De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Zet jij je in voor een nette tuin en schone steeg?

04-06-2020

HARLINGEN - Huurders van de Bouwvereniging ontvangen deze week een brief in de bus.

Zet jij je in voor een nette tuin en schone steeg? De heer Edes (links) uit het Rode Dorp houdt van tuinieren en helpt graag de buren met onkruid wieden. Samen met de heer Vandewerken maakt hij de tuin weer netjes. Edes: ‘Het is mooi dat het zo kan op ons buurtje!’

In de brief vraagt de Bouwvereniging haar huurders om zich in te zetten voor een nette tuin en schone steeg. In een leefbare wijk horen nette en opgeruimde tuinen.

 

Veilig, prettig en gezond wonen

Dat vindt de Bouwvereniging belangrijk. Een onderhouden tuin draagt bij aan veilig, prettig en gezond wonen voor buren en andere omwonenden. Nu alles groeit en bloeit vraagt de tuin om regelmatig onderhoud. Bewoners zijn zelf verantwoordelijk voor hun eigen tuin en steeg. Voor de veiligheid en toegang bij calamiteiten, is het van belang dat bewoners ook hun steeg netjes en schoonhouden.

 

Aandacht voor de tuin

Alle huurders met een tuin ontvangen de brief en een folder met tuintips. ‘Wij zien de laatste jaren een toename van achterstallig onderhoud aan de tuin. Dit is nadelig voor de buurt en de leefbaarheid in de wijk’, aldus Petra van der Wier, directeur-bestuurder. Huurders die hun tuin wel onderhouden, vinden het niet leuk als het bij de buren een rommeltje is. De huurdersvereniging Harlingen is blij en ondersteunt deze actie van de corporatie. De tuinen met achterstallig onderhoud en rommel in de tuin zijn voor de huurdersvereniging al jaren een ‘doorn in het oog’.

Een aantal tuinen en stegen wordt keurig onderhouden. Maar er zijn ook tuinen en stegen die dringend onderhoud vragen. ‘Hier is aandacht voor nodig. De bewoner is zelf verantwoordelijk voor zijn of haar tuin’, aldus Petra van der Wier, directeur bestuurder.

 

Help je mee?

Wijkbeheerder Sander de Graaf doet regelmatig een tuinronde en spreekt huurders aan. Treft de wijkbeheerder de huurder niet thuis, dan doet hij een kaartje in de bus met ‘Help je mee om je tuin netjes te houden’. Na een week gaat hij weer langs en kijkt hij wat het resultaat is. Blijft de huurder nalatig, dan kan de corporatie op kosten van de huurder de tuin laten aanpakken. Liefst laat de Bouwvereniging het niet zover komen.

 

Uitleen tuingereedschap of hulp

Mensen die tuingereedschap of hulp nodig hebben, worden doorverwezen naar de Klussenbus. Bij de Klussenbus is allerlei tuingereedschap, zoals een grastrimmer of een hark te leen. Als een huurder de tuin zelf niet kan onderhouden, kan tegen een kleine vergoeding een beroep worden gedaan op de Klussenbus. Een aantal vrijwilligers helpt dan mee, om de tuin weer fraai en netjes te krijgen.

 

Laat zien hoe mooi jouw tuin is

In de brief roept de corporatie haar huurders op om een foto van hun tuin te mailen naar info@debouwvereniging.nl voor op Facebook. Sinds het najaar plaatst de Bouwvereniging regelmatig tuinberichten op Social media. Petra van der Wier ‘We zetten huurders met hun tuin in het zonnetje. Op deze manier vragen we positieve aandacht voor de tuin, we hopen huurders hiermee te stimuleren. Het is mooi om te zien dat er ook huurders zijn die elkaar helpen met de tuin.

 

Algemeen

Meer nieuws

Trainingen HMHC weer bijna normaal

04-06-2020

HARLINGEN - De versoepelingen die we vorige week hoorden van de regering, zijn door HMHC direct doorgevoerd in de opzet van de trainingen.

Fc Harlingen: Laatste meisjestraining

04-06-2020

HARLINGEN - Aanstaande maandag avond wordt voor de laatste keer meisjestraining gegeven bij fc Harlingen.

2,5 miljoen euro subsidie beschikbaar voor Friese monumenten

04-06-2020

HARLINGEN - Eigenaren van Friese monumenten kunnen in september 2020 subsidie aanvragen bij de provincie.

Reacties

Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Greenart Production Greenart Production De Omdraai De Omdraai BENG Evenementen BENG Evenementen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Fotografie Dorus Fotografie Dorus Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns The Shamrock The Shamrock Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hubo-Faber Hubo-Faber Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Karsten Wonen Karsten Wonen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Visie Events Visie Events Plus Lunenborg Plus Lunenborg Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor
Broodje Nuchter Broodje Nuchter Zensa Moda Zensa Moda Plus Lunenborg Plus Lunenborg Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Greenart Production Greenart Production Hubo-Faber Hubo-Faber BENG Evenementen BENG Evenementen Copini Opticiëns Copini Opticiëns HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Fotografie Dorus Fotografie Dorus De Omdraai De Omdraai Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten