Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

60-jarig huwelijksjubileum Cees Hoogland en Tine Bierma

22 december 2022

HARLINGEN - Woensdag 21 december 2022 waren de heer Cees Hoogland en mevrouw Tine Bierma 60 jaar getrouwd.

Cees geboren op 30 april 1938, tuinder op de kwekerij van zijn vader, nu Almenum en Tine geboren op 14 januari 1938, onderwijzeres aan de Theo Thijssensschool Midlumerlaan. Hier liggen de eerste beginselen van 60 huwelijk! Het was december 1962

Al vroeg in de morgen , op 21 december toog Cees Hoogland naar de boerderij in de Hallumerhoek. om zijn bruid, Tine Bierma, op te halen. Vandaag was de grote dag. Ze reden in de gehuurde auto naar Harlingen, want daar gingen ze trouwen. Cees kwam van de Midlumerlaan, en Tine woonde ook in Harlingen, ook op de Midlumerlaan, toen bij de familie Syperda, maar wilde graag trouwen vanuit haar ouderlijke huis in de Hallumerhoek.

Het was Bouke van der Gaast , die hen trouwde. Tijdens het trouwen sloeg de wind om, en toen ze terugreden naar Hallum was het erg koud. De sloten waren al bevroren, en de bomen stonden stijf van het ijzel. Het was het begin van een lange koude winter, met veel ijstochten en de Elfstedentocht!

Hun leven is 5 jaar tuinderij en onderwijs geweest, en toen zijn ze verhuisd naar Vlieland, en hebben daar een heel andere richting genomen. Samen hebben ze hun oliebedrijf opgezet, en tot de komst van het aardgas een prachtig bedrijf gehad. Ze gingen verhuizen naar de Willem de Vlaminghweg, het ging goed. En toen! Vlieland was de laatste gemeente van Nederland, die de aansluiting aardgas kreeg. Voor het eiland een geweldige vooruitgang, voor hen tijd om de bakens te verzetten, en uit te kijken naar een nieuwe uitdaging! En die hebben zij gevonden!

Naast het oliebedrijf, zijn ze toen overgegaan tot het kopen van het eerste zomerhuis, en die gingen ze verhuren, en dat ging heel goed. Ze kregen toen de mogelijkheid voor nog een zomerhuis, en dat deden ze! De recreatie was in opkomst. Het leven was heel iets anders, maar succesvol!

Ja en toen, na enige jaren, begon voor hen het vasteland weer te lonken, en woonden ze of op Vlieland of op het vasteland! Ze hadden keuze. Of, of! Via Hallum, zijn ze weer in Harlingen gaan wonen. Weer op de Midlumerlaan en nu de Noordoostersingel/Singelstate.

60 jaar in vogelvlucht!

Loco burgemeester Hendrik Sijtsma heeft het echtpaar gefeliciteerd namens het gemeentebestuur. 

Fotograaf Joachim de Ruijter.

 

Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Hubo-Faber Hubo-Faber Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen TeamFRL TeamFRL Wellheat Shop Wellheat Shop Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zensa Moda Zensa Moda Haarmode Cats Haarmode Cats Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Fotografie Dorus Fotografie Dorus Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor CDA Harlingen CDA Harlingen The Shamrock The Shamrock Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus IJssalon Min12 IJssalon Min12 Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok
De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn CDA Harlingen CDA Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Hubo-Faber Hubo-Faber Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Wellheat Shop Wellheat Shop Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Karsten Wonen Karsten Wonen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus BENG Evenementen BENG Evenementen Visie Events Visie Events