Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!

Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen week 39 - 2023

29-09-2023

HARLINGEN - Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen van 25 t/m 29 september 2023.

APV en Bijzondere Wetten

De volgende aanvragen zijn binnengekomen:

  • 19-09-2023, Jumbo Olaf Hermus, Spoorstraat 1 te Harlingen, wijzigen leidinggevenden slijterijvergunning.

 

Tegen een binnengekomen aanvraag/verzoek kan geen bezwaar worden ingediend.

 

De volgende vergunningen en ontheffingen zijn verleend:

  • 20-09-2023, De Hofnar Harlingen B.V., Franekereind 17 te Harlingen, wijzigen leidinggevenden gedoogbeschikking.
  • 26-9-2023, Xin Hua, Grote Bredeplaats 2, wijzigen terrasvergunning.

 

Bezwaar

Indien u het niet eens bent met een besluit dan kunt u hiertegen bezwaar maken. Hiervoor dient u binnen 6 weken na de datum van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift in te dienen. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan burgemeester en wethouders van Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA te Harlingen.

 

Voorlopige voorziening

Als u de beslissing op het bezwaarschrift niet wilt afwachten en snel duidelijkheid wilt dan kunt u de voorzieningenrechter vragen om een voorlopige voorziening. Het adres van de voorzieningenrechter is: Voorzieningenrechter van de rechtbank Noord-Nederland, Postbus 150, 9700 AD Groningen.

 

Omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders van Harlingen maken bekend dat tot en met 27-09-2023.

De volgende aanvragen reguliere procedure omgevingsvergunning zijn binnengekomen:

  • 21-09-2023, Zuiderhaven, Harlingen, het kappen van vier bomen;
  • 21-09-2023, Midlumerlaan ter hoogte van nummer 29, Harlingen, het realiseren van een tijdelijke in-/uitrit;
  • 25-09-2023, Voorstraat 60, Harlingen, het wijzigen van de zijgevel.

 

Tegen een binnengekomen aanvraag en/of verlengingsbesluit kan geen bezwaar worden ingediend.

 

De volgende aanvragen reguliere procedure omgevingsvergunning zijn verleend:

  • 22-09-2023, Babingaweg 1, Harlingen, het gewijzigd uitvoeren van een eerder verleende vergunning;
  • 22-09-2023, De Eendracht 20, Harlingen, het realiseren van een dakopbouw;
  • 26-09-2023, Zuiderhaven 35, Harlingen, het renoveren van het dak;
  • 29-09-2023, De Arend 30, Harlingen, het kappen van een boom.

 

De volgende aanvraag reguliere procedure omgevingsvergunning is van rechtswege verleend:

  • 21-09-2023, Anjelierstraat 2, Harlingen, het vervangen en wijzigen van de kleur van de dakpannen.

 

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de datum van het verlenen, weigeren en intrekken van de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift tegen de verleende vergunning indienen bij burgemeester en wethouders van Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA te Harlingen.

 

Informatieve Raadscommissie 4 oktober 2023

Op woensdag 4 oktober 2023 vindt er een informatieve raadscommissie plaats.

Om 19.30 uur zal de raad bijgepraat worden over het nieuw te ontwikkelen beleid van Bestaanszekerheid (voorheen armoedebeleid).

 

Raadscommissie 4 oktober 2023 en Raadsvergadering 19 oktober 2023

In de extra raadscommissie van woensdag 4 oktober 2023, aanvang 20.45 uur, wordt het volgende punt voorbereid:

  • Convenant Regiodeal Noardwest Fryslân: In nije tiid

 

De agenda en stukken kunt u vinden op de website: www.harlingen.nl In de Raadsvergadering van donderdag 19 oktober 2023, aansluitend aan de raadscommissievergadering, wordt over het raadsvoorstel een besluit genomen.

Publiek kan de vergaderingen bijwonen of volgen via de live-stream op de website: www.harlingen.nl. Hier kunt u ook de agenda van de vergaderingen vinden.

 

Bekendmaking voornemen tot verkoop snippergroen nabij Rapenburg 4

De gemeente Harlingen heeft het voornemen om een perceel grond te verkopen aan de eigenaar van de aangrenzende woning van de Rapenburg 4 te Harlingen. Zie voor meer informatie op overheid.nl

 

Wijzigingsplan Buitengebied - Ludingaweg 31, te Harlingen

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Harlingen hebben op 25 juli 2023 besloten “Buitengebied – Ludingaweg 31” gewijzigd vast te stellen. In reactie op ingediende zienswijze zijn de planregels aangepast. De inhoud van deze aanpassingen is te vinden in de planstukken. Het vastgestelde wijzigingsplan en bijbehorende stukken liggen vanaf 2 oktober 2023 voor iedereen ter inzage bij het Klantencontactcentrum in het gebouw “De Groenlandsvaarder” aan de Voorstraat 35 te Harlingen. Alle planstukken kunnen ook bekeken worden op de website www.ruimtelijkeplannen.nl

 

Wijkschouw Binnenstad Zuid

De wijkschouw Binnenstad Zuid vindt plaats op donderdag 5 oktober 2023 om 16:30 uur. Wij starten de wijkschouw vanaf het Stadhuis, Noorderhaven 86, Harlingen. Iedereen uit de wijk is vrij om hierbij aan te sluiten. 

 

Informatieavond pleegzorg

Op dinsdagavond 17 oktober is er om 20.00 uur een informatieavond over pleegzorg in Harlingen. De informatieavond vindt plaats in de St. Michaelschool aan de Schritsen 52. Het doel van deze avond is om meer bekendheid te geven aan pleegzorg. Wat is pleegzorg nu eigenlijk precies? Welke vormen van pleegzorg zijn er? Ook zijn er pleegouders aanwezig. Zij delen graag hun ervaring.

 

Gemeente Harlingen organiseert de informatieavond (in het kader van Pleegzorg on Tour) samen met drie pleegzorgaanbieders in Friesland: Jeugdhulp Friesland, William Schrikker Gezinsvormen, Leger des Heils. Aanmelden via: https://jeugdhulpfriesland.nl/pleegouder-worden#Informatiebijeenkomst

 

Stremmingen in de gemeente Harlingen

  • Vanaf maandag 9 oktober tot en met 22 december 2023 zijn de Barkstraat, Brikstraat en de Bomstraat afgesloten voor verkeer in verband met herinrichtingswerkzaamheden. Dit is onderdeel van een groter project. In 2024 wordt de rest uitgevoerd. Volgt een nieuwe stremmingsmelding.
  • Vanaf 25 september tot en met 2 oktober 2023 is er groot onderhoud aan de Tjerk Hiddesbrug, hierdoor is er een stremming voor het wegverkeer. Fietsers en voetgangers kunnen er wel langs. Geen brugbediening (geldt voor beide bruggen). Beperkte doorvaarhoogte sluis (6,7m +NAP).
  • In verband met herbestratingswerkzaamheden zal de Zuidoostersingel gestremd zijn van maandag 11 september 2023 vanaf ca. 07:00 uur tot vrijdag 10 november 2023 tot ca. 16:00 uur. De weg zal afgesloten zijn en er is geen omleidingsroute aanwezig.

 

Gemeente

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

Fc Harlingen naar Oosterlittens op Supersunday

29-09-2023

HARLINGEN - Zondag is fc Harlingen te gast tijdens de Littenser Supersunday.

Voorbeschouwing: Zeerobben – Heerenveense Boys

29-09-2023

HARLINGEN - Voor beide teams was de start van de competitie 2023/24 een eerste klap, die in het vervolg van de competitie zich moet bewijzen als een daalder.

Verslag raadsvergadering gemeente Harlingen 27 september 2023 | PvdA Harlingen

29-09-2023

HARLINGEN - Het was afgelopen woensdag de eerste raadsvergadering na de zomervakantie.

Reacties

Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Haarmode Cats Haarmode Cats Milûk Milûk Connexa Connexa Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hubo-Faber Hubo-Faber Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Firma Sijtsma Firma Sijtsma Copini Opticiëns Copini Opticiëns Visie-Events Visie-Events Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie TeamFRL TeamFRL Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis CZVideoful CZVideoful IJssalon Min12 IJssalon Min12
Connexa Connexa Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen IJssalon Min12 IJssalon Min12 BENG Evenementen BENG Evenementen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE TeamFRL TeamFRL Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Karsten Wonen Karsten Wonen Haarmode Cats Haarmode Cats CZVideoful CZVideoful Visie-Events Visie-Events Milûk Milûk Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen
Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Milûk Milûk Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Copini Opticiëns Copini Opticiëns Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis CZVideoful CZVideoful Karsten Wonen Karsten Wonen TeamFRL TeamFRL Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Firma Sijtsma Firma Sijtsma Haarmode Cats Haarmode Cats Hubo-Faber Hubo-Faber Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas IJssalon Min12 IJssalon Min12 Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Connexa Connexa Zensa Moda Zensa Moda Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis
Copini Opticiëns Copini Opticiëns Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires IJssalon Min12 IJssalon Min12 Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Visie-Events Visie-Events Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad CZVideoful CZVideoful Karsten Wonen Karsten Wonen TeamFRL TeamFRL Hubo-Faber Hubo-Faber Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Connexa Connexa BENG Evenementen BENG Evenementen
Firma Sijtsma Firma Sijtsma Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Copini Opticiëns Copini Opticiëns Karsten Wonen Karsten Wonen Hubo-Faber Hubo-Faber Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen CZVideoful CZVideoful