Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.

Fc Harlingen nieuws week 10 - 2024

07-03-2024

HARLINGEN - Met deze week: Jeugdoverzicht, Meisjes- en vrouwenoverzicht, Activiteitencommissie: Feest en Verbinding en In de ban van voetbalplaatjesgekte!

Jeugdoverzicht

Na een welverdiende vakantieperiode waarin er de nodige oefenwedstrijden werden gespeeld, werd de jeugdcompetitie zaterdag hervat. Na het uitreiken van de voetbalplaatsjesspaaralbums trapten de jeugdleden af. Een klein overzicht:

 

Fc Harlingen JO7-JO8-JO9-JO10

Na de vaste trainingen op woensdagmiddag gaat JO8 het zaterdag in Franeker opnemen tegen SC Franeker JO8-2. De jongens van JO9-1 reizen af naar Witmarsum en spelen tegen Mulier JO9-1. De JO10-1 speelt zijn wedstrijd thuis en ontvangt de JO10-2 van Zeerobben.

 

Fc Harlingen JO11 en JO12

Afgelopen zaterdag werd er met 6-2 verloren van Zeerobben JO11-1. Ongetwijfeld zijn de puntjes weer even op de ‘i’ gezet bij fc Harlingen JO11-1 en gaan ze zaterdag tijdens de thuiswedstrijd tegen IJVC/Blauwhuis voor de drie punten. JO12-1 zag de wedstrijd afgelast worden door de tegenstander. Zaterdag reizen ze af naar Leeuwarden op het op te gaan nemen tegen FVC JO12-3.

 

Fc Harlingen JO13 en JO15

De jongens van JO13-1 nemen het zaterdag in een thuiswedstrijd op tegen SC Bolsward JO13-2. Koploper JO15-1 wist met 6-1 te winnen van FC Burgum JO15-2. Zaterdag een flinke reis voor de boeg, de uitwedstrijd tegen Dokkum JO15-1 staat dan op het programma.

 

Fc Harlingen JO17 en JO19

De jongens van JO17-2 trapten al vroeg af tegen Workum en wisten het tot de rust nog op 0-0 te houden. Maar na rust kwamen de Workumers sterk uit de box en wisten uiteindelijk met 4-0 te winnen. JO17-1 kwam in de thuiswedstrijd tegen de Stormvogels uit Arum op een 1-0 voorsprong. Maar ook hier was de tweede helft voor de tegenstander en werd er met 1-4 verloren. JO19-1 doet het keurig in de Hoofdklasse. De thuiswedstrijd tegen SV Oosterwolde JO19-1 werd met 3-1 gewonnen en de mannen staan momenteel op een derde plaats. Zaterdagmiddag reist het team af naar Sneek en gaan het vanaf 15.45 uur opnemen tegen de JO19-1 van LSC.

 

Die ontlading wanneer het eerste doelpunt valt. Het gebeurde tijdens het hoofdklasse duel tussen fc Harlingen JO19-1 en SV Oosterwolde JO19-1

 

Programma*wijzigingen voorbehouden

Zaterdag 9 maart 2024, thuis**

09:00 uur fc Harlingen JO10-1 - Zeerobben JO10-2

09:00 uur fc Harlingen JO13-1 – SC Bolsward JO13-2

09:45 uur fc Harlingen MO17-1 - Terschelling MO17-1

10:00 uur Harlingen JO11-1 – IJVC/Blauwhuis JO11-1

11.15 uur fc Harlingen MO11-1 – V.V. Heerenveen MO11-1

13:00 uur fc Harlingen JO17-2 – VC Trynwalden JO17-2

**Het volledige programma is te vinden op: www.fc-harlingen.nl

 

 

Meisjes- en vrouwenoverzicht

Bij fc Harlingen is er voor meisjes de mogelijkheid om al vanaf 5 jaar te genieten van voetbal. Met maar liefst 4 meisjes- en 2 vrouwenteams is er voor elk meisje en/of vrouw een plek om met plezier te spelen. Eens kijken wat ze afgelopen week hebben gepresteerd en wat er komende week op het programma staat:

 

Fc Harlingen MO11

In Joure werd een superspannende wedstrijd gespeeld door fc Harlingen MO11-1. Helaas werd er met 1-0 verloren van Joure MO11-1 maar het laat zien dat de meisjes tot het laatste fluitsignaal alles blijven geven. Zaterdag een thuiswedstrijd. Vanaf 11.15 uur gaan ze het opnemen tegen V.V. Heerenveen MO11-1.

 

Het jongste meisjesteam bij fc Harlingen, de MO11-1, straalt pure voetbalvreugde uit.

 

Fc Harlingen MO13

Fc Harlingen MO13-1 doet het harstikke goed. In de thuiswedstrijd werd DFC MO13-1 verslagen met 4-0 en de meisjes zijn koploper in de eerste klasse. Zaterdag staat er een flinke reis voor de boeg. Maar liefst 83 km verderop, in de provincie Groningen om precies te zijn, gaan ze het opnemen tegen Zuidhorn MO13-1. De wedstrijd van MO13-2 werd afgelast door de tegenstander en komende zaterdag zijn ze een speelronde vrij.

 

Fc Harlingen MO17

De meiden van MO17-1 moeten aan de bak en dat weten ze. Hopelijk lukt het ze om zaterdag punten te pakken tijdens de thuiswedstrijd tegen Terschelling MO17-1. Deze wedstrijd begint om 9.45 uur.

 

Fc Harlingen VR1

De Vrouwen 1 zijn een speelronde vrij en bereiden zich voor op de thuiswedstrijd tegen Blauw Wit'34 VR2 die op zaterdag 16 maart geprogrammeerd staat.

 

Fc Harlingen VR18+ of 30+

Binnenkort begint het zeven tegen zeven voetbalseizoen weer, maar er is nog onzekerheid over in welke competitie de vrouwen op vrijdagavond zullen spelen. Wordt het Vrouwen 18+ of Vrouwen 30+? Veel dames vinden het zeven tegen zeven voetbal een geweldige vorm van voetbal. Het idee achter deze opzet is om teams regionaal in te delen, zodat de reisafstanden kort blijven. Dit maakt het ideaal voor dames met drukke schema's, omdat er niet veel speelmomenten zijn. Het is ook perfect voor speelsters die extra speelplezier willen naast hun reguliere voetbalactiviteiten. Wil jij het ook eens proberen of ken je iemand die geïnteresseerd is? Meld je dan aan via de mail: jeugdvoorzitter@fc-harlingen.nl.

 

Activiteitencommissie fc Harlingen: Feest en Verbinding

Binnen fc Harlingen speelt de Activiteitencommissie een essentiële rol in het creëren van een levendige en gezellige sfeer voor de leden, jong en oud. De commissie, bestaande uit Evelien, Daisy, Cerise, Natalja, Lian en Hessel, werkt gedurende het hele seizoen aan het organiseren van diverse evenementen binnen de vereniging. En dit jaar bestaat fc Harlingen 10 jaar, dus tijd voor iets extra's!

 

Voor de jongste voetballertjes is de pietentraining een groot feest, waarmee ze op een speelse manier in de Sinterklaassfeer komen. Maar de activiteitencommissie richt zich niet alleen op de kleintjes; er is voor alle leeftijden wat te beleven. Denk aan maandelijkse kaartavonden, de jaarlijkse pubquiz, een Duits Bierfeest, de jaarlijkse bingo, de nieuwjaarsreceptie en een darttoernooi. Evelien vertelt: “Vorig jaar hadden we iets nieuws: een playbackshow speciaal voor meisjes. We hoorden dat er veel vraag naar was en dit hebben we opgepakt. Het werd een geweldige middag met veel optredens en blije winnaars”. Cerise vult aan: “En met af en toe livemuziek op de zondagmiddag, inclusief het draaiend rad, is het ook altijd gezellig!”

 

Maandelijks rond de tafel voor de leukste evenementen bij fc Harlingen! De activiteitencommissie.

 

Het kroonjuweel van de Activiteitencommissie is het jaarlijkse familieweekend, dit jaar op vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 juni. Een evenement dat niet alleen het hoogtepunt van het seizoen is, maar waar de commissie zich vanaf de start van het seizoen intensief op richt. Drie dagen vol festiviteiten, spelletjes, muziek en plezier voor jong en oud vormen de perfecte afsluiting van een jaar lang hard werken. En dit keer wordt er extra uitgepakt want fc Harlingen bestaat 10 jaar. Evelien: “Wat en hoe we dit gaan doen wordt later bekend gemaakt maar geloof ons, van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat, voor jong en oud hebben we weer geweldige activiteiten staan.” Gelukkig hoeft de activiteitencommissie niet alles alleen te organiseren, en krijgen ze veel hulp van andere vrijwilligers! Sowieso speelt de kantinecommissie een hele grote rol bij alle evenementen die de commissie organiseert.

 

De commissie streeft ernaar dat iedereen zich thuis voelt bij fc Harlingen. Of je nu jong of oud bent, jongen of meisje, de activiteiten zijn er voor iedereen. Door dit te doen, zorgt de commissie ervoor dat de club een plek is waar iedereen samenkomt, plezier heeft en mooie herinneringen maakt. En dat maakt fc Harlingen niet alleen een voetbalclub, maar ook een plek waar iedereen erbij hoort en kan genieten van leuke momenten samen. Meer informatie over de activiteitencommissie is te vinden op: www.fc-harlingen.nl

 

Fc Harlingen in de ban van voetbalplaatjesgekte!

De voetbalkoorts heeft Harlingen in zijn greep nu Plus Lunenborg deze week de voetbalplaatjesspaaractie heeft gelanceerd. De aftrap vond afgelopen vrijdag plaats, waarbij Maurice en Samantha de voetbalplaatjesalbums feestelijk uitreikten.

 

Bij elke 15 euro aan boodschappen ontvangt men een pakje met voetbalplaatjes. De stad wordt nu overspoeld met enthousiaste spaarders, vastberaden om hun albums te vullen met de helden van het voetbalveld. Binnen enkele dagen werd er al volop geroepen, “heb jij die al?” en over een aantal weken zal er ongetwijfeld een ruilbeurs plaatsvinden, maar tot die tijd wordt er fanatiek gespaard en geplakt. Het is duidelijk dat de voetbalplaatjesactie van Plus Lunenborg een schot in de roos is voor de lokale voetbalgemeenschap. Laat het ruilen en plakken maar beginnen!

 

Sport & Recreatie

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

Voorbeschouwing: FVC – Zeerobben

07-03-2024

HARLINGEN - Het feit dat VVI zich zorgen maakt over hun positie op de ranglijst (10 e) geeft aan, dat deze competitie om de bovenste plaatsen en de onderste plaatsen een ongekende slotfase tegemoet gaat.

Gezellige jaarvergadering Vrienden Hannemahuis

07-03-2024

HARLINGEN - Woensdag 6 maart jl. vond weer de jaarvergadering van de Vereniging Vrienden Hannemahuis plaats.

Leen een grijper voor de Landelijke Opschoondag op 23 maart!

07-03-2024

HARLINGEN - Een schone gemeente zonder zwerfafval, daar doen we hard ons best voor.

Reacties

Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Milûk Milûk Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Visie-Events Visie-Events Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Karsten Wonen Karsten Wonen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Hubo-Faber Hubo-Faber Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Connexa Connexa Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Haarmode Cats Haarmode Cats Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Zensa Moda Zensa Moda CZVideoful CZVideoful Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen BENG Evenementen BENG Evenementen
Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zensa Moda Zensa Moda Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Copini Opticiëns Copini Opticiëns Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Haarmode Cats Haarmode Cats Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Visie-Events Visie-Events Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Connexa Connexa Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor BENG Evenementen BENG Evenementen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen TeamFRL TeamFRL Hubo-Faber Hubo-Faber Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Milûk Milûk Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen
Milûk Milûk Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Copini Opticiëns Copini Opticiëns Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Visie-Events Visie-Events Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok CZVideoful CZVideoful Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Connexa Connexa Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken TeamFRL TeamFRL Hubo-Faber Hubo-Faber Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zensa Moda Zensa Moda Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis
Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis CZVideoful CZVideoful Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Hubo-Faber Hubo-Faber Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Haarmode Cats Haarmode Cats BENG Evenementen BENG Evenementen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Visie-Events Visie-Events Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor TeamFRL TeamFRL Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail
Visie-Events Visie-Events Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Copini Opticiëns Copini Opticiëns Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad CZVideoful CZVideoful Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot BENG Evenementen BENG Evenementen Hubo-Faber Hubo-Faber Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor