Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Coronaregels in Nederland versoepeld: PCR test blijft van belang

19-03-2022

HARLINGEN - Mensen zijn blij met de recente corona versoepelingen in Nederland.

In restaurants eten (zonder coronabewijs) kan weer, de quota van maximaal 4 bezoekers thuis is opgeheven en ook vertrekt de 1.5 meter maatschappij. Wat echter niet vertrekt is de coronatest, namelijk de PCR test. Waarom? We leggen het je hieronder uit.

 

Corona besmettingen in de wereld

In de wereld zijn coronabesmettingen met 20% afgenomen en ook sterven er minder mensen aan het virus. Dat is reden voor optimisme, maar het betekend niet dat COVID-19 ineens verdwenen is. Daarbij duurt herstel van corona soms lang en ook hebben mensen gecompliceerde klachten na een besmetting. Voorzichtigheid blijft dus geboden. De daling van corona in de wereld zorgt echter wel voor veel versoepelingen. Dat zien we in Nederland, maar ook in de rest van de wereld.

 

Thuiswerkadvies versoepelt

Een van de versoepelingen die per 25 februari 2022 inging is het thuiswerkadvies. Dit werd namelijk veranderd in een aanbeveling om de helft van de tijd thuis te werken. Tijdens de pandemie hebben veel werkgevers de hulp ingelast van commerciële diensten om PCR testen af te nemen. Dat werd bijvoorbeeld gedaan in bedrijven waar mensen niet konden thuiswerken, of als er een belangrijke vergadering was waarbij mensen moesten samenkomen. Ook in 2022 zullen PCR testen in bedrijven worden gebruikt om werknemers zich veilig te laten voelen. Zeker voor of na vakantieperiodes is dit handig.

 

Symptomen

Ook dit jaar moeten we alert blijven op symptomen van corona. Doordat de consequenties van het virus soms erg naar zijn blijft voorzichtigheid geboden. Bij symptomen, of als je bijvoorbeeld in contact bent geweest met iemand die positief test, is het essentieel om een COVID-19 test af te nemen. Dit kan een Antigeen Sneltest of een PCR test zijn. De PCR test is de meest betrouwbare coronatest. Deze test kan het virus namelijk op moleculair niveau aantonen. Voor de snelste uitslag kun je het beste terecht bij een commerciële aanbieder van coronatesten. Je kunt dan de uitslag van je test op dezelfde dag al krijgen.

 

Reizen

De PCR test blijft van groot belang voor internationale reizen, vooral buiten Europa. In veel landen wordt namelijk ook van gevaccineerde een negatieve COVID-19 testuitslag vereist. De test mag maximaal meestal tussen 72 uur en 24 uur voor vertrek zijn afgenomen. Dit verschilt per land en ook wordt deze regel soms gewijzigd. Als je een verre reis hebt geboekt, let dan extra goed op dat jij je PCR test op het juiste moment inplant.

 

Kwetsbare personen

Hoewel veel regels in Nederland zijn versoepeld, moeten we rekening blijven houden met kwetsbare personen. Zeker ouderen kunnen erg ziek worden van corona. Onder de groep kwetsbaren vallen bijvoorbeeld ook mensen die al ziek zijn. Als je oudere familieleden wil bezoeken, dan is het aan te raden om alvorens je bezoek te testen op corona.

 

Algemeen Corona Zorg & Welzijn

Meer nieuws

Schepenwijk Noord krijgt grote opknapbeurt

19-03-2022

HARLINGEN - De gemeente Halirngen nodigt u uit om op woensdag 23 maart 2022 de nieuwe inrichtingstekening te komen bekijken.

Ontmoet elkaar in NieuwZuid!

19-03-2022

HARLINGEN - Nu alle maatregelen van tafel zijn kun je weer vrij in- en uitlopen tijdens de openingstijden van de ontmoetingslocaties Samen@NieuwZuid in Harlingen.

Reacties

Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Food 80/20 Food 80/20 Haarmode Cats Haarmode Cats Karsten Wonen Karsten Wonen Hubo-Faber Hubo-Faber Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Zensa Moda Zensa Moda Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï IJssalon Min12 IJssalon Min12 De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Fotografie Dorus Fotografie Dorus Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis The Shamrock The Shamrock Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Plus Lunenborg Plus Lunenborg
Food 80/20 Food 80/20 Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE BENG Evenementen BENG Evenementen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Haarmode Cats Haarmode Cats IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Visie Events Visie Events Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen