Jingle Bell Dok Kerstborrel XXL

Jingle Bell Dok Kerstborrel XXL

Kom samen feesten in de winterse sferen van ‘Jingle Bell Dok!’ Kerstborrel XXL!
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Eindejaarsloterij 2019!

Eindejaarsloterij 2019!

Prijzenpot: 10x € 449,-(belastingvrij)! Om kans te maken is shoppen en uit eten gaan in Harlingen het énige dat je hoeft te doen!
Lees verder...
Laagblijvers!

Laagblijvers!

Goed eten vinden we belangrijk bij PLUS. En minstens zo belangrijk vinden wij dat goed eten voor iedereen betaalbaar is. Daarom vind je bij PLUS de Laagblijvers.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april kunnen de Willem Barentsz-werf en ook de Witte Swaen weer bezocht worden.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Zeerobben zakt tegen De Broek door het ijs

21-01-2019

DAMWOUDE - Een pover voetballend Zeerobben gaat tegen een fel spelend Broekster Boys onderuit.

Zeerobben zakt tegen De Broek door het ijs Foto: Bert Drenth.

De wil om te winnen zorgde in Damwoude voor het verschil. Bij aanvang stonden de beide partijen in punten gelijk, 12 uit 12, dus een zes punten wedstrijd om je uit de gevarenzone te spelen. De Wâldsjes hadden dat beter opgevat dan de Harlinger Ouwe Seunen. Zodoende werd het een terechte overwinning voor de thuisclub en mogen de gasten zich achter de oren krabben en zich afvragen hoe dit nu mogelijk was. Immers vol vertrouwen trokken de mannen van Postma naar het oosten van de provincie. Dit vertrouwen heeft een flinke deuk opgelopen. De komende 2e helft van de competitie zal uit een ander vaatje getapt moeten worden.

 

Zeerobben start sterk, maar……

Het leek in het eerste kwartier van de wedstrijd er helemaal niet op, dat Zeerobben tegen deze smadelijk nederlaag zou oplopen. Fris en energiek werd de aanval gekozen en waren ze dan ook het gevaarlijkst in de zestien van de tegenstander. Dit leverede in de 5e minuut al een 0 – 1 voorsprong op. Dylan Drent maakte gebruik van één van specialiteiten. De keeper stond een paar meter voor zijn doel en dat had Dylan al wel gezien. Met een geplaatst schot dwong hij doelman Veldstra tot een ingreep. De attent meegekomen David van der Pol tikte de rebound in de vrije hoek binnen. De druk bleef en het wachten was op de 2 – 0. Maar dat pakte anders uit. De kleine balgoochelaar Sabuni Delachance mocht in combinatie door het midden vanaf de zestien ongehinderd aanleggen en liet De Vries kansloos. Deze 1 – 1 gaf de equipe van trainer Zwart het juiste zetje om de bakens te verzetten. De strijd op het middenveld werd aldus gewonnen en een passje breed bracht de 2 – 1 op het scorebord na een gericht afstandsschot van Piet Wessel Dijkstra. Het restant van de eerste helft bleef de strijd in evenwicht.

 

Zeerobben mist de scherpte

Na de thee moest Jordy Torenbeek noodgedwongen, in de kleedkamer achterblijven met een hamstringblessure. Zijn vervanger Higor da Silva kwam de aanval versterken en Patrick Amels nam zijn positie in de verdediging over. De verwachting was, dat Zeerobben de aanval zou gaan zoeken, maar de gastheren staken daar een stokje voor en bleven gevaarlijker in de counter. Na ruim een kwartier werd de voorsprong zelfs vergroot naar 3 – 1 door Vincent Hoekstra, die handig wegdraaide van zijn tegenstander een de uiterste hoek opzocht.  Hierna werd de druk op het doel van Veldstra opgevoerd en leek de aansluitingstreffer een kwestie van tijd, maar die tijd daarvoor kwam er niet meer, want Patrick Amels schampte de bal met zijn hoofd en schoot uit een corner in vrije positie te gehaast over.  Pieter Westra, geposteerd in de spits als targetman zocht het doel te hoog. Dat in een tegenstoot Jos Regnerus vlak voor tijd fraai van afstand de 4 – 1 maakte, was alleen nog voor de statistieken en voor Jos van belang. Morrend trokken de Harlinger supporters de kraag nog eens omhoog en keerden gedesillusioneerd huiswaarts.

 

Weg naar boven

Dit was dus zo’n wedstrijd, waarin voor de gasten bijna alles net niet liep zoals verwacht. De gastheren profiteerden optimaal van een onbegrijpelijke Day-off van het merendeel van hun tegenstander. De overwinning was misschien geflatteerd, maar zeker niet onverdiend te noemen. Precies op de helft van de competitie moet de selectie en de staf bij zichzelf te rade gaan en gezamenlijk de weg naar boven weer zien te vinden. Volgende week wacht opnieuw een uitdaging in de vorm van een uitwedstrijd tegen vv Groningen.

 

Scoreverloop: 0 – 1 David van der Pol (6 min); 1 – 1 Sabuni Delachance (18 min); 2 – 1 Pieter Wessel Dijkstra (27 min); 3 – 1 Vincent Hoekstra (73min); 4 – 1 Jos Regnerus (89 min).

 

Zeerobben: Jacob de Vries; Godert Attema; Jordy Torenbeek (46 min Higor da Silva); Pieter Westra; Albert Beuker (78 min Julian Zeinstra); Kristian Feenstra; Marcel Visser, Yander Zandbergen (78 min Armando Zwart); David van der Pol; Patrick Amels; Dylan Drent.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Mooi begin voor Sky-Hosanna op eerste wedstrijd Winterguard

21-01-2019

DRACHTEN - Afgelopen zaterdag vond in Drachten de tweede contest plaats van het winterseizoen voor colorguardgroepen.

Fc Harlingen bouwt aan de toekomst deel 3

21-01-2019

HARLINGEN - De trainingen bij zowel de jeugd als de senioren zijn weer vorige week hervat.

Opgeviste containers van MSC Zoe gegund aan BDS-Harlingen

21-01-2019

HARLINGEN - De verzekeringsmaatschappij van de reder heeft besloten dat BDS-Harlingen alle opgeviste containers met inhoud van MSC Zoe krijgt.

Reacties

HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Hubo-Faber Hubo-Faber De Lichtboei De Lichtboei Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt VVV Harlingen VVV Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Karsten Wonen Karsten Wonen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Atelier de Groot Atelier de Groot Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Haarmode Cats Haarmode Cats Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis IJssalon Min12 IJssalon Min12 Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Visie Events Visie Events Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Fotografie Dorus Fotografie Dorus Plus Lunenborg Plus Lunenborg Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona BENG Evenementen BENG Evenementen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hema Harlingen Hema Harlingen ForHim Menswear ForHim Menswear Dio Jurien Dio Jurien Zensa Moda Zensa Moda
Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE ForHim Menswear ForHim Menswear Atelier de Groot Atelier de Groot Fotografie Dorus Fotografie Dorus VVV Harlingen VVV Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Hema Harlingen Hema Harlingen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Copini Opticiëns Copini Opticiëns Karsten Wonen Karsten Wonen Dio Jurien Dio Jurien Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Plus Lunenborg Plus Lunenborg Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht"