Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Een levenstestament is van fundamenteel belang

07-04-2022

HARLINGEN - Uit onderzoek is gebleken dat er maar weinig mensen waarde hechten aan het levenstestament.

Dat komt niet in de laatste plaats doordat veel inwoners van Nederland eigenlijk niet zo goed weten wat een levenstestament is. Terwijl het in bepaalde situaties een onmisbaar document is. Het levenstestament geeft aan wat je wensen zijn wanneer je nog in leven bent. Maar om wat voor reden dan ook ben je niet in staat om die te communiceren. Meestal ligt een medische conditie hieraan ten grondslag. Een groot deel van de mensen zal nooit aanspraak hoeven te maken op hun levenstestament. Maar voor een klein groepje is het document onmiskenbaar waardevol.

 

De weigering om over testamenten na te denken

Niemand denkt graag na over zijn of haar eigen overlijden. Hetzelfde geldt voor het voorstellen van het terechtkomen in een situatie waarin je niet meer aanspreekbaar bent. Dat is een verklaring voor het feit dat we in Nederland weinig initiatief tonen om onze juridische zaken met het oog op het testament en het levenstestament te regelen. Tegelijkertijd zijn we erg op onze vrijheid gesteld en is het levenstestament een uitgelezen voorbeeld van individuele vrijheid. Je laat hiermee vooraf blijken wat je wensen zijn voor wanneer je deze niet meer duidelijk kan maken. Daarom is het eigenlijk best vreemd dat juist in ons land zowel het testament als het levenstestament niet op waarde worden geschat.

 

Dit staat er allemaal in een levenstestament

In grote lijnen bestaat een levenstestament uit twee gedeeltes. Een daarvan geeft aan welke medische zorg je wenst te ontvangen. Desnoods wijs je een gevolmachtigde aan om beslissingen voor jou te nemen. Aangezien de mogelijkheden wat betreft medische ingrepen alleen maar toenemen, wordt de vraag geopperd of eindeloos doorgaan met behandelen nog wel wenselijk is. Juridisch is dat allemaal uiterst complex. Maar door een levenstestament op te stellen creëer je duidelijkheid. Dat geeft ook veel rust voor je naasten die voor je zorgen. Verder bepaal je in een levenstestament wat er met je bezittingen gebeurt. Je geeft bijvoorbeeld iemand de leiding over je onderneming, wanneer je die hebt. Verder verklaar je wie het recht heeft om in je huis te mogen wonen.

 

De notaris vervult een juridische en adviserende rol

Om het levenstestament rechtsgeldig te maken is de handtekening van een notaris vereist. Dat geldt voor een groot deel van de juridische documenten in Nederland. Kies de beste notaris voor het voordeligste tarief om jouw levenstestament op te stellen.

 

Algemeen

Meer nieuws

Boeiende blog projectdirecteur TSRH2022: De laatste loodjes!

07-04-2022

HARLINGEN - Afgelopen maandag was het precies honderd dagen voor de start van de Tall Ships Races Harlingen 2022.

Crisisloods Harlingen: Heb jij nog een goede fiets staan?

07-04-2022

HARLINGEN - De werkgroep van de Crisisloods in Harlingen is hard op zoek naar goedwerkende fietsen voor de Oekraïense vluchtelingen.

De Ontdekkers zijn weer van start!

07-04-2022

HARLINGEN - Elke week beleven De Ontdekkers veel plezier met hun activiteiten.

Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Visie Events Visie Events IJssalon Min12 IJssalon Min12 Food 80/20 Food 80/20 The Shamrock The Shamrock Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Fotografie Dorus Fotografie Dorus Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Plus Lunenborg Plus Lunenborg BENG Evenementen BENG Evenementen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hubo-Faber Hubo-Faber Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Haarmode Cats Haarmode Cats Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zensa Moda Zensa Moda
Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Visie Events Visie Events IJssalon Min12 IJssalon Min12 Haarmode Cats Haarmode Cats Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Food 80/20 Food 80/20 BENG Evenementen BENG Evenementen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Plus Lunenborg Plus Lunenborg Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor