Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.

Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen week 44 - 2023

03-11-2023

HARLINGEN - Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen van 30 oktober t/m 3 november 2023.

APV en Bijzondere Wetten

De volgende aanvragen zijn binnengekomen:

Tegen een binnengekomen aanvraag/verzoek kan geen bezwaar worden ingediend.

 • 26-10-2023, Dhr. N. van der Tol, Aanwezigheidsvergunning voor twee kansspelautomaten in Eigentijds, gevestigd aan de Grote Bredeplaats 29 in Harlingen, voor het jaar 2024.
 • 1-11-2023, Dhr. Hoang, Vergunning voor het innemen van een standplaats ten behoeve van een verkoopwagen op donderdag en vrijdag aan de Voorstraat in Harlingen.

 

De volgende vergunningen en ontheffingen zijn verleend:

 • 30-10-2023, Dhr. N. van der Tol, Aanwezigheidsvergunning voor twee kansspelautomaten in Eigentijds, gevestigd aan de Grote Bredeplaats 29 in Harlingen, voor het jaar 2024.
 • 2-11-2023, Dhr. Hoang, Vergunning voor het innemen van een standplaats ten behoeve van een verkoopwagen op donderdag en vrijdag aan de Voorstraat in Harlingen.

 

Bezwaar

Indien u het niet eens bent met een besluit dan kunt u hiertegen bezwaar maken. Hiervoor dient u binnen 6 weken na de datum van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift in te dienen. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan burgemeester en wethouders van Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA te Harlingen.

 

Voorlopige voorziening

Als u de beslissing op het bezwaarschrift niet wilt afwachten en snel duidelijkheid wilt dan kunt u de voorzieningenrechter vragen om een voorlopige voorziening. Het adres van de voorzieningenrechter is: Voorzieningenrechter van de rechtbank Noord-Nederland, Postbus 150, 9700 AD Groningen.

 

Omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders van Harlingen maken bekend dat tot en met 01-11-2023.

De volgende aanvragen reguliere procedure Omgevingsvergunning zijn binnengekomen:

 • 29-10-2023, Foarryp 12, Wijnaldum, het bouwen van een recreatieverblijf en kapschuur;
 • 30-10-2023, Rijksweg 5, Midlum, het verbouwen en vergroten van de woning;
 • 31-10-2023, Kleine Bredeplaats 21, Harlingen, het plegen van onderhoud aan kozijnen, gevel en schilderwerk.

 

Tegen een binnengekomen aanvraag en/of verlengingsbesluit kan geen bezwaar worden ingediend.

 

De volgende aanvragen reguliere procedure Omgevingsvergunning zijn verleend:

 • 26-10-2023, Noorderhaven 54, Harlingen, het wijzigen van het gebruik van het pand voor het realiseren van een B&B;
 • 30-10-2023, Franekereind 42, Harlingen, het intern renoveren, uitvoeren van onderhoud en verduurzamen van de woning.

 

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de datum van het verlenen, weigeren en intrekken van de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift tegen de verleende vergunning indienen bij burgemeester en wethouders van Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA te Harlingen.

 

Inloopbijeenkomst voorontwerp bestemmingsplan Harlingen – Saltryp

Gemeente Harlingen heeft het voornemen om het gehele eilandparkeren in het gebied tussen de Zuidwalweg en de Harlingerstraatweg te concentreren en het parkeerterrein op te waarderen en toekomstbestendig te maken. Een belangrijk kenmerk van het project is het verplaatsen van de zuidelijke entree van het parkeerterrein aan de Harlingerstraatweg naar de noordzijde aan de Zuidwalweg. Ook wordt er een mogelijkheid geboden voor een overdekte parkeervoorziening. Om de ontwikkeling mogelijk te maken is een nieuw bestemmingsplan nodig.

 

Wanneer en waar

Er wordt een inloopbijeenkomst georganiseerd waarbij de concept planstukken en tekeningen kunnen worden ingezien. U heeft daarbij alle gelegenheid tot het stellen van vragen aan medewerkers van de gemeente. De bijeenkomst wordt gehouden op woensdag 15 november 2023 tussen 17.00 – 19.00 uur in Dorpshuis De Spil, Hopmansweg 7 te Midlum.

 

Wijkschouw Plan Zuid

De wijkschouw in wijk Plan Zuid welke plaats zou vinden op 9 november 2023 gaat helaas niet door. Heeft u iets te melden over de wijk? Schrijf naar info@harlingen.nl.

 

Wijkschouw Ludinga

De wijkschouw Ludinga vindt plaats op dinsdag 14 november 2023 en begint om 16:15 uur. Wij fietsen een rondje door de wijk. Wij verzamelen ons met de fiets bij de ingang van de speeltuin aan de Boontjes. Iedereen uit de wijk is vrij om hierbij aan te sluiten. 

 

Gezinsmaatje gezocht

Per 1 januari 2024 Home-Start ook in Harlingen en de Waadhoeke. Ben je zwanger of heb je een gezin met opgroeiende kinderen? Dan maak je veel voor het eerst mee. Vrijwilligers van Home-Start kunnen helpen. Zij bieden ondersteuning, een luisterend oor, praktische hulp en vriendschappelijk contact bij jou thuis. Heb je tijd en lijkt het je leuk om een gezin tijdelijk te ondersteunen?

 

Contact

Neem contact op met Margriet Verloop, coördinator Home-Start NWF. Bel naar: 06 51386583 of mail naar: m.verloop@humanitas.nl

 

Wil je een coronaprik? Maak een afspraak!

Voor wie

Iedereen van 60 jaar of ouder en mensen die een hoger risico lopen om ernstig ziek te worden door corona kunnen dit najaar tot half december een coronaprik krijgen. Dit geldt ook voor zorgmedewerkers met direct patiënt en/of cliëntcontact, zwangeren en mensen met een kwetsbaar gezinslid.

 

Afspraak maken

Wil je een coronaprik, maak dan een afspraak via www.planjeprik.nl of 0800 - 7070.

Een afspraak is verplicht, inlopen zonder afspraak is niet mogelijk.

 

Locaties

Op woensdag 15 november wordt er opnieuw een pop-up vaccinatielocatie in mfc Het Vierkant ingericht. Op afspraak kun je je hier laten vaccineren.

 

Tevens kan je terecht op de grotere vaste locaties in Drachten en Leeuwarden en op de kleinere zogenaamde pop-up locaties in Fryslân. Krijg je bij het maken van de afspraak de locatie naar keuze niet aangeboden, dan is deze al volgeboekt. Meer informatie op www.ggdfryslan.nl/najaarsronde of via www.mijnvraagovercorona.nl

 

Inloopbijeenkomst Tsjerk Hiddessluizen 16 november 2023

De voorbereidingen voor renovatie van de bruggen over de Tsjerk Hiddessluizen zijn in volle gang. Op donderdag 16 november organiseren we een inloopbijeenkomst van 15.00 - 19.00 uur op het sluisterrein. U bent dan van harte welkom om binnen te lopen in de bouwkeet. Hier krijgt u informatie over het werk, de planning en eventuele hinder.

 

Locatie: sluisterrein Tsjerk Hiddessluizen, ingang aan de Harlingerstraatweg (tegenover P1). 

Voor meer informatie over de werkzaamheden kunt u kijken op www.fryslan.frl/th-sluizen.

 

‘Bouwbalie’ open

 • Iedere woensdagmiddag 14.00 – 17.00 uur
 • Locatie: Waddenpromenade 1 in Harlingen

 

Bewoners met bouwvragen kunnen een afspraak maken voor een fysiek spreekuur bij de ‘bouwbalie’ van de gemeente. Die vindt iedere woensdagmiddag plaats van 14.00 – 17.00 uur aan de Waddenpromenade 1 in Harlingen. Aanmelden is verplicht en kan door het algemene nummer te bellen: 140517. Bereikbaar van ma. t/m do. tussen 9.00 en 12.30 uur.

 

 

Lokale buslijn De Futbringer

De Futbringer is een initiatief van, voor en door Harlingers. 

Kijk voor meer informatie op www.harlingen.nl/futbringer

 

Stremmingen in de gemeente Harlingen

 • Vanaf maandag 23 oktober tot en met 17 november 2023 is de brug in de Harlingerstraatweg gestremd voor de scheepvaart. In verband met betonreparatie door Oosterhof Holman.
 • Donderdag 9 november 2023 is de Zuiderhaven ter hoogte van de Sint Michaelkerk gestremd van 8.30 uur tot en met 17.00 uur. in verband met controle dak. Er is een omleidingsroute aanwezig.
 • Vanaf maandag 23 oktober tot en met vrijdag 24 november 2023 is de Kimswerderweg, deel Marnehiem, rotonde Achlumerdijk afgesloten in verband met herinrichtingswerkzaamheden.  Het winkelcentrum Kimswerda en het Marnehiem zijn bereikbaar. In het weekeinde (vrijdagmiddag 17 november vanaf 16:00 uur tot en met zondag 19 november 2023) is ook de rotonde Achlumerdijk afgesloten in verband met asfaltonderhoud.
 • Vanaf maandag 9 oktober tot en met 22 december 2023 zijn de Barkstraat, Brikstraat en de Bomstraat afgesloten voor verkeer in verband met herinrichtingswerkzaamheden. Dit is onderdeel van een groter project. In 2024 wordt de rest uitgevoerd. Volgt een nieuwe stremmingsmelding.
 • In verband met herbestratingswerkzaamheden zal de Zuidoostersingel gestremd zijn van maandag 11 september 2023 vanaf ca. 07:00 uur tot vrijdag 17 november 2023 tot ca. 16:00 uur. De weg zal afgesloten zijn en er is geen omleidingsroute aanwezig.
 • Harlingen, Zuiderhaven, Havenbrug, geen bediening in verband met werkzaamheden geldt het volgende: Geen bediening Havenbrug te Harlingen, Dit geldt vanaf maandag 8 januari tot en met vrijdag 23 februari 2024.

 

 

Gemeente Politiek & Maatschappij

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

Programma fc Harlingen

03-11-2023

HARLINGEN - Vrijdagavond 7x7 avond, een thuiswedstrijd voor Vrouwen 1 en het eerste elftal reist af naar DTD.

Het thema voor clubjaar 2023-2024 is nautisch getint: “Volle kracht vooruit"

03-11-2023

HARLINGEN - Dat thema is eerder dit jaar luister bijgezet door een zgn. ”Vergadering buiten de deur” te laten plaatsvinden op de Willemshaven van Harlingen.

Ontmoetingen in de lucht

03-11-2023

HARLINGEN - Radiozendamateurs leggen contacten via de ether.

Reacties

Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Copini Opticiëns Copini Opticiëns BENG Evenementen BENG Evenementen Milûk Milûk Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires IJssalon Min12 IJssalon Min12 Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hubo-Faber Hubo-Faber Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Firma Sijtsma Firma Sijtsma Haarmode Cats Haarmode Cats Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen TeamFRL TeamFRL Zensa Moda Zensa Moda Visie-Events Visie-Events
Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Firma Sijtsma Firma Sijtsma Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Hubo-Faber Hubo-Faber Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Haarmode Cats Haarmode Cats Copini Opticiëns Copini Opticiëns Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen CZVideoful CZVideoful TeamFRL TeamFRL Visie-Events Visie-Events Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Connexa Connexa Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Zensa Moda Zensa Moda Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Milûk Milûk Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad
Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur TeamFRL TeamFRL Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Firma Sijtsma Firma Sijtsma Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Karsten Wonen Karsten Wonen Haarmode Cats Haarmode Cats Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Milûk Milûk CZVideoful CZVideoful Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hubo-Faber Hubo-Faber Connexa Connexa Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail IJssalon Min12 IJssalon Min12 Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Visie-Events Visie-Events Zensa Moda Zensa Moda
Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail IJssalon Min12 IJssalon Min12 Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Karsten Wonen Karsten Wonen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zensa Moda Zensa Moda Copini Opticiëns Copini Opticiëns Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen TeamFRL TeamFRL Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Haarmode Cats Haarmode Cats Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Firma Sijtsma Firma Sijtsma BENG Evenementen BENG Evenementen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje
Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Visie-Events Visie-Events Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires