Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Een levenstestament is van fundamenteel belang

07-04-2022

HARLINGEN - Uit onderzoek is gebleken dat er maar weinig mensen waarde hechten aan het levenstestament.

Dat komt niet in de laatste plaats doordat veel inwoners van Nederland eigenlijk niet zo goed weten wat een levenstestament is. Terwijl het in bepaalde situaties een onmisbaar document is. Het levenstestament geeft aan wat je wensen zijn wanneer je nog in leven bent. Maar om wat voor reden dan ook ben je niet in staat om die te communiceren. Meestal ligt een medische conditie hieraan ten grondslag. Een groot deel van de mensen zal nooit aanspraak hoeven te maken op hun levenstestament. Maar voor een klein groepje is het document onmiskenbaar waardevol.

 

De weigering om over testamenten na te denken

Niemand denkt graag na over zijn of haar eigen overlijden. Hetzelfde geldt voor het voorstellen van het terechtkomen in een situatie waarin je niet meer aanspreekbaar bent. Dat is een verklaring voor het feit dat we in Nederland weinig initiatief tonen om onze juridische zaken met het oog op het testament en het levenstestament te regelen. Tegelijkertijd zijn we erg op onze vrijheid gesteld en is het levenstestament een uitgelezen voorbeeld van individuele vrijheid. Je laat hiermee vooraf blijken wat je wensen zijn voor wanneer je deze niet meer duidelijk kan maken. Daarom is het eigenlijk best vreemd dat juist in ons land zowel het testament als het levenstestament niet op waarde worden geschat.

 

Dit staat er allemaal in een levenstestament

In grote lijnen bestaat een levenstestament uit twee gedeeltes. Een daarvan geeft aan welke medische zorg je wenst te ontvangen. Desnoods wijs je een gevolmachtigde aan om beslissingen voor jou te nemen. Aangezien de mogelijkheden wat betreft medische ingrepen alleen maar toenemen, wordt de vraag geopperd of eindeloos doorgaan met behandelen nog wel wenselijk is. Juridisch is dat allemaal uiterst complex. Maar door een levenstestament op te stellen creëer je duidelijkheid. Dat geeft ook veel rust voor je naasten die voor je zorgen. Verder bepaal je in een levenstestament wat er met je bezittingen gebeurt. Je geeft bijvoorbeeld iemand de leiding over je onderneming, wanneer je die hebt. Verder verklaar je wie het recht heeft om in je huis te mogen wonen.

 

De notaris vervult een juridische en adviserende rol

Om het levenstestament rechtsgeldig te maken is de handtekening van een notaris vereist. Dat geldt voor een groot deel van de juridische documenten in Nederland. Kies de beste notaris voor het voordeligste tarief om jouw levenstestament op te stellen.

 

Algemeen

Meer nieuws

Boeiende blog projectdirecteur TSRH2022: De laatste loodjes!

07-04-2022

HARLINGEN - Afgelopen maandag was het precies honderd dagen voor de start van de Tall Ships Races Harlingen 2022.

Crisisloods Harlingen: Heb jij nog een goede fiets staan?

07-04-2022

HARLINGEN - De werkgroep van de Crisisloods in Harlingen is hard op zoek naar goedwerkende fietsen voor de Oekraïense vluchtelingen.

De Ontdekkers zijn weer van start!

07-04-2022

HARLINGEN - Elke week beleven De Ontdekkers veel plezier met hun activiteiten.

Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Fotografie Dorus Fotografie Dorus Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Visie Events Visie Events Zensa Moda Zensa Moda BENG Evenementen BENG Evenementen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Haarmode Cats Haarmode Cats Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Wellheat Shop Wellheat Shop Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus CDA Harlingen CDA Harlingen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hubo-Faber Hubo-Faber Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen TeamFRL TeamFRL The Shamrock The Shamrock IJssalon Min12 IJssalon Min12 Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Copini Opticiëns Copini Opticiëns
BENG Evenementen BENG Evenementen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hubo-Faber Hubo-Faber Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Karsten Wonen Karsten Wonen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken CDA Harlingen CDA Harlingen