RSG Simon Vestdijk 2021-2022

RSG Simon Vestdijk 2021-2022

Maak kennis met Simon Vestdijk! Ben je benieuwd? Meld je dan aan voor de beleefmiddagen, open dagen en voorlichtingsavonden en kom langs!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Spaar je club gezond

Spaar je club gezond

Van zondag 5 september tot en met zaterdag 13 november 2021 kunnen klanten van PLUS Lunenborg sponsorpunten sparen voor geselecteerde clubs en verenigingen in hun buurt.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Zo zit je er straks warmpjes bij

12-03-2021

HARLINGEN - De winter lijkt voorbij, het ijs is gedooid en de lente lijkt er aan te komen.

Tijd om terug en vooruit te blikken. Had jij het de afgelopen weken koud in huis, dan is het nu tijd om aan te pakken en de komende lente je woning te isoleren. Wij geven je de voor- en nadelen van diverse materialen.  

 

Een huis is meer dan een plek om te slapen. Het moet een thuis zijn, de plek waar je het liefste bent. En dus gaat er niets boven een huis waar het heerlijk warm is als het buiten vriest. En waar het lekker koel is, als het buiten bloedheet is (net als afgelopen zomer). Om dat te creëren moet je ervoor zorgen dat de buitentemperatuur zo weinig mogelijk invloed heeft op de binnentemperatuur.

 

Wat is isolatie

Met isoleren zorg je ervoor dat je een scheidingslaag aanbrengt die de warmt slecht geleid, tussen een koude en warmtefront. Deze scheidingslaag zorgt er dan dus voor dat de kou buiten blijft en de warmte binnen (in de zomer andersom natuurlijk). Hierdoor gaat er in de winter minder warmte (energie) verloren waardoor je onder andere minder energiekosten hebt. Maar het is daarnaast natuurlijk ook heel prettig.

 

Zo’n laag kun je op verschillende manieren en op verschillende delen van je huis aanbrengen. Zo kun je je muren isoleren maar ook het dak of je vloer. Daarbij zijn er ook verschillende materialen om te isoleren. Welk materiaal geschikt is, is afhankelijk van wat je wil isoleren en met welk doel.

 

Isolatiemateriaal

Er zijn veel verschillende materialen op de markt met elk eigen toepassingen, isolatiewaarden en ook verwerkingsvormen. Zo zijn er isolatieplaten, maar ook isolatiemateriaal op rol. Wat ideaal is om hellend dak te isoleren, hoeft niet geschikt te zijn voor een muur en zelfs niet eens voor een plat dak. Een goede voorbereiding of voorlichting kan dan ook zeker geen kwaad. PIR platen zijn bijvoorbeeld een veel gebruikt materiaal. Dat komt omdat PIR platen makkelijk te verwerken zijn, een hoge isolatiewaarde hebben en voor veel isolatievormen bruikbaar zijn. Maar wil je bij het isoleren van een muur of dak ook direct iets doen aan de buitengeluiden, dan is glaswol weer een goede optie omdat glaswol uitermate geschikt is omgevingsgeluiden te minimaliseren. We noemen dat ook wel akoestisch isoleren.

 

Vloeren

Wil je een vloer isoleren dan is EPS (ook wel tempex of piepschuim genoemd) een optie. EPS wordt gemaakt van polystyreenkorrels en door de manier van produceren bestaat het voor 98% uit stilstaande lucht en maar voor 2% uit grondstof. EPS is uitermate geschikt voor bodemisolatie en het isoleren van de kruipruimte. Verder wordt EPS ook toegepast bij betonvloeren of het isoleren van platte daken.

 

Wil je een badkamer isoleren dan is het weer belangrijk dat het materiaal tegen vocht kan zoals bijvoorbeeld XPS. Wil je platte daken isoleren dan doe je er goed aan om te kijken naar de drukvastheid en beloopbaarheid van het materiaal. XPS is hiervoor geschikt maar ook PIR platen kunnen een optie zijn alleen is XPS weer veel voordeliger dan PIR of PUR en dat is ook weer fijn. Zit je er straks op alle fronten ‘warmpjes bij’.

 

Algemeen Bedrijfsleven Natuur & Milieu Zorg & Welzijn

Meer nieuws

TONK-regeling beschikbaar voor Corona-gedupeerden in Noordwest-Friesland

12-03-2021

HARLINGEN - Inwoners van Harlingen, Terschelling, Vlieland en Waadhoeke die door corona meer dan 30% inkomstenverlies hebben, kunnen nu een eenmalige tegemoetkoming uit de TONK-regeling aanvragen.

Stichting Sportpromotie Harlingen wordt Stichting Sportakkoord Harlingen

12-03-2021

HARLINGEN - Harlingen heeft sinds 5 maart een Stichting Sportakkoord Harlingen.

Bekendmaking van de gemeente Harlingen week 10 - 2021

12-03-2021

HARLINGEN - Bekendmaking van de gemeente Harlingen van 8 t/m 10 maart 2021.

Reacties

Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Karsten Wonen Karsten Wonen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zensa Moda Zensa Moda Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje The Shamrock The Shamrock Visie Events Visie Events Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen De Omdraai De Omdraai Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Hubo-Faber Hubo-Faber De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Copini Opticiëns Copini Opticiëns Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie IJssalon Min12 IJssalon Min12 HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Plus Lunenborg Plus Lunenborg Haarmode Cats Haarmode Cats Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad
Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zensa Moda Zensa Moda Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Plus Lunenborg Plus Lunenborg Fotografie Dorus Fotografie Dorus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Visie Events Visie Events Karsten Wonen Karsten Wonen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt De Omdraai De Omdraai Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas