Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.

Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen week 15 - 2024

12-04-2024

HARLINGEN - Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen van 8 t/m 12 april 2024.

APV en Bijzondere Wetten

De volgende aanvragen zijn binnengekomen:

  • 05-04-2024, Dhr. S. Helvrich, Evenementenvergunning voor het organiseren van het Horecakaatsen in de binnenstad van Harlingen op 21-07-2024.
  • 05-04-2024, Dhr. S. Helvrich, Ontheffing artikel 35 Alcoholwet voor het schenken van zwak alcoholhoudende dranken tijdens het Horecakaatsen in de binnenstad van Harlingen op 21-07-2024.
  • 08-04-2024, Centercom Buitenreclame B.V., Vergunning voor het plaatsen van 15 driehoeksreclameborden ter promotie van Broed, Biodiversiteitsfestival in de periode van 22 april 2024 tot en met 02-05-2024.

 

Tegen een binnengekomen aanvraag/verzoek kan geen bezwaar worden ingediend.

 

De volgende vergunningen en ontheffingen zijn verleend:

  • 05-04-2024, V.O.F. Hoefnagel de boer, Standplaatsvergunning op donderdagen en vrijdagen voor het jaar 2024, ter hoogte van Voorstraat 17 in Harlingen.
  • 08-04-2024, Stichting Rijdend Motorsport Museum, Evenementenvergunning voor het organiseren van de Historische Demorace op bedrijvenpark Oostpoort in Harlingen op 16 juni 2024
  • 09-04-2024, Ondernemend Harlingen, Ontheffing artikel 35 Alcoholwet voor het schenken van zwak alcoholhoudende dranken tijdens OH La La Wijnproeverij in de binnenstad van Harlingen op 14-04-2024

 

Bezwaar

Indien u het niet eens bent met een besluit dan kunt u hiertegen bezwaar maken. Hiervoor dient u binnen 6 weken na de datum van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift in te dienen. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan burgemeester en wethouders van Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA te Harlingen.

 

Voorlopige voorziening

Als u de beslissing op het bezwaarschrift niet wilt afwachten en snel duidelijkheid wilt dan kunt u de voorzieningenrechter vragen om een voorlopige voorziening. Het adres van de voorzieningenrechter is:

Voorzieningenrechter van de rechtbank Noord-Nederland, Postbus 150, 9700 AD Groningen.

 

Omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders van Harlingen maken bekend dat tot en met 10-04-2024

 

De volgende aanvragen Omgevingsvergunning zijn binnengekomen:

  • 04-04-2024, Julianalaan 3, Midlum, het uitbreiden en verbouwen van de woning;
  • 05-04-2024, Hoogstraat 5, Harlingen, het plaatsen en deels vervangen van isolerende beglazing;
  • 05-04-2024, Galjoenhof 26, Harlingen, het kappen van twee bomen;
  • 10-04-2024, Harlingerstraatweg, Perceel B 3030, Harlingen, het tijdelijk plaatsen van een aggregaat.

 

De volgende aanvraag Omgevingsvergunning is verlengd:

  • 05-04-2024, Kelvinstraat, Perceel F 1611, Harlingen, het bouwen van een bedrijfsgebouw.

 

Tegen een binnengekomen aanvraag en/of verlengingsbesluit kan geen bezwaar worden ingediend.

 

De volgende reguliere Omgevingsvergunning is verleend:

  • 10-04-2024, Kotterstraat 47, Harlingen, het uitbouwen van bestaande garage.

 

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de datum van het verlenen, weigeren en/of intrekken van de Omgevingsvergunning een gemotiveerd bezwaarschrift tegen de Omgevingsvergunning indienen bij burgemeester en wethouders van de gemeente Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA te Harlingen.


Topsportfonds

Ben jij een talentvolle sporter en wil je je verder ontwikkelen? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor het topsportfonds. Dit fonds van de gemeente Harlingen is bedoeld om de mogelijkheden van sporttalenten te vergroten om zich te kunnen ontwikkelen tot topsporters op nationaal of internationaal niveau. Voor het seizoen 2024/2025 is in totaal een bedrag van € 10.000 beschikbaar. Met het topsportfonds wil de gemeente Harlingen dat topsporters het maximale uit de sport kunnen halen. Let op: een aanvraag voor een seizoensgebonden bijdrage moet voor 1 mei 2024 bij de gemeente Harlingen binnen zijn.

 

Er zijn twee verschillende aanvragen voor een bijdrage mogelijk.

  1. Een seizoensgebonden bijdrage. Denk daarbij aan het gebruik maken van trainingsfaciliteiten in een bepaald seizoen.
  2. Of een incidentele bijdrage. Daarbij valt te denken aan een financiële impuls om deel te kunnen nemen aan sporttoernooien.

 

Aanvragen en meer informatie

Op de website www.harlingen.nl/topsportfonds kan de bijdrage worden aangevraagd.

Hier staat ook de volledige subsidieregeling met alle voorwaarden van het topsportfonds. Lees die goed door om te bepalen of je in aanmerking kan komen. Heb je aanvullende vragen dan kun je bellen met het Klantencontactcentrum via telefoonnummer 140517.

 

Lokale buslijn De Futbringer

Wist u dat de Futbringer vanaf 3 april 2024 volgens een nieuwe route en dienstregeling rijdt? Op woensdag en zaterdag rijdt u van 10.00 tot 16.00 uur mee.

 

In april hebben we een speciale actie en reist u zelfs gratis met de Futbringer. Pak hem dus vooral ook op 13 april tijdens de Vlootdag.

 

Meer informatie hierover vindt u op onze website via www.harlingen.nl/futbringer.

De Futbringer is een initiatief van, voor en door Harlingers. 

 

Stremmingen in de gemeente Harlingen

  • Vanaf dinsdag 2 april tot en met vrijdag 26 april 2024 is de KImswerderweg, ter hoogte van Bolswardervaart afgesloten in verband met het versterken van de Bolswardervaartbrug en het verbeteren entree Harlingen Zuid. De fietsers en voetgangers hebben geen hinder. Aan de fietsbrug over de Bolswardervaart worden geen werkzaamheden uitgevoerd.
  • Vanaf maandag 4 maart tot en met vrijdag 24 mei 2024 zijn de volgende straten gestremd in verband met herinrichtingswerkzaamheden: Boeierpad, Bomstraat, Galeistraat, Tjalkstraat, Brigantijnstraat en Fregatstraat. Dit betreft fase 2 van het project herinrichting Schepenwijk. Voor het Boeierpad wordt een platenbaan aangelegd richting J v.d. Vondelstraat als calamiteitenroute.
  • Meskenbouw voert op maandagmorgen 15 april takelwerkzaamheden uit in de St Jacobstraat in Harlingen.
  • De Kimswerderweg bij de Plus (tussen Marnehiem en viaduct N31) wordt tussen 29 april en 7 juni afgesloten voor het verkeer.

Gemeente

Terug naar Nieuws

Reacties

Visie-Events Visie-Events Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas CZVideoful CZVideoful Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires TeamFRL TeamFRL Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Haarmode Cats Haarmode Cats Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Milûk Milûk Zensa Moda Zensa Moda BENG Evenementen BENG Evenementen Connexa Connexa Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen
Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Visie-Events Visie-Events Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Zensa Moda Zensa Moda Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Copini Opticiëns Copini Opticiëns Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE TeamFRL TeamFRL Connexa Connexa CZVideoful CZVideoful Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie
Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Connexa Connexa Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen TeamFRL TeamFRL Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Milûk Milûk Hubo-Faber Hubo-Faber Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad BENG Evenementen BENG Evenementen Visie-Events Visie-Events Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail
Milûk Milûk Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor CZVideoful CZVideoful Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen TeamFRL TeamFRL Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Zensa Moda Zensa Moda Copini Opticiëns Copini Opticiëns Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Connexa Connexa Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Hubo-Faber Hubo-Faber Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE
Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Haarmode Cats Haarmode Cats Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Karsten Wonen Karsten Wonen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad