De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samen!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Zeerobben: Zaterdag 6 maart was heel bijzonder!

08-03-2021

HARLINGEN - Op de dag dat uitlekte dat de volgende (grotere) versoepelingen eind maart heel misschien doorgevoerd kunnen worden heeft de jeugdafdeling van Zeerobben daarop alvast een klein voorschot genomen.

Zeerobben: Zaterdag 6 maart was heel bijzonder! Foto: Frans Bode.

Zij zijn begonnen zich voor te bereiden op het spelen van competitiewedstrijden. Dat deden ze niet door te trainen of toernooitjes te spelen maar door onderlinge wedstrijden te spelen tegen andere teams. Soms met het eigen team en soms gemixt om zo tot een gelijkwaardig niveau te komen.

 

Om 09.00 uur waren er meteen al 3 wedstrijden. Op het hoofdveld speelden JO13-1 en JO13-2 een wedstrijd tegen elkaar. De leiders hadden gekozen voor gemixte teams waarbij de verdedigers uit het ene team kwamen en de aanvallers uit het andere team. Dat leverde uiteindelijk een leuke wedstrijd die eindigde in 4-1. Op het Plus-veld won JO12-2 in een spannende wedstrijd met 5-4 van JO11-2 die 3 man meer op mochten stellen. Op het andere veld was het ook spannend waar JO11-1 met 3-2 won van JO12-1. In de Foonacker/Van de Witte arena waren de Waddenrobkes inmiddels ook al begonnen met hun mini-WK. Rond 10.00 uur namen de meiden van MO13 het over op het hoofdveld. Hier werden de teams ook gemixt.


Op het Plus-veld speelde rond 10.30 uur JO15-2 tegen JO14-1 en even later speelden op het hoofdveld JO15-1 tegen JO17-1 in gemixte vorm. Deze wedstrijd eindigde in 5-4. Om 12.00 uur begonnen de laatste wedstrijden. De meiden van MO-17 speelden een spannende en gelijkopgaande wedstrijd tegen een combinatie  van JO15-3/JO15-4. Na een 0-01 achterstand werd er uiteindelijk door de meiden met 2-1 gewonnen. En op het hoofdveld maakten JO19-2 en JO17-2/JO17-3 er een heerlijke voetbalpot van. Toen de scheidsrechter floot voor het einde van de wedstrijd stond er 6-6 op het scorebord. En dus werden er nog even penalty’s genomen door beide teams.

Ondertussen hadden de JO8/JO9 groepen weer een onderling toernooi. Het blijkt dat deze groep jonge kinderen het spelen van kleine 4×4 toernooitjes toch erg leuk vindt dus werd er vastgehouden aan dit concept.

 

De prijswinnaars dit keer waren:

  1. Harry King
  2. Niek Sijbesma
  3. Karel Zuiderhof

 

Tot slot speelden ook de spelers van JO10-1/JO10-2/JO10-3 ook nog een wedstrijd rond het middaguur.

 

Aan het eind van de ochtend/begin van de middag kon de balans opgemaakt worden. Zowel kinderen als leiders/trainers/scheidsrechters hadden zich prima vermaakt en vooral de kinderen vonden het heerlijk om weer eens een volledige wedstrijd met het team te spelen. Gewoon weer even “ouderwets”  op je eigen positie voetballen. Samen weer een verlies incasseren maar ook samen weer een doelpunt vieren. De sociale contacten onderling weer even aanhalen. Weer even een korte bespreking vooraf op het veld waar de opstelling bekend gemaakt wordt en in de rust even wat drinken met elkaar. Het zijn allemaal zaken die ruim een jaar geleden nog heel vanzelfsprekend waren maar nu toch wel bijzonder zijn geworden en daarom misschien wel zo gewaardeerd. Bovendien zou het een mooie warming-up zijn naar een vervolg van de competitie. Daarover is nog niets bekend maar mocht die herstart er komen dan is de jeugd van Zeerobben er in ieder geval klaar voor!

 

De foto’s van de verschillende wedstrijden zijn gemaakt door Frans Bode

 

Foto's: Frans Bode.

Meer nieuws

Windpark Fryslân start met opbouwen windturbines

08-03-2021

BREEZANDDIJK – Windpark Fryslân is gestart met het opbouwen van de windturbines in het IJsselmeer.

Fietstunnel Wijnaldum - Midlum geplaatst

08-03-2021

HARLINGEN - Afgelopen weekend werd de fietstunnel door aannemer Oosterhof-Holman geplaatst.

Even ‘derút’ met de telefonische groepsgesprekken voor ouderen in Fryslân

08-03-2021

HARLINGEN - Leeftijdsgenoten hebben een ontspannen gesprek over vriendschap, kindertijd en andere thema’s tijdens ‘In je Uppie aan de lijn’.

Reacties

Food 80/20 Food 80/20 Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Broodje Nuchter Broodje Nuchter Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Haarmode Cats Haarmode Cats De Lichtboei De Lichtboei BENG Evenementen BENG Evenementen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE IJssalon Min12 IJssalon Min12 Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Greenart Production Greenart Production Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zensa Moda Zensa Moda Karsten Wonen Karsten Wonen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Fotografie Dorus Fotografie Dorus Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot De Omdraai De Omdraai Copini Opticiëns Copini Opticiëns Plus Lunenborg Plus Lunenborg Hubo-Faber Hubo-Faber De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn
Broodje Nuchter Broodje Nuchter Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires The Shamrock The Shamrock Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Copini Opticiëns Copini Opticiëns De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Greenart Production Greenart Production Visie Events Visie Events Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï De Lichtboei De Lichtboei IJssalon Min12 IJssalon Min12 Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Karsten Wonen Karsten Wonen