HOOP

HOOP

De Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij richt zich op het algemeen belang, door in brede zin oog te hebben voor zorg, welzijn en veiligheid. HOOP is een partij voor iedereen!
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Tijdens onze openingstijden kunt u gewoon bij ons binnenlopen, Voorstraat 94, of bel ons op 0517–212140 voor het maken van een afspraak.
Lees verder...
CDA Harlingen

CDA Harlingen

De kracht van de samenleving: Zorgen voor elkaar. Het CDA streeft naar een samenleving waar mensen zoveel als mogelijk mee kunnen doen. Wij zijn dichtbij en benaderbaar.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
GroenLinks Harlingen

GroenLinks Harlingen

Stem voor een groener socialer en inclusiever HARLINGEN!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Harlingen blijft goed, wordt beter. Naar een bloeiend Harlingen!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Zin in een feestje?

Zin in een feestje?

Dat komt goed uit, want het is feest bij PLUS Lunenborg! Ook dit jaar kun je weer sparen voor het enige echte PLUS Boodschappenpakket!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Het belang voor onze stad en haar inwoners staat voor ons centraal, jullie belang is ons belang.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

60-jarig huwelijksjubileum Pierre de Wispelaere en Erna Wispelaere- Haskar

26 oktober 2021

HARLINGEN - Dinsdag 26 oktober 2021 mochten Pierre de Wispelaere (1939) en Erna Haskar (1937) hun 60-jarig huwelijksjubileum vieren.

In 1958 leerden zij elkaar kennen in Roermond, Erna werkte bij Philips en Pierre was beroepsmilitaire bij de Marine Luchtvaartdienst op het vliegveld Valkenburg, bij Katwijk. Tegenwoordig speelt hier Soldaat van Oranje! In 1959 werd Pierre voor 18 maanden geplaatst op het vliegkamp HATO op Curacao, Willemstad. De vriendschap tussen beide werd hechter, ze bleven elkaar brieven schrijven. Erna bleef hem die 18 maanden trouw! De thuiskomst van Pierre in 1960 was romantisch, voor twee weken, toen was zijn verlof weer voorbij en werd hij weer geplaatst op Vliegveld Valkenburg.

Om dichter bij elkaar te zijn, besloot Erna haar baan bij Philips in Roermond te ruilen met Philips Den Haag. Zij ging op kamers wonen en Pierre woonde in de kazerne. Na een tijd verkering te hebben gehad vroeg Erna hem ten huwelijk! Pierre was overdonderd maar stemde toe en zo geschiede het dat ze gingen trouwen op 26 oktober 1961 in het Stadhuis van Den Haag. Ze gingen daarna ook in Den Haag wonen, waar in 1962 een dochter werd geboren.

Het echtpaar besloot uit het drukke Den Haag te vertrekken en vonden een appartement in Katwijk. Later kochten ze hier een huis. Pierre was veel van huis door het werken als bemanningslid op Marine patrouille vliegtuigen, Erna regelde thuis alles vlekkeloos. In 1989 is Pierre met functioneel leeftijd ontslag gegaan. Erna die inmiddels in de zorg werkte hing haar schort ook aan de kapstok!

Om meer de rust op te zoeken besloot het echtpaar in 1992 in Harlingen te komen wonen. Ze kochten een huis aan de Geleihof. Het was een plek om te zoenen met uitzicht op het weiland van Boer Sijtsma (CDA, Raadslid). Ze voelden zich hier meteen thuis bij hele fijne buren. Erna werd actief bij de dansgroep Hazepas en deed later bingomiddagen bij de ANBO. Ze bouwde een vriendinnen kring op. Pierre kon het met zijn modeltreinen hobby goed vinden bij de Friesche modelbaan Club in Leeuwarden.

Na jaren aan de Galeihof te hebben gewoond besloot het echtpaar, gezien de oplopende leeftijd het huis te verkopen en een appartement van de Bouwvereniging aan de Koningin Wilhelminastraat te betrekken. Het echtpaar woont hier nu al ruim 11 jaar met veel plezier en schatten van buren.

Pierre en Erna zijn verblijd met twee kleinzonen en twee achterkleindochters.    

Burgemeester Ina Sjerps heeft het echtpaar namens het gemeentebestuur van Harlingen gefeliciteerd.