Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.

Copini 60+ veldkaatspartij 2023 over 2 dagen verdeeld gespeeld

28-07-2023

HARLINGEN - Zaterdag 22 juli 2023 werd er gestart met de jaarlijkse Copini 60+ harde bal veldkaatswedstrijd bij KV Eendracht.

Onder leiding van de scheidsrechters Age Tichelaar en Klous van Dijk werd er om 10.00 uur begonnen met de partijen in de 1e van totaal 3 omlopen met wisselende partuur-samenstelling volgens het zaalkaatsreglement. Doordat de weersomstandigheden verslechterden, zijn halverwege de 2e omloop de partijen afgebroken en op maandag 24 juli tijdens de vaste competitieavond evenals de complete 3e omloop uitgespeeld. Het competitieprogramma is hierdoor een week opgeschoven.

 

Eerste omloop

In de 1e omloop kaatsten partuur 1 met Simon de Groot, Karst van der Heide en Andries Koornstra een spannende partij tegen Eddy Sjollema, Jan Kwast en Rients Toering, welke in het laatste eerst op de stand van 5-5 + 4-6 in het voordeel van partuur Sjollema werd beslist.

 

De andere partij ging tussen partuur 3 met Hans Buikhuizen, Douwe Broersma en Wiebe van Dijk tegen partuur 4 met Frans Alberda, Henk Bruinsma en Gerard Schuijl. De sterk kaatsende Hans werd goed ondersteund door Douwe en Wiebe en vormden een sterk partuur. Het cruciale moment tijdens deze partij was op de stand 1-4 + 6-6 met een kaats bij de middellijn toen de uitgeslagen bal met een magistrale duikvlucht van Wiebe waar Andries Noppert jaloers op zou zijn voor de kaats werd gekeerd. Het spel lag daarna wel 10 minuten stil om Wiebe weer op de been te helpen, maar de voorsprong was 1-5.

 

Het partuur 4 met het sterke duo Frans en Henk lukte het ondanks meerdere keren 6 gelijk maar niet om wat eersten te pakken. Gerard sloeg in het begin goed op en ook uit, maar kreeg het door de regen gladde veld steeds moeilijker om op de been te blijven en daarbij ook nog last van zijn schouder. Eindstand 5-1 + 6-0 .

 

Tweede omloop

Na het raadplegen van de weersverwachtingen werd er toch maar gestart met de 2e omloop. Partuur 5 met Eddy Sjollema, Douwe Broersma en Gerard Schuijl tegen partuur 6 met Frans Alberda, Karst van der Heide en Rients Toering kwamen met 0-1 achter door het niet voorbij slaan van de kaatsen door sterk tussenspel van Karst. Douwe sloeg prima op met meerder zitballen en trok de stand weer gelijk.1-1. Mede doordat Eddy achterin enkele ballen kwaad uitsloeg, kwam partuur Alberda op 1-2. Eddy bekroonde zijn sterke opslag met meerdere zitballen en Douwe ging steeds beter uitslaan, waardoor na een 0-6 achterstand toch nog het eerst werd veroverd.

 

Ook Gerard bracht voorzichtig opslaand de ballen in het perk en beperkte zijn uitglijders tot 1 val tijdens een tussenspelactie en liep men uit naar een 4-2 voorsprong. Ondanks de toenemende regen besloot men door te kaatsen en was op de stand 6-6 ook het vijfde bordje voor partuur 5. Op de stand 5-2 + 4-4 werd de partij beslist doordat Douwe beide kaatsen voorbij sloeg. 5-2 + 6-4.

 

De partij partuur 7 met Hans Buikhuizen, Henk Bruinsma en Andries Koornstra werd na een 3-1 voorsprong tegen partuur 8 met Simon de Groot, Jan Kwast en Wiebe van Dijk nadat ze waren teruggekomen tot 3-3 gestopt. Na onderling overleg werd afgesproken de afgebroken partij en de complete 3e omloop maandagavond uit te spelen.

 

Maandag

Partuur 7 Hans Buikhuizen c.s. begonnen zwak met drie missers aan de opslag van Buikhuizen 3 om 4. Ook het volgende eerst pakten van Dijk c.s. na een 4 niks achterstand toch nog het eerst 3 om 5. Het was een wonder dat de skoolmeester Simon de Groot de partij eindigde met 4 zitballen.

 

Derde omloop

In de 3e omloop kaatsten partuur 9 met Frans Alberda, Douwe Broersma en Andries Koornstra tegen partuur 10 met Simon de Groot, Henk Bruinsma en Rients Toering. Vanaf het begin liep het niet bij partuur 9. Het 1e eerst werd op de stand 6-6 verloren doordat Douwe achterin verrast werd door een verre opslagbal van Rients omdat er voor de wind werd opgeslagen en de kaats niet passeerde.  0-1. Ook het 2e eerst ging verloren door opslagfouten van Douwe en dikke kaatsen welke Andries en Frans niet voorbij sloegen. 0-2. Met Andries aan de opslag werd op 6-6 het eerst behouden 1-2. Frans probeerde aan de opslag met hoge ballen achterin op Simon kleine kaatsen houden. Dit ging met wisselend succes omdat er een bal op de zijlijn en achterlijn viel. 1-3. Henk Bruinsma sloeg rustig en beheerst de ballen op en de uitgeslagen ballen leverden te kleine kaatsen op welke moeilijk te verdedigen waren. 1-4. Rients sloeg erg goed op en verraste Douwe wederom meerdere malen in het achterperk. Met zijn opslag plat voorin had Frans maar gedeeltelijk succes. Douwe behaalde lang niet het niveau van afgelopen zaterdag. Met pijn en moeite werd het soms nog 6 gelijk maar een eerst werd niet meer behaald. Op de stand 5-1 + 6-6 bracht Rients zijn opslagbal weer achterin op Douwe welke de kaats niet passeerde en was de partij uit.

 

Partuur 11 met Eddy Sjollema, Karst van der Heide en Wiebe van Dijk kaatsten tegen partuur 12 met Hans Buikhuizen, Jan Kwast en Gerard Schuijl. Duidelijk was dat Kassie v d Heide even niet in vorm was en dat resulteerde in een achterstand van zijn partuur. Toch pakten ze de draad weer op en van Dijk sloeg zelfs een bal met de ogen dicht terug tot voor de kaats. De stand werd 3 om 3 en het leek nog spannend te worden. Door goed opslaan van Sjollema en ook zijn uitslag was sterk, werd het 3 om 4. En ook Kassie sloeg goed op, dient wel gezegd dat het talent Hans Buikhuizen even ut zicht kwiet was. Door een paar prippers wist partuur Kassie de voorsprong uit te breiden naar 3 om 5. Gerard “Kokkel” Schuijl had inmiddels een nieuwe want met nap geleend en die Kokkel sloeg zelfs één boven. Ze kwamen dan ook terug tot 4 om 5 en de spanning was terug. Maar weer maakten partuur Buikhuizen teveel fouten en eindigde de partij bij de stand 4 om 5 en 2-6.

 

Na de derde speelronde werd het eindklassement opgemaakt en volgde de prijsuitreiking. Douwe Broersma sprak ondanks de uitvoering in 2 dagdelen van een geslaagde veldkaatswedstrijd. Fijn dat Hans, Gerard en Rients als gastspelers hun medewerking hebben verleend. Verder werden Henk en Yvonne bedankt voor de catering en zijn zus Elisabeth de Groot voor het vervaardigen van de prachtige krans. Nadat de scheidsrechters Age en Klous met een kleine attentie werden bedankt en ook dhr. Olaf Hermus van de Jumbo supermarkt voor de sponsoring, werden aan de 4 prijswinnaars de Jumbo tassen en cadeaubonnen uitgereikt. Tot slot sprak Wiebe zijn waardering uit naar Douwe voor de prima organisatie.

 

Uitslag

1.   Wiebe van Dijk 21-8
2.   Eddy Sjollema 21-11
3.   Simon de Groot 19-10
4.   Jan Kwast  18-14

Copini 60+ veldkaatspartij 2023 over 2 dagen verdeeld gespeeld

Sport & Recreatie

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

Ondernemend Harlingen: Vrijwilligers gezocht voor Springkussenfeest!

28-07-2023

HARLINGEN - Zaterdag 5 augustus organiseert Ondernemend Harlingen een springkussenfeest!

Sinéad O'Connor Onair bij Omroep RSH

28-07-2023

HARLINGEN - Zaterdag 29 juli 2023 van 10.00 – 11.00 uur Onair bij Omroep RSH, presentatie en samenstelling door Dorus Breidenbach.

Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen week 30 - 2023

28-07-2023

HARLINGEN - Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen van 24 t/m 28 juli 2023.

Reacties

Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Haarmode Cats Haarmode Cats Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis TeamFRL TeamFRL Zensa Moda Zensa Moda CZVideoful CZVideoful Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Karsten Wonen Karsten Wonen Hubo-Faber Hubo-Faber Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje BENG Evenementen BENG Evenementen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Milûk Milûk Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires
Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen BENG Evenementen BENG Evenementen Zensa Moda Zensa Moda Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis CZVideoful CZVideoful TeamFRL TeamFRL Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Milûk Milûk Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Copini Opticiëns Copini Opticiëns Haarmode Cats Haarmode Cats Karsten Wonen Karsten Wonen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen
Connexa Connexa Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Milûk Milûk TeamFRL TeamFRL Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Visie-Events Visie-Events CZVideoful CZVideoful Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Hubo-Faber Hubo-Faber Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen
Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zensa Moda Zensa Moda Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Copini Opticiëns Copini Opticiëns Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Milûk Milûk Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen TeamFRL TeamFRL CZVideoful CZVideoful Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Connexa Connexa Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Karsten Wonen Karsten Wonen Visie-Events Visie-Events Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas
Haarmode Cats Haarmode Cats Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Karsten Wonen Karsten Wonen Milûk Milûk Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken