Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!

De dip kopen: Is dit een goede strategie als de markten dalen?

27-05-2024

Vraagt u zich af of het kopen van de dip een goede beleggingsstrategie is? Ontdek de voor- en nadelen van deze aanpak en leer hoe u effectief kunt beleggen tijdens marktdalingen voor succes op de lange termijn.

"De dip kopen" betekent investeren in aandelen nadat hun prijzen zijn gedaald, in de hoop ze te kopen voor een koopje. Dit idee duikt vaak op in de sociale media wanneer de aandelenmarkt een klap krijgt, met veel handelaren die hun strategieën en zetten bespreken.

 

Maar is het echt een goed idee om de dip te kopen? Of moet je overwegen om "de rip te verkopen", wat betekent dat je aandelen verkoopt tijdens een kortstondige koersstijging? Dit debat is gebruikelijk onder handelaren, maar het is de moeite waard om op te merken dat degenen die op zoek zijn naar snelle winsten vaak op de lange termijn het onderspit delven. Als je echter kijkt naar de slechtst presterende aandelen op de markt, kun je soms potentiële toekomstige winnaars ontdekken.

 

Als je geld wilt verdienen op de aandelenmarkt, kan een buy-the-dip strategie goed werken als je op lange termijn denkt.

 

Wat is buy-the-dip en waar moet je op letten?

Bij een buy-the-dip strategie probeer je te profiteren van een tijdelijke daling van een aandeel, of je nu een daghandelaar bent of iemand die aandelen weken of maanden vasthoudt. Handelaren zoeken naar aandelen die te snel en te veel zijn gedaald en verwachten dat ze terugkaatsen. Als je begrijpt hoe je in aandelen moet beleggen kun je effectiever door deze kansen navigeren.

 

Bij deze strategie gaat het er niet om geweldige bedrijven te kiezen en uw rendement te laten bepalen door hun zakelijke succes. In plaats daarvan gaat het om het timen van de markt, waarbij je probeert te kopen voordat anderen dat doen en te verkopen voordat het sentiment verandert. Dit betekent dat je constant probeert de massa te slim af te zijn, wat lastig kan zijn en vaak resulteert in verliezen.

 

Als je de dip koopt om snel winst te maken, concurreer je met geavanceerde handelaren die geavanceerde technologie gebruiken en aanzienlijke voordelen hebben. Studies tonen aan dat passief beleggen, waarbij je aandelen koopt en vasthoudt, het vaak beter doet dan actief handelen. Het oude gezegde "Tijd in de markt is belangrijker dan de markt timen" gaat hier op.

 

Wees erop voorbereid dat veel trades tegen je zullen gaan als je constant probeert de markt te timen. De meeste mensen verliezen op de lange termijn met deze aanpak.

 

De dip kopen met een langetermijnperspectief

Er is een betrouwbaardere manier om de dip te kopen: marktdalingen gebruiken om je posities aan te vullen in aandelen waarvan je gelooft dat ze op de lange termijn succesvol zullen zijn. Door kwaliteitsbedrijven te kopen wanneer hun prijzen lager zijn, kunt u genieten van hogere rendementen omdat hun waarde na verloop van tijd groeit. Deze benadering richt zich op de prestaties van het bedrijf in plaats van markttiming.

 

Een effectieve methode is dollar-cost averaging, waarbij je regelmatig een vast bedrag belegt. Dit vermindert uw risico en maakt het proces eenvoudiger.

 

Door aandelen te kopen wanneer ze gedaald zijn, kun je profiteren van "terugkeer naar het gemiddelde". Dit betekent dat een aandeel dat gedurende een lange periode goed heeft gepresteerd, waarschijnlijk terugkeert naar zijn gemiddelde prestatie. Als een aandeel bijvoorbeeld 20 jaar lang jaarlijks 20 procent heeft gepresteerd, zal het na verloop van tijd waarschijnlijk terugkeren naar dat gemiddelde. Door de dip te kopen, kunt u zelfs een beter rendement behalen.

 

Deze winsten op lange termijn zijn echter alleen mogelijk als je je beleggingen koopt en vasthoudt. In en uit de markt springen betekent dat je de beste dagen kunt missen.

 

Door de dip te kopen, kunnen beleggers geweldige bedrijven kopen tegen gereduceerde prijzen. Zoals Warren Buffett ooit zei: "Kansen doen zich zelden voor. Als het goud regent, zet dan de emmer buiten, niet de vingerhoed."

 

3 strategieën voor het kopen van de dip

Als je overweegt om de dip te kopen voor de lange termijn, zijn hier drie populaire strategieën:

 

  1. Koop de beste aandelen in een verslagen sector: Wanneer een hele sector uit de gratie raakt, ga dan op zoek naar de sterkste bedrijven binnen die sector. Deze bedrijven zijn vaak goed gepositioneerd om te herstellen als de sector zich herstelt. Door de top één of twee aandelen te identificeren en erin te beleggen, kun je profiteren van hun concurrentievoordelen.

 

  1. Koop een Sector ETF: Als het kiezen van individuele aandelen ontmoedigend lijkt, overweeg dan om te investeren in een sector ETF. Dit type exchange-traded fund omvat een verscheidenheid aan bedrijven binnen een specifieke sector, waardoor je blootstelling kunt krijgen aan de hele sector. Zorg er wel voor dat de ETF overeenkomt met uw beleggingsdoelen, want sommige kunnen aandelen bevatten waarin u niet geïnteresseerd bent.

 

  1. Koop de markt met een indexfonds: Voor degenen die de voorkeur geven aan een hands-off benadering, is beleggen in een indexfonds zoals een fonds gebaseerd op de S&P 500 een goede keuze. Dit fonds omvat een breed scala aan Amerikaanse topbedrijven, waardoor u een gediversifieerde blootstelling aan de markt krijgt. Het is een geweldige optie als je geen tijd of zin hebt om gedetailleerde aandelen te kiezen en het wordt ook aanbevolen door Warren Buffett voor de meeste beleggers.

 

Laatste gedachten

Het kopen van een dip kan een succesvolle strategie zijn als je je richt op langetermijnbeleggen in plaats van kortetermijnhandel. Door een langetermijnperspectief te handhaven, kunt u profiteren van marktdalingen en profiteren van de neiging van de markt om terug te keren naar het gemiddelde.

 

Goede bedrijven leiden na verloop van tijd vaak tot sterke aandelenprestaties, waardoor een buy-the-dip strategie voor de lange termijn een krachtige benadering is. Op deze manier kun je kwaliteitsbedrijven identificeren en kopen tegen lagere prijzen, zodat je klaar bent voor toekomstig succes.

 

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

De Danser roeit Vuurtorenrace Urk

27-05-2024

HARLINGEN - Zaterdag 25 mei hadden we de wekkers weer aan staan, want we moesten op tijd op pad voor de roeiwedstrijd op Urk.

Sam Newbould presenteert nieuw album op Waddensea Jazz Festival

27-05-2024

HARLINGEN - Het album ‘Homing’ van de Britse saxofonist en componist Sam Newbould komt op vrijdag 7 juni uit bij onze festivalpartner ZenneZ Records.

Jan Hoogland wint vlucht op Arlon

27-05-2024

HARLINGEN - Op vrijdag 24 mei werden de duiven ingekorfd voor de derde Mid-Fondvlucht op zaterdag 25 mei vanaf Arlon.

Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hubo-Faber Hubo-Faber Haarmode Cats Haarmode Cats Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Connexa Connexa Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Milûk Milûk CZVideoful CZVideoful Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zensa Moda Zensa Moda Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis BENG Evenementen BENG Evenementen TeamFRL TeamFRL Visie-Events Visie-Events Firma Sijtsma Firma Sijtsma Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen IJssalon Min12 IJssalon Min12
Firma Sijtsma Firma Sijtsma Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Hubo-Faber Hubo-Faber Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen BENG Evenementen BENG Evenementen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Milûk Milûk Karsten Wonen Karsten Wonen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor TeamFRL TeamFRL CZVideoful CZVideoful Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot
TeamFRL TeamFRL Visie-Events Visie-Events Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires CZVideoful CZVideoful Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zensa Moda Zensa Moda Firma Sijtsma Firma Sijtsma Haarmode Cats Haarmode Cats Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Karsten Wonen Karsten Wonen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Milûk Milûk
Milûk Milûk Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hubo-Faber Hubo-Faber Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen TeamFRL TeamFRL Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis BENG Evenementen BENG Evenementen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires CZVideoful CZVideoful Connexa Connexa Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Karsten Wonen Karsten Wonen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Haarmode Cats Haarmode Cats Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje
Firma Sijtsma Firma Sijtsma Haarmode Cats Haarmode Cats Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Karsten Wonen Karsten Wonen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zensa Moda Zensa Moda Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE BENG Evenementen BENG Evenementen