Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.

Familie Outhuijse domineert op darttoernooi fc Harlingen!

02-02-2024

HARLINGEN - Het darttoernooi georganiseerd door de Activiteiten Commissie van fc Harlingen op zaterdag 27 januari 2024 was een groot succes.

Er werden die dag veel spannende dartwedstrijden gespeeld! Zowel bij de jeugd, de vrouwen als bij de senioren was het gezellig druk en werden de pijltjes fanatiek gegooid. Alle finalisten werden met een heuse walk-on gepresenteerd, had ‘caller John McDonald’ aka Jarno Attema zijn stem goed voorbereid (lees gesmeerd) en leefde het publiek intens mee. De spelers werden volop toegezongen door het publiek en dit zorgde voor een fantastische ambiance wat je alleen bij fc Harlingen mee kan maken.

 

Jeugd tot en met 15 jaar

De jeugd tot en met 15 jaar beet ’s middags de spits af en Mike Vlieger wist zich als eerste te plaatsen voor de finale. Tegenstander Jesse Smit kwam daarbij en samen namen ze het in een zeer spannend potje tegen elkaar op. Een finale die in eerste instantie gelijk opging maar na een paar spannende pijlen wist Mike de wedstrijd naar zich toe trekken en won! De hoogste finish was voor Jesse Smit. Naast de bekers kregen de deelnemers ook nog een setje dartpijlen, gesponsord door Van der Meulen Speelgoed.

 

Op de foto de winnaars bij het jeugd darttoernooi bij fc Harlingen. V.l.n.r.: Lucas Vlieger, achter Lucas de ‘onzichtbare’ Jesper Teerling, Luuk Smit, Mike Vlieger, Bryan Teerling en Jesse Smit.

 

Dames en Heren vanaf 16 jaar

Bij de heren senioren moest Theo Brouwer met hand en tand zijn winnaarstitel verdedigen, bij de vrouwen was dit Patricia Teerling. Aan hen de taak om de titel te prolongeren…

Een grote opgave bij de senioren zorgde ervoor dat er eerst gestreden werd voor een plekje in de winnaars- of verliezersronde. Hierna werd het kaf van het koren gescheiden, gingen de winnaars door en werd er volop gestreden voor een plekje in de kwartfinales, halve finales en finales.

 

Winnaarsronde finale

Jeep Outhuijse wist zich als eerste te plaatsen in de finale. Nadat hij Egbert-Jan Panbakker in de kwartfinale en Rob den Breejen in de halve finale wist te verslaan had hij een plekje in de finale veroverd. Zijn tegenstander, Peter Outhuijse, wist in de kwartfinales Jens van Sluis te verslaan. De halve finale speelde Peter tegen de winnaar van vorig jaar, Theo Brouwer. Een spannende strijd die uiteindelijk in het voordeel van Peter eindigde en hiermee had Peter zich geplaatst voor de finale. Met een heuse ‘walk-on’ werden de winnaars door ‘caller John McDonald aka Jarno Attema’ gepresenteerd en schalde ‘One Step’ van Madness en het welbekende ‘Eye Of The Tiger’ door de speakers. Er werd een best of 9 gespeeld en het publiek was los hoor! Beide mannen werden toegezongen en aangemoedigd door het publiek, en misschien hebben jullie wel een finale op tv gezien? Nou Ally Palley was er niks bij! In het begin ging het gelijk op maar daarna nam Jeep afstand en won hij uiteindelijk de finale met 5-2.

 

Verliezersronde finale

In de finale verliezersronde verschenen de finalisten Ricardo Wijbenga en Joost Outhuijse. Ricardo wist in de kwartfinale vrij makkelijk te winnen van Sander Zeilmaker en in de halve finale was Klaas Bouma de klos. Joost versloeg Youri Bouma in de kwartfinale en in de halve finale wist Joost vrij gemakkelijk te winnen van Mart Beuker. En ook nu verschenen beide mannen met een walk-on op het strijdtoneel en was ‘caller John McDonald aka Jarno Attema’ nog steeds in the house. In een best of 7 nam Joost de leiding en stond deze niet meer af. Met 2-4 werd Joost de winnaar. Ook had hij eerder die avond de hoogste finish (126) gegooid en deze werd door niemand overtroffen.

 

Einduitslag bij de senioren vanaf 16 jaar:

Winnaarsronde:
1e prijs: Jeep Outhuijse
2e prijs: Peter Outhuijse

Verliezersronde:
1e prijs: Joost Outhuijse
2e prijs: Ricardo Wijbenga
Hoogste finish: Joost Outhuijse

 

De vrouwen

Bij de vrouwen waren de deelneemsters verdeeld in 3 poules en de uitslagen in elke poule lagen heel dicht bij elkaar. Uiteindelijk wisten Marleen Bergsma, Corinne Outhuijse-Mier en Janet Smale zich rechtstreeks te plaatsen voor de halve finale. Beste nr.2 werd Patricia Teerling. De eerste halve finale partij tussen Marleen en Corinne bleek enorm spannend maar het was Corinne die haar hoofd koel wist te houden en won met 2-3. De andere halve finale ging tussen Janet en Patricia en met 0-3 wist Patricia zeer overtuigend te winnen.

 

Finale

Ook bij de vrouwenfinalisten schalde de opkomstnummers ‘Jump Around’ en ‘The Winner Takes It All’ door de speakers. Helaas voor Patricia wist Corinne vrij gemakkelijk met 3-0 te winnen en hiermee werd Corinne de grote winnares. De hoogste uitgooi (72) wist Karin Hoppinga op haar naam te schrijven.

 

Einduitslag bij de vrouwen:

1e prijs: Corinne Outhuijse.
2e prijs: Patricia Teerling.
Hoogste finish: Karin Hoppinga.

 

Op de foto alle winnaars van het darttoernooi 16+ bij fc Harlingen. V.l.n.r.: Klaas Bouma, Jeep Outhuijse, Peter Outhuijse, Corinne Outhuijse-Mier, Joost Outhuijse, Ricardo Wijbenga, Patricia Teerling en Karin Hoppinga.

 

Met tevredenheid blikt de activiteiten commissie terug op een buitengewoon succesvol darttoernooi, waarbij iedereen volop kansen kreeg om zijn of haar darttalent te tonen. Speciale dank gaat uit naar het toegewijde barpersoneel en alle enthousiaste deelnemers. De geslaagde avond smaakt nu al naar meer, en met volle overtuiging kan de activiteiten commissie nu al zeggen: tot volgend jaar!

 

Sport & Recreatie

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

Voorbeschouwing: Zeerobben – Stiens

02-02-2024

HARLINGEN - De spanning in de kop van de tweede klasse K klotst tegen de plinten op.

Harlingen goed bezig ?

02-02-2024

HARLINGEN - Een paar weken terug verscheen in de Harlinger Courant een kleurplaat met onder andere een vrolijke kikker om te vertellen dat Harlingen erg goed bezig is met de natuur.

Waddensea Jazz Festival breidt uit

02-02-2024

HARLINGEN - De tweede editie van het Waddensea Jazz Festival wordt dit jaar uitgebreid met een paar nieuwe programma-onderdelen.

Reacties

IJssalon Min12 IJssalon Min12 Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Visie-Events Visie-Events Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Milûk Milûk Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Copini Opticiëns Copini Opticiëns TeamFRL TeamFRL CZVideoful CZVideoful Firma Sijtsma Firma Sijtsma Connexa Connexa BENG Evenementen BENG Evenementen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Karsten Wonen Karsten Wonen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE
Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot IJssalon Min12 IJssalon Min12 Karsten Wonen Karsten Wonen Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Connexa Connexa BENG Evenementen BENG Evenementen Haarmode Cats Haarmode Cats Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zensa Moda Zensa Moda Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Visie-Events Visie-Events CZVideoful CZVideoful Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Milûk Milûk Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hubo-Faber Hubo-Faber
Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie CZVideoful CZVideoful Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE BENG Evenementen BENG Evenementen Zensa Moda Zensa Moda Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Milûk Milûk Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis IJssalon Min12 IJssalon Min12 Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Connexa Connexa Hubo-Faber Hubo-Faber Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Copini Opticiëns Copini Opticiëns
Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hubo-Faber Hubo-Faber IJssalon Min12 IJssalon Min12 Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie CZVideoful CZVideoful Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje BENG Evenementen BENG Evenementen Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zensa Moda Zensa Moda Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Firma Sijtsma Firma Sijtsma Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Visie-Events Visie-Events Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Copini Opticiëns Copini Opticiëns Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Karsten Wonen Karsten Wonen Haarmode Cats Haarmode Cats
Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Karsten Wonen Karsten Wonen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zensa Moda Zensa Moda Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Milûk Milûk