Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Echtpaar Jan en Riny van der Wal-Buikhuizen 60 jaar getrouwd

25 mei 1962

HARLINGEN - Op 25 mei 1962 stapten Jan van der Wal en Riny Buikhuizen in het huwelijksbootje.

Jan, 23 jaar jong en in de kracht van zijn leven, beloofde Riny, pas 21 lentes jong, zijn eeuwige trouw.

Net als nu, was ook in die tijd het vinden van een woning een uitdaging. Maar Jan en Riny vonden er eentje, in Sint Annaparochie. Het werd een koude winter, tijdens de Elfstedentocht stond Riny reeds met een dikke buik op het ijs. Negen maanden na het huwelijk werd hun eerst kind geboren: Arne, een zoon van meer dan acht en een half pond. Dochter Inge Marit zag ruim twee jaar later in Sneek het levenslicht. Zowel Jan als Riny misten Harlingen en het wonen aan zee. Een paar jaar later streek het jonge gezin dan ook op Noordijs 13 neer, waar menig uurtje in de verbouwing werd gestoken. Wooncentrum Harlinga werd de nieuwe werkplek van Jan. Als pionier ontwikkelde hij een geweldig woonplek voor ouderen tot aan zijn pensioen, terwijl Riny naast het huishouden meerdere werkgevers had.

De kinderen vlogen na het behalen van hun Atheneumdiploma uit en kregen zelf ook weer kinderen. Intussen zijn er ook al twee achterkleinkinderen geboren. Jan en Riny, intussen 83 en 81 jaar, wonen nog geheel zelfstandig in de Spiker. Ieder neemt een deel van de huishoudelijke taken op zich en dat gaat goed. De caravan is om gezondheidsredenen sinds kort verkocht, maar evengoed werken zij dagelijks in de grote tuin op het zuiden. Dat is dan ook een plaatje om te zien én om in te zitten.

Hoewel de zon op 25 mei 1962 nauwelijks doorbrak, heeft die in de afgelopen 60 jaar volop geschenen. Jan en Riny zijn nog steeds gelukkig met elkaar! Locoburgemeester Erik de Groot mocht het echtpaar op 25 mei van harte feliciteren met deze bijzondere dag!

 

De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie CDA Harlingen CDA Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Visie Events Visie Events Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Hubo-Faber Hubo-Faber Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot TeamFRL TeamFRL Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Haarmode Cats Haarmode Cats The Shamrock The Shamrock Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Wellheat Shop Wellheat Shop Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Karsten Wonen Karsten Wonen Zensa Moda Zensa Moda
Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas CDA Harlingen CDA Harlingen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zensa Moda Zensa Moda IJssalon Min12 IJssalon Min12 Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hubo-Faber Hubo-Faber Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Wellheat Shop Wellheat Shop Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Visie Events Visie Events Copini Opticiëns Copini Opticiëns De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn