Oud Harlingen

Harlingen, mien stadsje! De vereniging Oud Harlingen wil het prachtige havenstadje Harlingen behouden de toekomst in loodsen.

Cultureel erfgoed Educatie Expo Film | Fotografie Geschiedenis

Beschrijving

Een Levendige Vereniging

Al sinds 8 november 1954 staat de Vereniging Oud Harlingen pal voor het behoud van het monumentale karakter van Harlingen.

 

In de vroege jaren '50 van de twintigste eeuw kampten talrijke historische panden in de binnenstad van Harlingen met achterstallig onderhoud en zelfs verval. Dit zorgde bij een groep bezorgde burgers voor de oprichting van de Vereniging Oud Harlingen, met als voornaamste doel het behoud van het historische karakter van de stad.

 

De Vereniging streeft ernaar om de geschiedenis van de stad een prominente plek te geven in de toekomst. Dit nobele doel wordt gesteund door meer dan 1500 leden, waarvan enkelen actief zijn binnen verschillende werkgroepen. Dankzij deze betrokkenheid kunnen we als Vereniging een breed scala aan activiteiten ontplooien, variërend van archiefonderzoek tot advisering, en van juridische procedures tot het publiceren van werken. Meer informatie hierover vindt u onder het kopje "Activiteiten" en in onze jaarverslagen op de downloadpagina.

 

  • Het lidmaatschap van de Vereniging bedraagt minimaal € 20,00 per jaar. Leden genieten gratis toegang tot onze gezellige bijeenkomsten in het voor- en najaar, ontvangen tweemaal per jaar een Nieuwsbrief en in november het jaarlijkse Magazine Oud Harlingen.
  • Aanmelden als lid kan eenvoudig via het dit formulier.

 

Impressie

Terug naar Organisaties