Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.

Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen week 44 - 2023

03-11-2023

HARLINGEN - Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen van 30 oktober t/m 3 november 2023.

APV en Bijzondere Wetten

De volgende aanvragen zijn binnengekomen:

Tegen een binnengekomen aanvraag/verzoek kan geen bezwaar worden ingediend.

 • 26-10-2023, Dhr. N. van der Tol, Aanwezigheidsvergunning voor twee kansspelautomaten in Eigentijds, gevestigd aan de Grote Bredeplaats 29 in Harlingen, voor het jaar 2024.
 • 1-11-2023, Dhr. Hoang, Vergunning voor het innemen van een standplaats ten behoeve van een verkoopwagen op donderdag en vrijdag aan de Voorstraat in Harlingen.

 

De volgende vergunningen en ontheffingen zijn verleend:

 • 30-10-2023, Dhr. N. van der Tol, Aanwezigheidsvergunning voor twee kansspelautomaten in Eigentijds, gevestigd aan de Grote Bredeplaats 29 in Harlingen, voor het jaar 2024.
 • 2-11-2023, Dhr. Hoang, Vergunning voor het innemen van een standplaats ten behoeve van een verkoopwagen op donderdag en vrijdag aan de Voorstraat in Harlingen.

 

Bezwaar

Indien u het niet eens bent met een besluit dan kunt u hiertegen bezwaar maken. Hiervoor dient u binnen 6 weken na de datum van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift in te dienen. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan burgemeester en wethouders van Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA te Harlingen.

 

Voorlopige voorziening

Als u de beslissing op het bezwaarschrift niet wilt afwachten en snel duidelijkheid wilt dan kunt u de voorzieningenrechter vragen om een voorlopige voorziening. Het adres van de voorzieningenrechter is: Voorzieningenrechter van de rechtbank Noord-Nederland, Postbus 150, 9700 AD Groningen.

 

Omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders van Harlingen maken bekend dat tot en met 01-11-2023.

De volgende aanvragen reguliere procedure Omgevingsvergunning zijn binnengekomen:

 • 29-10-2023, Foarryp 12, Wijnaldum, het bouwen van een recreatieverblijf en kapschuur;
 • 30-10-2023, Rijksweg 5, Midlum, het verbouwen en vergroten van de woning;
 • 31-10-2023, Kleine Bredeplaats 21, Harlingen, het plegen van onderhoud aan kozijnen, gevel en schilderwerk.

 

Tegen een binnengekomen aanvraag en/of verlengingsbesluit kan geen bezwaar worden ingediend.

 

De volgende aanvragen reguliere procedure Omgevingsvergunning zijn verleend:

 • 26-10-2023, Noorderhaven 54, Harlingen, het wijzigen van het gebruik van het pand voor het realiseren van een B&B;
 • 30-10-2023, Franekereind 42, Harlingen, het intern renoveren, uitvoeren van onderhoud en verduurzamen van de woning.

 

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de datum van het verlenen, weigeren en intrekken van de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift tegen de verleende vergunning indienen bij burgemeester en wethouders van Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA te Harlingen.

 

Inloopbijeenkomst voorontwerp bestemmingsplan Harlingen – Saltryp

Gemeente Harlingen heeft het voornemen om het gehele eilandparkeren in het gebied tussen de Zuidwalweg en de Harlingerstraatweg te concentreren en het parkeerterrein op te waarderen en toekomstbestendig te maken. Een belangrijk kenmerk van het project is het verplaatsen van de zuidelijke entree van het parkeerterrein aan de Harlingerstraatweg naar de noordzijde aan de Zuidwalweg. Ook wordt er een mogelijkheid geboden voor een overdekte parkeervoorziening. Om de ontwikkeling mogelijk te maken is een nieuw bestemmingsplan nodig.

 

Wanneer en waar

Er wordt een inloopbijeenkomst georganiseerd waarbij de concept planstukken en tekeningen kunnen worden ingezien. U heeft daarbij alle gelegenheid tot het stellen van vragen aan medewerkers van de gemeente. De bijeenkomst wordt gehouden op woensdag 15 november 2023 tussen 17.00 – 19.00 uur in Dorpshuis De Spil, Hopmansweg 7 te Midlum.

 

Wijkschouw Plan Zuid

De wijkschouw in wijk Plan Zuid welke plaats zou vinden op 9 november 2023 gaat helaas niet door. Heeft u iets te melden over de wijk? Schrijf naar info@harlingen.nl.

 

Wijkschouw Ludinga

De wijkschouw Ludinga vindt plaats op dinsdag 14 november 2023 en begint om 16:15 uur. Wij fietsen een rondje door de wijk. Wij verzamelen ons met de fiets bij de ingang van de speeltuin aan de Boontjes. Iedereen uit de wijk is vrij om hierbij aan te sluiten. 

 

Gezinsmaatje gezocht

Per 1 januari 2024 Home-Start ook in Harlingen en de Waadhoeke. Ben je zwanger of heb je een gezin met opgroeiende kinderen? Dan maak je veel voor het eerst mee. Vrijwilligers van Home-Start kunnen helpen. Zij bieden ondersteuning, een luisterend oor, praktische hulp en vriendschappelijk contact bij jou thuis. Heb je tijd en lijkt het je leuk om een gezin tijdelijk te ondersteunen?

 

Contact

Neem contact op met Margriet Verloop, coördinator Home-Start NWF. Bel naar: 06 51386583 of mail naar: m.verloop@humanitas.nl

 

Wil je een coronaprik? Maak een afspraak!

Voor wie

Iedereen van 60 jaar of ouder en mensen die een hoger risico lopen om ernstig ziek te worden door corona kunnen dit najaar tot half december een coronaprik krijgen. Dit geldt ook voor zorgmedewerkers met direct patiënt en/of cliëntcontact, zwangeren en mensen met een kwetsbaar gezinslid.

 

Afspraak maken

Wil je een coronaprik, maak dan een afspraak via www.planjeprik.nl of 0800 - 7070.

Een afspraak is verplicht, inlopen zonder afspraak is niet mogelijk.

 

Locaties

Op woensdag 15 november wordt er opnieuw een pop-up vaccinatielocatie in mfc Het Vierkant ingericht. Op afspraak kun je je hier laten vaccineren.

 

Tevens kan je terecht op de grotere vaste locaties in Drachten en Leeuwarden en op de kleinere zogenaamde pop-up locaties in Fryslân. Krijg je bij het maken van de afspraak de locatie naar keuze niet aangeboden, dan is deze al volgeboekt. Meer informatie op www.ggdfryslan.nl/najaarsronde of via www.mijnvraagovercorona.nl

 

Inloopbijeenkomst Tsjerk Hiddessluizen 16 november 2023

De voorbereidingen voor renovatie van de bruggen over de Tsjerk Hiddessluizen zijn in volle gang. Op donderdag 16 november organiseren we een inloopbijeenkomst van 15.00 - 19.00 uur op het sluisterrein. U bent dan van harte welkom om binnen te lopen in de bouwkeet. Hier krijgt u informatie over het werk, de planning en eventuele hinder.

 

Locatie: sluisterrein Tsjerk Hiddessluizen, ingang aan de Harlingerstraatweg (tegenover P1). 

Voor meer informatie over de werkzaamheden kunt u kijken op www.fryslan.frl/th-sluizen.

 

‘Bouwbalie’ open

 • Iedere woensdagmiddag 14.00 – 17.00 uur
 • Locatie: Waddenpromenade 1 in Harlingen

 

Bewoners met bouwvragen kunnen een afspraak maken voor een fysiek spreekuur bij de ‘bouwbalie’ van de gemeente. Die vindt iedere woensdagmiddag plaats van 14.00 – 17.00 uur aan de Waddenpromenade 1 in Harlingen. Aanmelden is verplicht en kan door het algemene nummer te bellen: 140517. Bereikbaar van ma. t/m do. tussen 9.00 en 12.30 uur.

 

 

Lokale buslijn De Futbringer

De Futbringer is een initiatief van, voor en door Harlingers. 

Kijk voor meer informatie op www.harlingen.nl/futbringer

 

Stremmingen in de gemeente Harlingen

 • Vanaf maandag 23 oktober tot en met 17 november 2023 is de brug in de Harlingerstraatweg gestremd voor de scheepvaart. In verband met betonreparatie door Oosterhof Holman.
 • Donderdag 9 november 2023 is de Zuiderhaven ter hoogte van de Sint Michaelkerk gestremd van 8.30 uur tot en met 17.00 uur. in verband met controle dak. Er is een omleidingsroute aanwezig.
 • Vanaf maandag 23 oktober tot en met vrijdag 24 november 2023 is de Kimswerderweg, deel Marnehiem, rotonde Achlumerdijk afgesloten in verband met herinrichtingswerkzaamheden.  Het winkelcentrum Kimswerda en het Marnehiem zijn bereikbaar. In het weekeinde (vrijdagmiddag 17 november vanaf 16:00 uur tot en met zondag 19 november 2023) is ook de rotonde Achlumerdijk afgesloten in verband met asfaltonderhoud.
 • Vanaf maandag 9 oktober tot en met 22 december 2023 zijn de Barkstraat, Brikstraat en de Bomstraat afgesloten voor verkeer in verband met herinrichtingswerkzaamheden. Dit is onderdeel van een groter project. In 2024 wordt de rest uitgevoerd. Volgt een nieuwe stremmingsmelding.
 • In verband met herbestratingswerkzaamheden zal de Zuidoostersingel gestremd zijn van maandag 11 september 2023 vanaf ca. 07:00 uur tot vrijdag 17 november 2023 tot ca. 16:00 uur. De weg zal afgesloten zijn en er is geen omleidingsroute aanwezig.
 • Harlingen, Zuiderhaven, Havenbrug, geen bediening in verband met werkzaamheden geldt het volgende: Geen bediening Havenbrug te Harlingen, Dit geldt vanaf maandag 8 januari tot en met vrijdag 23 februari 2024.

 

 

Gemeente Politiek & Maatschappij

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

Programma fc Harlingen

03-11-2023

HARLINGEN - Vrijdagavond 7x7 avond, een thuiswedstrijd voor Vrouwen 1 en het eerste elftal reist af naar DTD.

Het thema voor clubjaar 2023-2024 is nautisch getint: “Volle kracht vooruit"

03-11-2023

HARLINGEN - Dat thema is eerder dit jaar luister bijgezet door een zgn. ”Vergadering buiten de deur” te laten plaatsvinden op de Willemshaven van Harlingen.

Ontmoetingen in de lucht

03-11-2023

HARLINGEN - Radiozendamateurs leggen contacten via de ether.

Reacties

Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Karsten Wonen Karsten Wonen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Connexa Connexa CZVideoful CZVideoful Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen TeamFRL TeamFRL Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires BENG Evenementen BENG Evenementen Visie Events Visie Events Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Haarmode Cats Haarmode Cats Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hubo-Faber Hubo-Faber Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad
Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Karsten Wonen Karsten Wonen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot TeamFRL TeamFRL Hubo-Faber Hubo-Faber Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zensa Moda Zensa Moda Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Connexa Connexa Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Visie Events Visie Events Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Copini Opticiëns Copini Opticiëns Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie CZVideoful CZVideoful
Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Connexa Connexa Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Copini Opticiëns Copini Opticiëns Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zensa Moda Zensa Moda Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen CZVideoful CZVideoful Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen TeamFRL TeamFRL Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Haarmode Cats Haarmode Cats Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Visie Events Visie Events Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Karsten Wonen Karsten Wonen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hubo-Faber Hubo-Faber Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen
Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Connexa Connexa Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Visie Events Visie Events Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hubo-Faber Hubo-Faber Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen BENG Evenementen BENG Evenementen Haarmode Cats Haarmode Cats TeamFRL TeamFRL Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Karsten Wonen Karsten Wonen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires CZVideoful CZVideoful Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zensa Moda Zensa Moda Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas
Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas BENG Evenementen BENG Evenementen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Visie Events Visie Events CZVideoful CZVideoful Connexa Connexa Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken