Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Laat het los

HARLINGEN - Een weekend volop kunst en optredens in Pingjum: Open ateliers, muziekoptredens, workshops voor kinderen, de Kunst Kuier en een mini iepenloftspul. Ook de terrassen zijn dit weekend geopend.

Datum: 18 juni 2022 en 19 juni 2022

Tijd: 11:00 - 17:00

Locatie: Diverse locaties in het dorp, PINGJUM

Algemeen Kids Kunst & Cultuur

In het weekend van 18 en 19 juni bruist Pingjum van de activiteiten. 15 kunstenaars exposeren op tien verschillende locaties in en rond het dorp. Er worden creatieve workshops voor kinderen georganiseerd en er zijn muziekoptredens. Ook vinden de laatste uitvoeringen van het mini iepenloftspul Einde van een klimaatactivist plaats en kunt u een prachtige wandeling maken langs de Kunst Kuier XL met meer dan 50 kunstwerken op 1,5 km. Er is kortom van alles te beleven en voor iedereen iets te doen. 
 

Laat het los

Al deze activiteiten hebben een gemeenschappelijk thema: Laat het los. Het thema verwijst naar een beproefde houding voor onze omgang met het onverwachte en onvoorspelbare. Tegelijkertijd weerspiegelt het in Pingjum ook het verlangen naar een andere samenleving. Een samenleving zonder corona(maatregelen) of een waar de natuur meer ruimte krijgt. Het thema wordt door de kunstenaars op zeer verschillende wijzen ingevuld. 
 

Muziekoptredens

Tijdens dit weekend vinden er diverse muziekoptredens plaats. Zo treedt zaterdag de Friese band Xigatze op in het tijdelijke ‘atelier’ van kunstenaar en mede-bandlid Gerben Gerbrandy. Luister onder andere naar hun lied 'Lit It Los', speciaal geschreven voor deze gelegenheid.
 
De Tigers fan Greonterp, met  zanger/dichter Elmar Kuiper, treden op zondagmiddag op in het atelier van Gerben Gerbrandy. Deze band beleefde zijn debuut tijdens het Greidhoekfestival 2015. De Tigers fan Greonterp maakten furore in 2016 op het Freezefestifal en Explore the North en begin 2017 op Eurosonic.
 
Daarnaast zijn er op zaterdag en zondag ook optredens van het Jazzcombo Pingjum en kunt u buiten op straat de klanken horen van de ‘muzikale plaaggeesten’,  die onderdeel uitmaken van de theatervoorstelling Einde van een klimaatactivist
 

Creatieve workshops voor kinderen

Op zondag 19 juni wordt er een speciaal programma voor kinderen georganiseerd. Van 10.00 tot 17.00 uur worden in de theetuin van Nije Trije allerlei workshops gegeven voor kinderen van 5 tot 15 jaar: Timmeren, spelen in een band, voelstenen maken, kunst maken van afvalmateriaal, en nog veel meer. De workshops worden gegeven door kunstenaars en muzikanten met veel ervaring op dit gebied. De toegang is gratis en het is niet nodig om je hier vooraf voor op te geven. Adres: Nije Trije, Nesserlaan 4A Pingjum. 
 

Praktisch

De exposities zijn op zaterdag 18 en zondag 19 juni geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Ook de optredens vinden overdag plaats. De toegang is gratis. Alleen voor de theatervoorstelling wordt een kleine toegangsprijs gevraagd.
 
Meer informatie over het programma vindt u op: www.kunstachterdijken.nl
 

Contact

Laat het los Foto Nynke Brandsma. Uit de serie: Ronnie de stadsnomade
Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Hubo-Faber Hubo-Faber Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Haarmode Cats Haarmode Cats Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Wellheat Shop Wellheat Shop Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zensa Moda Zensa Moda Fotografie Dorus Fotografie Dorus Karsten Wonen Karsten Wonen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen TeamFRL TeamFRL Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE BENG Evenementen BENG Evenementen CDA Harlingen CDA Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Visie Events Visie Events The Shamrock The Shamrock
Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Haarmode Cats Haarmode Cats Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie CDA Harlingen CDA Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Hubo-Faber Hubo-Faber Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Copini Opticiëns Copini Opticiëns The Shamrock The Shamrock Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Zensa Moda Zensa Moda De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn