlingen JO17-2 – VC Trynwalden JO17-2

**Het volledige programma is te vinden op: www.fc-harlingen.nl

 

 

Meisjes- en vrouwenoverzicht

Bij fc Harlingen is er voor meisjes de mogelijkheid om al vanaf 5 jaar te genieten van voetbal. Met maar liefst 4 meisjes- en 2 vrouwenteams is er voor elk meisje en/of vrouw een plek om met plezier te spelen. Eens kijken wat ze afgelopen week hebben gepresteerd en wat er komende week op het programma staat:

 

Fc Harlingen MO11

In Joure werd een superspannende wedstrijd gespeeld door fc Harlingen MO11-1. Helaas werd er met 1-0 verloren van Joure MO11-1 maar het laat zien dat de meisjes tot het laatste fluitsignaal alles blijven geven. Zaterdag een thuiswedstrijd. Vanaf 11.15 uur gaan ze het opnemen tegen V.V. Heerenveen MO11-1.

 

Het jongste meisjesteam bij fc Harlingen, de MO11-1, straalt pure voetbalvreugde uit.

 

Fc Harlingen MO13

Fc Harlingen MO13-1 doet het harstikke goed. In de thuiswedstrijd werd DFC MO13-1 verslagen met 4-0 en de meisjes zijn koploper in de eerste klasse. Zaterdag staat er een flinke reis voor de boeg. Maar liefst 83 km verderop, in de provincie Groningen om precies te zijn, gaan ze het opnemen tegen Zuidhorn MO13-1. De wedstrijd van MO13-2 werd afgelast door de tegenstander en komende zaterdag zijn ze een speelronde vrij.

 

Fc Harlingen MO17

De meiden van MO17-1 moeten aan de bak en dat weten ze. Hopelijk lukt het ze om zaterdag punten te pakken tijdens de thuiswedstrijd tegen Terschelling MO17-1. Deze wedstrijd begint om 9.45 uur.

 

Fc Harlingen VR1

De Vrouwen 1 zijn een speelronde vrij en bereiden zich voor op de thuiswedstrijd tegen Blauw Wit'34 VR2 die op zaterdag 16 maart geprogrammeerd staat.

 

Fc Harlingen VR18+ of 30+

Binnenkort begint het zeven tegen zeven voetbalseizoen weer, maar er is nog onzekerheid over in welke competitie de vrouwen op vrijdagavond zullen spelen. Wordt het Vrouwen 18+ of Vrouwen 30+? Veel dames vinden het zeven tegen zeven voetbal een geweldige vorm van voetbal. Het idee achter deze opzet is om teams regionaal in te delen, zodat de reisafstanden kort blijven. Dit maakt het ideaal voor dames met drukke schema's, omdat er niet veel speelmomenten zijn. Het is ook perfect voor speelsters die extra speelplezier willen naast hun reguliere voetbalactiviteiten. Wil jij het ook eens proberen of ken je iemand die geïnteresseerd is? Meld je dan aan via de mail: jeugdvoorzitter@fc-harlingen.nl.

 

Activiteitencommissie fc Harlingen: Feest en Verbinding

Binnen fc Harlingen speelt de Activiteitencommissie een essentiële rol in het creëren van een levendige en gezellige sfeer voor de leden, jong en oud. De commissie, bestaande uit Evelien, Daisy, Cerise, Natalja, Lian en Hessel, werkt gedurende het hele seizoen aan het organiseren van diverse evenementen binnen de vereniging. En dit jaar bestaat fc Harlingen 10 jaar, dus tijd voor iets extra's!

 

Voor de jongste voetballertjes is de pietentraining een groot feest, waarmee ze op een speelse manier in de Sinterklaassfeer komen. Maar de activiteitencommissie richt zich niet alleen op de kleintjes; er is voor alle leeftijden wat te beleven. Denk aan maandelijkse kaartavonden, de jaarlijkse pubquiz, een Duits Bierfeest, de jaarlijkse bingo, de nieuwjaarsreceptie en een darttoernooi. Evelien vertelt: “Vorig jaar hadden we iets nieuws: een playbackshow speciaal voor meisjes. We hoorden dat er veel vraag naar was en dit hebben we opgepakt. Het werd een geweldige middag met veel optredens en blije winnaars”. Cerise vult aan: “En met af en toe livemuziek op de zondagmiddag, inclusief het draaiend rad, is het ook altijd gezellig!”

 

Maandelijks rond de tafel voor de leukste evenementen bij fc Harlingen! De activiteitencommissie.

 

Het kroonjuweel van de Activiteitencommissie is het jaarlijkse familieweekend, dit jaar op vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 juni. Een evenement dat niet alleen het hoogtepunt van het seizoen is, maar waar de commissie zich vanaf de start van het seizoen intensief op richt. Drie dagen vol festiviteiten, spelletjes, muziek en plezier voor jong en oud vormen de perfecte afsluiting van een jaar lang hard werken. En dit keer wordt er extra uitgepakt want fc Harlingen bestaat 10 jaar. Evelien: “Wat en hoe we dit gaan doen wordt later bekend gemaakt maar geloof ons, van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat, voor jong en oud hebben we weer geweldige activiteiten staan.” Gelukkig hoeft de activiteitencommissie niet alles alleen te organiseren, en krijgen ze veel hulp van andere vrijwilligers! Sowieso speelt de kantinecommissie een hele grote rol bij alle evenementen die de commissie organiseert.

 

De commissie streeft ernaar dat iedereen zich thuis voelt bij fc Harlingen. Of je nu jong of oud bent, jongen of meisje, de activiteiten zijn er voor iedereen. Door dit te doen, zorgt de commissie ervoor dat de club een plek is waar iedereen samenkomt, plezier heeft en mooie herinneringen maakt. En dat maakt fc Harlingen niet alleen een voetbalclub, maar ook een plek waar iedereen erbij hoort en kan genieten van leuke momenten samen. Meer informatie over de activiteitencommissie is te vinden op: www.fc-harlingen.nl

 

Fc Harlingen in de ban van voetbalplaatjesgekte!

De voetbalkoorts heeft Harlingen in zijn greep nu Plus Lunenborg deze week de voetbalplaatjesspaaractie heeft gelanceerd. De aftrap vond afgelopen vrijdag plaats, waarbij Maurice en Samantha de voetbalplaatjesalbums feestelijk uitreikten.

 

Bij elke 15 euro aan boodschappen ontvangt men een pakje met voetbalplaatjes. De stad wordt nu overspoeld met enthousiaste spaarders, vastberaden om hun albums te vullen met de helden van het voetbalveld. Binnen enkele dagen werd er al volop geroepen, “heb jij die al?” en over een aantal weken zal er ongetwijfeld een ruilbeurs plaatsvinden, maar tot die tijd wordt er fanatiek gespaard en geplakt. Het is duidelijk dat de voetbalplaatjesactie van Plus Lunenborg een schot in de roos is voor de lokale voetbalgemeenschap. Laat het ruilen en plakken maar beginnen!

 

Sport & Recreatie

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

Voorbeschouwing: FVC – Zeerobben

07-03-2024

HARLINGEN - Het feit dat VVI zich zorgen maakt over hun positie op de ranglijst (10 e) geeft aan, dat deze competitie om de bovenste plaatsen en de onderste plaatsen een ongekende slotfase tegemoet gaat.

Gezellige jaarvergadering Vrienden Hannemahuis

07-03-2024

HARLINGEN - Woensdag 6 maart jl. vond weer de jaarvergadering van de Vereniging Vrienden Hannemahuis plaats.

Leen een grijper voor de Landelijke Opschoondag op 23 maart!

07-03-2024

HARLINGEN - Een schone gemeente zonder zwerfafval, daar doen we hard ons best voor.

Reacties

Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Connexa Connexa TeamFRL TeamFRL Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Visie-Events Visie-Events Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Copini Opticiëns Copini Opticiëns Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Zensa Moda Zensa Moda Haarmode Cats Haarmode Cats Milûk Milûk Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Hubo-Faber Hubo-Faber Karsten Wonen Karsten Wonen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas
Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Visie-Events Visie-Events Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje BENG Evenementen BENG Evenementen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur CZVideoful CZVideoful TeamFRL TeamFRL Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Connexa Connexa IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Karsten Wonen Karsten Wonen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Firma Sijtsma Firma Sijtsma Milûk Milûk Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor
Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Copini Opticiëns Copini Opticiëns Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hubo-Faber Hubo-Faber Firma Sijtsma Firma Sijtsma BENG Evenementen BENG Evenementen Zensa Moda Zensa Moda Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Visie-Events Visie-Events Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail TeamFRL TeamFRL Connexa Connexa Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Karsten Wonen Karsten Wonen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Haarmode Cats Haarmode Cats Milûk Milûk Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur CZVideoful CZVideoful Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE
Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis CZVideoful CZVideoful Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Karsten Wonen Karsten Wonen Connexa Connexa IJssalon Min12 IJssalon Min12 Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie TeamFRL TeamFRL Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Hubo-Faber Hubo-Faber Firma Sijtsma Firma Sijtsma Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Visie-Events Visie-Events Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Copini Opticiëns Copini Opticiëns BENG Evenementen BENG Evenementen
Milûk Milûk Firma Sijtsma Firma Sijtsma Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Visie-Events Visie-Events Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Copini Opticiëns Copini Opticiëns Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad