Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Laagblijvers!

Laagblijvers!

Goed eten vinden we belangrijk bij PLUS. En minstens zo belangrijk vinden wij dat goed eten voor iedereen betaalbaar is. Daarom vind je bij PLUS de Laagblijvers.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Zoete revanche van sterk Zeerobben

29-09-2019

STEENWIJK - We kunnen er niet om heen, voor zover er enige sprake is van wraak, dan is deze zoeter dan verwacht.

Zoete revanche van sterk Zeerobben Foto: Bert Drent.

Na de oorwassing van vorig jaar in Steenwijk, speelde Zeerobben nu een uitstekend partij voetbal, waarin de opponent geen voet aan de grond kreeg. Vooraf zocht je misschien al een excuus voor een eventueel verlies, immers 4 vaste basisspelers ontbraken deze middag, maar trainer Arjen Postma kwam met een plan voor winnaars en dat plan pakte goed uit. De buitenspelers zaten in de tang bij Brent de Groot en Reinier van der Stap en het gelegenheidscentrale duo Godert Attema en Jordy Torenbeek liet geen steek vallen en troefden hun directe opponent consequent af. De gemakkelijk scorende voorhoede werd met regelmaat van achteruit op maat bediend getuige de vijf goals.

 

En dat is honderd

Was het begin van dit duel in licht voordeel van de thuisclub, na het openingsdoelpunt waren de groenwitten niet meer te stuiten. De openingstreffer, na 7 minuten, was meteen ook een memorabele. Tim Oosterhuis tikte op de zestien op David van der Pol en David maakte de mooiste (in de kruising), maar ook de honderdste voor hem in de officieel gespeelde wedstrijden in het vlaggenschip van Zeerobben. Hij was er ook aan toe als spits om scorend van zich te laten horen.

 

Op rozen

Kort hierop de 0 – 2, Dylan Drent gooide in en de afvallende bal was voor Kristian Feenstra. Diens steekpassje pikte Dylan perfect op en zijn snoeiharde voorzet werd door een verdediger achter zijn doelman geschoten. Op felheid troefden de mannen van trainersduo Postma/Janssen hun tegenstander af. Feenstra stond ook aan de basis van de 0 – 3. Zijn pass in het strafschopgebied werd door David slim doorgetikt en Drent wist daar wel raad mee, laag en geplaatst in de hoek. Binnen het half uur geraakte Zeerobben op de comfortabele 0 – 4. Kristian Feenstra stuurde Tim Oosterbaan de diepte in en op snelheid goed meegenomen maakte Tim het bekeken af. Op rozen zittend, verslapte bij de bezoekers even de aandacht.  Bij het nemen van een vrijetrap stond de hele verdediging te slapen en kon Daan Postma vrijstaand de 1 – 4 binnen koppen. Vlak voor rust een slecht ogenblik om een tegentreffer te krijgen.

 

Consolideren winst

Je verwacht een overweldigend offensief van de gastheren meteen na rust, maar eigenlijk pakte Zeerobben de draad van sterk optreden van de eerste 35 minuten weer op. Fel de tegenstander afjagend kregen de Harlingers de beste kansen, Drent vanaf eigen helft over de keeper net naast en Tim Oosterbaan had de uitgelezen mogelijkheid om de score verder uit te breiden, de keeper dwong hem te ver naar de zijkant om nog doeltreffend te zijn. Op een paar speldenprikjes na is de overwinning Zeerobben niet in gevaar gekomen, al waren ze dichtbij een doelpunt, maar dan staat Jacob de Vries met magneten in zijn handschoenen. Via de lat pakte hij de bal uit een corner voordat de voorwaartsen van de Steenwijkers gevaarlijk konden worden. Zeerobben consolideerde de voorsprong en speelde het restant van de tijd professioneel uit. In de 90e minuut zorgde invaller Koen Attema nog voor een passend slotakkoord. Hij omspeelde de doelman en prikte de verdiende 1 – 5 in de touwen.

 

“Het kan verkeren “, aldus voorzitter Johannes Woudstra

 Met bewonderingswaardige inzet en met creatieve flair speelde Zeerobben zich in de tweede competitieronde naar de onverwacht koppositie. Maar wat is de waarde van deze plaats als er nog 24 duels afgewerkt moeten worden. En om “Van Gaal “te citeren: “Waren zij nou zo slecht of waren wij zo goed”, we kunnen daarover nog geen steekhoudende mening hebben. Voorlopig genieten we het frivole spel. Beide voeten op de grond houden en het plezier blijven uitstralen, we hebben vertrouwen. Volgende week wacht een nieuwe uitdaging thuis tegen Broekster Boys.

 

Scoreverloop:

 0 – 1 David van der Pol (7 m.); 0 – 2 e.d. (10 m.); 0 – 3 Dylan Drent (22 m.); 0 – 4 Tim Oosterbaan (28 m.); 1 – 4 Daan Postma (41 m.); 1 – 5 Koen Attema (90 m.)

 

Zeerobben: Jacob de Vries; Brent de Groot; Godert Attema; Jordy Torenbeek; Reinier van der Stap; Adnan Jarjour; Kristian Feenstra (85 m. Ane Schaap); Yander Zandbergen (85 m. Koen Attema); David van der Pol; Dylan Drent (75 m. Julian Zeinstra); Tim Oosterbaan.

 

 

Foto's: Bert Drent.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Burendag Foarryp - Getswerdersyl

29-09-2019

HARLINGEN - Omdat het zaterdag Nationale Burendag was, organiseerde de buurtcommissie van de Foarryp en Getswerdersyl voor het eerst een koffieochtend.

Bestuur Stichting Harlingen Open Golf bedankt sponsoren en (oud-)deelnemers

29-09-2019

HARLINGEN - 14 succesvolle edities: tijd voor vernieuwing en nieuwe inbreng!

Reacties

Haarmode Cats Haarmode Cats Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Hubo-Faber Hubo-Faber Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires BENG Evenementen BENG Evenementen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie De Lichtboei De Lichtboei Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen The Shamrock The Shamrock Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Broodje Nuchter Broodje Nuchter VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten Plus Lunenborg Plus Lunenborg Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Visie Events Visie Events Zensa Moda Zensa Moda Food 80/20 Food 80/20
Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje De Lichtboei De Lichtboei Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Ons Food&Wine Ons Food&Wine Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Broodje Nuchter Broodje Nuchter Greenart Production Greenart Production Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Plus Lunenborg Plus Lunenborg Haarmode Cats Haarmode Cats Hubo-Faber Hubo-Faber Karsten Wonen Karsten Wonen BENG Evenementen BENG Evenementen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen