De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samen!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Zomer nadert bij HMHC

10-06-2020

HARLINGEN - De zomer komt eraan, er daarmee nadert het einde van dit hockeyseizoen.

Zomer nadert bij HMHC De Rabobank Hockeydag en de Familiedag moet HMHC dit seizoen helaas missen

Een bijzonder seizoen dat heel anders eindigt dan we met elkaar hadden verwacht. Gelukkig hebben we de trainingen intussen hervat, waardoor de leden van HMHC elkaar weer regelmatig kunnen ontmoeten. Of het clubhuis weer open kan voor de zomer is nog onduidelijk. Ondertussen is er wel van alles te doen op het complex aan de Westerzeedijk en wordt er ook gewoon gesport in de zomerperiode. Naast de hockeyers zijn ook de buurtsportcoaches regelmatig te vinden op de kunstgrasvelden van HMHC en maakt ook dansvereniging Dance Up een aantal dagen per week gebruik van de velden.

 

Laatste trainingen huidige seizoen

Deze week zijn de laatste trainingen van de teams in de huidige samenstelling. In de eerste helft van het seizoen hebben de teams van HMHC nog volop kunnen hockeyen, net als in de winterperiode in de zaal. Er werd gewonnen, soms verloren, maar vooral met veel plezier en passie samen gesport. De tweede helft van het seizoen is er slechts een weekend gespeeld. Daarna raakten we in de coronacrisis en hebben we een aantal weken niet kunnen hockeyen. Intussen zijn we alweer zo’n zes weken aan het trainen en hebben de teams toch nog samen het seizoen kunnen afronden. De coronamaatregelen blijven voorlopig van kracht op en rond het veld, maar we kunnen intussen vooruitkijken naar het komende seizoen.

 

Start trainingen teams seizoen 2020 -2021

Hoewel het hockeyseizoen eigenlijk de komende week ten einde zou lopen, heeft HMHC ervoor gekozen om nu al te beginnen met de trainingen voor het komende seizoen. Juist nu veel leden lang thuis hebben gezeten, willen we de gelegenheid bieden om lekker te sporten en alvast voor te bereiden op het nieuwe seizoen. De indeling van de teams is intussen verspreid onder de leden en vanaf de komende week wordt er getraind in de nieuwe samenstelling onder leiding van de hoofdtrainers Joyce Heida en Onno Jan Onnes. Zeker met de mooie en lange avonden in de zomermaanden zal er volop activiteit zijn aan de Westerzeedijk.

 

Keepers gezocht

Nu alle teams weer opnieuw zijn ingedeeld, is duidelijk geworden dat een aantal teams nog geen keeper hebben. Lijkt het je leuk om dat keepen eens te proberen of heb je al eens gekeept en wil je dit weer doen? Meld je dan aan via tc@harlingermhc.nl of bij de trainers op de training. De keepers krijgen bij HMHC al jaren persoonlijke aandacht door middel van speciale keeperstraining. Met name de afgelopen tijd met het aannemen van een nieuwe keeperstrainer zijn deze trainingen spectaculair en leren de keepers veel. Naast die persoonlijke aandacht train je natuurlijk ook gezellig met jouw team en ben jij degene die vaak de belangrijkste persoon is!

 

Keepers gezocht voor een aantal teams - hier één van onze toppers in actie.

 

Geen familiedag aan het einde van het seizoen

Het is traditie dat ieder seizoen bij HMHC wordt afgesloten met een gezellige familiedag. Deze dag zou dit jaar op zondag 30 juni plaatsvinden, maar kan helaas om de bekende redenen niet doorgaan. Op deze dag wordt door leden, familie, vrienden en iedereen die maar mee wil doen, in zelf samengestelde teams gestreden om de eer. Hockeyers en niet-hockeyers door elkaar heen, plezier staat voorop. De afgelopen jaren waren er regelmatig zo’n 150 deelnemers. En ander hoogtepunt van de dag is de strijd om de gouden hockeystick, voor de winnaar van de shoot-outs. En natuurlijk de heerlijke lunch en barbecue, georganiseerd door de activiteitencommissie. Hopelijk kunnen we het komende seizoen wel weer een familiedag organiseren.

 

KNHB verwacht competitie in september te kunnen starten

HMHC heeft regelmatig overleg met de KNHB, over allerlei hockeyzaken maar ook over de coronamaatregelen. In het laatste overleg werd duidelijk dat de KNHB verwacht dat we in september weer wedstrijden kunnen spelen in competitieverband. Als voorbereiding hierop wordt er ook in augustus alweer volop getraind. De definitieve data worden nog bekend gemaakt.

 

Zin in een leuke teamsport? Kom hockeyen!

Nu iedereen weer stapsgewijs naar school gaat, komt er ook weer meer ruimte om met vrienden en vriendinnen te gaan sporten. Bij HMHC ben jij of is je kind van harte welkom. Hockey is een sociale teamsport voor alle leeftijden, waarbij plezier en lekker samen sporten centraal staan. Je kunt een aantal proeftrainingen meedoen of een keer meekomen met een vriend of vriendin. Wel graag even aanmelden via info@harlingermhc.nl of via de “proeftraining” button op de website www.harlingermhc.nl. Ook als oud lid kun je je altijd weer aanmelden.

 

Dance Up Harlingen danst buiten op het hockeyveld!

Net als alle (sport)verenigingen moest dansschool Dance Up in Harlingen miv 16 maart jl. de deuren sluiten in verband met de coronacrisis. Een onzekere tijd volgde....voor de dansdocenten en hun dansers. Met de stille hoop dat de dansschool gauw weer aan de slag kon, werden de regels steeds meer aangescherpt. Danswedstrijden werden verzet en uiteindelijk afgelast. De jaarlijkse dansshow, samen met dansers uit andere locaties van Dance Up (Leeuwarden en Stiens), werd helaas ook afgelast.

 

Om toch op een creatieve manier de dansers tegemoet te komen, werden er door eigenaresse Nannette van Tongeren en de dansdocenten Douwe van der Wal en Kikki Ligthart een serie danslessen opgenomen. Deze dansinstructiefilmpjes worden aangeboden via een exclusieve link voor de leden. Ook leuke dans-challenges werden bedacht en konden de dansers thuis dansfilmpjes maken en opsturen.

 

Dansvereniging Dance Up traint op de hockeyvelden.

 

Inmiddels zijn we 3 maanden verder en is in ieder geval buitensport mogelijk. Dance Up besloot daarom buiten danslessen te gaan geven. De dansers zijn nu een maand heerlijk buiten aan het dansen! Gemeente Harlingen en de Hockeyvereniging HMHC hebben hun hockeyveld beschikbaar gesteld.

 

Door weer en wind worden de dansen ingestudeerd en uitgevoerd. Bij warm weer zijn er zelfs waterspelletjes tussendoor. Ook bij regen wordt er gedanst en trekken de dansers gewoon een regenponcho aan! Kortom: Dance Up is weer aan het dansen met jeugd vanaf 6 tot en met 18+ jaar...(www.dance-up.nl).

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Gemeente Harlingen sluit zich aan bij 'Coalition of the willing' #500kinderen

10-06-2020

HARLINGEN - Gemeente Harlingen wil solidair zijn met de alleenstaande kinderen in Griekse vluchtelingenkampen en sluit zich daarom aan bij de 'Coalition of the willing' rondom de actie #500kinderen.

Verslag van Harlinger Belang uit de Raad van woensdag 3 juni 2020

10-06-2020

HARLINGEN - De coalitiepartijen hebben last van (fiets-) tunnelvisie.

We mogen weer!

10-06-2020

HARLINGEN - Eindelijk, na 13 weken konden de muzikanten van de malletband Hosanna weer met elkaar muziek maken in het muziekgebouw aan de Hermesweg in Harlingen.

Reacties

Plus Lunenborg Plus Lunenborg Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn De Lichtboei De Lichtboei HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Broodje Nuchter Broodje Nuchter Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Copini Opticiëns Copini Opticiëns Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Visie Events Visie Events Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Haarmode Cats Haarmode Cats Fotografie Dorus Fotografie Dorus IJssalon Min12 IJssalon Min12 Hubo-Faber Hubo-Faber De Omdraai De Omdraai Zensa Moda Zensa Moda
Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Visie Events Visie Events De Omdraai De Omdraai Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zensa Moda Zensa Moda Karsten Wonen Karsten Wonen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen The Shamrock The Shamrock Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok BENG Evenementen BENG Evenementen Haarmode Cats Haarmode Cats Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus De Lichtboei De Lichtboei Copini Opticiëns Copini Opticiëns Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona