Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!

De dip kopen: Is dit een goede strategie als de markten dalen?

27-05-2024

Vraagt u zich af of het kopen van de dip een goede beleggingsstrategie is? Ontdek de voor- en nadelen van deze aanpak en leer hoe u effectief kunt beleggen tijdens marktdalingen voor succes op de lange termijn.

"De dip kopen" betekent investeren in aandelen nadat hun prijzen zijn gedaald, in de hoop ze te kopen voor een koopje. Dit idee duikt vaak op in de sociale media wanneer de aandelenmarkt een klap krijgt, met veel handelaren die hun strategieën en zetten bespreken.

 

Maar is het echt een goed idee om de dip te kopen? Of moet je overwegen om "de rip te verkopen", wat betekent dat je aandelen verkoopt tijdens een kortstondige koersstijging? Dit debat is gebruikelijk onder handelaren, maar het is de moeite waard om op te merken dat degenen die op zoek zijn naar snelle winsten vaak op de lange termijn het onderspit delven. Als je echter kijkt naar de slechtst presterende aandelen op de markt, kun je soms potentiële toekomstige winnaars ontdekken.

 

Als je geld wilt verdienen op de aandelenmarkt, kan een buy-the-dip strategie goed werken als je op lange termijn denkt.

 

Wat is buy-the-dip en waar moet je op letten?

Bij een buy-the-dip strategie probeer je te profiteren van een tijdelijke daling van een aandeel, of je nu een daghandelaar bent of iemand die aandelen weken of maanden vasthoudt. Handelaren zoeken naar aandelen die te snel en te veel zijn gedaald en verwachten dat ze terugkaatsen. Als je begrijpt hoe je in aandelen moet beleggen kun je effectiever door deze kansen navigeren.

 

Bij deze strategie gaat het er niet om geweldige bedrijven te kiezen en uw rendement te laten bepalen door hun zakelijke succes. In plaats daarvan gaat het om het timen van de markt, waarbij je probeert te kopen voordat anderen dat doen en te verkopen voordat het sentiment verandert. Dit betekent dat je constant probeert de massa te slim af te zijn, wat lastig kan zijn en vaak resulteert in verliezen.

 

Als je de dip koopt om snel winst te maken, concurreer je met geavanceerde handelaren die geavanceerde technologie gebruiken en aanzienlijke voordelen hebben. Studies tonen aan dat passief beleggen, waarbij je aandelen koopt en vasthoudt, het vaak beter doet dan actief handelen. Het oude gezegde "Tijd in de markt is belangrijker dan de markt timen" gaat hier op.

 

Wees erop voorbereid dat veel trades tegen je zullen gaan als je constant probeert de markt te timen. De meeste mensen verliezen op de lange termijn met deze aanpak.

 

De dip kopen met een langetermijnperspectief

Er is een betrouwbaardere manier om de dip te kopen: marktdalingen gebruiken om je posities aan te vullen in aandelen waarvan je gelooft dat ze op de lange termijn succesvol zullen zijn. Door kwaliteitsbedrijven te kopen wanneer hun prijzen lager zijn, kunt u genieten van hogere rendementen omdat hun waarde na verloop van tijd groeit. Deze benadering richt zich op de prestaties van het bedrijf in plaats van markttiming.

 

Een effectieve methode is dollar-cost averaging, waarbij je regelmatig een vast bedrag belegt. Dit vermindert uw risico en maakt het proces eenvoudiger.

 

Door aandelen te kopen wanneer ze gedaald zijn, kun je profiteren van "terugkeer naar het gemiddelde". Dit betekent dat een aandeel dat gedurende een lange periode goed heeft gepresteerd, waarschijnlijk terugkeert naar zijn gemiddelde prestatie. Als een aandeel bijvoorbeeld 20 jaar lang jaarlijks 20 procent heeft gepresteerd, zal het na verloop van tijd waarschijnlijk terugkeren naar dat gemiddelde. Door de dip te kopen, kunt u zelfs een beter rendement behalen.

 

Deze winsten op lange termijn zijn echter alleen mogelijk als je je beleggingen koopt en vasthoudt. In en uit de markt springen betekent dat je de beste dagen kunt missen.

 

Door de dip te kopen, kunnen beleggers geweldige bedrijven kopen tegen gereduceerde prijzen. Zoals Warren Buffett ooit zei: "Kansen doen zich zelden voor. Als het goud regent, zet dan de emmer buiten, niet de vingerhoed."

 

3 strategieën voor het kopen van de dip

Als je overweegt om de dip te kopen voor de lange termijn, zijn hier drie populaire strategieën:

 

  1. Koop de beste aandelen in een verslagen sector: Wanneer een hele sector uit de gratie raakt, ga dan op zoek naar de sterkste bedrijven binnen die sector. Deze bedrijven zijn vaak goed gepositioneerd om te herstellen als de sector zich herstelt. Door de top één of twee aandelen te identificeren en erin te beleggen, kun je profiteren van hun concurrentievoordelen.

 

  1. Koop een Sector ETF: Als het kiezen van individuele aandelen ontmoedigend lijkt, overweeg dan om te investeren in een sector ETF. Dit type exchange-traded fund omvat een verscheidenheid aan bedrijven binnen een specifieke sector, waardoor je blootstelling kunt krijgen aan de hele sector. Zorg er wel voor dat de ETF overeenkomt met uw beleggingsdoelen, want sommige kunnen aandelen bevatten waarin u niet geïnteresseerd bent.

 

  1. Koop de markt met een indexfonds: Voor degenen die de voorkeur geven aan een hands-off benadering, is beleggen in een indexfonds zoals een fonds gebaseerd op de S&P 500 een goede keuze. Dit fonds omvat een breed scala aan Amerikaanse topbedrijven, waardoor u een gediversifieerde blootstelling aan de markt krijgt. Het is een geweldige optie als je geen tijd of zin hebt om gedetailleerde aandelen te kiezen en het wordt ook aanbevolen door Warren Buffett voor de meeste beleggers.

 

Laatste gedachten

Het kopen van een dip kan een succesvolle strategie zijn als je je richt op langetermijnbeleggen in plaats van kortetermijnhandel. Door een langetermijnperspectief te handhaven, kunt u profiteren van marktdalingen en profiteren van de neiging van de markt om terug te keren naar het gemiddelde.

 

Goede bedrijven leiden na verloop van tijd vaak tot sterke aandelenprestaties, waardoor een buy-the-dip strategie voor de lange termijn een krachtige benadering is. Op deze manier kun je kwaliteitsbedrijven identificeren en kopen tegen lagere prijzen, zodat je klaar bent voor toekomstig succes.

 

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

De Danser roeit Vuurtorenrace Urk

27-05-2024

HARLINGEN - Zaterdag 25 mei hadden we de wekkers weer aan staan, want we moesten op tijd op pad voor de roeiwedstrijd op Urk.

Sam Newbould presenteert nieuw album op Waddensea Jazz Festival

27-05-2024

HARLINGEN - Het album ‘Homing’ van de Britse saxofonist en componist Sam Newbould komt op vrijdag 7 juni uit bij onze festivalpartner ZenneZ Records.

Jan Hoogland wint vlucht op Arlon

27-05-2024

HARLINGEN - Op vrijdag 24 mei werden de duiven ingekorfd voor de derde Mid-Fondvlucht op zaterdag 25 mei vanaf Arlon.

Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Connexa Connexa Zensa Moda Zensa Moda Milûk Milûk Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Copini Opticiëns Copini Opticiëns IJssalon Min12 IJssalon Min12 Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Visie-Events Visie-Events Haarmode Cats Haarmode Cats Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Firma Sijtsma Firma Sijtsma Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail CZVideoful CZVideoful Hubo-Faber Hubo-Faber
Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Connexa Connexa Karsten Wonen Karsten Wonen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen CZVideoful CZVideoful Visie-Events Visie-Events IJssalon Min12 IJssalon Min12 Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zensa Moda Zensa Moda Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Hubo-Faber Hubo-Faber Haarmode Cats Haarmode Cats BENG Evenementen BENG Evenementen Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen
BENG Evenementen BENG Evenementen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje CZVideoful CZVideoful Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Karsten Wonen Karsten Wonen Visie-Events Visie-Events Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Milûk Milûk Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zensa Moda Zensa Moda Connexa Connexa Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires TeamFRL TeamFRL
Connexa Connexa CZVideoful CZVideoful Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Zensa Moda Zensa Moda Copini Opticiëns Copini Opticiëns Milûk Milûk Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen TeamFRL TeamFRL Hubo-Faber Hubo-Faber Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Karsten Wonen Karsten Wonen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Visie-Events Visie-Events Haarmode Cats Haarmode Cats
Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Firma Sijtsma Firma Sijtsma Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Visie-Events Visie-Events Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad CZVideoful CZVideoful Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Connexa Connexa