Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

60-jarig huwelijksjubileum Jan en Elly Ploeg

28 oktober 2021

HARLINGEN - Donderdag 28 oktober vierden Jan (82) en Elly Ploeg (79) uit Harlingen hun 60-jarig huwelijk.

Jan is een échte ouwe seun en Elly een Amsterdamse, een mooie combinatie omdat Harlingen ook wel ‘klein Amsterdam’ wordt genoemd.

Elly emigreerde in 1955 met haar ouders naar Australië. Het gezin telde maar liefst 14 kinderen, 10 meisjes en 4 jongens. Met ms Johan van Oldenbarnevelt voer men naar het ‘beloofde land’, een reis die zes weken duurde. Ze kwamen in Sydney wonen.

Ook Jan zijn ouders waagden in 1957 de grote stap naar Australië. Het gezin telde vijf broers waarvan de oudste in Nederland bleef. Ook de familie Ploeg streek neer in Sydney. Jan die in Harlingen op de ambachtsschool voor timmerman had geleerd, ging in Sydney in de bouw werken. Het was op een dansavond met landgenoten te Sydney, dat Jan met de laatste dans oog kreeg voor een leuk uitziend meisje. Hij vroeg haar ten dans. Of Jan goed kon dansen is niet helemaal zeker, wel dat het klikte. Ze raakten bevriend en de vonk sloeg over. Het resulteerde in een verloving, om een paar jaar later in 1961 in het huwelijk te treden.

Vader en moeder Ploeg gingen op vakantie naar Nederland en zagen dat het economisch ook in Nederland best goed ging. Vader liet weten als hij 65 jaar zou zijn, ze weer terug naar Nederland gingen. Helaas overleed hij plotseling twee weken na thuiskomst in Sydney.

In 1968 besloten Jan en Elly weer terug te keren naar Harlingen. Zij gingen met een cruiseschip. Ook zijn moeder en jongste broer Frank keerden terug, maar zij pakten het vliegtuig. Jan en Elly konden voorlopig onderdak vinden bij Leen Veltman op de Noorderhaven. Na twee jaar ingewoond te hebben, kochten ze een woning op de Hopmansweg te Midlum en verbleven daar 18 jaar. Jan viste bij Leen Veltman op de garnalenkotter. Later begon hij samen met Elly een sportvissersbedrijf. Een geweldige tijd vinden ze allebei. Toen later de zaak werd verkocht, werd een prachtige woning aan de Hendstehof gekocht, waar ze nog steeds woonachtig zijn. Ze zijn in het gelukkige bezit van twee kinderen, dochter Linda en zoon Gerard en drie kleinkinderen.

Beiden spelen op de trekzak waar ze veel plezier aan beleven. Het oefenen met collega muzikanten gebeurt eens in de veertien dagen bij hen thuis. Jan en Elly zijn nog goed gezond en genieten volop van het leven. Een leuke verrassing was een door zijn jongste broer Frank en echtgenote Truus geregeld beeld-telefoontje, met de twee broers André en Sjors die nog in Australië wonen. “Konden we weer even lekker Harlingers lulle”, lachte Jan, want dat zijn de beide broers nog niet verleerd. Inmiddels stond de huiskamer vol met bloemen van familie en kennissen.

Burgemeester Ina Sjerps bracht het paar op 28 oktober 2021, namens de gemeente Harlingen, een bezoekje en bracht haar gelukwensen over. Dit ging ook gepaard met een fraai boeket bloemen.

 

Tekst en foto: Ubbo Posthumus

 

Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Wellheat Shop Wellheat Shop De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Karsten Wonen Karsten Wonen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Zensa Moda Zensa Moda Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen The Shamrock The Shamrock IJssalon Min12 IJssalon Min12 Fotografie Dorus Fotografie Dorus Hubo-Faber Hubo-Faber Visie Events Visie Events Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Haarmode Cats Haarmode Cats Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken TeamFRL TeamFRL BENG Evenementen BENG Evenementen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje CDA Harlingen CDA Harlingen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Copini Opticiëns Copini Opticiëns
Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen CDA Harlingen CDA Harlingen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zensa Moda Zensa Moda Fotografie Dorus Fotografie Dorus Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Visie Events Visie Events The Shamrock The Shamrock Haarmode Cats Haarmode Cats Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen