Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.

Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen week 46 - 2022

17-11-2023

HARLINGEN - Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen van 13 t/m 17 november 2023.

APV en Bijzondere Wetten

De volgende aanvragen zijn binnengekomen:

  • 13-11-2023, Meesterschilders Friesland B.V., ontheffing voor het plaatsen van een materiaalkeet op parkeerterrein Noorderhaven van 13-11-2023 tot en met 22-12-2023.
  • 15-11-2023, J. Toering, standplaatsvergunning voor de verkoop van snacks en friet op de fonteinstraat in Midlum op donderdagen in 2024.
  • 15-11-2023, J. Toering, standplaatsvergunning voor de verkoop van snacks en friet op de Joost van den Vondelstraat in Harlingen op vrijdagen in 2024.
  • 15-11-2023, T.A. Bonnema, aanwezigheidsvergunning voor spelautomaten in Café ’t Skûtsje in het jaar 2024.

 

Tegen een binnengekomen aanvraag/verzoek kan geen bezwaar worden ingediend.

 

De volgende vergunningen en ontheffingen zijn verleend:

  • 13-11-2023, Poiesz Supermarkten, wijziging aanhangsel leidinggevende slijterij.

 

Bezwaar

Indien u het niet eens bent met een besluit dan kunt u hiertegen bezwaar maken. Hiervoor dient u binnen 6 weken na de datum van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift in te dienen. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan burgemeester en wethouders van Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA te Harlingen.

 

Voorlopige voorziening

Als u de beslissing op het bezwaarschrift niet wilt afwachten en snel duidelijkheid wilt dan kunt u de voorzieningenrechter vragen om een voorlopige voorziening. Het adres van de voorzieningenrechter is:

Voorzieningenrechter van de rechtbank Noord-Nederland, Postbus 150, 9700 AD Groningen.

 

Omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders van Harlingen maken bekend dat tot en met 15-11-2023.

De volgende aanvragen Omgevingsvergunning zijn binnengekomen:

  • 09-12-2023, Kimswerderweg 21 F, Harlingen, het splitsen van de woning;
  • 10-11-2023, Zuiderstraat 22, Harlingen, het gedeeltelijk wijzigen van de bestemming van het pand ten behoeve van logies;
  • 13-11-2023, Kerkpoortstraat 21, Harlingen, het aanbouwen van een kas;
  • 13-11-2023, Heiligweg 48, Harlingen, het plaatsen van zonnepanelen op een schuurtje;
  • 14-11-2023, Perceel A 10519, Harlingen, het plaatsen van een informatiezuil op station Haringen Haven.

 

Tegen een binnengekomen aanvraag en/of verlengingsbesluit kan geen bezwaar worden ingediend.

 

De volgende reguliere Omgevingsvergunningen zijn verleend:

  • 09-11-2023, Lange Lijnbaan, Perceel F 1847, Harlingen, het realiseren van een in-/uitrit;
  • 09-11-2023, Saltryperlaan 1, Harlingen, het kappen van een boom;
  • 15-11-2023, Winkelsterlaan 8, Harlingen, het tijdelijk plaatsen van een kleine windmolen.

 

De volgende reguliere Omgevingsvergunningen zijn geweigerd:

  • 07-11-2023, Voorstraat 81, Harlingen, het realiseren van drie appartementen;
  • 08-11-2023, Zuiderstraat 22, Harlingen, het gedeeltelijk wijzigen van de bestemming van het pand ten behoeve van logies.

 

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de datum van het verlenen, weigeren en/of intrekken van de Omgevingsvergunning een gemotiveerd bezwaarschrift tegen de Omgevingsvergunning indienen bij burgemeester en wethouders van de gemeente Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA te Harlingen.

 

Gratis vervoer naar stembureau

Bent u minder mobiel en wilt u toch graag uw stem uitbrengen bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer op 22 november? Zie voor informatie op www.harlingen.nl/verkiezingen

 

Digitaal loket parkeren

Corresponderen via digitale kanalen is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld.

De overheid stuurt bijvoorbeeld berichten via uw persoonlijke digitale brievenbus, namelijk

via MijnOverheid. Onze software voor parkeervergunningen via de e-mail. Is uw e-mailadres in het Digitaal loket parkeren nog actueel? Zo niet, wilt u dat aanpassen?

 

Gezinsmaatje gezocht

Per 1 januari 2024 Home-Start ook in Harlingen en de Waadhoeke. Ben je zwanger of heb je een gezin met opgroeiende kinderen? Dan maak je veel voor het eerst mee. Vrijwilligers van Home-Start kunnen helpen. Zij bieden ondersteuning, een luisterend oor, praktische hulp en vriendschappelijk contact bij jou thuis. Heb je tijd en lijkt het je leuk om een gezin tijdelijk te ondersteunen?


Contact

Neem contact op met Margriet Verloop, coördinator Home-Start NWF. Bel naar: 06 51386583 of mail naar: m.verloop@humanitas.nl

 

‘Bouwbalie’ open

  • Iedere woensdagmiddag 14.00 – 17.00 uur
  • Locatie: Waddenpromenade 1 in Harlingen

 

Bewoners met bouwvragen kunnen een afspraak maken voor een fysiek spreekuur bij de ‘bouwbalie’ van de gemeente. Die vindt iedere woensdagmiddag plaats van 14.00 – 17.00 uur aan de Waddenpromenade 1 in Harlingen. Aanmelden is verplicht en kan door het algemene nummer te bellen: 140517. Bereikbaar van ma. t/m do. tussen 9.00 en 12.30 uur.

 

 

Lokale buslijn De Futbringer

De Futbringer is een initiatief van, voor en door Harlingers. 

Kijk voor meer informatie op www.harlingen.nl/futbringer

 

Stremmingen in de gemeente Harlingen

  • Woensdag 22 november en donderdag 23 november is de Noorderhaven ter hoogte van nummer 33 gestremd in verband met hijswerkzaamheden. Fietsers en voetgangers kunnen wel passeren via de parkeerplaatsen en de looproute bij de kade langs.
  • Vanaf maandag 23 oktober tot en met 21 november 2023 is de brug in de Harlingerstraatweg gestremd voor de scheepvaart. In verband met betonreparatie door Oosterhof Holman.
  • Vanaf maandag 23 oktober tot en met vrijdag 24 november 2023 is de Kimswerderweg, deel Marnehiem, rotonde Achlumerdijk afgesloten in verband met herinrichtingswerkzaamheden.  Het winkelcentrum Kimswerda en het Marnehiem zijn bereikbaar. In het weekeinde (vrijdagmiddag 17 november vanaf 16:00 uur tot en met zondag 19 november 2023) is ook de rotonde Achlumerdijk afgesloten in verband met asfaltonderhoud.
  • Vanaf maandag 9 oktober tot en met 22 december 2023 zijn de Barkstraat, Brikstraat en de Bomstraat afgesloten voor verkeer in verband met herinrichtingswerkzaamheden. Dit is onderdeel van een groter project. In 2024 wordt de rest uitgevoerd. Volgt een nieuwe stremmingsmelding.
  • Harlingen, Zuiderhaven, Havenbrug, geen bediening in verband met werkzaamheden geldt het volgende: Geen bediening Havenbrug te Harlingen, Dit geldt vanaf maandag 8 januari tot en met vrijdag 23 februari 2024.

Algemeen Gemeente Politiek & Maatschappij

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

Deze week in Afslag Harlingen bij Omroep Zilt

17-11-2023

HARLINGEN - Zaterdag 18 november is er van 11.00 - 12.30 uur bij Omroep Zilt een nieuwe aflevering van Afslag Harlingen, Harlingenboeit.nl geeft alvast een tipje van de sluier.

Black november bij Expert Hogerhuis

17-11-2023

HARLINGEN - Expert Hogerhuis is verbouwd!

Het Alternatief 144

17-11-2023

HARLINGEN - Vrijdag 17 november is er op Omroep Zilt weer een aflevering van het Alternatief gepresenteerd door Peter en Tiede.

Reacties

Visie-Events Visie-Events Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur CZVideoful CZVideoful Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Hubo-Faber Hubo-Faber Zensa Moda Zensa Moda Milûk Milûk Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen TeamFRL TeamFRL Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen
Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Visie-Events Visie-Events Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Copini Opticiëns Copini Opticiëns Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor BENG Evenementen BENG Evenementen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen CZVideoful CZVideoful Connexa Connexa TeamFRL TeamFRL Zensa Moda Zensa Moda Hubo-Faber Hubo-Faber Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Karsten Wonen Karsten Wonen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen
Visie-Events Visie-Events Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Karsten Wonen Karsten Wonen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Haarmode Cats Haarmode Cats Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Copini Opticiëns Copini Opticiëns Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen CZVideoful CZVideoful Connexa Connexa Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Milûk Milûk Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen
Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Karsten Wonen Karsten Wonen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Haarmode Cats Haarmode Cats Hubo-Faber Hubo-Faber Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zensa Moda Zensa Moda Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE CZVideoful CZVideoful Connexa Connexa Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor TeamFRL TeamFRL
BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zensa Moda Zensa Moda CZVideoful CZVideoful Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Milûk Milûk Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen