Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

60-jarig huwelijksjubileum Pierre de Wispelaere en Erna Wispelaere- Haskar

26 oktober 2021

HARLINGEN - Dinsdag 26 oktober 2021 mochten Pierre de Wispelaere (1939) en Erna Haskar (1937) hun 60-jarig huwelijksjubileum vieren.

In 1958 leerden zij elkaar kennen in Roermond, Erna werkte bij Philips en Pierre was beroepsmilitaire bij de Marine Luchtvaartdienst op het vliegveld Valkenburg, bij Katwijk. Tegenwoordig speelt hier Soldaat van Oranje! In 1959 werd Pierre voor 18 maanden geplaatst op het vliegkamp HATO op Curacao, Willemstad. De vriendschap tussen beide werd hechter, ze bleven elkaar brieven schrijven. Erna bleef hem die 18 maanden trouw! De thuiskomst van Pierre in 1960 was romantisch, voor twee weken, toen was zijn verlof weer voorbij en werd hij weer geplaatst op Vliegveld Valkenburg.

Om dichter bij elkaar te zijn, besloot Erna haar baan bij Philips in Roermond te ruilen met Philips Den Haag. Zij ging op kamers wonen en Pierre woonde in de kazerne. Na een tijd verkering te hebben gehad vroeg Erna hem ten huwelijk! Pierre was overdonderd maar stemde toe en zo geschiede het dat ze gingen trouwen op 26 oktober 1961 in het Stadhuis van Den Haag. Ze gingen daarna ook in Den Haag wonen, waar in 1962 een dochter werd geboren.

Het echtpaar besloot uit het drukke Den Haag te vertrekken en vonden een appartement in Katwijk. Later kochten ze hier een huis. Pierre was veel van huis door het werken als bemanningslid op Marine patrouille vliegtuigen, Erna regelde thuis alles vlekkeloos. In 1989 is Pierre met functioneel leeftijd ontslag gegaan. Erna die inmiddels in de zorg werkte hing haar schort ook aan de kapstok!

Om meer de rust op te zoeken besloot het echtpaar in 1992 in Harlingen te komen wonen. Ze kochten een huis aan de Geleihof. Het was een plek om te zoenen met uitzicht op het weiland van Boer Sijtsma (CDA, Raadslid). Ze voelden zich hier meteen thuis bij hele fijne buren. Erna werd actief bij de dansgroep Hazepas en deed later bingomiddagen bij de ANBO. Ze bouwde een vriendinnen kring op. Pierre kon het met zijn modeltreinen hobby goed vinden bij de Friesche modelbaan Club in Leeuwarden.

Na jaren aan de Galeihof te hebben gewoond besloot het echtpaar, gezien de oplopende leeftijd het huis te verkopen en een appartement van de Bouwvereniging aan de Koningin Wilhelminastraat te betrekken. Het echtpaar woont hier nu al ruim 11 jaar met veel plezier en schatten van buren.

Pierre en Erna zijn verblijd met twee kleinzonen en twee achterkleindochters.    

Burgemeester Ina Sjerps heeft het echtpaar namens het gemeentebestuur van Harlingen gefeliciteerd.

The Shamrock The Shamrock Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Visie Events Visie Events Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Hubo-Faber Hubo-Faber Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zensa Moda Zensa Moda Haarmode Cats Haarmode Cats Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor BENG Evenementen BENG Evenementen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis
De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Hubo-Faber Hubo-Faber Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zensa Moda Zensa Moda Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen