TSRH2018

TSRH2018

’s Werelds grootste traditionele Tall Ships varen op vrijdag 3 augustus Harlingen binnen en zijn daar t/m maandag 6 augustus te bewonderen.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
1 juni 2018

1 juni 2018

Harlingen Open Golf: een uniek sportevenement! Hét golftoernooi voor liefhebbers van de golfsport met hart voor Harlingen.
Lees verder...
De PLUS app!

De PLUS app!

Download de PLUS app. Met de PLUS app kun je snel en makkelijk een boodschappenlijstje maken en bijhouden op je mobiele telefoon.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Zeerobben zakelijk langs Leovardia

12-11-2017

HARLINGEN - In een matige wedstrijd van de kant van de thuisclub bleek de individuele klasse toch afdoende om de winst te pakken op derde klasser Leovardia.

Zeerobben zakelijk langs Leovardia Foto: Frans Bode.

In de tweestrijd was het klasse verschil in bepaalde fases niet of nauwelijks merkbaar. De Leeuwarders verdienen een compliment voor de wijze, waarop zij het de Harlingers nog moeilijk hebben gemaakt. Tot de eindfase bleef de dreiging van een tegendoelpunt, maar gelukkig bleef de verdediging de voorwaartsen van de derde klasser de baas.

 

Matige eerste helft toch 2 – 0

De wedstrijd had een geheel ander verloop kunnen hebben als Vic Rozendaal in de tweede minuut het buitenkansje had benut. Nonchalance in de verdediging stelde hem in de gelegenheid , gelukkig net naast. Aan de andere kant kwamen van links en van  rechts kansrijke voorzetten, maar de juiste finishing-touch ontbrak nog. Attent keeperswerk van Theo Nota  voorkwam een voorsprong van de bezoekers, Ashley Birkenholz testte de vuisten van de Harlinger doelman Nota. Het lichte overwicht van de groenwitten resulteerde tenslotte toch een 1 – 0 voorsprong in de 34e minuut. Een crosspass van Kristian Feenstra bereikte Dylan Drent. Met overzicht bediende hij de instormende Higor da Silva. Kort hierna moest Jan Dirk van Looy het veld verlaten met een knieblessure, zijn vervanger Godert Attema ( eerste jaar A-junior ) deed het naar behoren in het restant van de wedstrijd. Het duel dreigde als een nachtkaars uit te gaan in de slotfase van de eerste helft. Tot Dylan Drent in samenwerking met Yander Zandbergen de bal voor het doel plaatste, alwaar Frank ten Hoeve klaar stond om de 2 – 0 te laten aantekenen.

 

Voorsprong consolideren

Een wat teleurstellende eerste helft kreeg in het begin van de tweede een spannender vervolg. Higor da Silva kwam twee keer gevaarlijk naar binnen, net naast en net over. Ook Leovardia deed van zich spreken. Diepte pass op Frank Rozendaal leverde de gasten wel een doelpunt op, maar de bal was van uit buitenspelpositie verlengd, terecht afgekeurd. Nog geen minuut later wuifde de leidsvrouw Sara Brinkkemper het vlagsignaal van Laurens Bergsma weg en mocht Joshua Cuperus alleen op keeper Nota afstormen. Nota verkleinde het doel prima een ten koste van een corner voorkwam hij de Anschlusstreffer. De druk op de defensie van Zeerobben nam toe en er hing voor de bezoekers een tegendoelpunt in de lucht. De kansen waren er via scherpe uitvallen voor de gastheren. Feenstra bereikte Drent over de hele en Frank ten Hoeve knalde over. Opnieuw gevaar van rechts een strakke voorzet van Dylan Drent werd door doelman Tibben klemvast gepakt. Marijn Helfferich  kwam daarbij wat ongelukkig in botsing en moest met een knieblessure van het veld gedragen worden. Frank Pietersma viel verdienstelijk in en had de pech dat tot tweemaal toe een schot van hem  werd geblokt. Kansjes waren wel, maar de scherpte ontbrak. Vermeldenswaard waren de afstand-schoten van Brent de Groot, spectaculaire redding Tibben, en twee keer Drent.  Maar ook hij miste het beetje geluk. Zeerobben controleerde  de wedstrijd en de overwinning kwam daardoor niet meer in gevaar. Complimenten gaan ook uit naar de jonge scheidsrechter Sara Brinkkemper, die waarschijnlijk van de aanwezig ex-scheidsrechter Modderman een ruime voldoende heeft gekregen.

 

In de koker voor de volgende ronde

De doelstelling van deze dag is gehaald namelijk een vervolg in de beker. Echt overtuigend was de winst niet, maar wel verdiend. De talrijke toeschouwers verlieten het Oostersportpark met gemengde gevoelens. Winst weliswaar maar de verwachtingen waren hoger. Volgende week wacht de competitie tegen rode lantaarndrager vv Groningen.

 

Zeerobben: Theo Nota, Brent de Groot, Marc Reussing, Pieter Westra, Jan Dirk van Looy (38. Godert Attema); Kristian Feenstra; Frank ten Hoeve; Dylan Drent, Marijn Helfferich ( 58. Frank Pietersma); Higor da Silva; Yander Zandbergen (78. Armando Zwart).

 

  • Foto's: Frans Bode.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Opening expo 'Broersma treft Harlingen'

12-11-2017

HARLINGEN - Zondagmiddag is door wethouder Hein Kuiken de expo 'Broersma treft Harlingen', schilderijen van Jaap Broersma in het Hannemahuis, geopend.

Lampionoptocht met Hosanna: Vier keer Sint Maarten

12-11-2017

HARLINGEN - De muziek en dansgroepen van CMV Hosanna kwamen afgelopen weekeinde, inclusief donderdagavond, in actie bij lampionoptochten rond de Sint Maarten viering.

WestCord Hotels zoekt Horecamedewerkers voor de feestdagen

12-11-2017

HARLINGEN - Kom gezellig werken tijdens de feestdagen bij de hotels van WestCord Hotels op de Waddeneilanden!!!

Reacties

Vogelaar Audio Vogelaar Audio BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Atelier de Groot Atelier de Groot Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Dio Jurien Dio Jurien Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen ForHim Menswear ForHim Menswear VVV Harlingen VVV Harlingen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Hema Harlingen Hema Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Ons Food&Wine Ons Food&Wine Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Visie Events Visie Events De Lichtboei De Lichtboei HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Hubo-Faber Hubo-Faber Copini Opticiëns Copini Opticiëns Karsten Wonen Karsten Wonen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Plus Lunenborg Plus Lunenborg Almamater Almamater Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Haarmode Cats Haarmode Cats IJssalon Min12 IJssalon Min12 Fotografie Dorus Fotografie Dorus Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen
Atelier de Groot Atelier de Groot Haarmode Cats Haarmode Cats Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zensa Moda Zensa Moda Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Visie Events Visie Events Plus Lunenborg Plus Lunenborg Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën IJssalon Min12 IJssalon Min12 Almamater Almamater Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen