Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Zevenklapper voor fc Harlingen 1

25-04-2022

HARLINGEN - Fc Harlingen 1 heeft zondag in de thuiswedstrijd tegen Boornbergum een klinkende overwinning geboekt.

Zevenklapper voor fc Harlingen 1 Foto: Dorus Breidenbach.

Waar het in de eerste helft nog redelijk gelijk opging, liep de thuisploeg na rust simpel uit. Na negentig minuten stond de eindstand van 7-1 op het scorebord.

 

Het was volle bak op sportpark Vierkantsdijk met vier wedstrijden die dag en dus veel publiek langs de lijn. Het vlaggenschip sloot de dag af met de wedstrijd van 14.00 uur. Nadat pupil van de week Lucas Vlieger de officiële aftrap verrichte en deze doeltreffend afrondde, volgden onze mannen zijn voorbeeld.

 

fc Harlingen startte in de basis met: Pieter Wesseloo, Youri Bouma, Stefan Adema, Jens van Sluis, Ivo Wilkeshuis, Imro Schouwenaar, Mateusz IJpe, Jarno Attema, Remko Zandberg, Jasper de Jong en Sander Zeilmaker.

 

De thuisploeg begon scherp aan de wedstrijd, want al na elf minuten brak Remko Zandberg door aan de linkerkant, omspeelde de doelman en schoof de 1-0 tegen de touwen. Nog geen minuut later had fc Harlingen de voorsprong kunnen vergroten. De voorzet van Remko Zandberg was op maat, maar Jasper de Jong trapte over de bal heen, waardoor de kans verkeken was. De eerste poging van Boornbergum belandde na een kwartier naast het doel. In de twintigste minuut bracht Ivo Wilkeshuis de bal bij Remko Zandberg. Hij zette voor op Sander Zeilmaker, maar hij schoot te gehaast en mistte. Het zou niet lang duren totdat het volgende doelpunt kwam, want Jasper de Jong kreeg de bal op de middellijn en stormde via de rechterflank richting het doel en schoot onberispelijk binnen: 2-0.


Boornbergum kreeg ook kansen en dan vooral uit hoekschoppen. Deze draaiden steeds gevaarlijk dicht voor het doel, maar daar waar dit in Boornbergum nog tot problemen leidde, hield de Harlinger defensie deze middag stand. Tot een moment vlak voor rust waar Boornbergum een fout afstrafte en de aansluitingstreffer vond. Ruststand dus 2-1.

De tweede helft speelde fc Harlingen met de wind mee en daar waar Boornbergum voor de rust nog redelijk mee kon komen, werd na rust het verschil gemaakt. Jens van Sluis gaf na tien minuten de bal perfect mee op Imro Schouwenaar, maar hij zag zijn inzet over het doel verdwijnen. Met een uur op de klok was het tijd voor Sander Zeilmaker om in de spotlights te staan. De uittrap van Pieter Wesseloo bereikte Sander Zeilmaker die bij zijn tegenstander wegdraaide en hij schoot de 3-1 tegen de touwen.

 

Vanaf de aftrap hierna was het wederom Jens van Sluis die een pass op maat gaf richting Remko Zandberg. Hij zag Sander Zeilmaker vrij voor het doel staan en die maakte zijn tweede doelpunt in een minuut: 4-1. Boornbergum kwam er niet maar aan te pas en fc Harlingen ging vrolijk door. Kort hierop kreeg Boornbergum een gele kaart voor een overtreding op Imro Schouwenaar die hierop werd gewisseld voor Jelte Kroes. Ivo Wilkeshuis kreeg ook een goede kans om te scoren, maar de doelman wist dit met enige moeite te voorkomen.

 

Halverwege de tweede helft kreeg Remko Zandberg de bal goed aangespeeld van Sander Zeilmaker en ook hij tekende voor zijn tweede van de wedstrijd en bracht de stand op 5-1. Een kwartier voor tijd mocht fc Harlingen een hoekschop nemen. Deze kwam terecht bij Mateusz IJpe en hij zette fc Harlingen op een 6-1 voorsprong. De koek was nog niet op, want drie minuten later was het de goed spelende Jens van Sluis die opnieuw een aandeel in een doelpunt had. Zijn inzet bereikte Jasper de Jong en hij zette met zijn tweede doelpunt van de middag de eindstand van 7-1 op het scorebord. In de slotfase kwamen Allard Hoekstra en Tetze Helvrich er nog in voor Jarno Attema en Sander Zeilmaker. Gescoord werd er daarna dus niet meer en zo kon fc Harlingen tevreden terugkijken op een mooie overwinning. Drie belangrijke punten in de strijd om de derde plaats.

 

De eerstvolgende wedstrijd voor fc Harlingen 1 is zondag 8 mei. Dan speelt men thuis tegen De Sweach 1.

 

 

Foto's: Dorus Breidenbach.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Volle zaal in Wijnaldum

25-04-2022

WIJNALDUM - Rond de 80 personen kwamen afgelopen vrijdagavond naar Dorpshuis de Bijekoer in Wijnaldum.

Zeerobben komt te kort tegen sterk vv Groningen

25-04-2022

HARLINGEN - Ach, in de voorbeschouwing dicht je Zeerobben nog wel kansen op enig resultaat toe en het begin van de partij had er ook alle schijn van, dat dit zou lukken.

Reacties

BENG Evenementen BENG Evenementen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen CDA Harlingen CDA Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Visie Events Visie Events Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus TeamFRL TeamFRL Hubo-Faber Hubo-Faber Wellheat Shop Wellheat Shop Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Karsten Wonen Karsten Wonen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas The Shamrock The Shamrock Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Zensa Moda Zensa Moda De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn IJssalon Min12 IJssalon Min12 Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Haarmode Cats Haarmode Cats
CDA Harlingen CDA Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Copini Opticiëns Copini Opticiëns Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Visie Events Visie Events BENG Evenementen BENG Evenementen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn The Shamrock The Shamrock Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zensa Moda Zensa Moda Hubo-Faber Hubo-Faber