Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!

Familie Outhuijse domineert op darttoernooi fc Harlingen!

02-02-2024

HARLINGEN - Het darttoernooi georganiseerd door de Activiteiten Commissie van fc Harlingen op zaterdag 27 januari 2024 was een groot succes.

Er werden die dag veel spannende dartwedstrijden gespeeld! Zowel bij de jeugd, de vrouwen als bij de senioren was het gezellig druk en werden de pijltjes fanatiek gegooid. Alle finalisten werden met een heuse walk-on gepresenteerd, had ‘caller John McDonald’ aka Jarno Attema zijn stem goed voorbereid (lees gesmeerd) en leefde het publiek intens mee. De spelers werden volop toegezongen door het publiek en dit zorgde voor een fantastische ambiance wat je alleen bij fc Harlingen mee kan maken.

 

Jeugd tot en met 15 jaar

De jeugd tot en met 15 jaar beet ’s middags de spits af en Mike Vlieger wist zich als eerste te plaatsen voor de finale. Tegenstander Jesse Smit kwam daarbij en samen namen ze het in een zeer spannend potje tegen elkaar op. Een finale die in eerste instantie gelijk opging maar na een paar spannende pijlen wist Mike de wedstrijd naar zich toe trekken en won! De hoogste finish was voor Jesse Smit. Naast de bekers kregen de deelnemers ook nog een setje dartpijlen, gesponsord door Van der Meulen Speelgoed.

 

Op de foto de winnaars bij het jeugd darttoernooi bij fc Harlingen. V.l.n.r.: Lucas Vlieger, achter Lucas de ‘onzichtbare’ Jesper Teerling, Luuk Smit, Mike Vlieger, Bryan Teerling en Jesse Smit.

 

Dames en Heren vanaf 16 jaar

Bij de heren senioren moest Theo Brouwer met hand en tand zijn winnaarstitel verdedigen, bij de vrouwen was dit Patricia Teerling. Aan hen de taak om de titel te prolongeren…

Een grote opgave bij de senioren zorgde ervoor dat er eerst gestreden werd voor een plekje in de winnaars- of verliezersronde. Hierna werd het kaf van het koren gescheiden, gingen de winnaars door en werd er volop gestreden voor een plekje in de kwartfinales, halve finales en finales.

 

Winnaarsronde finale

Jeep Outhuijse wist zich als eerste te plaatsen in de finale. Nadat hij Egbert-Jan Panbakker in de kwartfinale en Rob den Breejen in de halve finale wist te verslaan had hij een plekje in de finale veroverd. Zijn tegenstander, Peter Outhuijse, wist in de kwartfinales Jens van Sluis te verslaan. De halve finale speelde Peter tegen de winnaar van vorig jaar, Theo Brouwer. Een spannende strijd die uiteindelijk in het voordeel van Peter eindigde en hiermee had Peter zich geplaatst voor de finale. Met een heuse ‘walk-on’ werden de winnaars door ‘caller John McDonald aka Jarno Attema’ gepresenteerd en schalde ‘One Step’ van Madness en het welbekende ‘Eye Of The Tiger’ door de speakers. Er werd een best of 9 gespeeld en het publiek was los hoor! Beide mannen werden toegezongen en aangemoedigd door het publiek, en misschien hebben jullie wel een finale op tv gezien? Nou Ally Palley was er niks bij! In het begin ging het gelijk op maar daarna nam Jeep afstand en won hij uiteindelijk de finale met 5-2.

 

Verliezersronde finale

In de finale verliezersronde verschenen de finalisten Ricardo Wijbenga en Joost Outhuijse. Ricardo wist in de kwartfinale vrij makkelijk te winnen van Sander Zeilmaker en in de halve finale was Klaas Bouma de klos. Joost versloeg Youri Bouma in de kwartfinale en in de halve finale wist Joost vrij gemakkelijk te winnen van Mart Beuker. En ook nu verschenen beide mannen met een walk-on op het strijdtoneel en was ‘caller John McDonald aka Jarno Attema’ nog steeds in the house. In een best of 7 nam Joost de leiding en stond deze niet meer af. Met 2-4 werd Joost de winnaar. Ook had hij eerder die avond de hoogste finish (126) gegooid en deze werd door niemand overtroffen.

 

Einduitslag bij de senioren vanaf 16 jaar:

Winnaarsronde:
1e prijs: Jeep Outhuijse
2e prijs: Peter Outhuijse

Verliezersronde:
1e prijs: Joost Outhuijse
2e prijs: Ricardo Wijbenga
Hoogste finish: Joost Outhuijse

 

De vrouwen

Bij de vrouwen waren de deelneemsters verdeeld in 3 poules en de uitslagen in elke poule lagen heel dicht bij elkaar. Uiteindelijk wisten Marleen Bergsma, Corinne Outhuijse-Mier en Janet Smale zich rechtstreeks te plaatsen voor de halve finale. Beste nr.2 werd Patricia Teerling. De eerste halve finale partij tussen Marleen en Corinne bleek enorm spannend maar het was Corinne die haar hoofd koel wist te houden en won met 2-3. De andere halve finale ging tussen Janet en Patricia en met 0-3 wist Patricia zeer overtuigend te winnen.

 

Finale

Ook bij de vrouwenfinalisten schalde de opkomstnummers ‘Jump Around’ en ‘The Winner Takes It All’ door de speakers. Helaas voor Patricia wist Corinne vrij gemakkelijk met 3-0 te winnen en hiermee werd Corinne de grote winnares. De hoogste uitgooi (72) wist Karin Hoppinga op haar naam te schrijven.

 

Einduitslag bij de vrouwen:

1e prijs: Corinne Outhuijse.
2e prijs: Patricia Teerling.
Hoogste finish: Karin Hoppinga.

 

Op de foto alle winnaars van het darttoernooi 16+ bij fc Harlingen. V.l.n.r.: Klaas Bouma, Jeep Outhuijse, Peter Outhuijse, Corinne Outhuijse-Mier, Joost Outhuijse, Ricardo Wijbenga, Patricia Teerling en Karin Hoppinga.

 

Met tevredenheid blikt de activiteiten commissie terug op een buitengewoon succesvol darttoernooi, waarbij iedereen volop kansen kreeg om zijn of haar darttalent te tonen. Speciale dank gaat uit naar het toegewijde barpersoneel en alle enthousiaste deelnemers. De geslaagde avond smaakt nu al naar meer, en met volle overtuiging kan de activiteiten commissie nu al zeggen: tot volgend jaar!

 

Sport & Recreatie

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

Voorbeschouwing: Zeerobben – Stiens

02-02-2024

HARLINGEN - De spanning in de kop van de tweede klasse K klotst tegen de plinten op.

Harlingen goed bezig ?

02-02-2024

HARLINGEN - Een paar weken terug verscheen in de Harlinger Courant een kleurplaat met onder andere een vrolijke kikker om te vertellen dat Harlingen erg goed bezig is met de natuur.

Waddensea Jazz Festival breidt uit

02-02-2024

HARLINGEN - De tweede editie van het Waddensea Jazz Festival wordt dit jaar uitgebreid met een paar nieuwe programma-onderdelen.

Reacties

Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Connexa Connexa CZVideoful CZVideoful TeamFRL TeamFRL Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hubo-Faber Hubo-Faber Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zensa Moda Zensa Moda Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Visie-Events Visie-Events Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Haarmode Cats Haarmode Cats Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Firma Sijtsma Firma Sijtsma
Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hubo-Faber Hubo-Faber Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen BENG Evenementen BENG Evenementen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Milûk Milûk Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot IJssalon Min12 IJssalon Min12 CZVideoful CZVideoful Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor
Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot CZVideoful CZVideoful Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Connexa Connexa Karsten Wonen Karsten Wonen Milûk Milûk Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Haarmode Cats Haarmode Cats TeamFRL TeamFRL Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hubo-Faber Hubo-Faber Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor IJssalon Min12 IJssalon Min12 Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail
Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen CZVideoful CZVideoful Connexa Connexa Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot IJssalon Min12 IJssalon Min12 Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires BENG Evenementen BENG Evenementen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Milûk Milûk Hubo-Faber Hubo-Faber TeamFRL TeamFRL Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Copini Opticiëns Copini Opticiëns
Haarmode Cats Haarmode Cats Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber CZVideoful CZVideoful Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Milûk Milûk Copini Opticiëns Copini Opticiëns Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Connexa Connexa Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje