Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!

Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen week 18 - 2024

03-05-2024

HARLINGEN - Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen van 29 april t/m 3 mei 2024.

APV en Bijzondere Wetten

De volgende aanvragen zijn binnengekomen:

  • 29-04-2024, Friese Kaashandel Zhara, vergunning voor het innemen van een standplaats op de Dokkade in Harlingen, iedere week op maandag en dinsdag voor het jaar 2024
  • 30 april 2024, Mevr. M.E. Alta – Bergsma,  Terrasvergunning bij horeca inrichting gevestigd aan de Voorstraat 86

 

Tegen een binnengekomen aanvraag/verzoek kan geen bezwaar worden ingediend.

 

De volgende vergunningen en ontheffingen zijn verleend:

  • 22-04-2024, Dhr. K.P. De Groot, vergunning voor het gebruik van gemeentegrond voor het plaatsen van een sloopafvalcontainer op de Simon Stijlstraat, in de periode van 25 april 2024 tot en met 6 mei.
  • 23-04-2024, Stichting Evangelisatie Sjofar, standplaatsvergunning op de Dokkade op iedere tweede vrijdag van de maand, tot en met december 2024

 

Bezwaar

Indien u het niet eens bent met een besluit dan kunt u hiertegen bezwaar maken. Hiervoor dient u binnen 6 weken na de datum van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift in te dienen. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan burgemeester en wethouders van Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA te Harlingen.

 

Voorlopige voorziening

Als u de beslissing op het bezwaarschrift niet wilt afwachten en snel duidelijkheid wilt dan kunt u de voorzieningenrechter vragen om een voorlopige voorziening. Het adres van de voorzieningenrechter is: Voorzieningenrechter van de rechtbank Noord-Nederland, Postbus 150, 9700 AD Groningen.

 

Omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders van Harlingen maken bekend dat tot en met 10-04-2024

 

De volgende aanvragen Omgevingsvergunning zijn binnengekomen:

  • 26-04-2024, Rozengracht 34, Harlingen, het realiseren van een tijdelijke spreekkamer;
  • 29-04-2024, Van Harinxmastraat 21, Harlingen, het kappen van een boom;
  • 29-04-2024, Hoogstraat 23, Harlingen, het plaatsen van zonnepanelen;
  • 29-04-2024, Oude Turfkade 2, Harlingen, het herstellen van de voegen;
  • 30-04-2024, Waddenpromenade 1, Harlingen, het plaatsen van een fietsenstalling;
  • 30-04-2024, Havenplein 1A, Harlingen, het plaatsen van admiraliteitssteen;
  • 30-04-2024, Raadhuissteeg, Harlingen, het restaureren van de Raadhuisbrug.

 

De volgende aanvragen Omgevingsvergunning zijn verlengd:

  • 23-04-2024, Voorstraat 20 B, Harlingen, het wijzigen van de bestemming van het pand naar wonen;
  • 23-04-2024, Ludingaweg 31, Harlingen, het bouwen van een woning.

 

Tegen een binnengekomen aanvraag en/of verlengingsbesluit kan geen bezwaar worden ingediend.

 

De volgende reguliere Omgevingsvergunningen is verleend:

  • 25-04-2024, diverse adressen van Stichting de Bouwvereniging te Harlingen, het kappen van 6 bomen met een herplantingsplicht.
  • 25-04-2024, Galjoenhof 26 Harlingen, het kappen van twee bomen met herplantingsplicht.

 

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de datum van het verlenen, weigeren en/of intrekken van de Omgevingsvergunning een gemotiveerd bezwaarschrift tegen de Omgevingsvergunning indienen bij burgemeester en wethouders van de gemeente Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA te Harlingen.

 

Samen herdenken jaarlijkse dodenherdenking 4 mei

Op zaterdag 4 mei 2024 wordt in Harlingen de jaarlijkse dodenherdenking gehouden. Het thema is dit jaar: “Vrijheid vertelt: opmaat naar 80 jaar vrijheid”. In heel Nederland worden de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog in Europa en in Zuidoost-Azië en de slachtoffers van oorlogssituaties en vredesoperaties nadien, waarbij Nederland betrokken was, herdacht. Samen herdenken is belangrijk. Zo houden we de verhalen en de geschiedenis levend en geven we die door aan volgende generaties. Iedereen is van harte uitgenodigd om de herdenkingen en kransleggingen bij te wonen.

 

Openbare herdenkingen en kransleggingen in Harlingen

  • Om 16.00 uur vindt een herdenking / kranslegging plaats bij het Zeeliedenmonument op de Waddenpromenade te Harlingen. De kranslegging wordt gedaan door burgemeester Ina Sjerps en dhr. Hans Elling van de politie infra. Aan deze herdenking werken ook mee: Het Leger Des Heils, De Skúmkoppen, Port of Harlingen, het Zeekadetkorps en de bemanning van de P85.
  • Om 19:35 uur vindt de herdenking plaats op de Algemene Begraafplaats, Begraafplaatslaan 1 te Harlingen. Er wordt een krans gelegd bij het Neuengamme monument, het Indië monument, het Joods monument. Burgemeester Ina Sjerps en wijkagent Cathy Groenewegen leggen een krans op het Militair Ereveld. 
  • Om 19:55 uur strooien leden van de scoutingroep St. Michiel & Lioba bloemen bij de graven op het militair ereveld. De Stedelijke Muziekvereniging Harlingen verleent muzikale medewerking.
  • Om 19:58 uur wordt de last post gespeeld, gevolgd door 2 minuten stilte om 20.00 uur. Na de stilte draagt Lana, leerling van IKC Middelstein, een gedicht voor. Burgemeester Ina Sjerps houdt een afsluitende toespraak.

 

Herdenking algemene begraafplaats ook te volgen via Omroep Zilt

Dit kan via een livestream via de website van Omroep Zilt. Het programma begint om 19:00 uur. Er is geen radio-uitzending.        

 

De Raadshuistoren is zijn stemgeluid even kwijt

Op dinsdag 30 april zijn de klepels van de torenklokken in de Raadshuistoren verwijderd. De klepels worden gerestaureerd door Klokkengieterij Koninklijke Eijsbouts. Daarnaast vervangen zij ook de mechanismes in het carillon. De restauratie was hoognodig, de klokken hingen er namelijk tientallen jaren. De klepels waren erg verroest en de helft werkte niet meer optimaal. Daardoor klonken de melodieën van de toren niet helemaal zuiver meer. In september worden de klepels teruggeplaatst en zal de toren weer mooie melodieën spelen zoals we in Harlingen gewend zijn. Tot die tijd klinkt alleen het uurwerk.

 

Energietoeslag 2023 nog aan te vragen tot en met 31 mei 2024 

Wilt u een aanvraag indienen of heeft u vragen over de Energietoeslag?  

Op www.sozawe-nw-fryslan.nl/energietoeslag vindt u meer informatie over de Energietoeslag, de voorwaarden en het aanvraagformulier. Heeft u nog vragen, of heeft u financiële problemen door energiekosten of door andere oorzaken? Neem dan contact op met De Dienst Noardwest Fryslân via contact@sozawe-nw-fryslan.nl of 0517-380200. 

 

Stremmingen in de gemeente Harlingen

  • Vanaf maandag 4 maart tot en met vrijdag 24 mei 2024 zijn de volgende straten gestremd in verband met herinrichtingswerkzaamheden: Boeierpad, Bomstraat, Galeistraat, Tjalkstraat, Brigantijnstraat en Fregatstraat. Dit betreft fase 2 van het project herinrichting Schepenwijk. Voor het Boeierpad wordt een platenbaan aangelegd richting J v.d. Vondelstraat als calamiteitenroute.
  • De Kimswerderweg bij de Plus (tussen Marnehiem en viaduct N31) wordt tussen 29 april en 7 juni afgesloten voor het verkeer.
  • Vanaf maandag 6 mei 2024 vanaf 07:00 uur tot en met vrijdag 17 mei 16.00uur zal de Oude trekweg afgesloten zijn vanwege het vervangen van een waterleiding.

 

Gemeente

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

Deze week in Afslag Harlingen bij Omroep Zilt

03-05-2024

HARLINGEN - Zaterdag 4 mei is er van 11.00 - 13.00 uur bij Omroep Zilt een nieuwe aflevering van Afslag Harlingen, Harlingenboeit.nl geeft alvast een tipje van de sluier.

Het Alternatief 156

03-05-2024

HARLINGEN - Vanavond zijn we er weer, met de 156ste uitzending van Het Alternatief en met we bedoel ik Tiede Dijkstra-Stadt en Bert Erents.

HMS journaal april 2024

03-05-2024

HARLINGEN - Flitsend in foto’s en video een terugblik op de afgelopen weken van Harlingen Mien Stadsje.

Firma Sijtsma Firma Sijtsma Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Visie-Events Visie-Events Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hubo-Faber Hubo-Faber Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen IJssalon Min12 IJssalon Min12 TeamFRL TeamFRL Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Karsten Wonen Karsten Wonen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Haarmode Cats Haarmode Cats Connexa Connexa CZVideoful CZVideoful Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis
Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Copini Opticiëns Copini Opticiëns IJssalon Min12 IJssalon Min12 Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur TeamFRL TeamFRL Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zensa Moda Zensa Moda Karsten Wonen Karsten Wonen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Visie-Events Visie-Events CZVideoful CZVideoful Hubo-Faber Hubo-Faber BENG Evenementen BENG Evenementen Connexa Connexa Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen
Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis CZVideoful CZVideoful Hubo-Faber Hubo-Faber Milûk Milûk Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Karsten Wonen Karsten Wonen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Copini Opticiëns Copini Opticiëns Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje TeamFRL TeamFRL Visie-Events Visie-Events Zensa Moda Zensa Moda Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Connexa Connexa
Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hubo-Faber Hubo-Faber Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Firma Sijtsma Firma Sijtsma Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Milûk Milûk Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Visie-Events Visie-Events Karsten Wonen Karsten Wonen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Zensa Moda Zensa Moda Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen CZVideoful CZVideoful Connexa Connexa
Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Haarmode Cats Haarmode Cats Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Connexa Connexa IJssalon Min12 IJssalon Min12 Milûk Milûk Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok CZVideoful CZVideoful Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas