Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Coronaregels in Nederland versoepeld: PCR test blijft van belang

19-03-2022

HARLINGEN - Mensen zijn blij met de recente corona versoepelingen in Nederland.

In restaurants eten (zonder coronabewijs) kan weer, de quota van maximaal 4 bezoekers thuis is opgeheven en ook vertrekt de 1.5 meter maatschappij. Wat echter niet vertrekt is de coronatest, namelijk de PCR test. Waarom? We leggen het je hieronder uit.

 

Corona besmettingen in de wereld

In de wereld zijn coronabesmettingen met 20% afgenomen en ook sterven er minder mensen aan het virus. Dat is reden voor optimisme, maar het betekend niet dat COVID-19 ineens verdwenen is. Daarbij duurt herstel van corona soms lang en ook hebben mensen gecompliceerde klachten na een besmetting. Voorzichtigheid blijft dus geboden. De daling van corona in de wereld zorgt echter wel voor veel versoepelingen. Dat zien we in Nederland, maar ook in de rest van de wereld.

 

Thuiswerkadvies versoepelt

Een van de versoepelingen die per 25 februari 2022 inging is het thuiswerkadvies. Dit werd namelijk veranderd in een aanbeveling om de helft van de tijd thuis te werken. Tijdens de pandemie hebben veel werkgevers de hulp ingelast van commerciële diensten om PCR testen af te nemen. Dat werd bijvoorbeeld gedaan in bedrijven waar mensen niet konden thuiswerken, of als er een belangrijke vergadering was waarbij mensen moesten samenkomen. Ook in 2022 zullen PCR testen in bedrijven worden gebruikt om werknemers zich veilig te laten voelen. Zeker voor of na vakantieperiodes is dit handig.

 

Symptomen

Ook dit jaar moeten we alert blijven op symptomen van corona. Doordat de consequenties van het virus soms erg naar zijn blijft voorzichtigheid geboden. Bij symptomen, of als je bijvoorbeeld in contact bent geweest met iemand die positief test, is het essentieel om een COVID-19 test af te nemen. Dit kan een Antigeen Sneltest of een PCR test zijn. De PCR test is de meest betrouwbare coronatest. Deze test kan het virus namelijk op moleculair niveau aantonen. Voor de snelste uitslag kun je het beste terecht bij een commerciële aanbieder van coronatesten. Je kunt dan de uitslag van je test op dezelfde dag al krijgen.

 

Reizen

De PCR test blijft van groot belang voor internationale reizen, vooral buiten Europa. In veel landen wordt namelijk ook van gevaccineerde een negatieve COVID-19 testuitslag vereist. De test mag maximaal meestal tussen 72 uur en 24 uur voor vertrek zijn afgenomen. Dit verschilt per land en ook wordt deze regel soms gewijzigd. Als je een verre reis hebt geboekt, let dan extra goed op dat jij je PCR test op het juiste moment inplant.

 

Kwetsbare personen

Hoewel veel regels in Nederland zijn versoepeld, moeten we rekening blijven houden met kwetsbare personen. Zeker ouderen kunnen erg ziek worden van corona. Onder de groep kwetsbaren vallen bijvoorbeeld ook mensen die al ziek zijn. Als je oudere familieleden wil bezoeken, dan is het aan te raden om alvorens je bezoek te testen op corona.

 

Algemeen Corona Zorg & Welzijn

Meer nieuws

Schepenwijk Noord krijgt grote opknapbeurt

19-03-2022

HARLINGEN - De gemeente Halirngen nodigt u uit om op woensdag 23 maart 2022 de nieuwe inrichtingstekening te komen bekijken.

Ontmoet elkaar in NieuwZuid!

19-03-2022

HARLINGEN - Nu alle maatregelen van tafel zijn kun je weer vrij in- en uitlopen tijdens de openingstijden van de ontmoetingslocaties Samen@NieuwZuid in Harlingen.

Reacties

Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Wellheat Shop Wellheat Shop Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zensa Moda Zensa Moda Karsten Wonen Karsten Wonen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie The Shamrock The Shamrock Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Hubo-Faber Hubo-Faber Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Visie Events Visie Events Haarmode Cats Haarmode Cats Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation BENG Evenementen BENG Evenementen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas
Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zensa Moda Zensa Moda Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken IJssalon Min12 IJssalon Min12 Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Haarmode Cats Haarmode Cats Copini Opticiëns Copini Opticiëns Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Visie Events Visie Events Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Wellheat Shop Wellheat Shop De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje