Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
DELTA Netwerk

DELTA Netwerk

Gigasnel en stabiel glasvezel nu ook in Harlingen!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Zonnige Lions Waddenrally 2022

02-04-2022

HARLINGEN - Zaterdag 26 maart was het Entrepotgebouw op de Nieuwe Willemshaven weer in gereedheid gebracht voor de ontvangst van de deelnemers aan de Waddenrally.

Zonnige Lions Waddenrally 2022 Foto: Paul H M Scheffer.

Door Paul H M Scheffer

 

Om 9.00 uur verschenen de eersten bij de tafel om in te schrijven. Eerst even de verzekeringszaken regelen en het routeboek ontvangen. Vervolgens wandelt men - gewapend met een geel Hallo Jumbo proviandzakje - langs de koffiestand naar zijn plek. Vol ongeduld wordt in het routeboek gesnuffeld, zelfs de gesponsorde Oranjekoek moet even wachten.

 

Terwijl het binnen steeds meer lijkt op een licht rumoerige leeszaal van de bibliotheek, groeit buiten het opzienbarende wagenpark gestaag. Het is voor de liefhebber weer een lust voor het oog. Niet alleen voor de rijders geldt het van jong tot oud, ook leeftijd en uitvoering van de geparkeerde wagens getuigen van lange mobiele geschiedenis en variatie. Rond kijkend vangt men in één blik een splinternieuwe Lamborghini in de schaduw van een Fiat 500 uit vervlogen tijden. Nog niet alle 59 inschrijvers zijn gearriveerd, een enkeling moet zich afmelden omdat het stalen ros bij vertrek van huis toch een acuut mankementje had. Maar dan in is het zover. Binnen geeft Wopke Hettema van het professionele Business Rally Events een toelichting op het routeboek en op het zgn. bolletje-pijltje systeem dat ook voor deze rally wordt gebruikt. Voor we gaan rijden volgt een stemmig moment.

 

Anne Bergsma, Voorzitter van Lionsclub Franeker Harlingen staat stil bij het feit dat onlangs twee leden van de Club zijn overleden. Huub van Batum was een enthousiast rallyrijder, zeer actief en gewaardeerd lid van Lionsclub Franeker Harlingen. Zijn rode Jaguar E-type staat vandaag op een prominente plaats en is hoewel niet meerijdend getooid met racenummer 1. Jan Meester was een veelzijdig Harlinger met veel maatschappelijke functies, maar tevens 42 jaar lid van de Club. Om hen te gedenken stelden deelnemers en organisatie zich op bij de START-boog en hielden ca 150 mensen een minuut stilte ter ere van beiden. Indrukwekkend!

 

Kort daarna klinkt het eerste gebrul van de motoren en om 10.30 uur rijdt de eerste bolide op naar de Froonacker Van de Witte Assurantiën START-boog, waarvandaan vervolgens elke minuut een wagen ervandoor gaat. Hoewel er oude bekenden bij zijn valt startnummer 16 het meest op; in een heuse Ford Transit camper gaat equipe Smeding/Hoekstra de strijd aan, waarbij de dames hun zenuwen de baas blijven door vanuit deur en raampje Fish and Chips en Kibbeling aan te prijzen.  Als alle equipes op pad zijn wordt het stil op de Willemshaven.

 

Vanaf vier uur ‘s middags druppelen de eerste equipes weer binnen en na een buitengewoon zonnige dag vult het entrepotgebouw zich met vermoeide, maar voldaan in spanning afwachtende, deelnemers. De organisatie gaat hard aan de slag om de resultaten uit te rekenen. Als het zover is krijgt Wopke weer het woord. Hij gaat uitgebreid in op de valkuilen en trucs die in de route zaten. Van opdracht naar opdracht volgt hij de route die voerde van Harlingen, langs Allingawier, Sloten, Oudemirdum, Hindeloopen, Workum, Idsegahuizum, Makkum terug naar FINISH op de Willemshaven.

 

Het uur U nadert: de uitslag. In positie oplopend wordt de lijst afgewerkt. Winnaar van de Tourklasse is team T&T, chauffeur Anne Tekstra en Allard Tekstra navigator. Waddenrally 2022 is de eerste editie waarbij in twee klassen gereden wordt. De Sportklasse kent een bijzondere uitslag. Vier equipes eindigen met een gelijk aantal punten.  Beslissend is dan het aantal punten dat in de laatste etappe is behaald. Aldus is de winnaar team Siezen en Staertjes, chauffeur Harmen en Sjaerd Elzinga navigator. Beide winnende teams moeten of mogen een jaar thuis op de wisselbeker passen.

 

Lionsclub Franeker Harlingen heeft onder haar motto “wij dienen” deze dag georganiseerd om geld bij elkaar te brengen voor goede doelen. Dit jaar staat dat in het teken van het project “verZORGde Rondvaarten”. Tijdens de Tall Ships Races worden rondvaarten uitgevoerd met en voor mensen met een beperking of ouderen die op eigen gelegenheid niet van het spektakel zouden kunnen genieten.

 

Speaker Jesse Smaal overhandigt de cheque ter waarde van € 7.500 aan voorzitter Anne Bergsma. Anne dankt allen die rijdend of helpend dit resultaat hebben mogelijk gemaakt.

 

Tot slot wordt de eerste stap gezet naar Waddenrally 2023. Startnummer ÉÉN is altijd zeer gewild bij de ware rallyrijder. Goede aanleiding om het startnummer 1 vandaag reeds te veilen. Veilingmeester Jesse Smaal gooit al zijn talent in een spannende race naar een spetterende opbrengst. Geduld en twijfel wisselen van opgestoken hand tot Haisma Dieselmotoren, één van de sponsors van vandaag, het pleit beslist door éénmaal, andermaal manmoedig een prachtige bijdrage te bieden. Hiermee zullen team Marie en Wolter Haisma op zaterdag 25 maart 2023 met startnummer 1 Waddenrally 2023 openen.

 

Lionsclub Franeker Harlingen dankt ALLE sponsoren die het succes van vandaag hebben mogelijk gemaakt. Wij zien deelnemers en sponsoren volgend jaar weer graag terug.                        

 

 

 

 

Foto's: Paul H M Scheffer.

Algemeen Evenement Sport & Recreatie Zorg & Welzijn

Meer nieuws

V&K-Stenen Man turnt plaatsingswedstrijd in Makkum

02-04-2022

HARLINGEN - Op zaterdag 26 maart hadden een aantal turnsters van V&K-Stenen Man weer een KNGU plaatsingswedstrijd.

Deze week in Afslag Harlingen bij Omroep RSH

02-04-2022

HARLINGEN - Zaterdag 2 april is er van 11.00 - 13.00 uur bij Omroep RSH weer een nieuwe aflevering van Afslag Harlingen, Harlingenboeit.nl geeft alvast een tipje van de sluier.

Reacties

Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Karsten Wonen Karsten Wonen Haarmode Cats Haarmode Cats Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hubo-Faber Hubo-Faber Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE IJssalon Min12 IJssalon Min12 Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot The Shamrock The Shamrock Visie Events Visie Events BENG Evenementen BENG Evenementen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Copini Opticiëns Copini Opticiëns
Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Hubo-Faber Hubo-Faber Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken The Shamrock The Shamrock BENG Evenementen BENG Evenementen Zensa Moda Zensa Moda Copini Opticiëns Copini Opticiëns Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie IJssalon Min12 IJssalon Min12 Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje