Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Altijd je boekhouding online bij de hand hebben? Het kan!

22-08-2022

HARLINGEN - Er zijn nog bedrijven die hun complete boekhouding wel zeven tot tien jaar in archiefkasten bewaren.

Vaak kennen ondernemers niemand uit hun omgeving waar de belastingdienst op bezoek is geweest om al die vaak stoffige documenten door te spitten. En als je pech hebt richt de tand des tijds of een verdwaalde muis de nodige schade aan die essentiële papieren aan. De boekhouding van tegenwoordig mag je echter ook online bewaren. Hoe makkelijk is dat, en het bespaart je ook nog eens een hoop kastruimte.

 

Veel ondernemers vragen zich af hoe lang ze hun financiële administratie moeten bewaren voor de belastingdienst. In tegenstelling tot particulieren, die geen wettelijke bewaarplicht hebben, moet een zakelijk ondernemer zijn boekhouding / administratie zeven tot tien jaar bewaren. Dat is een lange periode. Veel ondernemers zullen echter nooit een belastinginspecteur over de vloer krijgen die alles na gaat pluizen. Toch is het voor de ondernemer zelf handig om bepaalde dingen nog eens na te zoeken en is het mooi meegenomen dat je geen dagenlange zoektocht hoeft te ondernemen om een bepaalde factuur of contract boven water te krijgen. Moet je dat allemaal handmatig doen dan kan je dat de nodige hoofdbrekens bezorgen. Een digitale of online administratie met een goede zoekfunctie is dan een uitkomst.

 

Digitaal en online

Tegenwoordig is een papieren boekhouding steeds zeldzamer. Het is zelfs zo dat je in 2022 zelfs geen duur boekhoudpakket meer hoeft aan te schaffen die je op je pc moet installeren. Online je boekhouding doen is zodanig ontwikkelt dat het zeer veilig kan, het overal ter wereld via het web benaderbaar is en dat je boekhouder of accountant het zo kan inzien en op basis daarvan je belastingaangifte voor je kan doen. Ben je onderweg of in het buitenland dan kun je toch steeds bij je financiële administratie en ook betalingen verrichten die de onmiddellijke aandacht verdienen.

 

Aansluitend

Bij een moderne boekhouding is het zelfs niet noodzakelijk om op kantoor achter de personal computer of laptop te zitten. Veel online boekhoudprogramma's hebben een versie die je middels een app bijvoorbeeld op je ipad kunt zetten. Zo heb je je boekhouding altijd bij de hand. Overweeg je de overstap te maken naar een financiële administratie die je middels een app bij kunt houden, kijk dan wel of die matcht met die van je accountant of boekhouder. Gelukkig kan de moderne boekhouder tegenwoordig met veel populaire boekhoudprogramma’s communiceren zodat het geen probleem is om op basis daarvan de maandelijkse btw-aangifte te doen of de jaarrekening te maken. Ben je zzp’er dan kun je in met zo’n app ook de rekeningen scannen, parkeerbonnetjes bewaren of een digitale verbinding maken met je bankrekening. Zo wordt alles perfect actueel bijgehouden en hoef je de boekhouding niet in de avonduurtjes achter je pc in te kloppen.

 

Keuze

Het kan echter nog wel de nodige moeite kosten om het goede boekhoudpakket te kiezen. Daarbij kan de site zakelijkgroeien.nl vast een heel eind op weg helpen. Hier staan namelijk alle mogelijkheden overzichtelijk op een rijtje.

Algemeen Bedrijfsleven Shoppen

Meer nieuws

Harlinger Kunstmarkt aan het Water: Kunstenaars doe mee!

22-08-2022

HARLINGEN - De sluitingsdatum is verlengd naar uiterlijk vrijdag 26 augustus 2022.

Win een elektrische fiets met de Visserijdagen loterij!

22-08-2022

HARLINGEN - Publiek en belangstellenden kunnen met de loterij van de Harlinger Visserijdagen een elektrische fiets winnen.

Beloftes Zeerobben beginnen met gelijkspel

22-08-2022

HARLINGEN - Ook de beloftes hebben de afgelopen week een start gemaakt met de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Reacties

Copini Opticiëns Copini Opticiëns Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Visie Events Visie Events Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Wellheat Shop Wellheat Shop Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Haarmode Cats Haarmode Cats Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Hubo-Faber Hubo-Faber Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie The Shamrock The Shamrock De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Fotografie Dorus Fotografie Dorus Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Karsten Wonen Karsten Wonen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot IJssalon Min12 IJssalon Min12 Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken
Wellheat Shop Wellheat Shop Haarmode Cats Haarmode Cats Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation IJssalon Min12 IJssalon Min12 De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Hubo-Faber Hubo-Faber Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zensa Moda Zensa Moda Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas