Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.

Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen week 39 - 2023

29-09-2023

HARLINGEN - Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen van 25 t/m 29 september 2023.

APV en Bijzondere Wetten

De volgende aanvragen zijn binnengekomen:

 • 19-09-2023, Jumbo Olaf Hermus, Spoorstraat 1 te Harlingen, wijzigen leidinggevenden slijterijvergunning.

 

Tegen een binnengekomen aanvraag/verzoek kan geen bezwaar worden ingediend.

 

De volgende vergunningen en ontheffingen zijn verleend:

 • 20-09-2023, De Hofnar Harlingen B.V., Franekereind 17 te Harlingen, wijzigen leidinggevenden gedoogbeschikking.
 • 26-9-2023, Xin Hua, Grote Bredeplaats 2, wijzigen terrasvergunning.

 

Bezwaar

Indien u het niet eens bent met een besluit dan kunt u hiertegen bezwaar maken. Hiervoor dient u binnen 6 weken na de datum van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift in te dienen. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan burgemeester en wethouders van Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA te Harlingen.

 

Voorlopige voorziening

Als u de beslissing op het bezwaarschrift niet wilt afwachten en snel duidelijkheid wilt dan kunt u de voorzieningenrechter vragen om een voorlopige voorziening. Het adres van de voorzieningenrechter is: Voorzieningenrechter van de rechtbank Noord-Nederland, Postbus 150, 9700 AD Groningen.

 

Omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders van Harlingen maken bekend dat tot en met 27-09-2023.

De volgende aanvragen reguliere procedure omgevingsvergunning zijn binnengekomen:

 • 21-09-2023, Zuiderhaven, Harlingen, het kappen van vier bomen;
 • 21-09-2023, Midlumerlaan ter hoogte van nummer 29, Harlingen, het realiseren van een tijdelijke in-/uitrit;
 • 25-09-2023, Voorstraat 60, Harlingen, het wijzigen van de zijgevel.

 

Tegen een binnengekomen aanvraag en/of verlengingsbesluit kan geen bezwaar worden ingediend.

 

De volgende aanvragen reguliere procedure omgevingsvergunning zijn verleend:

 • 22-09-2023, Babingaweg 1, Harlingen, het gewijzigd uitvoeren van een eerder verleende vergunning;
 • 22-09-2023, De Eendracht 20, Harlingen, het realiseren van een dakopbouw;
 • 26-09-2023, Zuiderhaven 35, Harlingen, het renoveren van het dak;
 • 29-09-2023, De Arend 30, Harlingen, het kappen van een boom.

 

De volgende aanvraag reguliere procedure omgevingsvergunning is van rechtswege verleend:

 • 21-09-2023, Anjelierstraat 2, Harlingen, het vervangen en wijzigen van de kleur van de dakpannen.

 

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de datum van het verlenen, weigeren en intrekken van de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift tegen de verleende vergunning indienen bij burgemeester en wethouders van Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA te Harlingen.

 

Informatieve Raadscommissie 4 oktober 2023

Op woensdag 4 oktober 2023 vindt er een informatieve raadscommissie plaats.

Om 19.30 uur zal de raad bijgepraat worden over het nieuw te ontwikkelen beleid van Bestaanszekerheid (voorheen armoedebeleid).

 

Raadscommissie 4 oktober 2023 en Raadsvergadering 19 oktober 2023

In de extra raadscommissie van woensdag 4 oktober 2023, aanvang 20.45 uur, wordt het volgende punt voorbereid:

 • Convenant Regiodeal Noardwest Fryslân: In nije tiid

 

De agenda en stukken kunt u vinden op de website: www.harlingen.nl In de Raadsvergadering van donderdag 19 oktober 2023, aansluitend aan de raadscommissievergadering, wordt over het raadsvoorstel een besluit genomen.

Publiek kan de vergaderingen bijwonen of volgen via de live-stream op de website: www.harlingen.nl. Hier kunt u ook de agenda van de vergaderingen vinden.

 

Bekendmaking voornemen tot verkoop snippergroen nabij Rapenburg 4

De gemeente Harlingen heeft het voornemen om een perceel grond te verkopen aan de eigenaar van de aangrenzende woning van de Rapenburg 4 te Harlingen. Zie voor meer informatie op overheid.nl

 

Wijzigingsplan Buitengebied - Ludingaweg 31, te Harlingen

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Harlingen hebben op 25 juli 2023 besloten “Buitengebied – Ludingaweg 31” gewijzigd vast te stellen. In reactie op ingediende zienswijze zijn de planregels aangepast. De inhoud van deze aanpassingen is te vinden in de planstukken. Het vastgestelde wijzigingsplan en bijbehorende stukken liggen vanaf 2 oktober 2023 voor iedereen ter inzage bij het Klantencontactcentrum in het gebouw “De Groenlandsvaarder” aan de Voorstraat 35 te Harlingen. Alle planstukken kunnen ook bekeken worden op de website www.ruimtelijkeplannen.nl

 

Wijkschouw Binnenstad Zuid

De wijkschouw Binnenstad Zuid vindt plaats op donderdag 5 oktober 2023 om 16:30 uur. Wij starten de wijkschouw vanaf het Stadhuis, Noorderhaven 86, Harlingen. Iedereen uit de wijk is vrij om hierbij aan te sluiten. 

 

Informatieavond pleegzorg

Op dinsdagavond 17 oktober is er om 20.00 uur een informatieavond over pleegzorg in Harlingen. De informatieavond vindt plaats in de St. Michaelschool aan de Schritsen 52. Het doel van deze avond is om meer bekendheid te geven aan pleegzorg. Wat is pleegzorg nu eigenlijk precies? Welke vormen van pleegzorg zijn er? Ook zijn er pleegouders aanwezig. Zij delen graag hun ervaring.

 

Gemeente Harlingen organiseert de informatieavond (in het kader van Pleegzorg on Tour) samen met drie pleegzorgaanbieders in Friesland: Jeugdhulp Friesland, William Schrikker Gezinsvormen, Leger des Heils. Aanmelden via: https://jeugdhulpfriesland.nl/pleegouder-worden#Informatiebijeenkomst

 

Stremmingen in de gemeente Harlingen

 • Vanaf maandag 9 oktober tot en met 22 december 2023 zijn de Barkstraat, Brikstraat en de Bomstraat afgesloten voor verkeer in verband met herinrichtingswerkzaamheden. Dit is onderdeel van een groter project. In 2024 wordt de rest uitgevoerd. Volgt een nieuwe stremmingsmelding.
 • Vanaf 25 september tot en met 2 oktober 2023 is er groot onderhoud aan de Tjerk Hiddesbrug, hierdoor is er een stremming voor het wegverkeer. Fietsers en voetgangers kunnen er wel langs. Geen brugbediening (geldt voor beide bruggen). Beperkte doorvaarhoogte sluis (6,7m +NAP).
 • In verband met herbestratingswerkzaamheden zal de Zuidoostersingel gestremd zijn van maandag 11 september 2023 vanaf ca. 07:00 uur tot vrijdag 10 november 2023 tot ca. 16:00 uur. De weg zal afgesloten zijn en er is geen omleidingsroute aanwezig.

 

Gemeente

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

Fc Harlingen naar Oosterlittens op Supersunday

29-09-2023

HARLINGEN - Zondag is fc Harlingen te gast tijdens de Littenser Supersunday.

Voorbeschouwing: Zeerobben – Heerenveense Boys

29-09-2023

HARLINGEN - Voor beide teams was de start van de competitie 2023/24 een eerste klap, die in het vervolg van de competitie zich moet bewijzen als een daalder.

Verslag raadsvergadering gemeente Harlingen 27 september 2023 | PvdA Harlingen

29-09-2023

HARLINGEN - Het was afgelopen woensdag de eerste raadsvergadering na de zomervakantie.

Reacties

Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Milûk Milûk Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Haarmode Cats Haarmode Cats Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Connexa Connexa Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad CZVideoful CZVideoful Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Firma Sijtsma Firma Sijtsma Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen TeamFRL TeamFRL Visie-Events Visie-Events BENG Evenementen BENG Evenementen
Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Milûk Milûk BENG Evenementen BENG Evenementen Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hubo-Faber Hubo-Faber Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Karsten Wonen Karsten Wonen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zensa Moda Zensa Moda
Connexa Connexa Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zensa Moda Zensa Moda Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis CZVideoful CZVideoful Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Haarmode Cats Haarmode Cats Karsten Wonen Karsten Wonen Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Firma Sijtsma Firma Sijtsma Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad
Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen TeamFRL TeamFRL Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Milûk Milûk Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie CZVideoful CZVideoful Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Karsten Wonen Karsten Wonen BENG Evenementen BENG Evenementen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Copini Opticiëns Copini Opticiëns Connexa Connexa Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Zensa Moda Zensa Moda
Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Firma Sijtsma Firma Sijtsma Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Hubo-Faber Hubo-Faber Copini Opticiëns Copini Opticiëns Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zensa Moda Zensa Moda CZVideoful CZVideoful Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires