RSG Simon Vestdijk

RSG Simon Vestdijk

Open dagen en doemiddagen: Welkom groep 8 en je ouder(s)/ verzorger(s). Kom langs en maak kennis met ons onderwijs!
Lees verder...
Jingle Bell Dok Kerstborrel XXL

Jingle Bell Dok Kerstborrel XXL

Kom samen feesten in de winterse sferen van ‘Jingle Bell Dok!’ Kerstborrel XXL!
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
HUBO: Bestel nu je vuurwerk

HUBO: Bestel nu je vuurwerk

Vuurwerk eenvoudig bestellen en ophalen bij HUBO Faber Lanen 19-21, 8861 CB Harlingen.
Lees verder...
Laagblijvers!

Laagblijvers!

Goed eten vinden we belangrijk bij PLUS. En minstens zo belangrijk vinden wij dat goed eten voor iedereen betaalbaar is. Daarom vind je bij PLUS de Laagblijvers.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Eindejaarsloterij 2019!

Eindejaarsloterij 2019!

Prijzenpot: 10x € 449,-(belastingvrij)! Om kans te maken is shoppen en uit eten gaan in Harlingen het énige dat je hoeft te doen!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Zoete revanche van sterk Zeerobben

29-09-2019

STEENWIJK - We kunnen er niet om heen, voor zover er enige sprake is van wraak, dan is deze zoeter dan verwacht.

Zoete revanche van sterk Zeerobben Foto: Bert Drent.

Na de oorwassing van vorig jaar in Steenwijk, speelde Zeerobben nu een uitstekend partij voetbal, waarin de opponent geen voet aan de grond kreeg. Vooraf zocht je misschien al een excuus voor een eventueel verlies, immers 4 vaste basisspelers ontbraken deze middag, maar trainer Arjen Postma kwam met een plan voor winnaars en dat plan pakte goed uit. De buitenspelers zaten in de tang bij Brent de Groot en Reinier van der Stap en het gelegenheidscentrale duo Godert Attema en Jordy Torenbeek liet geen steek vallen en troefden hun directe opponent consequent af. De gemakkelijk scorende voorhoede werd met regelmaat van achteruit op maat bediend getuige de vijf goals.

 

En dat is honderd

Was het begin van dit duel in licht voordeel van de thuisclub, na het openingsdoelpunt waren de groenwitten niet meer te stuiten. De openingstreffer, na 7 minuten, was meteen ook een memorabele. Tim Oosterhuis tikte op de zestien op David van der Pol en David maakte de mooiste (in de kruising), maar ook de honderdste voor hem in de officieel gespeelde wedstrijden in het vlaggenschip van Zeerobben. Hij was er ook aan toe als spits om scorend van zich te laten horen.

 

Op rozen

Kort hierop de 0 – 2, Dylan Drent gooide in en de afvallende bal was voor Kristian Feenstra. Diens steekpassje pikte Dylan perfect op en zijn snoeiharde voorzet werd door een verdediger achter zijn doelman geschoten. Op felheid troefden de mannen van trainersduo Postma/Janssen hun tegenstander af. Feenstra stond ook aan de basis van de 0 – 3. Zijn pass in het strafschopgebied werd door David slim doorgetikt en Drent wist daar wel raad mee, laag en geplaatst in de hoek. Binnen het half uur geraakte Zeerobben op de comfortabele 0 – 4. Kristian Feenstra stuurde Tim Oosterbaan de diepte in en op snelheid goed meegenomen maakte Tim het bekeken af. Op rozen zittend, verslapte bij de bezoekers even de aandacht.  Bij het nemen van een vrijetrap stond de hele verdediging te slapen en kon Daan Postma vrijstaand de 1 – 4 binnen koppen. Vlak voor rust een slecht ogenblik om een tegentreffer te krijgen.

 

Consolideren winst

Je verwacht een overweldigend offensief van de gastheren meteen na rust, maar eigenlijk pakte Zeerobben de draad van sterk optreden van de eerste 35 minuten weer op. Fel de tegenstander afjagend kregen de Harlingers de beste kansen, Drent vanaf eigen helft over de keeper net naast en Tim Oosterbaan had de uitgelezen mogelijkheid om de score verder uit te breiden, de keeper dwong hem te ver naar de zijkant om nog doeltreffend te zijn. Op een paar speldenprikjes na is de overwinning Zeerobben niet in gevaar gekomen, al waren ze dichtbij een doelpunt, maar dan staat Jacob de Vries met magneten in zijn handschoenen. Via de lat pakte hij de bal uit een corner voordat de voorwaartsen van de Steenwijkers gevaarlijk konden worden. Zeerobben consolideerde de voorsprong en speelde het restant van de tijd professioneel uit. In de 90e minuut zorgde invaller Koen Attema nog voor een passend slotakkoord. Hij omspeelde de doelman en prikte de verdiende 1 – 5 in de touwen.

 

“Het kan verkeren “, aldus voorzitter Johannes Woudstra

 Met bewonderingswaardige inzet en met creatieve flair speelde Zeerobben zich in de tweede competitieronde naar de onverwacht koppositie. Maar wat is de waarde van deze plaats als er nog 24 duels afgewerkt moeten worden. En om “Van Gaal “te citeren: “Waren zij nou zo slecht of waren wij zo goed”, we kunnen daarover nog geen steekhoudende mening hebben. Voorlopig genieten we het frivole spel. Beide voeten op de grond houden en het plezier blijven uitstralen, we hebben vertrouwen. Volgende week wacht een nieuwe uitdaging thuis tegen Broekster Boys.

 

Scoreverloop:

 0 – 1 David van der Pol (7 m.); 0 – 2 e.d. (10 m.); 0 – 3 Dylan Drent (22 m.); 0 – 4 Tim Oosterbaan (28 m.); 1 – 4 Daan Postma (41 m.); 1 – 5 Koen Attema (90 m.)

 

Zeerobben: Jacob de Vries; Brent de Groot; Godert Attema; Jordy Torenbeek; Reinier van der Stap; Adnan Jarjour; Kristian Feenstra (85 m. Ane Schaap); Yander Zandbergen (85 m. Koen Attema); David van der Pol; Dylan Drent (75 m. Julian Zeinstra); Tim Oosterbaan.

 

 

Foto's: Bert Drent.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Burendag Foarryp - Getswerdersyl

29-09-2019

HARLINGEN - Omdat het zaterdag Nationale Burendag was, organiseerde de buurtcommissie van de Foarryp en Getswerdersyl voor het eerst een koffieochtend.

Bestuur Stichting Harlingen Open Golf bedankt sponsoren en (oud-)deelnemers

29-09-2019

HARLINGEN - 14 succesvolle edities: tijd voor vernieuwing en nieuwe inbreng!

Reacties

Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Ons Food&Wine Ons Food&Wine De Lichtboei De Lichtboei Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Visie Events Visie Events BENG Evenementen BENG Evenementen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Copini Opticiëns Copini Opticiëns Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zensa Moda Zensa Moda VVV Harlingen VVV Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Atelier de Groot Atelier de Groot ForHim Menswear ForHim Menswear Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Fotografie Dorus Fotografie Dorus Hema Harlingen Hema Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber IJssalon Min12 IJssalon Min12 Karsten Wonen Karsten Wonen Haarmode Cats Haarmode Cats Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Plus Lunenborg Plus Lunenborg Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Dio Jurien Dio Jurien Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor
Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus BENG Evenementen BENG Evenementen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Atelier de Groot Atelier de Groot Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires ForHim Menswear ForHim Menswear Hubo-Faber Hubo-Faber Ons Food&Wine Ons Food&Wine Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas De Lichtboei De Lichtboei HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Karsten Wonen Karsten Wonen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt IJssalon Min12 IJssalon Min12