Zeekadetkorps Harlingen

Nautische jeugdvereniging voor iedereen vanaf 11 jaar.

Cultureel erfgoed Educatie Jeugd

Beschrijving

Wat is het Zeekadetkorps?

Als je het leuk vindt om je vrije tijd op en bij het water bezig te zijn, plezier te maken met kinderen van je eigen leeftijd en niet bang bent om af en toe een nat pak te krijgen, zit je bij het Zeekadetkorps Harlingen goed! Wij zijn een maritieme jeugdvereniging voor jongens en meisjes van 11 tot 18 jaar, ketelbinkies vanaf 9 jaar zijn ook welkom. Verder heb je natuurlijk een zwemdiploma nodig.


Wat doen wij?

Elke zaterdag komen de zeekadetten vanaf 13 uur tot ongeveer 17 uur samen. Als nieuwe zeekadet leer je wat je allemaal kan doen met een zeilboot, hoe je een rubberboot moet varen, wat roeien is en ga je mee met het korpsschip als we een vaardag of een kamp hebben. Je maakt veel nieuwe vrienden en leert met elkaar omgaan en samenwerken. Op het korpsschip leer je wat alles aan boord is het hoe het werkt. Als je na een tijdje weet hoe alles gaat aan boord, kan je meer dingen gaan leren. Onze diploma’s daarvoor heten brevetten. Je hebt brevetten voor roeien en zeilen, maar ook voor koken, motoren bedienen en EHBO; wat op een schip natuurlijk ook handig kan zijn.

 

Doelstelling

Het Zeekadetkorps Harlingen is een maritieme jeugdvereniging met als doel de jeugd de weg naar zee te wijzen. Hiertoe beschikt het korps over de ex-mijnenveger Hr. Ms. Sittard en diverse kleine vaartuigen. Onder leiding van een kader van volwassenen, welke veelal actief zijn in de maritieme sector en aanverwante sectoren, wordt de jeugd een plezierige tijd op en om het water geboden. Kameraadschap, samenwerking, discipline, respect en zelfontplooiing staan hierbij centraal. Het Zeekadetkorps biedt kinderen, ongeacht huidskleur, geloof, beperking, of politieke overtuiging, een veilige, leerzame en avontuurlijke speelomgeving. Doel, maar zeker geen vereiste, is het aanwakkeren van de interesse in een maritiem beroep zoals Koninklijke Marine en Koopvaardij.

Impressie

Terug naar Organisaties