Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.

Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen week 07 - 2023

16-02-2024

HARLINGEN - Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen van 12 t/m 16 februari 2024.

APV en Bijzondere Wetten

De volgende aanvragen zijn binnengekomen:

  • 09-02-2024, Dhr. P.B. Attema, vergunning voor het plaatsen van een bouwafvalcontainer op de Dr. W. Dreesstraat van 25 maart 2024 tot en met 12 april 2024;
  • 11-02-2024, Restaurant Sara, vergunning voor het plaatsen van een vlonder op het terras;
  • 12-02-2024, TSM Horeca b.v., Wijziging Leidinggevenden grand café Promenade;
  • 13-02-2024, Dhr. J.C.W. Bek, Vergunning voor het plaatsen van een bouwafvalcontainer op de Schritsen van 05-04-2024 tot en met 07-05-2024.

           

Tegen een binnengekomen aanvraag/verzoek kan geen bezwaar worden ingediend.

 

De volgende vergunningen en ontheffingen zijn verleend:

  • 09-02-2024, Dhr. Touwslager, ontheffing van artikel 35 van de Alcoholwet voor het schenken van licht alcoholhoudende dranken in het Entrepotgebouw tijdens het Harlinger Kampioenschap Sloeproeien op 13 april 2024.

 

Bezwaar

Indien u het niet eens bent met een besluit dan kunt u hiertegen bezwaar maken. Hiervoor dient u binnen 6 weken na de datum van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift in te dienen. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan burgemeester en wethouders van Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA te Harlingen.

 

Voorlopige voorziening

Als u de beslissing op het bezwaarschrift niet wilt afwachten en snel duidelijkheid wilt dan kunt u de voorzieningenrechter vragen om een voorlopige voorziening. Het adres van de voorzieningenrechter is: Voorzieningenrechter van de rechtbank Noord-Nederland, Postbus 150, 9700 AD Groningen.

 

Omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders van Harlingen maken bekend dat tot en met 14-02-2024.

De volgende aanvragen Omgevingsvergunning zijn binnengekomen:

  • 14-02-2024, Heiligeweg 2, 4 en 6, Harlingen. het plaatsen van zonnepanelen, aanpassen van de entree en realiseren van woning;
  • 14-02-2024, Joost van den Vondelstraat 56, Harlingen, het wijzigen van de voorgevel;

Tegen een binnengekomen aanvraag en/of verlengingsbesluit kan geen bezwaar worden ingediend.

 

De volgende reguliere Omgevingsvergunning zijn verleend:

  • 09-02-2024, Rommelhaven 24, Harlingen, het plaatsen van zonnepanelen;
  • 13-02-2024, F. Domela Nieuwenhuisstraat, Perceel D 1088, Harlingen, het kappen van een boom met herplantplicht;
  • 14-02-2024, Vioolsteeg 2 en 4, Harlingen, het verbouwen van een pakhuis en berging tot woning en studio/werkruimte.

 

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de datum van het verlenen, weigeren en/of intrekken van de Omgevingsvergunning een gemotiveerd bezwaarschrift tegen de Omgevingsvergunning indienen bij burgemeester en wethouders van de gemeente Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA te Harlingen.

 

De volgende uitgebreide Omgevingsvergunning is verleend:

  • 5-2-2024, Korte Lijnbaankade, Verlengde Industriekade en de Industriekade, Harlingen, het realiseren van een LNG-bunkerlocatie.

 

Degene wiens belang rechtstreeks bij het vaststellen is betrokken kan tegen deze beschikking beroep instellen bij de Rechtbank Noord-Nederland, Afdeling Bestuursrecht p/a: Guyotplein 1 te Groningen. Het beroepschrift moet binnen zes weken na de dag waarop de beschikking bij de gemeente Harlingen ter inzage is gelegd aan de rechtbank worden gestuurd. De beschikking ligt vanaf 19-02-2024 ter inzage. Het beroepschrift dient te zijn ondertekend en tenminste te bevatten uw naam, adres, dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep.

 

Uitloop renovatie bruggen Tsjerk Hiddessluizen Harlingen

In december hebben we u laten weten dat de herstelwerkzaamheden aan de bruggen van de Tsjerk Hiddessluizen in Harlingen uitlopen. Vanaf 2 t/m 9 april 2024 plaatsen we de nieuwe bruggen. Dan halen we ook de tijdelijke bruggen weg. Fietsers en voetgangers kunnen over de tijdelijke brug via het sluisterrein. Vanaf 9 april 2024 testen we de nieuwe bruggen. Dit duurt tot 17 april 2024. Tijdens deze testen kan het wegverkeer wel over de brug. De brug zelf bedienen we nog niet voor het vaarverkeer. Vanaf 17 april 2024 is de brug voor zowel het wegverkeer als vaarverkeer weer in gebruik. Kijk op www.harlingen.nl voor meer informatie.

 

Vragen?

We doen ons uiterste best om de overlast zoveel mogelijk te beperken en denken graag met u mee over mogelijke (tussen)oplossingen. Bel of mail ons gerust om het gesprek hierover aan te gaan. We zijn bereikbaar via provincie@fryslan.frl of telefonisch via 058 – 2925925 van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur.

 

 ‘Bouwbalie’ open

  • Iedere woensdagmiddag 14.00 – 17.00 uur
  • Locatie: Waddenpromenade 1 in Harlingen

 

Bewoners met bouwvragen kunnen een afspraak maken voor een fysiek spreekuur bij de ‘bouwbalie’ van de gemeente. Die vindt iedere woensdagmiddag plaats van 14.00 – 17.00 uur aan de Waddenpromenade 1 in Harlingen. Aanmelden is verplicht en kan door het algemene nummer te bellen: 140517. Bereikbaar van ma. t/m do. tussen 9.00 en 12.30 uur.

 

Uitnodiging Gast van de Raad 27 maart 2024

De gemeenteraad. U leest er over. U hoort ervan.  Maar…

  • Wat doet de gemeenteraad nu precies?
  • Wat betekent het om gemeenteraadslid te zijn?
  • Of wat houdt een raadsvergadering in?
  • En…. heb ik invloed?

 

De gemeenteraad van Harlingen nodigt u van harte uit om zijn speciale gast te zijn tijdens de raadsvergadering van 27 maart 2024.

 

Programma

De avond begint om 18.00 uur met een ontvangst in het stadhuis door 2 raadsleden en een griffiemedewerker. Onder het genot van soep met broodjes ontvangt u uitleg over de werkzaamheden van de gemeenteraad en kunt u vragen stellen. Hierna vindt kennismaking met de andere raadsleden, de burgemeester en wethouders plaats. Het officiële gedeelte eindigt tijdens de pauze van de raadsvergadering rond 20.45 uur.

 

Belangstelling?

Als u belangstelling heeft, kunt u zich aanmelden via griffie@harlingen.nl. Na aanmelding

ontvangt u twee weken voor de vergadering een bevestiging met het programma en de vergaderstukken voor de raadsvergadering.

 

Lokale buslijn De Futbringer

De Futbringer is een initiatief van, voor en door Harlingers. 

Kijk voor meer informatie op www.harlingen.nl/futbringer

 

Stremmingen in de gemeente Harlingen

  • Maandag 19 februari 2024 vanaf 07:45 uur tot ongeveer 13:00 uur is de Koningin Julianastraat gestremd. In verband met takelwerkzaamheden bij de RSG Simon Vestdijk. Boven windkracht 5 gaan de werkzaamheden niet door.
  • Vanaf maandag 29 januari tot en met vrijdag 15 maart is de Zuiderhaven (stadszijde) over het deel tussen de Grote Ossenmarkt en Brouwersstraat afgesloten voor doorgaand verkeer. Dit in verband met de herinrichting van de parkeerstrook en de kade. Het verkeer wordt omgeleid via de Brouwersstraat en de Schritsen.
  • Harlingen, Zuiderhaven, Havenbrug, geen bediening in verband met werkzaamheden geldt het volgende: Geen bediening Havenbrug te Harlingen, Dit geldt vanaf maandag 08 januari tot en met vrijdag 23 februari 2024.
  • Vanaf maandag 15 januari 2024 vanaf 07:00 uur tot en met woensdag 21 februari 2024 tot 16:00 uur is de Curiestraat (oostelijk deel – t.h.v. windmolen) afgesloten i.v.m. het plaatsen van een windturbine.

 

Gemeente

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

Fc Harlingen op bezoek bij Renado

16-02-2024

HARLINGEN - Bijna iedereen kent die uitdrukking wel.

Backer meets Miedema in het Hannemahuis

16-02-2024

HARLINGEN - Woensdagavond 14 februari, op Valentijnsdag, werd er door het bestuur van de Vrienden van het Hannemahuis een hartverwarmende avond georganiseerd voor de bewoners van de Jacob Backer- en Rein Miedemastraat.

Deze week in Afslag Harlingen bij Omroep Zilt

16-02-2024

HARLINGEN - Zaterdag 17 februari is er van 11.00 - 13.00 uur bij Omroep Zilt een nieuwe aflevering van Afslag Harlingen, Harlingenboeit.nl geeft alvast een tipje van de sluier.

BENG Evenementen BENG Evenementen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hubo-Faber Hubo-Faber Haarmode Cats Haarmode Cats Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Connexa Connexa Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Milûk Milûk Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Karsten Wonen Karsten Wonen Visie-Events Visie-Events Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie
Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Milûk Milûk Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Zensa Moda Zensa Moda Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Haarmode Cats Haarmode Cats Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Karsten Wonen Karsten Wonen Connexa Connexa Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen TeamFRL TeamFRL Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen
Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis CZVideoful CZVideoful Connexa Connexa Copini Opticiëns Copini Opticiëns Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Hubo-Faber Hubo-Faber Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Haarmode Cats Haarmode Cats Visie-Events Visie-Events Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur TeamFRL TeamFRL
Visie-Events Visie-Events Milûk Milûk Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Haarmode Cats Haarmode Cats Connexa Connexa Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen CZVideoful CZVideoful Hubo-Faber Hubo-Faber Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis BENG Evenementen BENG Evenementen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Karsten Wonen Karsten Wonen
Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Copini Opticiëns Copini Opticiëns Karsten Wonen Karsten Wonen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE BENG Evenementen BENG Evenementen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen CZVideoful CZVideoful Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad