Op Verhaal / Frank Belt

De kracht van de verbeelding, daar draait het om in de voorstellingen en workshops van verteller Frank Belt.

Cursus | Workshop Theater | Dans

Beschrijving

Frank Belt is verhalenverteller. Hij ontdekte de magie en kracht van het vertellen jaren geleden in zijn werk als leerkracht. Hierop volgde hij opleidingen aan de Vertelacademie in Utrecht, de Podiumacademie in Lier en bij Shonaleigh Cumbers.

 

Voorstellingen

Met zijn verteldiners, zoals het Dahldiner en Aan tafel met Charles Dickens, toert Frank sinds 2016 samen met andere vertellers en musici met veel succes langs theaters in het hele land. Frank werkt graag samen met musici. Zo speelt hij met organist Eeuwe Zijlstra Polle de Orgeljongen, waarin kinderen kennismaken met het orgel als instrument en erfgoed. Met violist Maurits Boreel is Frank het pad van personal storytelling opgegaan in Gebroken Geheimen, een voorstelling waarin de levensverhalen van zijn oma's en moeder centraal staan. Verder vertelt hij op scholen, bij verenigingen en op festivals in Nederland en Duitsland. Zijn verteltheater maakt deel uit van het cultuuraanbod voor basisscholen in verschillende Friese gemeenten, waaronder natuurlijk ook Harlingen.

 

Workshops en andere activiteiten

Frank geeft workshops vertellen aan kinderen en volwassenen. Binnen het Centrum voor Talentontwikkeling in Leeuwarden begeleidt hij talentvolle jonge vertellers. Hij schrijft ook verhalen in opdracht. Zoals voor de kinderaudiotour van de tentoonstellingsreeks Schatten uit het Rijks, waarin het Rijksmuseum samenwerkt met zes regionale musea, waaronder het Hannemahuis in Harlingen. Frank is één van de organisatoren van het meertalig internationaal vertelfestival Expeditie Ameland - a storytelling adventure.

 

Wat hij ook doet, centraal staat altijd de kracht van de verbeelding. Dat is de rode draad door alle activiteiten.

Impressie

Terug naar Kunstenaars