Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.

Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen week 47 - 2023

24-11-2023

HARLINGEN - Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen van 20 t/m 24 november 2023.

APV en Bijzondere Wetten

De volgende vergunningen en ontheffingen zijn verleend:

 • 14-11-2023, Meesterschilders Friesland B.V., ontheffing voor het plaatsen van een materiaalkeet op parkeerterrein Noorderhaven van 13-11-2023 tot en met 22-12-2023.
 • 16-11-2023, Tattooshop Harlingen, Noorderhaven 20 te Harlingen, wijziging leidinggevende gedoogbeschikking.
 • 17-11-2023, T.A. Bonnema, aanwezigheidsvergunning voor 2 spelautomaten in Café ’t Skûtsje voor het jaar 2024.
 • 20-11-2023, Dienstverlening Harlingen, standplaatsvergunning voor de verkoop van snacks en friet op de fonteinstraat in Midlum op donderdagen in 2024.
 • 20-11-2023, J. Toering, standplaatsvergunning voor de verkoop van snacks en friet op de Joost van den Vondelstraat in Harlingen op vrijdagen in 2024.
 • 21-11-2023, Jumbo Olaf Hermus, Ontheffing van de winkeltijdenwet om op 24 december tot 21:00 uur voor publiek geopend te zijn.

 

Bezwaar

Indien u het niet eens bent met een besluit dan kunt u hiertegen bezwaar maken. Hiervoor dient u binnen 6 weken na de datum van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift in te dienen. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan burgemeester en wethouders van Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA te Harlingen.

 

Voorlopige voorziening

Als u de beslissing op het bezwaarschrift niet wilt afwachten en snel duidelijkheid wilt dan kunt u de voorzieningenrechter vragen om een voorlopige voorziening. Het adres van de voorzieningenrechter is:

Voorzieningenrechter van de rechtbank Noord-Nederland, Postbus 150, 9700 AD Groningen.

 

Omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders van Harlingen maken bekend dat tot en met 22-11-2023.

De volgende aanvragen Omgevingsvergunning zijn binnengekomen:

 • 16-11-2023, Van Harinxmakanaal, Harlingen, het realiseren van een Bubble Barrier;
 • 21-11-2023, Joost van den Vondelstraat 56, Harlingen, het renoveren van de voorgevel;
 • 22-11-2023, Brouwersstraat 19, Harlingen, het herinrichten van het pand en het vervangen van ramen en glas.

Tegen een binnengekomen aanvraag en/of verlengingsbesluit kan geen bezwaar worden ingediend.

 

De volgende reguliere Omgevingsvergunningen zijn verleend:

 • 16-11-2023, Kimswerderweg 56 en 58, Harlingen, het bouwen van winkelpanden;
 • 20-11-2023, Lanen 44, Harlingen, het plaatsen van een dakkapel.

 

De volgende reguliere Omgevingsvergunning is geweigerd:

 • 21-11-2023, De Spiker 12, Harlingen, het kappen van een boom.

 

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de datum van het verlenen, weigeren en/of intrekken van de Omgevingsvergunning een gemotiveerd bezwaarschrift tegen de Omgevingsvergunning indienen bij burgemeester en wethouders van de gemeente Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA te Harlingen.

 

Voorgenomen verkoop perceel grond

Voorgenomen verkoop van een perceel grond naast Harlingerstraatweg 3 te Midlum ten behoeve van een transformatorstation van Liander. Voor meer informatie verwijzen wij naar www.overheid.nl.

 

Informatieavond The Great Bubble Barrier.

Op 12 december 2023 is van 19.00 tot 21.00 uur een informatieavond van gemeente Harlingen en The Great Bubble Barrier. In opdracht van gemeente Harlingen gaat The Great Bubble Barrier een bellenscherm plaatsen in het Van Harinxmakanaal. De informatieavond wordt gehouden in de Raadzaal in het Stadhuis, Noorderhaven 86, 8861 AP te Harlingen. Aanmelden kan via aanmelden@harlingen.nl. Bekijk onze website voor meer informatie.

 

Klare Taal over laaggeletterdheid

Ben jij een professional in de omgeving van Harlingen en heb jij te maken met mensen in je werkomgeving, waarvan je denkt of weet dat die moeite hebben met lezen en schrijven. Kom deze middag langs. 30 november 2023 van 14.00 – 17.00 uur, Nieuw Zuid Harlingen. Meld je aan door een mail te sturen naar basisvaardigheden@bnfrl.nl.

 

‘Bouwbalie’ open

 • Iedere woensdagmiddag 14.00 – 17.00 uur
 • Locatie: Waddenpromenade 1 in Harlingen

 

Bewoners met bouwvragen kunnen een afspraak maken voor een fysiek spreekuur bij de ‘bouwbalie’ van de gemeente. Die vindt iedere woensdagmiddag plaats van 14.00 – 17.00 uur aan de Waddenpromenade 1 in Harlingen. Aanmelden is verplicht en kan door het algemene nummer te bellen: 140517. Bereikbaar van ma. t/m do. tussen 9.00 en 12.30 uur.

 

 

Lokale buslijn De Futbringer

De Futbringer is een initiatief van, voor en door Harlingers. 

Kijk voor meer informatie op www.harlingen.nl/futbringer

 

Stremmingen in de gemeente Harlingen

 • Maandag 27 november 2023 is de William Boothstraat ter hoogte van nummer 18 gestremd van 7.00 uur tot en met 16.00 uur, in verband met de aanleg van kabels. De William Boothstraat blijft geopend voor fietsers en voetgangers.
 • In de week van 4 tot en met 8 december 2023 worden beide bruggen bij de Tjerk Hiddessluizen weggehaald en vervangen door tijdelijke bruggen. De weg en vaarweg zijn dan afgesloten en het verkeer wordt omgeleid. Fietsers en voetgangers kunnen er wel altijd langs, via tijdelijke voetgangersbruggen over het sluisterrein. Brommobielen kunnen omrijden via de Koningsbrug. Als de tijdelijke bruggen geïnstalleerd zijn, kan al het wegverkeer er weer langs.
 • Vanaf maandag 9 oktober tot en met 22 december 2023 zijn de Barkstraat, Brikstraat en de Bomstraat afgesloten voor verkeer in verband met herinrichtingswerkzaamheden. Dit is onderdeel van een groter project. In 2024 wordt de rest uitgevoerd. Volgt een nieuwe stremmingsmelding.
 • Harlingen, Zuiderhaven, Havenbrug, geen bediening in verband met werkzaamheden geldt het volgende: Geen bediening Havenbrug te Harlingen, Dit geldt vanaf maandag 8 januari tot en met vrijdag 23 februari 2024.

 

Gemeente

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

Gratis ondersteuning voor sportclubs in Harlingen

24-11-2023

HARLINGEN - Sportclubs hebben een belangrijke meerwaarde voor onze samenleving vanwege hun invloed op sociale samenhang en leefbaarheid daarvan.

Deze week in Afslag Harlingen bij Omroep Zilt

24-11-2023

HARLINGEN - Zaterdag 25 november is er van 11.00 - 12.30 uur bij Omroep Zilt een nieuwe aflevering van Afslag Harlingen, Harlingenboeit.nl geeft alvast een tipje van de sluier.

Fc Harlingen 1 ontvangt De Blesse

24-11-2023

HARLINGEN - Komende zondag speelt fc Harlingen weer een thuiswedstrijd.

Reacties

Milûk Milûk TeamFRL TeamFRL Karsten Wonen Karsten Wonen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen CZVideoful CZVideoful Connexa Connexa IJssalon Min12 IJssalon Min12 Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Visie-Events Visie-Events Hubo-Faber Hubo-Faber Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis BENG Evenementen BENG Evenementen Haarmode Cats Haarmode Cats Zensa Moda Zensa Moda
Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Zensa Moda Zensa Moda Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Visie-Events Visie-Events Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen CZVideoful CZVideoful BENG Evenementen BENG Evenementen Firma Sijtsma Firma Sijtsma IJssalon Min12 IJssalon Min12 Copini Opticiëns Copini Opticiëns Connexa Connexa Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Haarmode Cats Haarmode Cats Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hubo-Faber Hubo-Faber Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Karsten Wonen Karsten Wonen
BENG Evenementen BENG Evenementen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Firma Sijtsma Firma Sijtsma Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad IJssalon Min12 IJssalon Min12 Haarmode Cats Haarmode Cats Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen CZVideoful CZVideoful Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zensa Moda Zensa Moda Connexa Connexa Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis TeamFRL TeamFRL Milûk Milûk Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Copini Opticiëns Copini Opticiëns Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Karsten Wonen Karsten Wonen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje
Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Zensa Moda Zensa Moda Milûk Milûk TeamFRL TeamFRL Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis CZVideoful CZVideoful Connexa Connexa Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hubo-Faber Hubo-Faber Haarmode Cats Haarmode Cats IJssalon Min12 IJssalon Min12 Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje
Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Milûk Milûk TeamFRL TeamFRL Visie-Events Visie-Events Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen CZVideoful CZVideoful Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Firma Sijtsma Firma Sijtsma Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje