Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.

Copini 60+ veldkaatspartij 2023 over 2 dagen verdeeld gespeeld

28-07-2023

HARLINGEN - Zaterdag 22 juli 2023 werd er gestart met de jaarlijkse Copini 60+ harde bal veldkaatswedstrijd bij KV Eendracht.

Onder leiding van de scheidsrechters Age Tichelaar en Klous van Dijk werd er om 10.00 uur begonnen met de partijen in de 1e van totaal 3 omlopen met wisselende partuur-samenstelling volgens het zaalkaatsreglement. Doordat de weersomstandigheden verslechterden, zijn halverwege de 2e omloop de partijen afgebroken en op maandag 24 juli tijdens de vaste competitieavond evenals de complete 3e omloop uitgespeeld. Het competitieprogramma is hierdoor een week opgeschoven.

 

Eerste omloop

In de 1e omloop kaatsten partuur 1 met Simon de Groot, Karst van der Heide en Andries Koornstra een spannende partij tegen Eddy Sjollema, Jan Kwast en Rients Toering, welke in het laatste eerst op de stand van 5-5 + 4-6 in het voordeel van partuur Sjollema werd beslist.

 

De andere partij ging tussen partuur 3 met Hans Buikhuizen, Douwe Broersma en Wiebe van Dijk tegen partuur 4 met Frans Alberda, Henk Bruinsma en Gerard Schuijl. De sterk kaatsende Hans werd goed ondersteund door Douwe en Wiebe en vormden een sterk partuur. Het cruciale moment tijdens deze partij was op de stand 1-4 + 6-6 met een kaats bij de middellijn toen de uitgeslagen bal met een magistrale duikvlucht van Wiebe waar Andries Noppert jaloers op zou zijn voor de kaats werd gekeerd. Het spel lag daarna wel 10 minuten stil om Wiebe weer op de been te helpen, maar de voorsprong was 1-5.

 

Het partuur 4 met het sterke duo Frans en Henk lukte het ondanks meerdere keren 6 gelijk maar niet om wat eersten te pakken. Gerard sloeg in het begin goed op en ook uit, maar kreeg het door de regen gladde veld steeds moeilijker om op de been te blijven en daarbij ook nog last van zijn schouder. Eindstand 5-1 + 6-0 .

 

Tweede omloop

Na het raadplegen van de weersverwachtingen werd er toch maar gestart met de 2e omloop. Partuur 5 met Eddy Sjollema, Douwe Broersma en Gerard Schuijl tegen partuur 6 met Frans Alberda, Karst van der Heide en Rients Toering kwamen met 0-1 achter door het niet voorbij slaan van de kaatsen door sterk tussenspel van Karst. Douwe sloeg prima op met meerder zitballen en trok de stand weer gelijk.1-1. Mede doordat Eddy achterin enkele ballen kwaad uitsloeg, kwam partuur Alberda op 1-2. Eddy bekroonde zijn sterke opslag met meerdere zitballen en Douwe ging steeds beter uitslaan, waardoor na een 0-6 achterstand toch nog het eerst werd veroverd.

 

Ook Gerard bracht voorzichtig opslaand de ballen in het perk en beperkte zijn uitglijders tot 1 val tijdens een tussenspelactie en liep men uit naar een 4-2 voorsprong. Ondanks de toenemende regen besloot men door te kaatsen en was op de stand 6-6 ook het vijfde bordje voor partuur 5. Op de stand 5-2 + 4-4 werd de partij beslist doordat Douwe beide kaatsen voorbij sloeg. 5-2 + 6-4.

 

De partij partuur 7 met Hans Buikhuizen, Henk Bruinsma en Andries Koornstra werd na een 3-1 voorsprong tegen partuur 8 met Simon de Groot, Jan Kwast en Wiebe van Dijk nadat ze waren teruggekomen tot 3-3 gestopt. Na onderling overleg werd afgesproken de afgebroken partij en de complete 3e omloop maandagavond uit te spelen.

 

Maandag

Partuur 7 Hans Buikhuizen c.s. begonnen zwak met drie missers aan de opslag van Buikhuizen 3 om 4. Ook het volgende eerst pakten van Dijk c.s. na een 4 niks achterstand toch nog het eerst 3 om 5. Het was een wonder dat de skoolmeester Simon de Groot de partij eindigde met 4 zitballen.

 

Derde omloop

In de 3e omloop kaatsten partuur 9 met Frans Alberda, Douwe Broersma en Andries Koornstra tegen partuur 10 met Simon de Groot, Henk Bruinsma en Rients Toering. Vanaf het begin liep het niet bij partuur 9. Het 1e eerst werd op de stand 6-6 verloren doordat Douwe achterin verrast werd door een verre opslagbal van Rients omdat er voor de wind werd opgeslagen en de kaats niet passeerde.  0-1. Ook het 2e eerst ging verloren door opslagfouten van Douwe en dikke kaatsen welke Andries en Frans niet voorbij sloegen. 0-2. Met Andries aan de opslag werd op 6-6 het eerst behouden 1-2. Frans probeerde aan de opslag met hoge ballen achterin op Simon kleine kaatsen houden. Dit ging met wisselend succes omdat er een bal op de zijlijn en achterlijn viel. 1-3. Henk Bruinsma sloeg rustig en beheerst de ballen op en de uitgeslagen ballen leverden te kleine kaatsen op welke moeilijk te verdedigen waren. 1-4. Rients sloeg erg goed op en verraste Douwe wederom meerdere malen in het achterperk. Met zijn opslag plat voorin had Frans maar gedeeltelijk succes. Douwe behaalde lang niet het niveau van afgelopen zaterdag. Met pijn en moeite werd het soms nog 6 gelijk maar een eerst werd niet meer behaald. Op de stand 5-1 + 6-6 bracht Rients zijn opslagbal weer achterin op Douwe welke de kaats niet passeerde en was de partij uit.

 

Partuur 11 met Eddy Sjollema, Karst van der Heide en Wiebe van Dijk kaatsten tegen partuur 12 met Hans Buikhuizen, Jan Kwast en Gerard Schuijl. Duidelijk was dat Kassie v d Heide even niet in vorm was en dat resulteerde in een achterstand van zijn partuur. Toch pakten ze de draad weer op en van Dijk sloeg zelfs een bal met de ogen dicht terug tot voor de kaats. De stand werd 3 om 3 en het leek nog spannend te worden. Door goed opslaan van Sjollema en ook zijn uitslag was sterk, werd het 3 om 4. En ook Kassie sloeg goed op, dient wel gezegd dat het talent Hans Buikhuizen even ut zicht kwiet was. Door een paar prippers wist partuur Kassie de voorsprong uit te breiden naar 3 om 5. Gerard “Kokkel” Schuijl had inmiddels een nieuwe want met nap geleend en die Kokkel sloeg zelfs één boven. Ze kwamen dan ook terug tot 4 om 5 en de spanning was terug. Maar weer maakten partuur Buikhuizen teveel fouten en eindigde de partij bij de stand 4 om 5 en 2-6.

 

Na de derde speelronde werd het eindklassement opgemaakt en volgde de prijsuitreiking. Douwe Broersma sprak ondanks de uitvoering in 2 dagdelen van een geslaagde veldkaatswedstrijd. Fijn dat Hans, Gerard en Rients als gastspelers hun medewerking hebben verleend. Verder werden Henk en Yvonne bedankt voor de catering en zijn zus Elisabeth de Groot voor het vervaardigen van de prachtige krans. Nadat de scheidsrechters Age en Klous met een kleine attentie werden bedankt en ook dhr. Olaf Hermus van de Jumbo supermarkt voor de sponsoring, werden aan de 4 prijswinnaars de Jumbo tassen en cadeaubonnen uitgereikt. Tot slot sprak Wiebe zijn waardering uit naar Douwe voor de prima organisatie.

 

Uitslag

1.   Wiebe van Dijk 21-8
2.   Eddy Sjollema 21-11
3.   Simon de Groot 19-10
4.   Jan Kwast  18-14

Copini 60+ veldkaatspartij 2023 over 2 dagen verdeeld gespeeld

Sport & Recreatie

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

Ondernemend Harlingen: Vrijwilligers gezocht voor Springkussenfeest!

28-07-2023

HARLINGEN - Zaterdag 5 augustus organiseert Ondernemend Harlingen een springkussenfeest!

Sinéad O'Connor Onair bij Omroep RSH

28-07-2023

HARLINGEN - Zaterdag 29 juli 2023 van 10.00 – 11.00 uur Onair bij Omroep RSH, presentatie en samenstelling door Dorus Breidenbach.

Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen week 30 - 2023

28-07-2023

HARLINGEN - Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen van 24 t/m 28 juli 2023.

Reacties

Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Connexa Connexa Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen CZVideoful CZVideoful Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Haarmode Cats Haarmode Cats BENG Evenementen BENG Evenementen Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis TeamFRL TeamFRL Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hubo-Faber Hubo-Faber Zensa Moda Zensa Moda Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Visie Events Visie Events
TeamFRL TeamFRL Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Haarmode Cats Haarmode Cats Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Visie Events Visie Events BENG Evenementen BENG Evenementen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Karsten Wonen Karsten Wonen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Connexa Connexa Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken CZVideoful CZVideoful Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje
Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten CZVideoful CZVideoful Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad BENG Evenementen BENG Evenementen Connexa Connexa Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Haarmode Cats Haarmode Cats Hubo-Faber Hubo-Faber TeamFRL TeamFRL Karsten Wonen Karsten Wonen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Visie Events Visie Events
CZVideoful CZVideoful Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Haarmode Cats Haarmode Cats BENG Evenementen BENG Evenementen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor TeamFRL TeamFRL Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Zensa Moda Zensa Moda Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Karsten Wonen Karsten Wonen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Connexa Connexa Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hubo-Faber Hubo-Faber Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Visie Events Visie Events Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen
Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen TeamFRL TeamFRL Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zensa Moda Zensa Moda Visie Events Visie Events Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Karsten Wonen Karsten Wonen Hubo-Faber Hubo-Faber Connexa Connexa Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas