Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Expositie Kaneli & Smit 15 jaar

HARLINGEN - In het Gemeentemuseum het Hannemahuis is van 6 november 2022 tot en met 19 maart 2023 de overzichtstentoonstelling ‘Kaneli & Smit 15 jaar’ te zien.

Datum: 6 november 2022 t/m 19 maart 2023

Tijd: 10:00 - 17:00

Locatie: Hannemahuis, HARLINGEN

Algemeen Kunst & Cultuur

In Harlingen is de zee je referentiekader, de zee die beweegt op het getij, aangetrokken en voortgeduwd door de maan. Irem Kaneli (Istanbul, 1970) en Stijn Smit (Schingen, 1976) wonen en werken in Harlingen. Ze verstaan zich in hun werk met eb en vloed en zwaartekracht, bieden daarmee de kunst een natuurlijk en wetenschappelijk perspectief.

 

Vanaf 2007 vormen ze het kunstenaarsduo Kaneli & Smit en hanteren ze een werkwijze als twee-eenheid. Ze gaan met elkaar om zoals vogels met elkaar kunnen vliegen in een zwerm, alleen zijn ze een zwerm van slechts twee vogels. Ze handelen met de materie en verstaan zich met natuurlijke processen. Omdat ze met tijdsverloop werken zou je hun werk Slow Art kan noemen.

 

BECOME - Alles is voortdurend 'in wording'

Hun fascinatie voor het landschap is verbonden met de materie waarvan het gemaakt is én hoe het ontstaan is. In de expositie hangen 14 intrigerende werken in verschillende technieken. De relatie met het landschap is overal voelbaar.

 

Zoals de klei en zee in de ziel van Nederland schuilt en vooral duidelijk aanwezig in het Noord-Nederlandse kustgebied, zo is hun schilders materie de klei / aarde / onze bodem en de zee. Door met deze oermaterie te werken leggen ze vanzelf een relatie tussen mens, natuur, cultuur, bodem, oorsprong en geschiedenis. Het schilderij is het landschap, zo wordt een nieuwe beeltenis van dit dynamische landschap gecreëerd.

 

Natuurkrachten observeren, documenteren en van daaruit initiëren, in samenwerking met de natuur anticiperen op het onverwachte om coïncidentie toe te laten en te vangen op hun werken, is de essentie van hun werk. Ze creëren kunstwerken die een dieper inzicht geven in het ontstaan van landschappen en bijdragen om beter te kijken, om meer te genieten van je omgeving.

 

Eb & Vloed Schilderen / Ebb & Flow Paintings

De doorlopende serie schilderijen “Ebb & Flow Paintings” ontstaat in het getijdengebied, waar de schilderijen voor een periode blootgesteld worden aan de wisselde zeewaterhoogtes onder de invloed van eb en vloed.

 

Onderzoek naar getijdenbeweging van de Noord- en Waddenzee langs de kust van Nederland is in wezen een onderzoek naar ons allemaal verbindende zee, land en getijdengebied waar de grenzen vervagen onder de universele natuurwetten. Maar toch elke locatie heeft zijn vingerafdruk. Het schilderij wordt dan niet alleen het intensief samenwerken van 2 mensen geboren in 2 verschillende culturen maar ook een samenspel van getijden en andere natuurkrachten.

 

Starting in the middle of nowhere, as most journeys, a place with horizon in all directions, as the wide open sea, which with anticipation becomes 'now here'. Two artists let eventuate and indistinguishably so, unite, melt together and become Kaneli & Smit.

 

Het is een overgave om met natuur samen te werken, als een onderdeel van natuur wat de mens is.

 

Openingstijden Hannemahuis

Dinsdag t/m zaterdag 10.00-17.00 uur

Zondag 12.00-17.00 uur

 

Contact

Expositie Kaneli & Smit 15 jaar Become, Kaneli & Smit, 2009, afm. H. 180 cm x br. 270 cm.
IJssalon Min12 IJssalon Min12 Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zensa Moda Zensa Moda Wellheat Shop Wellheat Shop Haarmode Cats Haarmode Cats Fotografie Dorus Fotografie Dorus De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Visie Events Visie Events BENG Evenementen BENG Evenementen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation CDA Harlingen CDA Harlingen The Shamrock The Shamrock Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Karsten Wonen Karsten Wonen Hubo-Faber Hubo-Faber Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Copini Opticiëns Copini Opticiëns Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis
Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Fotografie Dorus Fotografie Dorus Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus IJssalon Min12 IJssalon Min12 Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Visie Events Visie Events Zensa Moda Zensa Moda Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Copini Opticiëns Copini Opticiëns CDA Harlingen CDA Harlingen